Muresence...la apel!!! (11)
Raspunsuri - Pagina 15
Biancas spune:
Anca super ca toate au fost in 21 la voi...coincidenta .
Noi am fost azi la Weekend parca s-a mai putut respira ca nu era chiar atata lume ca deobicei. Ce bine mi-a cazut baia .
Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006)
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
Biancas spune:
Problema de clasa a 4-a :
Un ciclist parcurge un traseu in 4 etape. In prima etapa parcurge jumatate de traseu plus 5 km, in a doua etapa jumatate din restul traseului plus 5 km, in a treia etapa jumatate din restul traseului plus 5 km, iar in a patra etapa 5 km.
Cati km avea traseul?
Poate aveti chef sa va puneti neuronii la treaba si sa imi dati si mie rezolvarea .
www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi
Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare...
Biancas spune:
Ce ziceti? Arata bine?
http://www.dropshots.com/biancas1#date/2008-08-23/16:24:14
Criss75 spune:
Foaaaarte bine arata, Bianca.
Cu siguranta sotul tau va fi incantat.
La multi ani!
Criss si Alex (11.05.2003)
Criss75 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Biancas Problema de clasa a 4-a : Un ciclist parcurge un traseu in 4 etape. In prima etapa parcurge jumatate de traseu plus 5 km, in a doua etapa jumatate din restul traseului plus 5 km, in a treia etapa jumatate din restul traseului plus 5 km, iar in a patra etapa 5 km. Cati km avea traseul? Poate aveti chef sa va puneti neuronii la treaba si sa imi dati si mie rezolvarea . Bianca , mami de Sandra( 8.07.1997) si de Daniel (17.01.2006) www.dropshots.com/biancas" target="_blank">Poze cu noi, www.dropshots.com/biancas1" target="_blank">Alte poze cu noi Poti sa ai orice valoare,sa fii DOMN(A) e o-intamplare,sa fii OM e lucru mare... |
Aoleuuuu
Matematica bat-o vina....
Nu mi-a placut niciodata. Si nu tot cu cifre am ajunsa sa lucrez?
Criss si Alex (11.05.2003)
ladymina77 spune:
Multumesc pt felicitari fetelor,
Datele mele sunt 23.07.1977,Cosmina numele,mamica de Bogdan 9 ani si Andreea Maria 07.08.08.
Multumesc Bianca.
mina
Biancas spune:
Buna seara,
Criss, nici mie nu mi-a placut matematica si uite ca acum lucrez cu conturi toata ziua. Dar hai ca nu e mate conta...deloc chiar.
Ladymina, Cosmina, cand e nascut Bogdan?
anca_27 spune:
Bia, dupa indelungi schite si segmente si cerut ajutor la o alta colega - sunt invatatoare de 8 ani si tot m-am caznit la ea, de asta ma bucur c-am ajuns la gimnaziu anul asta - uite rezolvarea:
Se rezolva prin metoda mersului invers:
- Daca in a patra zi au mai ramas 5 km, la sfarsit observam ca cei 5 km care i-au mai ramas de parcurs plus 5 km care i-a strabatut, reprezinta chiar jumatate din segmentul ce reprezinta ziua a treia, adica 10 km. 10km+5km=15 km strabatuti
- Privim segmentul ce reprezinta ziua a doua si prin comparatie cu segmentele pentru ziua a treia si a patra, observam ca daca adunam km parcursi din ziua a patra + km parcursi din ziua a treia + inca 5 km pe care problema ne spune ca i-a parcurs, obtinem 5+15+5=25km, care este chiar jumatate din segmentul de la ziua a doua. Dar ciclistul a parcurs mai mult cu 5 km decat jumatatea segmentului , deci mai adunam 5 la 25 si obtinem distanta parcursa in ziua a doua, 30 km.
- Privim segmentul care reprezinta distanta de parcurs in prima zi si observam ca daca adunam cei 5 km despre care problema ne spune ca ciclistul i-a parcurs, + distantele strabatute in ziua a doua, a treia si a patra obtinem 5+30+15+5=55. Mai adunam 5 km si….gata, avem distanta parcursa, 60 km.
N-o sa intelegi nimic fara segmentarea bine facuta, atasez aici o schita, scuze pt cum arata, n-am mai refacut-o pe `curat`, refa-o la scala mai mare pe foaie de mate, si-o sa-ti dai seama.
http://good-times.webshots.com/photo/2439200360100702717wcOAdd
Mai revin si cu altele, acum sunt fte prinsa, v-am pupacit pe toate!
24+Sara
pozici
_
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in. (L. Cohen)
brigita spune:
Bine v-am regasit muresence dragi!
A fost super in concediu,cu mici exceptii,o sa revin cu detalii si poze.
BIANCA, si zici ca asta e prbl. de cl. IV?....ce ma asteapta....
La mine rezolv. e asa:
Etapa I:60 km
Etapa II:30 km
Etapa III:15 km
Etapa IV:5 km
Dist. parcursa :110 km
E sigur prblema de clasa IV-a????
Pupici la fete, fug ptr. ca ma asteapta bulionul....mai revin
BRIGITA mami de TIMEA(13.11.2001) si ADRIENN(16.10.2004)
desene TIMEA ... ...
brigita spune:
Scuze ANCA,acuma vad ca pana ce neuronii mei se chinuiau cu rezolvarea,a aparut si rasp. tau.....si recunosc ca am avut nevoie cam de 50 min....asta e.
BRIGITA mami de TIMEA(13.11.2001) si ADRIENN(16.10.2004)
desene TIMEA ... ...