Mitropoliul Corneanu

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Ham,neaparat neaparat vreau sa-ti spun ca postarile tale sunt extraordinare

Raspunsuri bine argumentate,fara scarpinat urechea dreapta cu mana stanga

Daca am raspunde cu totii asa,am avea parte de discutii interesante la acest subforum.Si nu doar de lalaituri ilogice si anapoda.

Ce vreau eu sa te intreb...crezi ca mai este posibil sa dam totul inapoi,sa renuntam la bani,la putere,la orgolii,pentru a urma intr-adevar cea ce Iisus a spus?Crezi ca se mai pot salva scrierile vremurilor?Se mai pot oare scoate din carti toate aiurelile cu privire la crestinism?
Este atat de evident ca unele scrieri se contrazic,chiar si facand parte din aceiasi dogma,incat nu are sens ne miram ca exista oameni care se indeparteaza de institutia bisericeasca(asta din zilele noastre)
Pai cine nu s-ar indeparta,cand,de exemplu se stie ca Iisus tinea Sabatul(sambata,ziua a saptea) iar dragutii de binevoitori au decis ca cea ce facea IIsus este...neactual,ia hai mai bine sa tinem noi duminica,ziua ´´pogorarii duhului sfant´´ ca doar suntem plini de har..ia uite ce inspiratie ne-a venit...
Si exemplele ar putea continua.Stii cum e,toata lumea stie,dar nimeni nu se intreaba ´´de ce´´?O luam gata servita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ham spune:

Cartile Bibliei au fost scrise de niste oameni, Apostoli dar totusi oameni si din multitudinea de scrieri, tot niste oameni au stabilit ce intra si ce nu in Biblie.
Cei ce le-au scris, nu aveau cum sa le scrie altfel decat influentati de societatea in care traiau, o societate de acum 2000 de ani.
Ar fi nevoie de o reforma a Crestinismului care sa inceapa cu Biblia.
Eu nu cred ca se poate.
Ma gandesc cu groaza ce-I vom face Hristosului cand se va reintrupa pe pamant.
Probabil ca-L vom interna intr-un spital de nebuni si-L vom ucide cu droguri, LA INSTIGAREA POPILOR!
Mi-L si inchipui incercand sa se ia de biznisul care-o devenit biserica, nu conteaza care...
Mi-L si inchipui incercand sa goneasca din nou negustorii din biserica.
Chiar nu vad cum te poti lupta cu asa ceva, cat ai fi de Hristos!
Probabil ca rezolvarea va fi un nou cataclism, gen potopul, care sa curete lumea de noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ham,am afirmat odata ca imi plac postarile tale,desi nu iti impartasesc toate opiniile,evident!
Pt. ultimele postari

si pt . lady am o !

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Ham,noi nu tinem duminica pentru ca este ziua in care a Inviat Iisus?

"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
citat din mesajul lui ham

quote:
citat din mesajul lui mariuta

quote:

Mariuta, ai pus fara sa vrei punctul pe I:A fi cel ce raspandeste Cuvantul Lui Hristos pe pamant a devenit un JOB.
Si de pacatul asta se fac vinovati toti ce sunt impotriva reintregirii bisericii CRESTINE- ortodoxi, catolici sau ce-or fi ei."Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Ham, exagerezi. De unde si pana unde este un pacat a indeplini responsabilitatile cu care ai fost investit intr-o functie? Pentru ca asta este, mitropolitul are o anume functie in Biserica.Asta nu inseamna deloc ca el lucreaza impotriva unitatii Bisericii, de unde si pana unde?
Nu stiu daca a mai pus cineva acest link - cuvantul Patriarhului la deschiderea lucrarilor Sinodului din 8 iulie:
http://www.basilica.ro/_upload/doc/12156183329988619435.pdf
Stii ce-i ala job pe bani?
Stii parerea Lui Hristos despre implicarea banilor in religie si transformarea bisericii in loc de facut bani?
Stii de ce i-a gonit Hristos cu biciul pe cei ce faceau negot in biserica?
Preotii si biserica n-ar trebui sa detina si sa produca bunuri; n-ar trebui sa devina negutatori respectiv iarmaroc!
Din motive de interese meschine si materiale de-a dreptul, Crestinismul a fost sfasiat in bucati si transformat intr-o afacere.
Al dreacului de banoasa!
Biserica noastra ortodoxa este cea mai bogata entitate economica din Romania, biserica catolica depaseste cu mult cei mai bogati bogatani de pe Terra, nu e biserica ce se pretinde crestina sa nu fi adunat averi pe seama enoriasilor proprii.
Si crede-ma ca nu exagerez deloc!"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

Sf. Apostol Pavel trateaza aceasta problema in prima lui Epistola catre Corinteni:6. Sau numai eu si Barnaba nu avem dreptul de a nu lucra?
7. Cine slujeste vreodat#259;, in oaste, cu solda lui? Cine sadeste vie #351;si nu mananca din roada ei? Sau cine paste o turma si nu mananca din laptele turmei?
8. Nu in felul oamenilor spun eu acestea. Nu spune, oare, #351;i legea acestea?
9. Caci in Legea lui Moise este scris: "Sa nu legi gura boului care treiera". Oare de boi se ingrijeste Dumnezeu?
10. Sau in adevar pentru noi zice? Caci pentru noi s-a scris: "Cel ce ara trebuie sa are cu nadejde, si cel ce treiera, cu nadejdea ca va avea parte de roade".
11. Daca noi am semanat la voi cele duhovnicesti, este, oare, mare lucru daca noi vom secera cele pamantesti ale voastre?
12. Daca altii se bucura de acest drept asupra voastra, oare, nu cu atat mai mult noi? Dar nu ne-am folosit de dreptul acesta, ci toate le rabdam, ca s#259; nu punem piedica Evangheliei lui Hristos.
13. Au nu stiti ca cei ce savarsesc cele sfinte mananca de la templu si cei ce slujesc altarului au parte de la altar?
14. Tot asa a poruncit si Domnul celor ce propovaduiesc Evanghelia, ca sa traiasca din Evanghelie.
si preotii trebuie sa traiasca, sau numai tu ai facturi de platit, ai nevoie de casa sau trebuie sa-ti dai copiii la scoala?Sau crezi ca electrica da curent pe gratis bisericilor, etc.?sau cladirile si gradinile bisericilor se intretin asa, pe gratis?atata timp cat traim in lumea materiala avem nevoie de bani ca sa traim. Cat timp a propovaduit Hristos nu a lucrat ca tamplar, ci traia din ceea ce-i dadeau oamenii. Iuda era "contabilul" el se ingrijea de "punga" lui Iisus si a ucenicilor Sai.asa ca ceea ce spui e neadevarat si tendentios, cel putin in ceea ce priveste Biserica Ortodoxa, din care fac parte- despre catolici sa zica Crinuta.Sunt de acord ca unii preoti au savarsit si mai savarsesc abuzuri, dar cine e nemultumit poate reclama la episcopie. Din pacate multi barfesc, dar putini fac ceva. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui valentinag

Ham,noi nu tinem duminica pentru ca este ziua in care a Inviat Iisus?
"La vita e bella"
De mancare
Din gradina mea

ba da. Si tot duminica a fost coborarea Duhului Sfant (Rusaliile), cand a luat nastere Biserica. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

quote:

Cartile Bibliei au fost scrise de niste oameni, Apostoli dar totusi oameni si din multitudinea de scrieri, tot niste oameni au stabilit ce intra si ce nu in Biblie.
Cei ce le-au scris, nu aveau cum sa le scrie altfel decat influentati de societatea in care traiau, o societate de acum 2000 de ani.
Eu nu cred ca se poate.
Probabil ca-L vom interna intr-un spital de nebuni si-L vom ucide cu droguri, LA INSTIGAREA POPILOR!
Mi-L si inchipui incercand sa se ia de biznisul care-o devenit biserica, nu conteaza care...
Probabil ca rezolvarea va fi un nou cataclism, gen potopul, care sa curete lumea de noi."Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

ei nu se poate sa se faca reforma, ba se poate
eu zic s-o incepi tu, fiindca esti asa inflacarat. Poti propovadui Evanghelia pe gratis, si daca dreptatea e de partea ta te va ajuta Dumnezeu si te vor urma toti cei din biserici, si uite asa ticalosii de negustori vor da faliment in orice caz, referitor la ultima prte a mesajului, ai uitat un mic amanunt : Hristos e DUMNEZEU. Apoi El nu se va reintrupa ci conform Scripturii si marturisirii Biisericii va reveni cu slava, sa judece vii si mortii. Esti pregatit pentru judecata lui Hristos, esti pregatit sa dai socoteala de tot ce ai facut si de tot ce ai spus?Lumea aceasta se va sfarsi, si urmeaza judecata . Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
citat din mesajul lui irina.c.

quote:

Eu nu cred ca se poate.
Probabil ca rezolvarea va fi un nou cataclism, gen potopul, care sa curete lumea de noi.

"Lui Dumnezeu trebuie sa-i fi placut oamenii prosti. Altfel nu ar fi facut asa multi..."

ei nu se poate sa se faca reforma, ba se poate
eu zic s-o incepi tu, fiindca esti asa inflacarat. Poti propovadui Evanghelia pe gratis, si daca dreptatea e de partea ta te va ajuta Dumnezeu si te vor urma toti cei din biserici, si uite asa ticalosii de negustori vor da faliment

in orice caz, referitor la ultima prte a mesajului, ai uitat un mic amanunt : Hristos e DUMNEZEU. Apoi El nu se va reintrupa ci conform Scripturii si marturisirii Biisericii va reveni cu slava, sa judece vii si mortii. Esti pregatit pentru judecata lui Hristos, esti pregatit sa dai socoteala de tot ce ai facut si de tot ce ai spus?

Lumea aceasta se va sfarsi, si urmeaza judecata .

Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)

am blog

Hristos este fiul lui Dumnezeu.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui Criss75

Hristos este fiul lui Dumnezeu.Criss si Alex (11.05.2003)
[/quote]
cred...intr-unul Domn Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Care din Tatal S-a nascut mai inainte de toti vecii. Lumina din Lumina,Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, Nascut, nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut.(din Crez)
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Amiiiiiiiiiiiiiiiin!

Hai sa va enervez de tot!Pe toti!

Nu,Isus nu este Dumnezeu si nici fiul!Dumnezeu e Unul Singur,nu are fii nu are egal ,nu are partener la creatie si nici la judecata!

Isus,este unul din Profetii Lui!Asa cum au fost multi altii inaintea lui!

Gata,sunteti nervosi tare?

eu glumesc,cu nervatul,evident.Vroiam sa deviez discutia pt. ca si-a luat-o Denizel destul in freza,zic ia sa-mi improspatez memoria!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Noutati
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Amira scolarita

Mergi la inceput