Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (294)
Raspunsuri - Pagina 20
cosmi1975 spune:
SAL GAGICI
eu cu tb pe aici vreau sa fac cativa dovlecei,ardei si rosi umplute ca imi e pofta...copii?se joaca pe aici adica papan ca bianca se uita la tv -muzica
T_Ioana spune:

Maraki, la multi ani, sa-ti fie sanatos sotul si multa multa fericire alaturi de tine si de copii ii doresc!
Vad ca se presteaza la bucatarie.....si eu am facut azi papricas de pui cu mamaliguta, bors de peste, tarta cu ciuperci si carne tocata si acum vreau sa fac un chec cu mere si stafide ca nu stiu ce sa-i mai dau la piticot de cina!
Giova, da si tu reteta de gem de caise ci nuci......Cristina vad ca e lipsa la apel! (sper ca sunt ok
). Eu fac mai in toamna peltea de gutui ca e inebunit piticul meu dupa ea, mai ales cu clatite. Pana acum imi dadea o vecina cate un borcanel dar vreau sa fac si eu ca sa papam si noi, adultii![]()
Fug sa fac rapid checul cat dorm baietii mei si revin!
Ioana si
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) (montaj)
www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">
1
www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">
2
www.dropshots.com/T_Ioana4" target="_blank">
3
"Cainele moare de drum lung iar prostul de grija altuia"
Giova spune:
nu stiu ce m-a apucat si pe mine cu bucatareala azi.
am facut ciorbitza, varza a la Cluj e la cuptor si mia fac si vinete.
Dulce? nimic. Mi-a cumparat Clau o cioco acum ca si muream de pofta. Nu mai cumpar dulciuri care-mi plac, ca sa nu ma tenteze.
nu am mai dormit, m-am uitat la un film, macar m-am relaxat.
Ioana hai ca intru in mesaje private, copiez reteta si o postez aici.
Cosmi si eu am vrut sa fac ardei umpluti, dar ne-am decis pt. varza a la Cluj.
_
Gio si
Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
Giova spune:
reteta, gem de caise:
5 kg caise, 4 kg zahar, o lamaie, 4-5 plicuri zahar vanilat, nuca - la ochi, cat de multa, 2-300 gr, de exemplu. eu am cumparat gata curatata din market.
am folosit un tuci mare (ceaun) de 12 litri capacitate, ca sa fie loc sa fiarba.
Se spala caisele, se curata de samburi, rupandu-se in jumatati. nu le mai cantaresti, caci deja stii. Presari zaharul peste ele si le lasi pana adoua zi, sa se topeasca zaharul. la pui la fiert.
pui zaharul vanilat.
pui nucile.
mai fierbi putin si pui lamaia, taiata felii subtiri si-n sferturi.
fierbi toate pana cand caisele se "topesc". verifici consistenta: iei foarte putin din gem (sirop, nu cu fruct) cu o lingura de lemn (pe care o folosesti doar la dulceturi) si lasi sa pice pe o farfurie picaturi, pana la ultima care se scurge. daca ramane mai tare, adica asa ca un fel de globlet mic, inseamna ca-i gata.
inchizi focul, acoperi gura ceaunului cu un prosop de bucatarie curat ud cu apa rece, si lasi sa se raceasca, pana a doua zi.
e multa vorbarie, dar te asigur ca este extrem de simplu de facut.
Ioana cum e aia peltea de gutui? e un fel de gem? si mie imi plac gutuile, poate fac, daca e simplu si-mi dai reteta.
_
Gio si
Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
cosmi1975 spune:
GIOVA nu i grea reteta...dar pe caldurile astea...
MARAKI sa traisaca sotul sa fie sanatos

stef doarme...asa de bine fara suzeta
iar bianca a iesit afara cu baiatul care o ,,curteaza,,dar aici in spatele blocul
s o vaz io
Biancas spune:
Mai ce activitate ati avut azi...cat am dormit eu
.
Eu nu am facut nimic interesant azi....adica ba da...m-am odihnit
.
Am facut o ciorba de ciuperci la plic
(ciuperci de padure de la Knor) si nu stiam cum sa fac crutoanele. Zicea Giova ceva ca baga painea la cuptor....dar nu credeam ca se usuca, si am incercat ca daca nu o cautam sa o intreb. A iesit super uscata pe 2 minute. Mancare nu am facut nimic azi ca maine mergem la botez dar mi-e pofta de fasole frecata cu carnatz prajit.
. Am sa o rog pe maica-mea sa imi faca pt luni ca imi place dar nu am facut niciodata ca lui Nelu nu ii place...si...nu am facut.
Giova...chiar e bun gemul ala? Ma tenteaza si pe mine sa incerc ca nu am mai facut gem de ani de zile. Lui Dani ii plac gemurile... Ce gust are nuca in gemul ala? Nu am mancat niciodata nuca in gem...eu nu sunt prietena cu nucile... Da-ti parerea sa stiu ca as face si eu o tura. Am si uitat ca in gem se pune atata zahar
. Distractie placuta la strand...ce m-as duce si eu dar...avem botez
.
Ioana, tare harnicutza ai fost azi...cand am citit tarta cu ciuperci si carne tocana...mi s-a facut pofta (doamne pofticioasa sunt
) scrie reteta daca ai chef te rog. Imi place orice e cu ciuperci. Bors, ciorba de peste nu am mancat niciodata, sa nu mint am gustat in Bulgaria ciorba de peste sa vad cum e si mi s-a facut rau si am
si
. Vroiam sa vad cum e dar nu mai fac experiente dinastea
. (ieri am vazut un tip pe afara care avea tricou cu sigla parfumului Emporio Armani
- nu ai sughitzat ca m-am gandit la tine?
)
Cosmi super ca ati scapat de suzeta, sa le ascunzi bine sa nu le mai gaseasca sa isi aminteasca de ele. Cand pleaca Bianca? Unde?
Maraki, ce i-ai cumparat lui Giorgos de ziua lui?
Bombo, ce faci printesa cu mana?
Ali....pe unde esti draga? Nu mai dai nici un semn de viata...
Eu stau si ma gandesc ce rau stau cu timpul....am ajuns sa nu mai am chef sa vb la telefon
. La servici nu am timp, acasa nu mai am chef...
Trebuie sa vina socrii sa il duca pe Dani, vor sa il ia din seara asta la ei cu toate ca le-am spus ca doar maine pe la 9-10 plecam la botez. Noah...
Bianca
, mami de Sandra( 8.07.1997)
si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
Giova spune:
Cosmi, asa-asa tine-o sub privirea ta pe Bianca
. Iote ca mai fac si versuri.
Bianca e bun gemul, nuca e super in el, se inmoaie nu mai e asa crocanta.
Cu zaharul nu stiu ce sa zic....soacra, matusa mi-au zis ca e mult, ele pun max.2 kg la 5 de caise, si e super ok si a lor. eu am pus 1,5 la 2 kg caise si parca s-a mcam ingroasat gemul, nu e asa mai moale.
Crutoanele eu le fac asa: tai cubulete de paine si le bag la microunde cam 1,5 minute. cand le scot sunt putin moi, umede, dar se intaresc instant.
distractie faina la botez, noi mergem weekendul viitor in alba, avem nunta din Cluj.
hai ca iesim si noi putin afara, ca ne-am indopat cu mancare. musai putina miscare.
_
Gio si
Marco (6 ian. 2006)
Biancas spune:
Giova, asa am facut si eu crutoanele ca am tinut minte cum ai zis...adica le-am taiat cubulete si le-am bagat la cuptor. Dar eu tineam minte ca cuptorul inmoaie painea si de asta m-am mirat cum poate sa intareasca painea. Si am zis ca incerc si daca nu caut ....credeam ca poate trebuie pus cuptorul pe grill.
Distractie faina afara eu nu nu ies nicaieri ca nu am chef
.
Eu as vrea sa merg pana la servici sa verific o chestie dar mi-e lene la ora asta . De azi dimineata ma tot pregatesc sa merg si nu am apucat....
Cosmi si Sandra are pe un "michidutz" care o place dar e cu o jumate de cap mai scund ca ea
.L-am vazut si eu e in clasa paralela la scoala. O tot cheama sa mearga cu rolele afara dar asta ori uita ori nush...ca nu iasa. Alalataieri s-a intalnit cu el si ala a intrebat-o daca merge a doua zi afara si nush ce i-a raspuns ca nu am auzit dar a doua zi nu s-a cerut sa mearga. Daca ea nu se cere...eu nu o imbiu`
. Intr-o zi mi-a spus ca a venit un copil in parc si i-a transmis mesaj de la "dansu" ca o asteapta la pizzerie.
. Si ea nu a mers.
Bianca
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
Biancas spune:
Tot eu
. Am fost pana la servici dupa ce au plecat socrii cu Dani si apoi i-am facut cinste Sandrei cu pizza daca suntem doar noi gagicile
.
In dupa masa asta asa dulce a fost Dani...stateam pe scaun la calc si a venit la mine, a intins mainile si mi-a spus " Hai mami sa te iubesc"...si l-am luat in brate m-a strans tare de gat, m-a pupat si ne-am dragalit
.
Asta e cea mai frumoasa perioada care imi place (parere personala) din viata unui copil ... de cand incep sa vb si scalcesc cuvintele pana pe la 4 ani. Inainte si dupa...e interesanta dar asta cea mai cea
.
Merg sa fac dus, sa imi fac unghiile...
Noapte buna, duminica frumoasa sa aveti 
Bianca
Giova spune:
Bianca si Marco ne tot iubeste de ceva vreme. o fi si perioada dintr-asta, caci de palme,muscaturi, tras de par m-am cam saturat.
Noi am iesit putin prin centru, la o terasa. acum e Clau cu nasul lA aer
. asa ca maine nu cred ca mergem la Mako, ci la unul din strandurile locale.
_
Gio si
Marco (6 ian. 2006)