Lichid- bagaje-avion?

Lichid- bagaje-avion? | Autor: oanab125

Link direct la acest mesaj

Plec in Germania la sfarsitul lunii cu o companie low-cost. As fi vrut sa duc gazdelor o sticla de tuica. E voie in bagaj cu lichid?
Stiam ca nu ai voie cu apa in avion, dar in bagajul mare, care merge in cala?
Pot sa imi iau camera de filmat cu mine in avion, sau trebuie sa o pun in bagajul mare?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

toate lichidele merg in bagajul de cala, nimic in cel de mana.
Camera de filmat si alte aparate le poti lua cu tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Astia cu low cost sunt un pic mai "pretentiosi" din cite am observat eu.
Trebuie sa te duci neaparat sa citesti pe siteul companiei aeriene care sunt regulile fiindca mai difera un pic de la o companie la alta, chiar de la un aeroport la altul...
Vezi sa nu uiti sa pui intr-o sticla de plastic la cala, sa nu ai surprize...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole2005 spune:

in bagajul de cala poti sa pui cat vrei tu dar la ccel de mana recipiente de 100 ml si exceptie papica de bebei.
camera de filmat sau foto e ok. am fost cu low cost si le-am avut la mine nu a zis nimeni nimic.am avut si niste medicamente in geanta si a fost ok.

nicol
mami de puiut dulce ANTONIO 26 septembrie 2006

www.totsites.com/tot/puiantonio" target="_blank"> Antonio's site

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Mie mi-a confiscat o nesimtita de la vama franceza deodorantul pe care-l aveam in bagajul de mina, mi-a aruncat si apa (plata) a copilului care nici macar nu depasea 100 ml, mi-a aruncat si compotul de fructe marca Nestle sau Bledina si nedesfacut.
Fetita mea e pretentioasa si are apa ei - marca preferata, alta nu vrea sub nici un chip, vaca aia i-a aruncat-o pe toata si cit pe-aci sa-mi moara fata de sete. Ma rog, incerc inca sa ma calmez desi a trecut mai mult de o luna de atunci... Iar deo-ul meu preferat de-l cautasem peste tot si era nou-nout! Culmea e ca i s-a pus pata pe mine de parca eram vreo terorista si m-a scormonit si prin chiloti. O dobitoaca! Asa ca nici papa de bebei nu trece mereu daca pici peste o tembela de gradu' 1.
In sfirsit, poti incerca cu tuica in sticla de plastic si-n bagaju' mare', sper sa nu se verse, ai grija s-o ambalezi bine sa nu se verse prin valiza. Oricum la români nu ne-au controlat deloc, doar imbecila asta de la vama franceza o facea pe zeloasa.

Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanab125 spune:

Plec cu Wizz Air. Am intrat pe site-ul lor, am citit, dar nu prea am inteles:ba nu am voie cu lichid, ba am voie, dar sa fie intr-o punga de plastic si sa nu depaseasca 1 litru. Voi mai citi inca o data cu atentie. Cu camera de fimat am voie, asta e clar.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Sper sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Regula nu tine de compania aeriana cu care zbori, ci de controlul de securitate al aeroportului de unde pleci.

Regulile in RO nu se aplica la modul absurd, asa cum a povestit Otilia (daca pleci de la Baneasa chiar sunt si mai intelegatori decat la Otopeni, desi si cei de la Otopeni sunt relativ ok), totusi nu vad vreo posibilitate sa duci tuica la bagajul de mana (decat daca o ambalezi in recipiente mici, de 100ml, ceea ce e absurd).

La cala, in sticla de plastic.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Tuica la cala, in bagajul mare, in sticla de plastic si invelita in 7 pungi, sa nu mirosi tot sejurul .

Anul trecut, pe Otopeni, am avut o sticla de 750 de apa si una de 500 ml cu un rest de cafea. Ne-au atras atentia la cea de apa ca ne-o lasa pt ca avem 2 copii, de cea de cafea nu s-au legat . Culmea e ca eu ma asteptam sa las zatul la ei. Aveam si sticluta cu antibioticul copilului dar nu i-a interesat, desi ma pregatisem cu reteta.

Sa nu cumva da luati briceag sau trusa de unghii la bagajul de mana, ca ramaneti fara ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Oanab125 vad ca scrie urmatoarele la wizzair:
(insa daca cineva a mai calatorit cu ei poate ca ne spune mai multe)

Articles not accepted in checked baggage:
(articolele care nu sunt aceptate la cala)

-cash, securities
-jewellery, precious metal, precious and semi-precious stones
-computer, camera, video camera, cellular phone and any other electronic or technical appliances and their accessories
-official, business or private documents
-travel or other identity documents
-keys
-liquid (except: acid battery of a wheel chair)
-medicine
-pieces of art and fine arts
-perishable items

In ceea ce priveste "regimul" fluidelor, eu am inteles ca in bagajul de mina se pot lua doar 1 punga speciala per pasager, care se poate reinchide si redeschide de multe ori, iar in ea niste articole de max. 100 ml fiecare, care SA NU FIE INGHESUITE in punga si sa nu depaseasca insumate 1 litru.

Otilia, cu apa pentru copilasi nici pe noi nu ne-a lasat nici la Charles de Gaulle, nici la Schiphol, ci doar cu lapte in biberoane doar pentru bebelusii sub 2 ani.

La francezi au inceput sa-mi controleze si interiorul caruciorului in care erau copiii...dar cu biscuitii nu au avut nimic.(aia erau pt.mine in cea mai mare parte ) In schimb, mi-au desfacut toate hartzile de calatorie din geanta si nici nu mi le-au mai dat inapoi...Noroc ca eram la intoarcere...

Pe aeroportul Heathrow la Londra, se descalta pasagerii de pantofi si nu se accepta decit un singur bagaj de mina, adica fie doar geanta doamnelor fie un alt bagaj de mina, dar nu amindoua !In timp ce in tarile nordice am voie si cu geanta si cu bagaj de mina si la pantofi nu ma cauta nimeni!Asa ca sunt curioasa ce fel de concordanta exista in reguli...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanab125 spune:

Cred ca voi renunta la tuica, nici sa mi-o confiste si sa le ramana lor. La Londra a patit-o si socrul meu: l-au descaltat si s-au uitat cu mare atentie.

Matei si Ilinca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanademunck spune:

In bagajul de mana ai voie 100 ml, sticlutza pusa in punga de plastic transparenta; ce este peste se confisca(poti sa ai de ex 5 sticlutze de parfum a cate 100 ml fiecare si inca 5 sticlutze de apa de ex tot de 100 ml fiecare , in total nu trebuie sa depaseasca 1litru). la controlul de securitate arati ca ai lichide ca sa nu mai ierzi timpul dupa sa le arati toata geanta.
Respectiva tuica poate insa ajunge bine merci in Germania pusa in bagajul de cala, nu deranjeaza pe nimeni si nici nu incarca nici lege!

Mergi la inceput