As vrea sa stiu daca cineva a practicat metoda asta (adica sa angajeze o educatoare ca sa vina la domiciliu si sa se ocupe de copil / copii) pentru cateva ore. Si daca da, cum a fost. Dezavantajele le cam presupun, avantajele ma intereseaza mai mult.
draga mea gradinita reprezinta piatra de hotar in socializarea copilului,reprezinta desprinderea de familie ,incepe sa devina independent si sa aiba initiativa in grup de copii. in gradinita i se formeaza deprinderi pe care acasa nu ai cum sa i le formezi deoarece mama vine in intampinarea nevoilor copilului si fara sa vrea il impiedica sa se dezvolte.
ceea ce crezi ca ar putea face o educatoare cu un copil acasa poti face si tu! (ASTA E SINGURUL AVANTAJ CRED) sa-i dirijeze cunoasterea citindu-i si aratandu-i cat mai multe lucruri si punandu-l sa ti raspunda la intrebari cheie: ce s-ar intampla daca?
DAR sustin ideea ca cel mai bine se dezvolta si invata in gradinita!
Scopul gradinitei e mai mult de socializare, integrare in grup, decat de invatare (nu neg ca invata f multe lucruri, dar asta pot face si cu mama/bunica/bona). Daca puiul tau nu are probleme de sanatate care sa-i impiedice integrarea intr-o gradinita, sfatul meu ar fi sa nu-l inchizi in casa, la meditatii, de acum.