Lichid- bagaje-avion?
Raspunsuri - Pagina 2
Letitia1 spune:
Oana b eu am dus de nenumarate ori rudelor tot felul de tarii cuparate in sticle de sticla si niciodata nu am patit nimic. Chiar asa, de ce ziceti sa puna tuica in sticla de plastic?
Evident ca le-am pus la cala. De descaltat e ceva destul de uzual in ultima vreme, si numai in londra. Deci socrul tau nu a "patit-o" ci toata lumea trece prin asta. Eu cind stiu ca merg cu avionul, ma incalt cu ceva cit mai usor de dat jos ca sa nu imi ia o ora sa-mi leg sireturile dupa control!!!
Du tuica linistita, numai sa nu se verse ca miroase de trasneste!
A_Iulia spune:
Pai recipientul de plastic are sanse mai mici sa se sparga in bagajul de cala.
Oana, de ce crezi ca ti-o confisca cineva din bagajul de cala? N-am auzit pana acum asa ceva. Restrictiile cu lichidele sunt pentru bagajul de mana. Poti sa duci linistita tuica la cala.
Adina + Olivia Q1.04
oanademunck spune:
In momentul cand treci prin filtrul acela de securitate,apare o imagine in care cei de la control vad exact unde este problema (de ex daca treci si ai ceva metal in tocul de la pantof ei stiu exact ca vine de la pantof, in caz contrar te iau la control manual) Eu facand check-in si boarding in aeroport trebuie sa trec de cateva ori pe zi uneori prin filtrul acela, si am mereu aceeasi pereche de pantofi care uneori 'bipaie' cand trec prin filtru alteori nu, depinde cum calc si cum pasesc in momentul screeningului!
Tuica nu o iei in bagajul de mana!
Deodorantele mari se confisca de obicei!
Pentru incalcarea legii la securitate sau pentru securisti prea zelosi se pot face plangeri (birul dutyului la ei este de obicei in spatele filtrelor!)
Buggys se controleaza de obicei in orice aeroport, copiii se trec in bratze prin filtre si carucioarele sunt supuse unui screening!
Pe heathrow se accepta un singur bagaj de mana in functie de compania cu care zbori...noi avem de ex pt Thomas Cook regula generala 1 handluggage restul ramane la poarta in timp, pentru transatlanticul la toronto se accepta o singura bucata cu dimensiuni stricte fara restrictie la kg (oricum prea multe nu incap;)si fiecare pasager inainte de check-in tre sa introduca bagajul in size-wize; pentru un Olympic de exemplu nu exista limitare de bagaje de mana doar sa nu depaseasca limita bunului simtz!
pupici
cait spune:
Oana stii cumva la Swiss cum trebuie sa fie bagajul de mana pt ca, auzisem ca sunt destul de stricti?
Cait
Home is where heart is...
oanademunck spune:
La Swiss e diferentiat pe clase si se lucreaza cu sizwize la check-in....pt economy o bucata de bagaj de mana cu dimensiuni 55*40*20 si greutate de 8 kg; pt business se accepta 2 bugati bagaj de mana a 8 kg fiecare si cu aceleasi dimensiuni ca cele de la economy.
Hilde spune:
Fetelor, nu va mai chinuiti sa luati apa cu voi de acasa.
Cumparati de pe aeroport, dupa ce intrati.
papanash spune:
camera de filmat , neaparat ia-o in bagajul de mana, altfel risti sa n-o mai gasesti. am patit-o cu blueair .
vacanta placuta !
.............................................................
Mama de papanash Andreiutz ( 02.10.2007 )
www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi
Fomalhauti spune:
Oana, a mai scris cineva (de apa). Poti duce orice lichid in bagajul de mana daca este cumparat dupa controlul de aeroport. Deci, daca pleci de pe Otopeni poti cumpara o sticla de tuica de la magazinele aflate dupa control. O sa te coste mai mult, dar ai tuica si o poti tine in bagajul de mana. Chiar si la Baneasa este un magazin mititel dupa control...
In bagajul de cala poti pune oricat lichid vrei, dar bagajele de cala le cam arunca de cateva ori de colo-colo, sa nu se sparga sticla. Ori sticla de plastic, ori o bagi intre haine (si, daca se sparge....)
La control cred ca are importanta daca celui care controleaza ii place sau nu fata ta...La Barcelona era in fata mea un tip. Mie mi s-a parut ca arata normal, dar l-au controlat o gramada. L-au pus sa isi arunce apa, care era intr-o sticla de 500 ml dar mai era foarte putin, mai putin de 100 ml. Apoi i-au gasit un tub de crema. Tipul a inceput sa se certe cu ei, a rulat tubul si le-a aratat ca mai are foarte putina crema, ei nu si nu. Si omul a inceput sa se dea cu crema, acolo, langa aparate. Partea nostima este ca acasa eu am descoperit ca aveam in poseta doua recipiente pline cu....baloane de sapun.
oanab125 spune:
Cu siguranta, ca voi lua in bagajul de mana camera foto si cea de filmat. Ca altceva, nu prea am ce sa iau.
Eu am tuica de tara,adevarata, de aceea vroiam sa iau. e facuta la bunici la tara.
Matei si Ilinca