Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (166)
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
myral spune:
ANAnici nu pot sa-mi inchipui ce e pe capul tau cu amandoi copilasii bolnaviori, multa putere sa rezisti.SABINA nu stiu pe unde or fi mamicile alea ca eu nu le-am vazut pana acum si intotdeauna mi-au placut bebelusii si eram cu ochii dupa ei prin parcuri, asa ca sigur as fi observat si daca erau alaptati.Mi-au placut la nebunie pozele, Sofia cu noua freza, bebe in carucior si dormind in scoica la malul marii, Gheo cu basmaluta rosie prin nisip si mai ales ce se mai iubeau si imbratisau ei pe acolo
MOLDOVEANCA dar Vladut e al tau
cu tine nu prea seamana, poate cu tati
Iti vine f bine rochia
Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
myral spune:
Elisa mea tot pe la ore de-atea se culca si tot din ora in ora se trezeste Nu mai stiu cum sa procedez, dar tot ce fac ca sa o linistesc in afara de tzitzi mai rau o enerveaza. Si e asa agitata noaptea chiar si cand doarme ca o gasesc la capatul celalalt al patului cand se trezeste(dupa aproximativ o ora). degeaba ii dau calma baby, nici nu o sa-i mai dau, singurul care o linistea putin a fost ketof, pe care il mai folosesc cam o data pe saptamana sa dorm si eu macar cateva ore legate. Lapte praf nici sa nu vada, o electrocuteaza asta cand se pacaleste ca e apa si gusta din el, si am incercat mai multe feluri, degeaba. Am cateva cutii incepute dar cred ca in final o sa le arunc pe toate ca expira sau o sa-l beau eu ca aia mare nu vrea lapte de bebelusi.Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
myral spune:
Ma car si eu la culcare, vorba vine, va doresc o noapte cat mai linistita!Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
moldoveanca spune:
Off Myral sper sa te odihnesti in seara asta si dulcetica ta sa faca nani linistita.Ehehe Vladut e al meu cu siguranta, seamana cu tati leit asa spune toata lumea dar eu tot mai sper ca seamana macar putin si cu mine
teo
adimercedes spune:
quote:
citat din mesajul lui slippers76
Stiu ca nu-i frumos sa pic asa din luna, dar sunt in prag de nervous break-down. Fetele care ati avut bebei cu roseola, mancau copilasii vostri? Ca Vlad pare sa aiba roseola, a facut febra mare, acum e stabil cu febra, dar are o eruptie si nu vrea sa manance nimic (dar NIMIC). Si asta-i doar jumatatea usoara a problemei, ca o mai am si pe cea mare cu febra aproape 40, rosu in gat, varsaturi si tot tacamul. Va rog mult, spuneti-mi cum e cu roseola, sa-mi dau si eu seama daca asta e, sau trebuie sa-mi fac griji pentru ceva mai rau de atat.
Ana, mami deMiruna (16.05.2003) si
Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
Slippers, multa sanatate Mirunei si lui Vlad. La noi cand a fost roseola Lisa nu a prea mancat. Adica in perioada cat a avut febra nu prea a avut pofta de mancare. Mesele ei constau in 1-2 linguri ce ceva. Fara snackuri intre mese! Seara insa reuseam sa o conving sa manance mai mult iaurt rece, cred ca ii facea bine la febra si o mai calma. Insa nu a dat afara in timpul febrei. A dat afara cu cateva zile inainte si doar o singura data. Atunci am pus-o pe seama unei indigestii sau ceva virus, ca si mie mi-a fost rau dupa cateva zile... La tine am inteles ca unul e cu febra, celalalt cu varsaturi. initial am crezut ca doar un pui le are pe ambele si m-am "confuzat"...
Dar la roseola a fost febra destul de mare, pe care am tinut-o sub control cu Panadol la 6 ore si baie calaie seara inainte de bagat in pat. Am tinut si mai racoare in camera. Insa pe vremea aia Lisa nu era prietena cu apa si imi era f greu sa o hidratez - incercam sa o pun des la san.
Nu i-am facut analize, doar verificat gat si urechi. Erau putin rosii timpanele, dar ganglionii nu ii erau inflamati. Medicul a zis sa stam si sa asteptam, ca pare ceva viral si daca cumva febra tine mai mult de 4-5 zile si mai creste sa ii dau antibiotice. Insa in a 4-a zi a aparut eruptia pe fata si pe corp si febra ii scazuse in seara precedenta ca prin farmec.
Daca l-a vazut medicul pe Vladi, e ok. Incearca sa ii oferi lichide, tzitzi, pana trece perioada asta mai ciudata.
Tin pumnii. Multa sanatate
![](pupic.gif)
Multa sanatate.
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
adimercedes spune:
quote:
citat din mesajul lui myral
Ah daca ar avea si a mea 9 kile jur ca nu m-as stresa absolut deloc. Desi nu prea ma mai stresez cu mancatul ca mananca cat de cat, putin dar mananca. In schimb ma enerveaza ca nu mai vrea iaurt care era preferatul ei, ar manca numai paine, eventual fara nimic pe eacine m-a pus sa-i dau paine
am incercat cu bucatele de legume dar pe astea le scuipa, numai paine vrea
ADIMERCEDES la noi branza aia feliute e plina de E-uri si sarata ca i-as da si eu.
Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
Myral, si Lisa a papat iaurt cu mare placere, pana s-a rupt filmul complet. De atunci, mananca in diverse combinatii, dar nu mai mult de 2-3 linguri. De ex, azi dimi i-am facut un iaurt mic cu un mar razalit si cu 1 lingura de germeni de grau. A mancat vreo 2 linguri, maxim. Restul zace si acum in bucatarie in bol :( Apoi a baut apa, a tzitzilit si a dormit fix 25'
![](alcool.gif)
Painea e la putere si la noi!!! Poti sa ii pui pe o felie de paine cascaval ras si sa o bagi in cuptor 5', cat sa se topeasca branza si sa se prinda de paine
![](icon_smile_big.gif)
Desi eu nu ma mai ingrijorez, ca ei inca sunt programati sa pape ce are nevoie organismul. Deci, a mea, daca vrea branza inseamna ca are nevoie de calciu, iar a ta poate are nevoie de fibre si carbohidrati pt energie
![](icon_smile_big.gif)
Legumele, hmmm. Nu prea nici la noi. Le fac insa un fel de ghiveci si poun orez ca sa fie mai cremos. Daca pun si sos de rosii, le mananca destul de bine...
Si astea fiind zise, Cenusareasa se duse in bucatarie....
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
adimercedes spune:
Aaaa, am uitat sa intreb ceva pe fetele a caror bebei stau/fac deja pe olita: cum i-ati convins sa stea pe olita si sa si fca ceva? Eu pe Lisa am incercat sa o pun si nu vrea sa stea neam! Se arcuieste, se ridica sa plece, se suceste... Am incercat cu olita incalzita, sa nu ii fie rece la fundulet. Am incercat sa o iau in baie cu mine - nu radeti! - si eu mimam pe toaleta ce trebuie ea sa faca acolo. Am incercat inainte de a face, cand stiam ca e gata-gata. Degeaba!!! Acum luam o pauza de cateva saptamani. Am mai citit pe net si ce am gasit eu scria ca se incepe undeva catre 18 luni (!?). La varsta aia inteleg ca pot pricepe si ei ce se intampla, dar nu inteleg cum puiutii care deja fac la oala accepta asta [emoticon ce se scarpina in cap]...
Lisa
myral spune:
Ce linisteeeeeee!Sa sparg eu gheata atunci. In primul rand sper ca bolnaviorii sunt mai bine si ca mamicile lor s-au odihnit macar putin.Adimercedes, multumesc pt sfaturi ar fi bine daca asputea sa o pacalesc cumva pe a mea dar ma indoiesc ca azi i-am pus unt intre doua bucatele de paine si s-a pacalit doar de vreo trei ori. La legume am incercat multe combinatii de aia am ajuns in final la bucatele am zis ca asa accepta. Si sa stii ca a mea e inca programata pe tzitzi si acum ea sta cate o juma de ora sa suga si chiar mai mult daca adoarme am o durere continua la incheietura mainii drepte ca la tzatza dreapta sta mai mult.Noi olita inca nici nu am cumparat
dar la a mea mi se pare devreme pentru ca ea inca nu merge deloc, adica eu cred ca mai intai un bebe trebuie sa aiba anumite achizitii si apoi olita. Oricum o sa cumparam si noi in curand chiar sunt curioasa de reactiile ei. Eu cred ca cei care o folosesc deja, o folosesc doar pt kk. Oricum eu nu ma stresez ca va mai trece mult timp pana sa fie ei curati si sa nu mai foloseasca pampers si nu cred ca cu cat sta mai devreme un bebe la olita cu atat invata mai repede, tot cand sunt ei pregatiti psihic vor realiza care e treaba.Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
myral spune:
Mai dar unde sunteti toate?La noi e fff cald dupa ora patru ne pregatim de plimbare sau chiar mai tarziu.Am citit si eu putin pe forumul ala cu attachement p ffff interesant parca n-as mai incerca cu bibe, chiar asa totusi copiii sa nu aibe nevoie si de altfel de lapte (praf sau de vaca) nici dupa un an?Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxana_G/Roxana_G.jpg)
Roxana_G spune:
Nu am avut net pana acum, sper ca nu v-ati ingrijorat cum ca am clacat nervos. BB e bine, mai are usor muci dimineata, dar mai putin ca ieri. Cam nervos si incapatanat, azi a refuzat borcanelul cu bucatele. Dar in rest ar manca non-stop. Acum a descoperit ca se poate sprijini doar usor cu fundul de canapea si sa stea cu mainile in sus si e tare incantat. Azi tocmai voiam sa ma vaicaresc ca nu mai progreseaza, nu vrea sa mai paseasca de maini, si tocmai a facut o demonstratie de pasit tinut de o singura mana de tati.
Uitasem sa va spun ieri 2 chestiuni legate de mersul la doctor. Prima privea povestirea mea anterioara cu doctoritele puse pe rupt putza. Ei bine Dr Oros a verificat ieri si a zis ca se desface suficient fara sa forteze deloc si nu e nevoie de absolut nimic in acest sens. O alta chestiune era Prevenar. Am inteles ca pana la 2 ani tot 2 doze sunt necesare, am decis sa ii fac in doza unica la 2 ani, cu 2 saptamani inainte de mers la gradi.
Cam asta de la noi, acum raspund din urma.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/