Dulceturi si papanasi de sept - oct 2007 (166)
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
adimercedes spune:
Apropos de ce si cat si cum fac tatii... Sotul meu se trezeste noaptea si o schimba pe Lisa, apoi mi-o aduce in pat sa ii dau tzitzi. E ok sa iasa/stea cu ea. Seara ma ajuta la baie, ca e argint viu in cada. Ii mai da sa pape la unele mese, mai ales in we. Si altele de genul sata, care par marunte, dar ma mai elibereaza pe mine, sa pot bea si eu o cana de apa fara noduri sau sa fug la buda fara a fi contra cronomentru.
A mai facut si el "dezacorduri", in sensul ca i-a dat pe ea o hainuta/hanorac ce nu mai ii era buna (era scos afara din dulap un maldar pe care urma sa il sortez si asta i s-a parut familiara), a uitat sa ii dea papucei etc.
A fost si asa ca era singur cu ea la mall, eu eram la coafor, ea dormea. Si cand s-a trezit, a dat afara tot ce mancase la micul dejun. Sotul, saracu', a mers cu ea la baie, a spalat-o, a curatat-o si m-a sunat numai cand a realizat ca e uda pana la piele si trebuie sa o schimbe si nu aveam inca un schimb de haine la noi. Am venit val vartej la ei, am invelit-o intr-o bucata de muselina si am luat-o la un magazin de bebelusi sa ii cumpar hainute. De acolo am fugit la baie, ca i-a fost rau iar. Apoi am dus-o si am spalat-o in chiuveta la "parents' room" si am schimbat-o. De atunci nu prea a mai stat singur cu ea. Dar ii face placere, mai ales ca acum interactioneaza, se suie pe el, il trage de par, de nas, de ochelari, ii bate tastatura la laptop, ce mai, il monopolizeaza la maxim.
Si a fost si asa ca ne-a trimis pe noi la plimbare si el a sta si aspirat in toata casa si a sters pe jos .
Insa e perioada cand ma vrea pe mine sa fiu acolo, mai ales cand e obosita. E fericita sa stea cu el, se bucura cand il vede, il pupa, il imbratiseaza (ieri am invatat-o "high 5"), se joaca cu el, ii arata jucarii etc. Daaar, cand e obosita vine la mine. Si o inteleg, ca de la inceput a adormit cu mine, deci nu ma astept sa se schimbe peste noapte...
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
Povestea obtinerii sarcinii
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
adimercedes spune:
Moldoveanca, la multi ani! Faina rochie, sa o porti sanatoasa.
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa
adimercedes spune:
quote:
citat din mesajul lui Roxana_G
Myral, Adisi multumesc de sustinere. Mi-am mai revenit putin, cred ca voi pleca oricum.
Copiii sunt bine, asa zice dna doctor. Andrei cica nu are nimic, nici nu e de tratament de vreun fel. Dr zice ca poate a fost aerul mai uscat asta noapte, dar si acum dupa pranz parea putin fonfait. Insa nu cred ca e de stat acasa pentru asa ceva, ca muci nu are. Probabil mucoasa usor iritata.
La picior l-au dezinfectat ei si l-au pansat, nu stiu ce anume exact, ca l-am lasat cu taica-sau sa pot merge cu Alex la consultatie.
Adi, tu intrebai ce anume buba este si cum a facut-o. Sincer nu prea stiu. Acum 2 sapt avea ceva micut, cred ca de la un covor aspru de acasa din holul de la etaj. Insa pentru ca merge mereu de-a busilea ii tot cadea coaja. Acum 3 zile cand am venit de la birou nu avea nimic, el a tot exersat cocotatul pe canapea, si cand sa il duc la baie era ranit rau si plin de sange. De atunci se inchide mereu rana si cand merge mult pe jos se rupe coaja.
Inteleg acum cum e cu rana. Nu ti-au zis cu ce sa ii dai tu? Eu zic sa ii pui noaptea pudra si alte-alea, iar dimineata sa ii dai cu ceva crema emolienta, ca sa se inmoaie rana. E prea cald sa ii dai eventual nist epantalonasi de panza ca sa nu isi mai traga rana jos? Adevarul e ca ei au pielea extrem de fragila. Lisa are deja genunchii uscati si "munciti", desi are permanent pantaloni pe ea, ca la noi cica e iarna (avem 9-12*)
![](icon_smile_big.gif)
Lisa
adimercedes spune:
quote:
citat din mesajul lui Roxana_G
Adi, asa era si Alex, foarte energica, dormea putin, si manca si mai putin. Sunt copii si copii, important este sa fie sanatoasa. Nici eu nu ii dadeam nimic intre mese, si chiar si acum tin la asta, desi imi e greu cand e cu bunicii. 150-200 gr la o masa e bine, adica normal. Sa stii ca atata mananca si Andrei, in jur de 190 gr cat e in borcan. Rar are borcane de 250 gr. Chiar ma intreb daca lui nu ii e foame si ar manca mai mult. Eu nu am testat. I-am dat portia si gata.
Rox, acum ca zici, imi dau seama ca daca e sa pape cu lingurita, are zile cand nu mananca mai mult de 100g la o masa! Adica undeva la 2-3 linguri de bucatarie. Eu de obicei ii pun in bol echivalentul unui borcanel, adica undeva la 170-200g. Dar sunt fericita daca mananca jumatate din cantitate. Cand nu mai vrea, gata, isi intoarce capul, isi strange buzele, isi ridica barbia, se uita pe pereti, se freaca la ochi, la nas...
Dar, cum am zis, incerc sa nu ma stresez prea mult de asta si sa devin paranoica... Din pacate, sotul a reusit sa sparga cantarul digital din baie cand a aspirat, asa ca nu mai am cu ce sa o cantaresc. Insa ultima data avea 9.1kg, atat cat avea si in urma cu 3 saptamani (deci Greyerash, nu te ingrijora ca nu a pus DECAT 300g intr-o luna!)
Lisa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxana_G/Roxana_G.jpg)
Roxana_G spune:
Da Adi, parca vorbesti de fie-mea la varsta aceea. Cu Andrei nu am treaba.
De rana nu au zis nimic, doar o dezinfectez si atat. Si azi nu scoatem deloc pansamentul. Incerc sa ii mai pun pantalonasi, dar nu am nimic atat de subtirel. Si oricum se freaca de materialul textil. O sa ii dau seara cu pudra, insa ziua se intampla accidentele.
Va las acuma, ca a descoperit ca poate da la o parte scaunele baraj pentru a nu urca pe scari si acum nu mai am liniste nici o secunda.
Rox ,
Alexandra Maria (10.02.2004) si Andrei Serban (31.08.2007)
Poze
Sa dam si noi o mana de ajutor! http://www.updown.ro/
adimercedes spune:
Si cam atat pe ziua de azi (la mine deja e ziua de azi/maine). Ma duc la somnic, ca maine vreau sa mergem pe plaja, ca se preconizeaza sa fie soare. Am trimis pe mailul comun un link cu poze recente.
Lisa
myral spune:
Ah daca ar avea si a mea 9 kile jur ca nu m-as stresa absolut deloc. Desi nu prea ma mai stresez cu mancatul ca mananca cat de cat, putin dar mananca. In schimb ma enerveaza ca nu mai vrea iaurt care era preferatul ei, ar manca numai paine, eventual fara nimic pe ea cine m-a pus sa-i dau paine
am incercat cu bucatele de legume dar pe astea le scuipa, numai paine vrea
ADIMERCEDES la noi branza aia feliute e plina de E-uri si sarata ca i-as da si eu.Myral, mami de Elisa(30.08.2007) si Isabela(9.08.1997)
aeperju spune:
Daca doriti sa ne revedeti:
http://community.webshots.com/album/563865046GQcpso
emma si andrei
slippers76 spune:
Stiu ca nu-i frumos sa pic asa din luna, dar sunt in prag de nervous break-down. Fetele care ati avut bebei cu roseola, mancau copilasii vostri? Ca Vlad pare sa aiba roseola, a facut febra mare, acum e stabil cu febra, dar are o eruptie si nu vrea sa manance nimic (dar NIMIC). Si asta-i doar jumatatea usoara a problemei, ca o mai am si pe cea mare cu febra aproape 40, rosu in gat, varsaturi si tot tacamul. Va rog mult, spuneti-mi cum e cu roseola, sa-mi dau si eu seama daca asta e, sau trebuie sa-mi fac griji pentru ceva mai rau de atat.
Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si
Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
Ana, oooof.
nici tzatza nu vrea? sa nu fie ce-a avut Antonia , viroza cu exantem....roseola cu varsaturi n-am mai intalnit.
Sofia la rubeola a avut febra f f mare. A fost o rubeola f ciudata. Capul arata a rujeola, corpul a a rosela dar ganglionii erau rubeolici toata ziua. Nici ea nu manca nimic, si era proaspat intarcata (de o luna).
M-am injurat bine de tot atunci
Sanatate puiutilor, si sper ca cu timpul sa nu mai faca Miruna asa febre violente, mititica , se reface ea beton si e super energica, da parca prea extreme....ce-o fi in sufletelul tau nici nu vreau sama gandesc
Rox, vreau sa vb la telefon candva, am avut ditai vizitele azi si n-am putut sa te sun [emoticon cu umar oferit spre plans]
Adi, am murit de ras cand ai povestit cum isi ia singura apa!! e haioasa foooooooooooooooooooc!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si
bb Gheo