Romanii din Marea Britanie (18)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

dragele mele,imi cer scuze,ca dau buzna peste voi,dar disperarea te impinge sa faci multe lucruri,mai ales cand este vb de sanatatea copilului tau,asa ca,va rog din suflet,cititi aici despre noi
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124757
si daca vreti si puteti,dati mai departe blogul lui mihaita!
cu cat ne vede mai multa lume,cu atat mai bine,si poate fiecare din putinul lui,ne da si noua 1 euro...dupa cum se stie,putin cu putin se aduna marea!
va multumesc din suflet,ca aveti rabdare sa ne cititi,si poate sa ne si ajutati!

MIHAELA MAMI DE ANDREEA(03.04.1997)SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita

MIHAELA MAMI DE ANDREEA(03.04.1997)SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara2008 spune:

Buna,Am si eu o intrebare pt voi...sotul meu va pleca sa munceasca in anglia la sf. lunii...si probabil ca o sa fac naveta la 2 luni....imi puteti spune si mie in ianuarie care este perioada de reduceri? Ca as vrea sa mi iau bilet de pe acum...Multumesc mult si sper sa nu va suparati dc va mai stresez cu cate o intrebare!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Reducerile incep oficial pe 26 decembrie, unele magazine deschid la 4-5 dimineata. Apoi fiecare magazin in parte tine reducerile pana termina marfa respectiva, uneori se intra si in martie si tot mai gasesti. Ianuarie insa toata luna e de mers prin magazine, baga la pusculita pana atunci si nu veni cu bagaje multe caci sigur o sa ai de unde alege.



--------------------

Andra si bebe Theodora Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara2008 spune:

Multumesc mult Motanik!!!Pupici multi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess0804 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Letitia1
Eu tocmai am fost la ginecolog, dar tot prin GP. Am asigurare privata, dar tot GP trebuie sa-mi dea o scrisoare ca sa merg la specialist. Am avut si eu un GP ca al tau, indianca deasemeni, nu ma puteam intelege cu ea. M-am mutat si de data asta am avut noroc si am dat peste cineva ca lumea.


aha... pot sa te intreb cat te costa asigurarea privata? Astia de la mine la munca au BUPA, dar fiindca stau prost cu banii nici nu m-am interesat cat costa.
Oricum, din punctul asta de vedere mi se pare f aiurea in UK (fata de Ro, la noi te duci la privat, insa am inteles ca aici o consultatie privata e cateva sute de lire... cam multicel). De serviciile gratuite se pare ca nu prea poti beneficia decat daca e urgenta... mori cu zile. (tatal meu a murit recent, cancer nedescoperit la timp, s-a dus in doar cateva luni, timp in care insa a fost de cateva ori la Fundeni, etc ... insa se pare ca aici nici cele cateva luni in plus nu ai sanse sa le traiesti...) imi ramane doar sa ma rog sa ma tina d-zeu sanatoasa...






Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Mess, nu stiu exact cit costa, ca e asigurarea lui barbata-meu, la locul lui de munca, tot la Bupa.
Oricum, la ginecolog am fost prin NHS, m-am dus la GP si el m-a trimis la o clinica privata (care are contract cu NHS), bineinteles cu scrisoarea de la el in buzunar. Depinde foarte mult de ce fel de GP ai. De el depinde ajungerea ta la specialisti (nu neaparat prin asigurare privata), deci schimba-ti GP-ul daca iti face probleme, ca stii cum e, pina la Dumnezeu te maninca sfintii. Si prin NHS poti ajunge la specialisti foarte buni, deci nu te lasa, te iei de git cu GP-ul actual sau schimba-l.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess0804 spune:

Am fost azi la un alt medic sa ma inscriu, peste vreo sapt o sa ma intalnesc cu nurse sa imi faca fisa... si dupa aia pot sa fac appointment sa vb cu dr. Sa vad daca ca cu asta m-oi intelege. Daca nu nu-mi ramane decat sa strang bani de mers in Ro. Stau intr-un cartier mai naspa si cam toti doctorii de aici is vai de ei. In alt cartier nu ma primeste, off... Am avut de mica probleme jos, si am vizitat gineco, nu stiu daca mi-au facut mai bine sau mai rau..... dar totusi ma gandesc ca nu tot timpul a te lasa in voia sortii e solutia cea mai buna.
N-am avut pana acum de a face cu dr aici, insa probabil daca nu reusesc sa gasesc calea asta o sa fie un motiv important spre intoarcerea in tara (as putea sa am frumusete de cancer, sau mai stiu eu ce, nu toate eu simptome atat de puternice sa ajungi la urgenta, si daca nu reusesti sa treci de un idiot de GP e tare frustrant... Ma scuzati, dar is marcata de pierderea tatului meu: daca s-ar fi dus mai din timp la dr ar fi avut alte sanse, insa el stia ca are probleme de sanatate si a adoptat tehnica strutului, nu a vrut sa stie de nimic, eu as vrea sa vad din timp ce pot face



Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Draga Mess,

Imi pare rau sa aud de problemele tale.
Sa stii ca am avut experiente total opuse cu GP ii. Primul a fost un dr de nota 10, care pt nimica toata ma trimitea la specialist. A-l doilea, un indian, a fost sub orice critica si la fel toti dr-ii din clinica aceea.
Acum cateva sapamani, mi-am luat inima in dinti si mi-am ales un alt GP. La prima vedere pare mult mai bine.

Poti merge la un GP din alt cartier si ii zici ca nu esti happy cu cei din cartierul tau si nu ar tb sa ai probleme cu inscrierea.

Cat despre BUPA insurance, nu cred ca e asa mult.Da-le un telefon pt un quote. Daca ai optiunea sa te inscrii de la servici pt private insurance, at e f probabil ca firma sa plateasca un procent si tu restul.

Motivul pt care iti scriu e sa iti sugerez sa ceri un smear test si o lama (am uitat cum se numeste).Cand mergi la asistenata spune-i ca ai avut o rana pe col diagnosticata in Romania si ca ai dureri in timpul actului sexual, ca ai mancarimi, scurgeri, etc. (cu cat o infloresti, cu atat mai multe sanse ai sa obtii ce vrei....un appointment la specialist).
E posibil sa tb sa faci un appointment cu GP ul, apoi si el fie te trimite la specialist, fie iti da sa faci un smear test si o lama la GP practice. (asistenta se ocupa de asta)

Smear test ul, se face la fiecare 3 ani in UK si daca nu l-ai facut pana acum, il poti cere si nu au dreptul sa ti-l refuze. E un fel de Papanicolau care detecteaza celulele modificate/canceroase.
Eu l-am facut de 2 ori in UK.

Eu cred ca NHS in Uk nu e chiar asa rau. Mai depinde si de noroc si de cat de luptator esti.

Multa sanatate,

Cristina







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess0804 spune:

In alt cartier nu pot sa ma inscriu. Mi-au cerut dovada de adresa si nu primesc decat anumite coduri postale, deci maxim in cartierul vecin. O sa incerc sa ma plang de mai multe simptome poate obtin o programare, pare o idee buna.

Help: cum se zice rana pe col in engleza?



Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Mess imi pare tare sau sa aud ca ai avut asa mari probleme. Smear testul in mod normal ar trebui sa ti-l propuna ei imediat ce te-ai inscris. Daca nu, spune ca nu l-ai facut inca si sint obligati sa te programeze cit de curind.
Da, e foarte bine sa infloresti cit poti si nu pot sa cred ca nu te trimit sa faci investigatii. GP-ul nu e calificat sa-ti faca tie controale ginecologice, asa ca trebuie sa ajungi la specialist. Nu dispera si nu te mai gindi la Romania ca ultima solutie. Toate se rezolva aici, ai putina rabdare si totul o sa fie bine.
Mult succes si gindeste pozitiv.

Mergi la inceput