Romanii din Marea Britanie (18)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Buna fetelor!

Sper ca a trecut cu bine Craciunul si ati petrecut asa cum ati dorit

Lara, eu nu pot sa-ti raspund, da' astept cu interes sa vad ce zic fetele, ca peste cateva luni probabil voi fi in aceeasi "pozitie". Sper sa iasa lucrurile asa cum iti doresti si sa te simti bine in Romania.

Am si eu o rugaminte... peste o saptamana vine mama si ma tot gandesc ce sa-i zic sa aduca pentru mine si pentru bebe. Adica... delicatesele pentru sufletelul meu sunt clare... ce nu mi-e clar e ce ar "prinde bine" pentru ingrijire la bebe si aici nu as gasi. Pana acum pe listuta am pus crema de galbenele, crema Petrini si ceai de chimin/fenicul pentru mine (nu am de gand sa dau ceai la bebe). Poate mai stiti voi ceva folositor si de volum mic?
Multumesc frumos

Sarbatori fericite sa aveti in continuare

Dark Bendis

39+ cu "Huckleberry" Baby

AMR 7 ZILE!!!!!

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Lara cit al meu a fost mic, caram tot ce aveam nevoie de aici. O valiza era cu lucrurile noastre, cealalta cu lapte praf, pempersi si alte cele pentru bb. Poate gasesti si in Ro chestii de astea, dar noi eram obisnuiti cu cele de aici, asa ca.. Cit despre restaurante, cum in cele mai multe stiu ca se fumeaza, nu cred ca o sa te hazardezi sa tii copilul in asemenea conditii. De schimbat, il schimbam in masina, pe bancheta din spate.
Motanik ar fi in masura sa-ti dea informatii utile, ca ea tocmai ce a plecat cu bebele in Ro.
Drum bun si succes. Te descurci tu la fata locului, stii cum e romanul inventiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Multumesc, Letitia.Poate ca am noroc si s-a intors Motanik si are timp sa intre si pe forum...Hmmm ne-am gandit si noi sa luam cat mai multe de aici, problema e ca o valiza e cu lucrurile noastre, una cu ale ei plus ca ii luam si patutul(cu saltea si toate cele) si sterilizatorul si scaunul de masina.Unde doamne sa mai pun inca vreo 6 cutii de lapte preparat pt drumul de intoarcere si toate 'cosmeticalele.Despre scutece de unica folosinta nu mai vorbesc cat spatiu ocupa'..Oricum sunt sigura ca scutece gasim in Ro.
Iar cu fumul ai dreptate, ma gandeam la salonul de nefumatori si mai ales la supermarketuri si magazine.Stiu ca am citit, aici pe forum mai demult despre cineva care nu a fost lasata sa intre in supermarket cu carutul pana nu a facut'scandal'.
O sa incerc schimbatul in masina...nu cred ca am sanse sa gasesc spatiu special amenajat cand oprim.Desi cine stie...poate unul din lanturile de benzinarii are..O sa fie cam greu cu portiera inchisa...dar in lipsa de alta varianta..
Poate imi da totusi cineva vestea cea buna ....ca exista..

Lara
Erinn's mummy
http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=34099325efc1900826f61d&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Fetelor, am si eu cateva intrebari, poate ma puteti ajuta.
Urmeaza sa plec maine in Ro..Da...maine, stiu ca m-am gandit cam tarziu sa intreb, dar poate totusi veti avea vreuna timp sa raspundeti.O sa aterizez pe aeroportul din Timisoara (nu ma intrebati de ce...asa am gasit biletele, am asteptat dupa pasaportul fiicei mele si ne-am trezit tarziu...la inceput nu suna asa rau, dar acum am intrat in panica)De acolo avem de mers aprox 370 km.Problema este ca nu stiu daca pe treseu vom gasi statii de benzina/servicii cu loc pt. schimbat bebelusul.Eu nu tin minte sa fi vazut in multe locuri in Romania.Poate stiti voi vreo statie de benzina care sa aiba asa ceva in toate benzinariile sale de pe treaseu.Voi cum ati facut?Stiti cumva daca lapte ambalat exista?O sa luam o cutie de lapte praf dar nu putem sa o luam in bagajul de mana si odata ajunsi la Timisoara nu avem cum sa il preparam.O sa luam cateva cartoane de lapte deja preparat, dar avem nevoie si la intoarcere.Se poate cumpara din Ro?
Stiu ca Romania nu e prea child friendly, cum v-ati descurcat cu caruciorul in magazine, supermarketuri, restaurante?
Noi avem de gand sa iesim si cu fetita, ca si aici.Este usor, sau va fi nevoie de cate o reclamatie de fiecare data cand mergem la cumparaturi?Se uita lumea urat?
Multumesc pentru raspunsuri si Sarbatori Fericite!

Lara
Erinn's mummy
http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=34099325efc1900826f61d&utm_source=otm&utm_medium=text_url

Lara_c, eu zic sa nu mai fii atat de panicata ca nu mergi in Dumnezeu stie ce tara din lumea a treia totusi. Mai traieste lume cu bebelusi si pe-acolo
Daca e musai sa schimbi scutecul la bebe sau chiar toate hainutele, poti si pe bancheta masinii, eu am facut-o de multe ori cand era fiicamea mica, si asta doar pentru ca nu avea sens sa astept pana la o statie de benzina si chiar nu e asa de greu sa faci asta in masina.
Cu laptele ma descurcam tot pe traseu, rugam sa-mi dea apa fiarta, o puneam in mini termos sau in biberoane si dupa aia in geanta termoizolanta si era numai buna si peste cateva ore. Daca imi trebuia imediat o amestecam cu apa plata rece si lapte instant si.. voila. Apa o luam de la expresoare de cafea de regula, dar de la alea de fierb apa la temperaturi mari sau pur si simplu cumparam o apa plata si rugam frumos sa o fiarba. Niciodata nu am fost refuzata si am dat doar de oameni draguti.
Iar de circulat cu caruciorul.. eu n-am avut probleme chiar deloc. Circulam cu el si pe trepte , pe mine nu ma opreste nimic Daca aveam de ajuns undeva, ajungeam. In magazine am avut probleme in Germania cu carutul la intrarea in magazine din cauza spatiului prea ingust ca eu aveam carut din ala maare cu trei roti, BebeComfort, dar nici asta nu m-a oprit, ori am inclinat carutul pana a incaput, ori am rugat pe cineva sa ma ajute sa-l bag pe deasupra.
Un lucru nu am prea inteles din ce spui. Cum adica daca se uita lumea urat? La ce sa se uite urat? Te referi la tine si la copil?
Noua ne zambea toata lumea, ca fiicamea se baga mereu in seama
Nu mai fi stresata, ca doar mergi acasa! Have fun

DarkBendis, eu stiu pe cineva aici cu bebe mic si a cerut de acasa siropel pentru colici SabSimplex, pentru ca nu pria copilului ce a gasit pe aici. Oricum, asta depinde de la copil la copil.
In tara se da la copii VigantolOel pana la un an, aici nici nu au auzit de asa ceva. Tipa a nascut in tara si continua sa ii dea, deci asta ar fi inca un lucru pe care-l cere ea de acasa.
Supozitoare aici nu se dau la copii, in tara se da, deci inca o chestie, dar numai in caz de extrema urgenta ar fi supozitoarele cu glicerina.
Ceai de fenicul (fennel) gasesti si aici la magazinele naturiste. Chimen (careway) nu stiu, ca nu am avut nevoie, dar merita sa intrebi, poate gasesti.

Sa aveti un An Nou Fericit, fetelor! La Multi Ani 2009!

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Buna fetelor si la multi ani!
Am ajuns cu bine acasa, Theodora s-a comportat f bine in avion, a plans un pic inainte de aterizare pt ca era plictisita si obosita dar in rest s-a jucat, a vorbit pe limba ei cu toata lumea si a tinut-o intr-un ras.

In Romania nu exista lapte gata preparat la cutie de carton, din pacate. Eu am luat din Uk doar 5 Aptamil mic, de 200ml, tocmai pt a avea pe drum, sa nu mai stam cu preparatul laptelui praf si am sperat sa gasesc aici si pt intoarcere. Nu e, dar din fericire al meu sot imi va mai trimite cateva caci el se intoarce in ian si noi la finele lui feb.

Schimbatul scutecului, cum am citit si mai sus, se face cu succes pe bancheta din spate :) Sa fiu sincera, asta mi se pare cea mai mica problema, desi n-as numi-o chiar problema. Romania nu e UK intr-adevar dar pt orice lipseste improvizam.

Eu alta problema am, nu imi place pampersul de aici, e mult mai slab calitativ dar asta e, n-am de unde sa iau acum mai bun, am avut vreo 30 din UK cu noi si cand am trecut pe astea romanesti s-a iritat la fundulet...Avem Sudocrem si sper sa trecem repede si peste asta.

Cand mergem undeva (si suntem mai mult plecati de cand am ajuns) iau dispenserul pt lapte praf cu laptele pregatit si intr-un biberon pun apa necesara, fiarta, apoi pun bibele intr-un termoizolant. Nici nu am nevoie de apa rece pt ca dupa ce amestec laptele, daca il scot cateva minute afara aproape ingheata :)

In rest, totul ok, Theo e rasfatata de toata lumea, mananca parca mai bine decat in UK si e tare fericita.

Va pupam, va dorim un revelion de basm, sa fiti sanatosi si sa va aduca anul nou tot ce va doriti!

p.s. Andra, eu am dat bebelinei Infacol si a fost f bine. Sunt impotriva ceaiurilor desi toata lumea e foarte surprinsa ca nu dau ceai fetei.
In schimb, Vigantol ii dau si eu dar o s-o trec la intoarcere pe Abidecul englezesc, complex de vitamine care pe langa D are si B-urile si C.

--------------------

Andra si bebe Theodora Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Andra, eu daca as fi sa am un bebe iar, i-as da VigantolOel(vit D)pana la 1 an sau chiar 1 an si 1/2 ,se da pentru fixarea calciului in oase.Oricum e bine de stiut daca vrei sa-i dai ca dintr-o sticluta dupa ce o desigilezi se da 3-4 saptamani(2 picaturi pe zi).eu asta am aflat-o la al 2lea copil.Primului copil ii dadeam pana terminam sticluta.
Eu iti doresc un bebe care sa aiba un somn usor si fara colici(asa am avut eu a 2a fetita care sincer ne-a facut viata foarte usoara).
Asteptam poze si vesti despre bebe.

adelyna si piticii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Motanik si noi am trecut aici pe Abidec(si mie mi s-a parut ok).Eu am inceput sa-i dau de la 1 an.
Ma bucur ca ati ajuns cu bine in Romania si va dorim un an cu multe realizari si bucurii din partea Theodorei.

adelyna si piticii

Mergi la inceput

Fetelor, multumesc frumos pentru sfaturi. Suntem inca "2 in 1" da' fiti sigure ca va anunt cand vine bebe si pun si pozici Nu mai e mult...any day now

Dark Bendis

AMR 6 ZILE!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Motanik, ma bucur ca ati ajuns cu bine si ca ii prieste Teodorei in tara.
Imi pare rau ca aveti probleme cu iritatiile de scutec. Cea mai buna crema penteu asta e Bepanten, o gasesti si in tara. Trece incredibil de repede, tin minte ca am ramas uimita ca exista ceva atat de eficace.

DarkBendis, iti urez nastere usoara si refacere rapida!!
Stii, in timpul travaliului, care la mine a fost mai deosebit, pentru ca a fost indus si muuult mai dureros decat un travaliu normal, mi-a ajutat sa ma gandesc intr-una ca pot sa fac asta, ca mai trebuie sa suport inca un pic, inca un pic.. pentru ca va merita sa-mi vad copilul cu bine, pentru prima data in viata mea Si crede-ma, nimic nu se compara cu clipa aia. Nu am avut anestezie, nu mi s-a tinut mana, nu am avut tratament special. Am nascut in Romania, iar nasterea e privita ca un lucru normal, natural si firesc. Nu statea nimeni sa ma cocoloseze sau sa ma monitorizeze la fiecare clipa.
Iti spun astea pentru ca se scria ca nasterea in Romania ar fi mai indicata. Nu inteleg de ce. Consider ca daca vei naste aici, iti va fi mult mai bine, pentru ca vei avea conditii mult mai bune. Eu nu am putut sa fac un dus macar iar cand trebuia sa ajung la toaleta... o.. ce chin mai era.. Era o mizerie de nedescris, si asta nu din cauza ca nu se facea curat, ci din cauza ca pacientele zici ca erau toate din jungla si n-au auzit de cos de gunoi sau apa curenta.

Iti urez sa ai un travaliu scurt, usor si o intalnire fericita si de neuitat cu puiul tau Abia asteptam detalii

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

Mergi la inceput

Lara, multumesc frumos pentru incurajari si urari

Dark Bendis

AMR 5 ZILE!!!!!

Mergi la inceput