Mitropoliul Corneanu
Raspunsuri - Pagina 14
irina.c. spune:
quote:din punct de vedere islamic ai dreptate Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
citat din mesajul lui hannen
Amiiiiiiiiiiiiiiiin!Hai sa va enervez de tot!Pe toti!Nu,Isus nu este Dumnezeu si nici fiul!Dumnezeu e Unul Singur,nu are fii nu are egal ,nu are partener la creatie si nici la judecata!Isus,este unul din Profetii Lui!Asa cum au fost multi altii inaintea lui!Gata,sunteti nervosi tare?eu glumesc,cu nervatul,evident.Vroiam sa deviez discutia pt. ca si-a luat-o Denizel destul in freza,zic ia sa-mi improspatez memoria!Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inaswww.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita
am blog
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui irina.c.quote:
citat din mesajul lui valentinag
Ham,noi nu tinem duminica pentru ca este ziua in care a Inviat Iisus?
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
ba da. Si tot duminica a fost coborarea Duhului Sfant (Rusaliile), cand a luat nastere Biserica.
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Bun,atunci trebuia sa ramana sabatul ca zi de odihna,ziua a saptea asa cum a tinut-o si IIsus,iar duminica sa fie zoua pogorarii duhului sfant si a invierii.
Tie ti-ar placea sa-ti sarbatoreasca parintii ziua de nastere intotdeauna pe...15 de exemplu(presupunand ca atunci te-ai nascut) si copii tai sa zica ´´hai ca o tinem pe 16 de-acum,ca doar atunci e si ziua lui tata,le punem impreuna´´
Alt exemplu nu-mi trece prin cap.
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui Criss75
Hristos este fiul lui Dumnezeu.
Criss si Alex (11.05.2003)
cred...intr-unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Care din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii. Lumina din Lumina,Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, Nascut, nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut.
(din Crez)
am blog
[/quote]
In numele Tatalui SI al Fiului......(crucea)
Iisus pe cruce: ´´Dumnezeu meu,de ce m-ai parasit?´´
Tot Iisus se ruga in gradina.Cui se ruga el oare,daca el era Dumnezeu? Lui Insusi?
Pana si in societate exista Popescu senior si Popescu junior.Unul nu este altul.
irina.c. spune:
quote:lady, daca Sfintii Apostoli au tinut duminica (vezi Faptele Apostolilor), asa tinem si noi.Si sper ca esti de acord ca Sfintii Apostoli L-au cunoscut pe Iisus mai bine decat noi doua, deci n-ar fi facut ceva ce Hristos n-ar fi aprobat.Exista si scrieri din perioada bisericii primare care spun exact ce zi tineau crestinii.
citat din mesajul lui ladyJquote:Bun,atunci trebuia sa ramana sabatul ca zi de odihna,ziua a saptea asa cum a tinut-o si IIsus,iar duminica sa fie zoua pogorarii duhului sfant si a invierii.Tie ti-ar placea sa-ti sarbatoreasca parintii ziua de nastere intotdeauna pe...15 de exemplu(presupunand ca atunci te-ai nascut) si copii tai sa zica ´´hai ca o tinem pe 16 de-acum,ca doar atunci e si ziua lui tata,le punem impreuna´´
citat din mesajul lui irina.c.quote:ba da. Si tot duminica a fost coborarea Duhului Sfant (Rusaliile), cand a luat nastere Biserica. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
am blog
Desigur, acesta e un argument simplist, dar n-am timp sa caut acum ca sa-ti spun mai multe.Oricum discutia duminica versus sambata s-a mai dus pe acest forum. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
ladyJ spune:
quote:
citat din mesajul lui ladyJquote:
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
ba da. Si tot duminica a fost coborarea Duhului Sfant (Rusaliile), cand a luat nastere Biserica.
am blog
Bun,atunci trebuia sa ramana sabatul ca zi de odihna,ziua a saptea asa cum a tinut-o si IIsus,iar duminica sa fie zoua pogorarii duhului sfant si a invierii.
Tie ti-ar placea sa-ti sarbatoreasca parintii ziua de nastere intotdeauna pe...15 de exemplu(presupunand ca atunci te-ai nascut) si copii tai sa zica ´´hai ca o tinem pe 16 de-acum,ca doar atunci e si ziua lui tata,le punem impreuna´´
lady, daca Sfintii Apostoli au tinut duminica (vezi Faptele Apostolilor), asa tinem si noi.Si sper ca esti de acord ca Sfintii Apostoli L-au cunoscut pe Iisus mai bine decat noi doua, deci n-ar fi facut ceva ce Hristos n-ar fi aprobat.Exista si scrieri din perioada bisericii primare care spun exact ce zi tineau crestinii.
Desigur, acesta e un argument simplist, dar n-am timp sa caut acum ca sa-ti spun mai multe.Oricum discutia duminica versus sambata s-a mai dus pe acest forum.
am blog
Te cred ca exista animite scrieri in care apare ca e OK sa tinem duminica.Sunt chiar convinsa ca exista.
INSA,crezi ca Iisus,daca dorea schimbarea zilei de odihna,nu o facea El pur si simplu?
Adica si asa,de ce ar schimba ziua a saptea cand DD s-a odihnit? De ce nu ar fi de acord cu Tatal?Daca atunci de sabat s-a odihnit DD,pai aia e ziua odihnei,nu?
Personal,eu cred ca IIsus nu are a face cu asta.
hannen spune:
quote:
citat din mesajul lui ladyJquote:
citat din mesajul lui Criss75
Hristos este fiul lui Dumnezeu.
Criss si Alex (11.05.2003)
cred...intr-unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Care din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii. Lumina din Lumina,Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, Nascut, nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut.
(din Crez)
am blog
In numele Tatalui SI al Fiului......(crucea)
Iisus pe cruce: ´´Dumnezeu meu,de ce m-ai parasit?´´
Tot Iisus se ruga in gradina.Cui se ruga el oare,daca el era Dumnezeu? Lui Insusi?
Pana si in societate exista Popescu senior si Popescu junior.Unul nu este altul.
[/quote]
Foarte bine subliniat!De fapt in multe locuri din Biblie Isus afirma ca el nu face nimic cu de la sine putere ci cu "de la Cel ce m-a trimis".
Multe locuri din Biblie arata clar ca Isus a adus un mesaj pt. oile ratacite ale casei lui Israel.
A fost evreu ,taiat imprejur,n-a mincat porc si-a tinut sabatul.
Comparind lucrurile astea iti poti da seama cit de departe e ortodoxia de invataturile lui Isus si cu un "studiu" mai atent poate unii vor descoperi "divinitatea" lui Isus ,pe care sinodurile i-au atribuit-o!
El niciodata nu s-a numit Dumnezeu!El niciodata nu a sustinut ideea de TRINITATE!
sunt multe de discutat,dar deja cred ca am suparat multi forumisti!
Desi eu sper sa nu,pt. ca nu fac altceva decit sa-mi exprin opiniile,credinta(nu jignesc,nu insult,nu am ura si nici violenta asa cum s-ar putea insinua pe parcusul discutiei)
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
valentinag spune:
Ne scoateam ochii p'acilisha degeaba!Oricum "zilele"creatiei eu una si noi toti ar trebuii sa le luam metaforic!Doar n-a creat Dumnezeu cerul in 24 de ore,le-a creat in mii de ani,contorizate in Scrieri ca fiind o zi,2,3,4,etc pana n-a mai avut ce face si-a stat a 7-a zi sa-si admire creatia,sa vada ce-a iesit!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
ladyJ spune:
quote:
Ne scoateam ochii p'acilisha degeaba!Oricum "zilele"creatiei eu una si noi toti ar trebuii sa le luam metaforic!Doar n-a creat Dumnezeu cerul in 24 de ore,le-a creat in mii de ani,contorizate in Scrieri ca fiind o zi,2,3,4,etc pana n-a mai avut ce face si-a stat a 7-a zi sa-si admire creatia,sa vada ce-a iesit!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea
Dpdv evolutionist,asa este.Dar dpdv religios,se considera 7 zile.
Oricum ar fi,daca sabatul a fost ´´ziua a saptea´´,tot metaforic vorbind,daca asa doresti, aia trebuie tinuta,nu?Ca doar nu putem tine o zi la milioane de ani distanta asa este.
Doar ca aici vorbim de religie,deci lasam milioanele de ani si dicutam despre cele 7 zile.
hannen spune:
In limba araba 7 e saaba iar simbata e sabt.
Sugereaza ceva?
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
valentinag spune:
Tinem sambata sa se cheama in araba saaba,si sabt sambata!PAi atunci putem sa tinem foarte bine duminica,ca daca facem calculul de luni,e a 7-a nu?
Lady,asa e,in Biblie zice ca in 6 zile,dar zile asa cum le-am contorizat noi zile!Ma rog..e alta discutie!
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea