Sezatoarea canadiana (96)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Fetele, stiti ca de obicei nu intru la umanitare pentru ca nu am bani sa ajut si ma doare prea tare sufletul cind citesc ce scrie pe acolo. Si banuiesc ca nici voi nu intrati din aceleasi motive sau din lipsa de timp. Dar cazul acestui micut m-a induiosat foarte tare si am zis ca nu va suparati daca pun pe la subiectele unde intru linkul legat de el, poate primeste ajutor de la mai multe mamici. E fff urgent!

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=123984&whichpage=1

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ktrinel, eu eram ... merci

Simona, banuiesc ca tu ai avut ajutoare la epilata, "la 4 maini" ? sau singura? daca singura, cum? eu nu reusesc singura O sa incep poate asa intru in in forma

Pitilache, ce-ai facut, gasit traducator?

Carmencita, da-mi si mie te rog, mai multe detalii cu agentia si scolile private

CataD, felicitari ptr casa si s-o stapaniti sanatosi

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Ica, uite aici lista cu toate scolile din Quebec, e o lista in care e facuta o evaluare globala, in functie de mai multe criterii.
Sunt acolo explicate, nu are rost sa le mai scriu inca o data.
http://www.iedm.org/uploaded/pdf/bulletin07_fr.pdf
Ceea ce am observat e ca scolile private sunt printre primele cotate cu note f. bune. Eu sincer nu sunt cu totul lamurita, am vazut ca sunt si scoli publice anglofone (secundare) si nu sunt lamurita daca e ca la primara, obligatoriu francofon, insa poti da copilul la scoala prim. anglofona daca sunt indeplinite anumite conditii. Din cate am inteles dupa ce am sunat la o sc. anglo. publica, la insriere e nevoie de un .. nu stiu cum sa-i zic... permis obtinut de la comisia scolara in care se specifica faptul ca elevul poate frecventa o scoala anglofona. Sunt inca un pic in ceatza, dar nu m-am strofocat prea tare ca nici copilul nu prea vrea, cu toate ca ii place engleza, el s-a gandit ca acum o sa trebuiasca sa invete toti termenii de la mate si celelalte in engleza.
Despre agentia respectiva, am aflat dupa indelungi cautari cand cei de la scoala ma trimiteau sa inscriu copilul la o sesiune de admitere, care de fapt nu exista, admiterea la secundara se face in toamna, eu n-am putut sa-l inscriu atunci.
E vorba despre http://www.brissonlegris.qc.ca/ am pus link-ul ,ai aici nr. de telefon, locatia, stiu ca erau copii, cand a dat al meu testele, si de primara dar si mai mari de secundara 3 sau 4.
Poate ne spune Simonna mai multe, ca ea lucra in domeniu. Simonna, unde esti?
Carmencita,
Cristian 1 an si Alex 11 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Carmencita, si la secundara e ca la primara, nu poti sa-ti dai copilul la scoala anglofona decit in acele conditii (ca parintii sa aiba studiile facute in engleza sau partea cea mai mare sau unul din parinti sau sa nu poata studia decit in engleza, sint cazuri; oricum, dasarele se fac pierdute pe la comisionul scolar, in sensul ca se rezolva foarte greu o asemenea cerere sau deloc daca nu sint din start indeplinite aceste conditii). Dar asta e valabil pentru scolile de stat, daca e privata, cred ca nu... dar nu sint sigura la secundara, la primara asa e.

Interesant link-ul pus de tine. Daca inteleg eu bine, poti duce copilul la aceasta evaluare in fiecare an de primara, nu neaparat daca da admitere? Pentru ca daca asa este si nu am inteles eu pe dos si ei sint cu adevarat obiectivi si profesionisti, ma gindesc ca aceasta evaluare te-ar putea ajuta ff mult sa stii lipsurile copilului si sa lucrezi pe ele. Sint foarte tentata sa o testez pe Agata, nu neaparat anul acesta, ea inca le buchiseste, dar mai incolo...

Il mai studiez si revin cu intrebari, multumesc frumos, si pentru lista cu scoli. Oare exista una si pentru primare, ca eu am tot cautat, dar nu am gasit. Unde a invatat copilul tau pina acum, la ce primara, asa orientativ, ca ai spus ca a luat examenele cu note f bune.... Ah, si felicitari, uitasem ce e mai important!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

interesant articolul despre pensii; oare pe unde o mai fi cartea mea de munca? poate e in acelasi loc cu carnetul de conducere din ro, adica pierdut...
mai am doua zile de munca si intru in vacanta!!! nu m-am apucat de bagaje, nu stiu cand o sa le fac, ca oricum o sa mai spal de cel putin 2 ori pana plecam; sper sa fie fetitele cuminti si sa doarma pe avion in bazinete ca altfel nu stiu cum o sa rezistam; macar tudor e mare si o sa doarma
m-or lasa astia in avion cu mancare pt copii si lapte in biberoane?? dar biscuiti sau grisine? de mancat le-am luat niste borcane, dar cu lapte, ele nu au baut niciodata praf, si ma gandeam sa le iau biberoanele puse la rece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

'neata,
MamaAna, si eu tot cu 2 zile de munca pana la concediu, asta a inceput, trece repede.
Si tot fara bagaje facute, dar lasa ca le facem noi.

Da, cred ca te lasa cu laptele fetelor, si pe noi ne-au lasat parca asta-vara cei de la British. Depinde si de companie, dar nu cred ca sunt asa stricti ptr. copii.

Multumim ptr. linkurile cu scolilie, le voi studia.

O zi buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Multumesc Nelia pt. aprecieri. In legatura cu solile primare, nu am gasit nici eu, dar nici nu am cautat prea mult. Noi am fost la scoala din cartierul unde am aterizat, pe atunci nu prea stiam cu ce se mananca, nici zonele din Montreal nu le stiam, nu ne-am gandit sa alegem zona in care stam dupa renumele scolii, insa am nimerit zic eu, destul de bine. Al meu a fost la ecole de la mosaique, am fost multumita, dar m-am si ocupat de el, invatatoarele ma stiau, daca nu mergeam la soala dadeam telefon, ca sa ma interesez, de multe ori comunicam prin scrisori. Bine, ca eu am lucrat o perioada acolo la scoala, dupa ce am aterizat, ca si supraveghetoare la serviciul de garda si ma cunosteau, dar si copilul e bun, s-a remarcat prin rezulatele obtinute. Pana la urma a ridicat media scolii, zicea si directoarea, care dupa ceremonia de inmanare a diplomelor mi-a zis ca ma asteapta cu cel mic. Insa asa sunt majoritatea copiilor nostri, romanii in general, sunt muncitori, obtin rezultate f. bune, stiu ca si tu si celelalte fete ziceau ca ai lor copii au obtinut rezultate excelente.
In privinta agentiei Brisson, ajungi acolo doar daca te recomanda scoala respectiva, testele sunt in functie de scoala la care urmeaza sa mearga copilul, dar nu stiu, poate fac si evaluari cerute de parinti, tu poti sa incerci. Ce pot sa-ti spun e ca am platit 55 cad, insa si daca dadeam ex. in toamna la colegiu as fi platit 75.
Merci, Pitilache, am vazut ca ai pus link-ul pe prima pagina, sa ramana acolo pentru cine intereseaza, pe mine m-a ajutat in alegerea scolii. Ce facem insa daca nu e f. aproape si scoala nu asigura transport?
Carmencita,
Cristian 1 an si Alex 11 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Buna dimineata fetele

sa raspund rapid:
-Alex a fost prematur la 36 de saptamani, cu 2860 gr, l-au tinut la incubator 24h (politica spitalului, nu ca ar fi avut el ceva), a luat foarte bine in greutate in prima luna (vreo 2 kg). Singura problema a fost ca a avut o preferinta sa isi tina caputul pe partea dreapta. In prima zi de viata l-am intrebat pe pediatrul de la pouponerie daca este ok, el a zis sa nu ma ingrijorez, ca unii copii prefera asa, dar se vor schimba. Problema a fost, pentru ca el fiind totusi prematou, oasele caputului nu erau asa de tari ca la un copil nascut la termen si s-a deformat foarte repede forma caputului lui. Ne-a trimis apoi pediatrul la fizioterapie, am facut tot felul de exercitii, prosoape rulate, fortat sa doarma pe partea opusa tesiturii, dar raul major era deja facut. Primele 5 zile i-au deformat cel mai tare caputul. Si acum, cand are parul ud se vede ca partea dreapta este putin mai plata (asta si pentru mamicile care spun ca nu au vazut nici o data copil cu capul tesit..., imi vine sa de cate ori imi aduc aminte)
- multumim mult pentru urari pentru printesa mica, nu imi vine sa cred cat de repede a trecut anul asta, cred ca cel mai aglomerat an din viata noastra ca si familie (ca vrem sa ne luam si casa in curand, pana la sfarsitul anului)
- OTITELE... offffff, cat de bine va inteleg nelia si mikiion, si noi am facut si mai facem... Alex parca a facut vreo 8 pana la 2 ani, dar pitica mica m-a speriat. A facut 4 in 2 luni si jumatate. Ba chiar la ultima a luat antibiotic puternic, nu amoxicilin, ca nu ii trecuse cea de dinainte pt care luase 10 zile antibiotic. Si este si tare sensibiloasa, vomita repede medicamentele. Voi ataca si eu problema tubuletelor la urmatoarea programare cu pediatrul copiilor, nici Alex nu vorbeste asa mult (in nici un cax cat vorbeam eu cand aveam 2 ani, ca spuneam poezii lungi, cantecele, povesti) si nici Aylin nu este mai vorbareata.

Intalnirea in parcul Joyce: stiu unde este
m-am uitat pe harta si este la 15 minute de casa, sambata este foarte bine pt mine, dar acum mai depinde si ora, ca la pranz piticii dorm, dupa 15-16 ar fi perfect pentru mine.
Deci, ce s-a hotarat?

Mie imi place si parcul St. Laurent, are piscinuta mica, stropitori, jocuri cu apa, nisip, topogane, iarba, umbra, leagane, copaci... ce mai, un vis.
Nelia, daca te tenteaza si ai scaune de masina pt copii, pot veni intr-o zi de week-end sa va iau pe toti 3 si facem un pick-nic, lasam copii sa se joace (ca sunt de varste apropiate), mai stam si noi ca femeile la o cafeluta. Think about it.

Fug inapoi la munca

Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)

Pozici Aylin
Pozici Alexutu

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Of Doamne Doamne nelia, ce nenorocire... am fost colega de servici cu Bogdan, sotul Nicoletei (Rain), o cunosc pe fetita lor frumoasa, stiu cate ceva de familia lor, niste oameni deosebiti. Ma doare sufletul pentru ce li s-a intamplat. O sa il contactez pe Bogdan, sa vad cum ii pot ajuta si eu. Mersi mult de link, intradevar nu imi ajunge timpul sa citesc in alta parte decat Sezatoarea.

Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)

Pozici Aylin
Pozici Alexutu

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Deci cine semneaza prezent pentru intalnirea in Joyce sambata? Pana la urma, eu pot veni si dupa amiaza, nu e musai sa fie dimineata, cine e interesat sa vina sa spuna si ora la care i-ar conveni, si la urma decidem .. in functie de numarul doritorilor si preferinte. So ... strig catalogul ....

Mergi la inceput