Sezatoarea canadiana (96)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

nu stiu cat a contat la ea materialul, eu stiu ca ea si-a urmat sotul, nu a fost ea cea cu dorinta de emigrare, dar nici nu l-a oprit din visul lui!
ei ii lipsea mult familia, mama mai exact...

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Maru, avem si noi 6 ani de Ca si n-am pus picioru-n CN tower. Sotul a zis ca el nu pune picioru’ acolo si cu altcineva n-am avut pana acum ocazia.

Miki, uite aici http://www.hearky.com/surgery_videos_flash/tympanoplasty-complete/tympanoplasty-1024.htm cum arata operatiile astea de insertii de tubulete. Nu e ceva ce poti vedea din afara. Tubuletul ala nu e chiar la propriu un tub, arata ca un mosoras de atza pt masina de cusut electrica si e ff mic. Mi l-a aratat dr. la prima vizita. E cat un sfert de unghie era albastru si din plastic 9nu metalic). Se taie un pic timpanul, apoi se aspira lichidul blocat acolo si si introduce tubuletul. Asta-i tot. De-aia dureaza doar 5 min. o astfel de operatie. In decurs de 6-12 luni, timpanul incepe sa se refaca in spatele tubuletului si il impinge afara. De-aia de regula nu se intervine pt indepartare tubuletelor, ele cad de regula singure. Daca n ucad singure nici dupa dupa 3 ani de la montare, se intervine. Majoritatea copiilor dupa 5 anisori nu mai au nevoie de astfel de tubulete. De ce fac copiii usor infectii (otite)? Pt ca lichidul care se acumuleaza in urechea interna ar trebui in mod normal sa se elimine singur in gat prin trompa lu ieustachio. Structural ,aceasta trompa a lui eustachio la copii nu are aceeasi inclinatie/panta ca la adulti si asta face eliminarea de lichid mai greoaie. Uneori ea e ingustata mult sau exista un mic bump pe ea si asta nu permite drenarea lichidului. Si uite-asa acest lichid ramane acole pe perioade f lungi, iar asta da usor sansa la otite. Cand un copil face otite regulat e clar ca e o mica problemuta acol ocu drenarea lichidului. Dupa orice raceala obisnuita, lichidul care se acumuleaza in urechea interna (majoritatea cailor ORL sunt mai mult sau mai putin inundate de lichid, mucositati etc. in timpul unei raceli obisnuite) ar trebui sa se elimine singur cam in max 2 sapt. Unii copii au nevoie deremontarea tubuletelor dupa 1 an de zile si procedura se repeta pana cand copilul creste si depaseste aceasta insuficienta.
Citeste un pic pe langa linkul pe care ti l-am trimsi ca sa-ti faci o parere ma iclara despre infectiile astea si tubulete.
Oricarui nou nascut inainte de externare trebuie sa i se faca testul auditiv. Prematurilor li se face insa un test auditiv specific (probabil ca doar cei care au un anumit grad de prematuritate, nu stiu), mai amanuntit/sofisticat. Daca Marc al tau a fost nascut prematur, atunci trebuia in plus sa intre ca si fi-miu intr-un program de urmarire la Infant Hearing Program. Dr. ar fi trebuit sa-ti dea referal letter la externarea din NICU.
Deocamdata noi mergem la o evaluare si mai specializata acum pe 24 si ei ne vor spune daca incepem speech therapy. Opinia mea si-a pediatrului e ca vom incepe speech therapy. De ce o sa incepem acum? Mai mult ca sigur atarna greu si istoricului bogat de sanatate al lui adrian. Dar din cate am inteles eu avand in vedere aceste afectari de auz datorate lichidului/otitelor, majoritatea copiilor incep speech therapy. Pt ca de regula tubuletele se monteaza doar cand se dovedeste ca respectivul copil nu are capacitatea sa depaseasca singur faza de lichid/infectii, deci auzul ii e deja afectat de o perioada de timp. Cand auzul e afectat o perioada lunga de timp automat si vorbirea e afectata, mai ales daca e vorba de periaoda de pana in 3 ani cand se pun bazele vorbirii.

Probabil ca regula aia cu mers la logoped dupa 3 ani e valabila atunci cand nu exista nici un fel de explicatie pt intarzierea de vorbire a copilului. In cazul montarii de tubulete se stie clar ca auzul a fost afectat si ca vorbirea a fost incapacitata, deci e nevoie de ajutor pt recuperare, nu e vorba de o intarziere naturala cum e la unii copii care incep sa vorbeasca tarziu pt ca asa e natura lor. Sfatul primit de no ia fost ca mai bine sa prindem din pripa o eventuala problema, decat sa ne trezim la 3 ani ca nu vorbeste corespunzator. Ca de daunat n-are cum sa-i dauneze (era clar) si ca daca se dovedeste ca a fost vorba de-o intarziere naturala, atunci intrerupem terapia. Pe vremea cand am discutat asta cu dr. inca nu stiam nimic de montare de tubulete, cauza pierderii de auz, daca era temporar sau nu etc.

Simona, am crezut ca e cu benzi, ca asa eu am folosit pana acum ceara rece, numai cu aia ma epilez inghinal/axial, dar mi-e tarsha sa stau s-o intind pe picioare. Ma gandeam ca e mult mai rapid cu fasii deja ceruite, dar… stiu ca sunt si mai scumpe, de-aia te-am itnrebat de pret. Ceara asta rece nu-i refolosibila si imi ajunge si cate un an de zile daca o folosesc doar pt locurile alea specifice. Daca e sa dau pe picioare…se duce repede. Ce mi-a placut la ceara asta rece e ca are niste hartii cu care tragi ceara (nu cu mana ca de fapt nici nu poti s-o tragi cu mana) si care sunt refolosibile, adica se spala la chiuveta cu apa calda si cera aia se topeste precum untul. Hartiile astea arata ca niste sugative.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

TryMarc nu a fost foarte prematur. Ca e nascut la 36 de spatamani...De fapt vizita la NICU a fost cauzata de icter, si am ajuns acolo abia cand avea 5 zile. Si cand sa plece i-au facut testul cu un mic aparat, la mine in brate.
Insa eu remarc o chestie..... Ca ori esti tu la un centru spitalier mai specializat, ori servicilile medicale in Ontario sunt mai bune. Ca eu nu am auzit de servicii asa de bune pt. prematuri. Poate la noi nu era clar cazul , ca avea la nastere 2990, dar mi-ar fi placut si mie sa fie mai urmarit. Si mai aveam o prietena pe lista mea de bebelusi, care intre timp s-a intors in Romania( asta referitor la alta discutie de pe aici, si ea e fericita acolo) care a avut copil nascut parca la 33 sapt. si nu am auzit-o sa fie trimisa undeva sa-i urmareasca evolutia.......
Parca Monicutza , pe tine te-au trimis parca , nu e asa?
Un punct bun pt. Ontario..... pe lista ea de mutat...
Mie nu mi-a placut ca pediatrul meu nu i-a facut nici un test de depistare a autismului de ex, cum am inteles ca se face in SUA....
Si ca nici nu a pomenit de ORL. Sa vad ce zice cand o sa-i cer trimitere.
Oricum , Marc cand are chef sa vorbeasca o face destul de corect. Ieri mi-a spus «eticheta» cuvant destul de lung dupa mine. Dar oricum nu-l consider la nivelul altor copii.. El e f. dezvoltat motoriu insa.

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

Salut,

Eu azi "lucrez" de acasa, adica imi fac bagajele ca veni vremea sa eliberam condo si sa mergem la casa. Vad ca toata lumea e in proces de decorare, la mine e si mai si, noi renovam, curatam, vopsim, punem laminat in basement, etc...nu va zic, am luat casa de 2 saptamani, si cred ca nu am muncit asa mult in viata mea!!! Sunt seara obosita de nu mai am putere decat sa fac un dus si sa dorm.
Desi, prin dormit, inteleg: culcat la 12 si sculat pe la 3 sa mai fac ceva planuri, ca atunci se pare ca e ora potrivita

Cand suna ceasul dimiteata imi vine sa-l arunc pe geam!
A, dar mai avem putin, un an si ne-am aranjat si noi!!!
Sotul e suparat pe mine, ca el nu vru casa, lui ii place la apartament sa taie altii iarba, sa dea zapada, etc.

Ca tot vorbeati de Ikea, noi ieri i-am cumparat de acolo pat Laurei, sper sa-i placa, si o masuta de breakfast. Nu am mai avut puterea sa ma uit si de perdele, plus ca uitasem sa masor geamul, dar imi trebuie si de alea.
Si noi trebuie sa luam alt aspirator, dar inca nu am studiat piata decat prea putin. In schimb mi-am luat masina de spalat si uscator, ca cele de la casa erau de cand casa (adica de vre-o 50 ani:)
Aici am avut Bosch si mi-au placut, dar totusi am ales sa cumpar Samsung acum, ca mi-au placut tare cum arata si au reviews bune: http://www.sears.ca/gp/product/B001AFW4OY/sr=1-6/qid=1216225120/ref=sr_1_6/105-9747460-1546842?ie=UTF8&searsBrand=core&mqnodeid=396506011

Va salut pe toate si sper sa reusesc sa intru mai des!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

CataD, in primul rind felicitari pentru casa. Si spor la renovare si decorare. In al doilea rind, te rog sa ma tii la curent cu masina si uscatorul. Si am vrut Bosch, dar mi-au picat ochii pe astea de la Samsung, in primul rind pentru design, dar apoi am citit si mi s-au parut in regula. Eu le voi lua in toamna, cind se intoarce sotul din Romania, ca totusi nu am curaj sa ma bag singura sa le iau. Pina atunci poate si speli/usuci cu ele si imi spui si mie cum sint.

Cit despre Romania... inca mai astept sa vad ce zice sotul, ca la mine sint clare lucrurile dupa vacanta de anul trecut.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

try, pai hai cu noi duminica. Noi am luat passuri de pe net, pentru toate atractiile, dar tu poti sa iei numai pentru cat te tine curajul! vino si cu copiii, o sa fie fun!

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Salutare,
Maru- de unde ai luat pass-urile,un link plezse?Ne tenteaza si pe noi in weekend Niagara si Marineland si plaja de la Lacul Erie.
Donia-imi recomanzi un loc fain si convenabil la pretz de inoptat in Niagara?
EU is cam cheauna, Alex are ceva dar nu stim sigur inca,eu cu joburile casa,si in urma cu planurile

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Revin, ca m-a invitat seful la masa...... Si am mancat o pizza buna, buna..... Se vede ca e francez adevarat din Franta si ii place mancarea buna......
Vineri ma duc cu colegii quebecosi la un resturant vietnamez. Sper ca nu imi vine sa vomit pe acoloCa eu sunt cam reticienta la feluri noi de mancare......

Trysi in ce limba face terapia? Eu de fapt asta ma intrebam, ca ai spus ca nu cunoaste engleza. Oricum ma reped, aveti noroc ca sunteti bine incadrati de medici, asa ca mult noroc la intalnirea cu doctorul.
Si acum din seria «intrebari penibile, la care as gasi raspunsul daca as avea timp sa citesc din urma, dar s-a intors seful din concediu si nu mai am timp.»

Si a doua intrebare, cat te va costa gradinita pt. cel mare.....? Adica cam cat costa o gradinita pt. 3 ani , si la ce varsta se duc la scoala acolo. E adevarat ca la 4 ani si nu la 5 ca aici?
Nu mai intreb cat costa o gradinita la 12 luni( in eventualitatea ca am curajul de un bebe2), ca pun iar puncte negre pe lista mea de mutat.
Apropo concediul de maternitate e tot de un an ca in Quebec?

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

si noi plecam duminica in ro. in afara de rude si cunoscutii din buzau, nu cred ca o sa avem timp sa ne mai vedem si cu cei din bucuresti; macar mergem la mare la sora mea pentru 8 zile; nu-mi fac mari sperante de ce gasesc acolo, ma bucur ca pot merge sa-mi vad parintii dupa 5 ani

cataD felicitari pentru casa! mutare usoara si rapida

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

quote:
citat din mesajul lui mikiion

Nu mai intreb cat costa o gradinita la 12 luni( in eventualitatea ca am curajul de un bebe2), ca pun iar puncte negre pe lista mea de mutat.
Apropo concediul de maternitate e tot de un an ca in Quebec?

Virsta Marc

imi permit eu sa-ti raspund; da, mat leave e 1 an
mai bine ca nu intrebi de daycare costs

Mergi la inceput