Despre credite ipotecare...la ce banca?
Salutare mamici,
va rog sa imi impartasiti din experienta voastra recenta (sau nu) vis-a-vis de credite. Aveti credite pentru locuinta sau de nevoi personale pe sume mai mari (adica nu pentru electrocasnice). Cum ati reusit sa alegeti oferta cea mai potrivita din multitudinea care este acum pe piata si sa va feriti de comisioanele ascunse?
La ce banca aveti credit? Va este teama ca nu o sa reusiti sa achitati ratele lunare? Ce solutii aveti pentru eventualitatea in care nu veti mai plati?
Despre Alpha Bank stiti ceva? Am aflat si lucruri pro si contra...voi aveti credite la ei?
Va pup si astept sa vorbim despre asta...ca sunt tare indecisa daca sa incerc cumpararea unei locuinte sau sa ma mut cu chirie.
Raspunsuri
first_carmen spune:
Buna!
Eu am avut credit la Alpha Bank , dar acum vreo 5 ani. Cred ca s-au schimbat destul de multe. Ce pot sa-ti spun este ca am trecut prin vreo 5 ofiteri de credit (plecau la alte banici, iar cei noi , cei ce ii inlocuiau nu pot sa zic ca erau 100% profesionisti, mai ratau cite ceva). Noi am dat mai repede imprumutul si de asta am constatat chestia asta.
Iar anul trecut am facut un credit de nevoi personale la Pireus Bank, singura motivatia a fost ca era singura banca care putea sa ne dea 20 mii de euro fara ipoteca.A durat extrem de mult pina ne-au dat acordul. Ca cel care se ocupa de credit este in concediu, ca nu suntem programati ... chestii de-astea.
Sunt pe net destul de multe site-uri in care poti sa-ti introduci ce nevoi de credit ai si-ti dau liste cu bancile (cu care au ei contract) care ar putea sa-ti dea banii.
Sanatate,
Carmen mamica de Petru si Stefan din 28 iulie 2007
Pozicile noastre
Cum crestem noi
andira spune:
Eu am credit la Alpha, si de casa si de nevoi pers.
Sunt multumita de ei, s-au miscat destul de repede cu creditele. Doar la cel de casa am avut ceva discutii, in sensul ca nu mi-au dat toate info la momentul cand am avut nevoie de ele, dar per ansambul sunt ok.
Cand am facut creditul am intrebat la o gramada de banci. Unele aveau conditii mai avantajoase la dobanda, dar din anumite puncte de vedere noi nu ne incadram in cererile lor.
Eu zic ca ai putea sa incerci si la agentiile de brokeraj, cei care ofera consultanta bancara gratuita, pt credite, si vezi ce optiuni iti dau si eu. Sfatul meu ar fi sa incerci la cel putin 2 astfel de firme, ca sa acoperi cat mai multe banci (e posibil de ex ca una sa nu aiba contract cu Alpha, si pierzi din start niste informatii care te intereseaza).
Iar cu eventualitatea ca nu as mai putea plati... hm, iti spun sincer ca daca aveam cea mai mica indoiala in privinta asta, ca n-o sa pot face fata, nu faceam creditul. Vreau sa dorm noaptea linistita..
monna3 spune:
clarissa in momentul asta Alpha are cel mai bun credit imobiliar - Alpha Housing, parerea mea
oricum trebuie sa studiezi foarte bine toate produsele de pe piata
Monica, sper in curand
http://tt.lilypie.com/a4Fhp3.png
FELICITY05 spune:
poti face comparatie aici...http://app.creditlink.ro/crediteimobiliare/imobiliare/rezultate/