Copil dependent de mine
Ceau fetelor!
As avea nevoie de un sfat, ca sunt la limita rabdarii. Fetitza mea de 2 ani si 5 luni sta lipita de mine, numai cu mine vrea sa mearga in parc, sa se joace etc. Eu chiar as vrea sa fac curatenie in casa si nu pot de ea, nu-mi vine sa aspir cu ea langa mine sa inhaleze toti acarienii posibili. Daca o las cu una din bunici, dupa 10 min vine zbierand la mine. Afara e vreme frumoasa, numai buna de mers in parc, casa mea zboara si eu ar trebui sa las tot si sa merg cu ea. Cand doarme nu pot face curatenie ca se trezeste de la aspirator si tot asa.
Si chiar nu mai am nervi, de lasat sa planga nu vreau, mi se rupe inima de ea...ce sa fac?
Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo
Raspunsuri
anya spune:
Trebuie sa faci ceva. Cand esti la servici cu cine sta? Am vazut ca e mai mare de 2 ani, deci nu mai esti in CIC. Sau cand va incepe gradinita ce faci?
Eu i-am invatat de mici sa stea si fara mami (cu bunicile). Evident, cand sunt acasa se invart intre picioarele mele si ii mai "usuiesc". Spre exemplu cand prajesc ceva nu-i las langa aragaz, motiv pt care trec peste toate principiile si le pun niste deseme animate (aleg riscul cel mai mic ).
Trebuie sa incepi usor-usor sa o invati sa aiba alte activitati si cu alte persoane in afara de tine. Spre exemplu sa mearga cu bunica in parcul preferat, timp in care tu mai faci o treaba sau...ce vrei tu. Sau o trimiti cu buni/tati sa cumpere ceva bun (suc, inghetata) - asta ca prim pas, urmand ca plimbarile sa fie mai lungi, sau sa nu te gaseasca acasa cand se trezeste si sa aiba o activitate cu persoana care are grija de ea.
Ideea e sa faci totul treptat, in perioada in care nu sta cu tine sa aiba niste activitati interesante pt ea, astfel incat sa nu aiba senzatia de abandon.
angipangi spune:
sa vorbesti cu ea sa.i spui de ce trebuie sa faci asta,etc.Sa stii ca ei inteleg foarte,bine .Fa cu ea curatenie,puneo sa stearga praful,pentru ca ele sunt fericite ca ne ajuta.
teodorade angi pangi28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora
asteryaro spune:
Ingrid, mai ai putina rabdare cu Diana. Este o fetita sensibila si inteligenta. Te ocupi excelent de ea, stiu sigur asta. Cu tine, doar cu tine se simte ocrotita si stimulata intelectual. Nu-i grabi "taierea buricului"... Pur si simplu, are mare nevoie de tine.
Vor veni niste vremuri cand iti vei dori s-o stii iar lipita de coapsa ta...
Ai incredere in copilul tau si in tine.
Cristina, mami de Nicolae-Razvan (31.01.2006)
www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1
Ingrid S spune:
Mersi de raspunsuri, Anya, eu mi-am rezolvat sa stau pana la toamna acasa, abia dupa aceea merg la servici. Nu e problema daca eu plec de acasa, paradoxal intelege si n-am treaba cu ea, atunci apare scandalul cand ea trebuie sa plece si of course, fara mine. Cum nu pot sa-mi iau casa in spinare si sa fug cu ea, curatenia ramane uneori pe mai tarziu. Si ma enervez.
Ricea, eu ii dau carpa sa stearga daca vrea, dar sa spal pe jos cu ea langa mine mai greu, in baie iar asa, am produse toxice si chiar nu ii dau detergenti sa curete...
Astery, mersi, dar undeva mi s-a pus pata, adik sa n-am timp pentru mine nici cat sa-mi beau o cafea, ca imediat apare madama urland: unde esti, mamiii? Dush fac cu ea langa vana, imi da cica prosopul sa ma sterg, noroc ca la wc inchid usa si poate sa urle pe dinafara cat vrea, aici nu fac concesii.
Vreau sa spun ca am crescut-o in ideea ca va intelege ca mami e mereu langa ea..bla-bla..sa se simta in siguranta, dar undeva mi-a scapat controlul, astept dorinta ei de independenta, dar nu mai vine...
Ingrid S si Diana
rrox3 spune:
Trebuie sa mai ai putina rabdare. O sa treaca si faza asta.
Intre timp pune-o la treaba. Da-i ceva sa te ajute. Implic-o in ce faci tu. Eu le dadeam chiar o perie mica de aspirator si le propuneam sa aspire in camera de alaturi. Nu le deranja ca au doar peria la varsta aia. Sau le puneam (le pun si acum) sa adune lucrurile de pe jos (jucarii, carti) in alta camera, s-o pregateasca pentru aspirat. O sa se simta importanta si o sa accepte cu bucurie.
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
Ingrid S spune:
Curios! De cand am intrat sa-mi expun problema pe forum, copilul s-a schimbat. S-a dus cuminte jos la plimbare cu cine a trimis-o, a inteles ca trebuie sa fac curat, parca a stiut ca mi-a tocat nervii.
Rrox3, ea isi strange jucariile daca o rog, nici nu am pretentii s-o faca din proprie initiativa, i-am mai solicitat ajutorul (vorba vine) la sters praful, dar in rest nu, e prea mica pt a absorbi toate tampeniile, nu-i destul ca se joaca la groapa de nisip zilnic? Mai ales ca e potential alergica...
Ingrid S si Diana
asteryaro spune:
Ingrid, o sa fac o gluma acum: intra zilnic si spune-ne ce mai face strumfa, poate cine stie... reusesti sa rezolvi problema asa.
Cristina, mami de Nicolae-Razvan (31.01.2006)
www.dropshots.com/asteryaro
www.dropshots.com/asteryaro1