Cartofi Noisette
Am mancat ieri pe Litoral pentru prima data..si mi-au placut foarte mult...
Aveti o reteta?Cum se prepara?
Sorana 20+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.
Raspunsuri
lorellay spune:
Hai..bucataresele....nu se poate sa nu stie cineva!Pleaseeeeeee
Sorana 20+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.
gonghy spune:
Fetelor eu parca am vazut astfel de cartofi la raionul de congelate unde sunt si cartofii pai. Cred ca sunt ceva cartofi mai speciali dati prin ceva oua,nuca c-am asa ceva.
Varsta Maya Maria (19.09.2006)
Povestea zanei Maya Maria
Poze cu noi
TIMISOARA,IMPREUNA!
"Fericirea este o minge de fotbal,cand este aproape o lovesti cu piciorul,cand este departe alergi dupa ea!!"
lorellay spune:
Nu cred ca si cu nuca.
Mie mi s-au parut piure facut bilute si rumenit putin in ulei.Da ma gandesc, dacafac asa..se tine piureul sa-l fac bilute?Nu se desface in tigaie?
Sorana 20+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.
daniela_b spune:
lorellay,
In reteta obisnuita ( aia de facut in casa...) se fierb pina aproape sa fie gata cartofii in coaja ( dar se poate si fara, ies ceva mai pufosi fara), se zdrobesc bine ca un piure, se asezoneaza, se amesteca apoi cu albus batut, se modeleaza bile, se tavalesc prin pesmet auriu, dupa care se prajesc in ulei incins . Vezi deci ca albusul e cel care tine "bilele".
Nu ma intreba de cantitati, eu am facut o singura data si am pus din ochi, mai mult m-a interesat sa fie usor de rotunjit la mina...
Un mic secret e sa lasi mult cartofii sa se raceasca inainte si lasata la rece dupa zdrobire, pentru ca pasta de modelat sa fie ceva mai tare si albusul sa fie bine batut.
Extra, eu am adaugat si praf de ceapa uscata ( ceapa maruntita, uscata si data prin risnita) fiindca imi place gustul foarte mult).
De altfel si pe punga de pommes noisette congelati scrie compozitia ( potatoes, vegetable oil, salt, egg white powder, stabiliser E464, dextrose, spices), unde o sa observi ca pe linga reteta de baza, exista si alte "ingrediente" specifice alimentelor ambalate, conservate, congelate.
Iata:
http://www.ex.farmfrites.pl/product.php?pid=18
Eu am facut o singura data dupa exact reteta scrisa de mine mai sus dar fiind prea migaloase de facut, bilutele ...mi-a pierit cheful pentru a doua oara chiar daca au iesit excelente ca gust.
Ma gindeam intr-un timp sa mai fac ( pentru musafiri) si sa adaug si putin parmezan in compozitie ( asta le-ar lega si mai bine) dar...inca nu mi s-a ivit ocazia... si oricum nu ar mai fi noisette...deja e alta reteta.
De vazut noisette congelati am vazut ( de la mai multe firme) dar nu am cumparat.
Sper ca te-am ajutat un pic.
Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii
lorellay spune:
Super....abea astept week-endul sa ii pregatesc...imi "ploua" in gura numai and ma gandesc la ei...
Sorana 20+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.
lorellay spune:
Am facut..super..cativa mi s-au desfacut la prajit si i-am facut cam maricei..dar au iesit super.Si nu am gasit pesmet auriu, doar alb dar aratau foarte bine.
Buna reteta....
Sorana 21+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.
lorellay spune:
Da..am pus doar albusul batut bine.Piper nu am pus, doar sare.
Sorana 21+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.
mama_lui_alex spune:
V-a trecut pofta de cartofi noisette??!!.....caci..
pe langa ce a spus daniela_B (piure+albus)..eu pun intr-adevar si parmezan si rad si branza telemea (si ce branzeturi mai am prin casa..asa ies diferiti, de fiecare data)...se dau prin pesmet si se prajesc.
daca se desfac la prajit adaug 1-2 linguri de faina..si iar la prajit cu ei...chiar ca mi s-a facut pofta..nu am mai facut de secole...
edit - piureul trebuie sa fie mai tare (se scurg bine cartofii).. nu se fac cu blenderul..ci cu paleta aia speciala de piure (cu zdrobitorul)
catutza spune:
eu fac tot asa bilutze din cartofi dar pun si marar verde tocat marunt/marunt , 1-2 graunti de usturoi si o lingura de faina.
Noua ne plac foarte mult dar sunt migalosi raaaauuu
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil