Sezatoarea canadiana (96)
Raspunsuri - Pagina 20
cge spune:
Multumim ptr. urari.
M-am uitat si eu pe site-ul de la Air France, ii vom inscrie pe copii la 'Planete Bleue' ca sa aiba canale de desene si jucarele.
Nelia, multumesc ptr. pont.
Monica, multa bafta cu casa.
Si noi am facut lista cu ce vrem si nu vrem, in final, am facut un compromis. Si Victor ne innebunea, ca am cumparat ce la inceput am zis ca nu vrem. I-am zis sa faca si el un compromis, mi-a replicat:"Ca ar face, daca ar stie ce e ala".
Aseara dupa o discutie ca sa fie (mai) cuminte, mi-a cerut o strategie cu directiile in care as vrea eu sa fie cuminte.
Noi am vrut sa fie aproape de Montreal cat de cat, relativ noua, cu 3 camere pe acelasi etaj (casa noastra a respectat unul dintre cele mai 'importante' criterii are camerele copiilor egale, pe masurate), garaj, pret etc.
Eu zic ca o sa gasiti casa repede, aveti grija insa cum vreti proceda cu contractul de inchiriere pe care il aveti acum.
Ica, cand va mutati ?
Simona, nu cred ca ne mai vedem weekendul asta, ramane dupa ce ne intoarcem din Ro neaparat.
Pe motive de bagaje nefacute, cumparaturi neterminate, nu cred ca ajungem maine in Joyce. Oricum, cunoastem parcul f. bine, va gasim, daca printr-o minune ajungem. Dar mi-ar fi placut sa ne intalnim.
Oricum, distractie placuta, si mai facem o intalnire si mai spre toamna, unde sa aducem si copiii mai mari.
Lui Victor si Ancutei le lipseste Antonia, fetita Oanei.
Denisa, multumiri ptr impresii de la concert.
MamaAna, drum bun si sa pleci cat mai repede de la serviciu.
Pe curand,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
cge spune:
CataD, felicitari ptr. casa si spor la renovari.
Ce bine ca lucrezi de acasa, asa este mereu sau numai cateva zile pe luna ?
La noi la job este un privilegiu sa lucrez de acasa, si il folosesc in cazuri de boala de copil.
Cristina,
Denisam spune:
Drum bun fetelor care se pregatesc de vacantza!
Cristina-cu placere.
Donia-mersi, mai "soft"-nu vrei un tina turner?
Ktrinel-nu ii compar caartisti pe GM cu Madonna-ci ma refeream dc sala se "VA MISCA"la fel ca aseara..
Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)
monicutza_bb spune:
Cristina (cge) merci pentru raspunsul legat de cumpararea unei case, cam aceleasi criterii avem si noi. Tot 3 dormitoare, basementul terminat si locuibil (ca vin parintii), relativ aproape de Montreal, sau de o autoruta, nouta sau in mai veche dar in buna stare (apropo, voi ati facut evaluare separata de cea ceruta de banca? in care sa vada si starea fundatiei, acoperisul, tevi, tot tacamul...)
Unde este casa pe care ati cumparat-o? In ce zona? Ati gasit-o pe mls sau exclusiv prin agent? Ca ma tot uit pe mls de vreo cateva luni si numai bombe de case, ori urate si aproape de Montreal, ori mari si frumoase, dar departe rau. Oare dealurile bune mai apar pe mls sau de vand direct prin agentii imobiliari?
Cred ca vom apela la Titus, cel care i-a gasit casa si lui Ira, ca pe altcineva nu cunoastem.
Hai ca te-am zapacit de tot cu intrebarile mele
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
try spune:
Miki, n-am idee de diferentele de servicii de sanatate intre cele doua provincii. Nu trebuie sa uiti si ca adrian vine cu o piatra atarnata de picior si automat a fost mai bagat i nseama decat alti bebelusi paote. Dar iti pot spune cu siguranta ca aici orice bebelus prematur externat de la NICU trece prin programu lde evaluari repetate. In primul an de viatza evaluarile sunt la fiecare 4 luni plecand de la vasrta corectata (iar daca ai motive de ingrijorare suni si te prezinti la ei fara probleme), iar in al doilea an evaluarile sunt la 6 luni. Dupa ce adrian face 2 ani (corectati) nu mai mergem la evaluari ce apartin de spitalul de unde a fost externat. Afiliat sectiei de NICU exista o clinica in cadrul spitalului unde am facut evaluarile.
Dar in paralele cu evaluarile celor de la spital am fost si la evaluarile celor de la Infant Development (e imposibil sa nu aveti si voi servicul asta, nu stiu cu mse numeste in franceza) care are acoperire nationala. Mi-e greu sa cred ca nu exista Infant Development Program in Quebec. O simpla trimitere de la pediatru/dr de familie si ceri o evaluare a copilului. Dupa evaluarea respectiva, in functie de rez. Te mai paote chema si in viitor sau nu. Nu stiu insa pana la ce varsta face Infant development evaluari. Daca merg si dincol ode varsta de 2 ani.
Am impresia ca si daca suni tu direct la I.D. si le spui ca esti concerned cred ca poti obtine appointment de la ei. Nu mai tin minte cum am facut eu la inceput cu adrian, a fost tevatura prea mare in zilele ce-au venit dupa externarea de la NICU, nu mai tin minte daca am suant eu la I.D> la recomandarea pediatrului sau el a trimis vreun refferal letter acolo… sau cei de la NICU poate…
Nici lui adrian nu i-a facut nimeni test pt autism chiar daca avea speech delay. Oricum stiu ca autismul nu e chiar asa usor de depistat (sa zicem precum speech delay-ul spre ex.). Diagnosticare se face de regula prin eliminare si pe baza unei urmariri in timp. Nu m-as increde asa usor intrun diagnostic de autism ce mi-ar fi pus intr-o ora de evaluare. Ma rog, formele grave probabi lse vad usor, dar cele care sunt border line… incadrarea se face greu.
Din ce stiu eu, o caracteristica nelipsita autistilor (indirefent de forma, caci difersitatea e f. mare) este existenta unui minus in latura sociala a individului. Intotdeauna orice autist are o problema legata de sfera capacitatii de socializare. De-aia apare un speech delay la copiii autist ide regula, pt ca ei nu au aceleais instincte de comunicare/socializare ca ceilalalti Ori la voi nu e cazul banuiesc. Corectitudinea pronuntiei nu are legatura cu aceasta latura, e o chestiune legata de alte capacitati ale omului. Alex al meu are o pronuntie f proasta. Inca inverseaza grupuri de silabe in interiorul unui cuvant, inca are destule cuvinte a caror pronuntie nu aduce deloc cu forma corecta, uneori foloseste doar prima litera din cuvant, apoi spune cuvantul cum poate el si pt unul din afara, care nu l-a mai auzit niciodata, acel cuvant nu aduce cu nimic cunoscut. Nu-l spune deloc nici pe r nici pe l. Foloseste ii (primul i e de la iepure si al doilea i e de la inceput) in loc de aceste consoane. O sa-si dea drumul mai tarziu, tine cred de mobilitatea muschilor fetei, gurii chestii de genul asta banuiesc. Oricum nu vad nici o problema la alex, doar ca inca mai are timp sa pronunte corect.
Cata, sa va fie de bine mutarea. Mie asa mi-e de drag la casa si imi plac toare mult muncile astea de pe langa casa. Ma relaxeaza genu lasta de munci. De doi ani incoace eu tund iarba, imi place sa dau si zapada de pe drive way. Cat am fost in concediu de mat. numai eu am dat-o, dar cand sunt la servici se gaseste mama sau tata sa o dea pana ajung eu acasa.
Weekendul asta avem petrecere si se lasa pana tarziu sambata seara si mi-e ca nu o sa fiu buna de nimic duminica. Daca aveam carnetul, poate era mai simplu, dar sa ma car cu odraselele pe Go parca nu-mi vine. Alex e mai ascultator ca e mare, dar piticotu’ ala mic e tare imprevizibil. Marti dau ex., sper sa am noroc sa-l iau ca greseli inca fac la condus.
Miki, terapia inca nu facem, joia viitoare mergem la evaluarea aia multi-level. Si ei or sa decida daca mergem la terapie sau nu. Mai mutl ca sigur da. Dar banueisc ca terapia asta va consta in sfaturi pt mine si evaluari repetate pt el pt a se vedea evolutia. Tocmai pt ca el nu vorbeste engleza deloc. Cred ca terapie serioasa se face dupa 3 ani sau depinde si de fiecare caz in parte.
Pe alex la gradi il dau la cea publica (sau catolica) adica e vorba de 2,5 h in medie pe zi care este gratuita. La asta publica la care i-am facut deocamdata inscrierea ar merge cam de 2 ori pe sapt. de la 8:45 la 3:30 si in unele sapt. are 3 zile (adica si vinerea). Unele JK au program zilnic, dar doar 2,5 h/zi.
Nu stiu la catolica de care apartinem ce program au, ramane sa vad. E gratuit, deci nu platesc. Ce se plateste aici e day care-ul. Adica daca as avea nevoie sa-mi las copilul in afara timpului de gradinitza in grija cuiva atunci as plati. Tocmai ce-am aflat de curand de la colegu’ meu ca am o speranta la subsady. El are un venit anual/familie (90k/an) mai mare ca al nostru si are tot doi copii (ceva mai mari ca ai mei) si i s-a aprobat dosarul de subsady si plateste doar 300$/luna pt ambii copii sa-i tina la daycare in afara programului gratuit (cel mare e deja la scoala). Pana sa i se aprobe dosarul de subsady el platea 1700$/luna daycare la copii lui, subventia n ue retroactiva ci are aplicabilitate doar din momentul in care primesti decizia.
Si atunci noi, cu venit mai mic ca al lor, de ce nu ne-am califica pt subsady. Problema e ca el a asteptat 1,5 ani raspunsul. Dar si asa merita sa aplic si de la anu’ sa mai lasam si noi parintii pe la casele lor si sa mai fim din cand in cand si noi doar cu noi, fara intruders. E apasator sa ai permanent pe cineva in casa… cel puti npt mine. Mai simt nevoia sa mai fim si singuri doar cu ale noastre.
Deci si tu la doia copii paote te-ai incadra la ceva subventii, nu stiu sigur, depinde pe ce salarii veniti aici.
Nelia, la noi a fost clar o problema de la prima vizita la audiolog. Inca o data, motivul pt care m-au trimit cei de la Infant Hearing Program imediat la audiolog e ca au vazut istoricul lui adrian si cum nu multi stiu cu ce se mananca DBA-ul, tind sa acorde o mai mare atentie. Cand tanti aia de la IHP a vazut ca eu n-am fost inclusa in program initial a tins sa ma bage in program la faza la care ar fi trebuit sa fie el la varsta aia (adica doar un simplu interviu telefonic cu mama copilului vis-à-vis de auzul copilului). Dar a revenit cu n raspuns i ncare au zis ca prefera sa mergem la un hearing test ca sa fim siguri ca nu-i nimic din moment ce le facuse doar un hearing test la 23 lun ide la nastere, darp t copii full term, nu pt prematuri. Desi le explciasem ca eu nu am ingrijorari legate de auzul lui, dar vreau totusi sa il testez sa fiu sigura ca nu e nimic ce eu nu pot depista singura, au hotarat sa ma trimtia la hearing test .Si acolo inca de la primu ltest am iesit prost. La urmatoarele doua la fel (desi un pic mai bine), asa ca am ajuns i nfina lal tubulete.
ma opresc aici ca iar n-am apucat sa citesc decat un pci si sa raspund la ce-am citit.
cge spune:
Casa noastra este in Saint-Dorothée, sotul tot incearca variante de trasee pana la scoala/gradinita din Montreal.
In mod normal, se fac 20 minute, acum se si lucreaza la drumuri, cam 1 ora ii ia traseu gradinita, lasat printesa la gradinita, scoala lui Victor + lsat Victor.
Toate anunturile de la agentii sunt pe mls, numai ca multe anunturi nu sunt de actualitate.
Noi n-am avut un agent bun, asa ca nu il recomand. In schimb persoana respectiva este un courtier ipotecar bun.
Am platit inspectie separata la casa, casa e din 1993, dar e f. bine intretinuta. Sa vedem cum o vom intretine noi de acum.
Mai intreaba-ma daca vrei, si eu le-am innebunit pe fetele din Laval cand cautam.
Cristina,
monicutza_bb spune:
Mersi mult Cristina, sunt tare pretioase informatiile tale.
Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)
Pozici Aylin
Pozici Alexutu
"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer
mikiion spune:
try am impresia ca nu exista asa ceva. Infant Development Program . Eu am cautat pe net, si nu era nimic de genul asta pt. Quebec.. Anacred ca poate mai bine sa ne spuna.
Azi merg la pediatru. Am vorbit cu directoarea de la gradinita si o sa imi scrie cateva randuri si educatoarea lui Marc despre cum vorbeste in franceza. Si directoarea , care participa si ea uneori in clasa lui Marc, mi-a spus ca e o mare evolutie oricum fata de acum 2 luni, cand nu le baga in seama. Acum interactioneaza f. bine cu ele, dar asta nu inseamna ca vorbeste fraze. El are acum 25 de luni, deci cica nu ar fi inca un mare retard.
Pe mine m-ar interesa un test , care oricum va fi peste vreo 2 luni, ca asa dureaza aici o programare, la ORL, si o evaluare, daca trebuie tubulete sau nu. Ca nu vreau sa o iau de la capat la iarna cu cate o otita la fiecare 3 saptamani.
Si de gradinite, mereu ma intreb cum se descurca lumea acolo.....Prietena mea de la ottawa, cu care nu apuc sa vorbesc insa, Stiu ca a fost refuzata la inceput pt. ca nu aveau un an in ontario. Ea se mutase din Alberta acolo. Dar apoi stiu ca a primit.
M-ai lamut ce e cu Jk , ca nu ma lamurisem deloc cand cautasem pe net. E clar ca e diferit de aici, sistemul prescolar. Si JK e de la ce varsta?
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc
Ica 1975 spune:
Cge, ne mutam pe 29 sept daca nu intervine nimic Nu stiu ce criterii n-a respectat casa vostra dar din ce am vazut eu in poze imi place. Drum bun si sa va bucurati de vacanta
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
carmen77 spune:
Mihaela, sunt taxe la Paypal, le plateste cel care primeste banii, nu cel care ii trimite. Din ce imi aduc eu aminte, 3% e comisionul lor. Cel caruia ii trimiti banii trebuie, evident, sa aiba cont Paypal, si un cont curent la banca, la care ar fi minunat daca ar avea acces online. In sensul ca intri in contul tau de paypal si de acolo iti transferi banii spre contul curent. Pentru asta nu iti percepe nici un comision paypal-ul (care, btw, e serviciul Ebay-ului).
Monicutza, am primit nr de mobil, il dau si pe al meu pe PM imediat. Eu vin in jur de 10 cu 2 maimutze, fara sot, ca lucreaza maine, si la mine nu e o problema cu condusul.