Colectia de toamna-iarna (202)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

miri sanatate multa mamei tale!
Vezi ca alea 3 pachete de tigari numai bine nu fac la circulatia de la picioare!
Ea nu se stia diabetica? Glicemia 4000 suna imens, n-o fi 400 totusi?

Ina draga, fii te rog cat mai calma, sa ai laptic mult si bun. Nu te suprasolicita, chit ca iti sta in fire!

Asaaam, revenim la Slovenia daca mai are cineva rabdare sa citeasca.
Dupa capitolul 1 - prezentare generala, trecem la capitolul 2 - turism.

Ne-a impresionat oferta turistica: la Bled (ca sa luam exemplul cel mai la indemana) puteai sa:
- inchiriezi o barca sau sa te dai cu barca condusa de ei pe lac
- faci plaja pe malul lacului amenajat sau neamenajat
- pe partia de schi era amenajat pt vara un fel de tobogan pe sina pe care puteai sa te dai
- vizitezi castelul de pe stanca
- vizitezi cheile Vintgar

La Bohinj si in alte parti puteai sa faci rafting pe rau, sa iei kaiak sau canoe sa te plimbi pe rau sau pe lac; nu mai vorbesc de poteci turistice peste tot.

Plin de biciclisti, inclusiv mosuleti care gafaiau de zor in costum de ciclist urcand serpentine (bravo lor!).

Ma impresioneaza mentalitatea turistilor occidentali, foarte multi cutreierau tara cu rulota avand bicicletele atarnate in spatele rulotei; am vazut un break cu 5 persoane si 5 canoe inghesuite deasupra.

Locuri de popas pe marginea drumului in locuri pitoresti; pe la 1400m altitudine era un loc de-asta cu masa si banchete de lemn, avea cosuri de gunoi separate: hartie, plastice, de-toate. Cam asta
e nivelul de civilizatie. Singura toaleta murdara am vazut-o pe autostrada, chiar inainte de iesirea din tara (incluzand toalete din varf de munte, pesteri, cabane, etc). Si da, am vazut 2 PET-uri pe o pajiste la Bled si un cos de gunoi refulat la un alt lac, mai sus. Nu mai fac comparatia cu frumosii dar murdarii nostri munti ca ma doare sufletul.

Cetateni de etnie rrr am vazut 2 bucati, in Ljubljana, atat. Cersetori, aurolaci & co = zero.

Pe de alta parte preturile nu-s chiar mici, platesti parcarea inclusiv la pestera Postojna unde intrarea e 19 EUR de adult si 12 de copil peste 5 ani. Platesti intrarea la chei, la cascada; platesti si parcarea la cascada. Dar totul e curat si intretinut, sunt toalete si cosuri de gunoi peste tot.

Preturile la mancare - cam ca in Spania mi s-au parut; in Bled si in Piran restaurantele nitel mai scumpe decat in rest; noi am mancat in 1000 de locuri pt ca am umblat mult. Un fel principal (carne) incepea de pe la 8 EUR; specialitatile pe la 16, chiar 18-20 la unele restaurante; un pastrav la gratar era 9.5, in alta parte 12; piept de curcan escalop si alte variatiuni tot pe la 8-9, la fel porc si vitel. Pui nu prea au, dar curcanul il gatesc f bine.
Calamari la gratar 8 sau chiar 6.5 in oraselele mai mici. La fel cevapcici (micii lor) si frigaruile.
O bautura cam 2 EUR.
O masa intre 30 si ceva si 55 cred ca am dat cel mai mult.
Inghetata in schimb mai ieftina ca in Spania; 1 EUR cupa, dar cupa maaare, iti luai una maxim 2, mai multe nu incapeau pe cornet, dubla fata de Spania unde in schimb costa cam 2 EUR.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

mama di tutti, bine ai revenit. poze, te rog, printre capitole!
inainte cu 6 luni de mamaie a murit sotul ei, bunicul meu vitreg, nu biologic, dar un om foarte de treaba. asta i-a grabit sfarsitul lui mamaie, sunt convinsa ca i-a accelerat boala. plangea des in ultimul timp de singuratate.

cuscra, ma bucur extrem de tare cand te citesc, vorba fetelor, se simte fericirea ta si ne contamineaza.

noki, ma tavalesc pe jos de ras. nu ma injura, stiu ca tu esti departe de a rade, dar panica ta ne distreaza, ce vrei..

miri, o sa fac, de indata ce am naibii putin timp, un cont de poze special pentru trocul de jucarii, ca sa demaram treaba. sunt convinsa ca este lume interesata de kids laptop.
nu te lasa cu slabitul. dureaza mult sa schimbi metabolismul. nu te lasa. continua cu miscarea si mancatul frugal, accelereaza-le, la un moment dat se face un click si incepe acul sa coboare. si eu m-am blocat de vreo 2 ori asa, nu se intampla nimic, tineam regim, faceam ceva miscare, nu multa si nu se misca cu saptamanile acul cantarului. ce-am facut? am depus un efort mare sa fac sport de 2 ori pe zi (asa am facut dupa nastere la un mom dat) si dupa o saptamana de chin a luat-o acul la vale rau. ideea e ca la un mom dat organismul isi regleaza consumul de energie pe cata papa ii dai, adica chiar dk ii dai putina, se obisnuieste asa si nu consuma mai multa energie. asta este esecul majoritattii curelor de slabire. ca sa il sochezi putin (pe el, pe corp:)trebuie sa-l fortezi acum cu mult sport. asa se schimba metabolismul, incepe sa arda mai tare.
apoi mai gandeste-te la ceva ca sa te motivezi sa bagi aerobic p-acasa, cat de des se poate: in timp ce te misti, gandeste-te ca mai transformi un miligram de grasime in masa musculara. fiecare miligram de masa musculara consuma calorii din farfurie, spre deosebire de miligramul de grasime care nu consuma nimic. matematica asta este ireprosabila, sistemul nu da gres, nu te descuraja. dk te opresti acum n-ai facut nimic. hai succes!

catutza, sanatate mai! iar, of!

mama di tutti, am si io o solicitare la agentul de turism lavinia: ce excursii frumoase pot sa fac in jumatatea de sud a tarii, adica nu vreau sa merg mai mult de 3 ore cu masina, maxim patru per dus/ patru per intors a doua zi. pe scurt, unde plec cu nichita in week-enduri, sa nu merg decat cat am zis sambata si tot atat la intors duminica? exclus bran:)

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri__b spune:

Lavi mi-a scapat degetul. 400 erau.nimeni si nimic nu o sperie/convinge sa lase tigarile.doarme cu scrumiera in pat,toate lenjeriile sunt arse, patul la fel, acum ceva ani a fost operata de ulcer si i-au aprins tigare in reanimare...vorbesc cu peretii.

Astept si eu raspunsul ptr Anda ca sambata furam la Snagov. oribil, nu tu toaleta,restaurant, topogan....

Anda
merci de incurajari. si tipa de la masaj zicea ca-i trebuie un soc organismului meu.dar niciodata n-am fost sportiva.

Mergi la inceput

anda mai bine ma intrebai de locuri faine la 1000+ km distanta . Si noi tot cautam destinatii de week-end.
Noua ne-a placut anul trecut la Polovragi, am stat la o pensiune langa manastire. Ai pestera + cheile Oltetului care sunt foarte frumoase, dar poate ai fost.
Mai e frumos pe cheile Sohodolului, dar astea sunt dincolo de Tg Jiu, deja e cam departe.
Si zona Sibiului unde s-a umplut de pensiuni la munte si e iar frumos, dar pe asta n-am treierat-o inca suficient.

De abia astept astrograma lui Pufosel!!!
Cu pozele o sa-mi ia mai mult pt ca trebuie sa le pun si comentarii.

miri sa n-ajunga la taiat piciorul pana la urma

Noki cate zile ti-a intarziat? Dar daca era bb poate se prindea drita dupa uter, ar fi fost marit. Zic si eu sa te incurajez.

Eu mi-o amintesc pe Tania care le incuraja pe alte fete ca nici ei nu i-a venit cand cu Anna zic.

Mergi la inceput

Slovenia - capitolul 3
Ca si Tania zic si eu, a fost neasteptat de bine cu copiii. Tot ca si Tania, si ale noastre se chitaie si se distreaza pe bancheta din spate, se mai si cearta uneori dar una peste alta sunt mortale, unori radeam pe infundate amandoi in fata.

Pensiunea la care am stat (3*) a fost f misto, curata si coheta, micul dejun f bun. In prima noapte s-a trezit Nati de vreo 2-3 ori, ma intreba: mami, unde esti? Era dezorientata de locul nou. Apoi au dormit bustean. Picau late seara dupa atata plimbare.

Fetelor le-a placut tare mult, pentru ca a fost tot o aventura: ba la un castel, ba in pestera, ba cu trenulet, cu funicular, la o cascada; am cules fragi, s-au balacit in lacuri, s-au jucat cu pietricele, cu bete; am constatat ca nu le trebuie cine stie ce facilitati pt copii daca au chestii interesante in jur. In ultima zi s-a dat Silvia si pe toboganul de apa la Bled, Nati intre timp se juca la nisip, n-o interesa. Fiecare cu temperamentul ei.

In orasele se mai plictiseau dar le mai animam cu cate o inghetata sau un loc de joaca.

Gata cu vorbaria, ma duc la poze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Lavi bine ai revenit! Ma bucur ca ti-a placut in Slovenia, eu o ador Wow, dar s-a mai scumpit putin intrarea la Postojna, eu am dat 15 euro. Criza petrolului, ce sa-i faci
Miri of parintii astia, de s-ar duce ei la timp la doctor multe nu s-ar inrautati! Multa sanatate mamei tale
Catutza azi dr a zis ca nu se poate pronunta pana nu vede rezultatul ecografiei transvaginale - de la dezechilibru hormonal la cancer (Doamne fereste). Dar eu cred ca va fi bine Si sa iau duphastonul 10 zile, ca o sa treaca. Dar de la mine putere voi lua si niste CA, ca am citit ca are efect.

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Aoleu, Feli ce mai presupunere de diagnostic! Papanicolau ti-a iesit bine? Sanatate multa!
Cand ai fost in Slovenia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Gata, vizitat sot..inca nu stie cand il opereaza maine, o sa am o zi full de full, nici n-o sa stiu ca-i ziua mea..la 8 trebuie sa fiu la mama la spital, la 9 sa-l iau pe popa sa faca sfestanie la casa, dupa aia sa fug la Marius, pe la 1 trebuie sa iau femeia la curatenie, apoi sa fug dupa mama s-o iau, apoi la dr de familie cu rezultatele...poate pe seara sa apuc si eu sa ..desi nu cred, ca de una singura n-are nici un farmec. De la barbatul meu ciuciu cadou...ca nu cred ca a apucat sa-mi cumpere ceva, dar mai stii?.

In fine, nu ma mai plang, maine am sa incerc sa fiu vesela, in fond odata fac 30 de ani, si sper sa-mi dea DD o zi minunata, ca destul am avut din alea negre

Lavi ai un dar aparte de a povesti, parca ma si vad acolo..te admir pt modul in care iti organizezi totul punct cu punct, de altfel ti-am mai zis asta cred. Si te invidiez in acelasi timp, eu n-as fi in stare

Feli tinem pumnii si sanatate multa!

Ina vazut poze cu pufoseii, super tare pufoselul cu body-ul lui cu rac

Am o pizza la cuptor, ma duc s-o scot si revin, ca am mai mult de scris

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

lavi da, am facut papanicolau si a iesit ok. In Slovenia am fost in 2004.
Mai au canal Pink (cel de manele)? Ca tare rusinati erau de el... Ehei sa fi vazut ce e in romanica!

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Ina, vazut poze cu pufoselul, e tare dulce si haios si parca seamana pe Rachie. Iar tu emani atata fericire, cum au zis si fetele, de ne molipsesti si pe noi.

Lavi, bine ati venit acasa! Asa frumos povestesti, calatoresc si eu cu tine in gand peste tot cand citesc rezumatele tale de vacanta.

Madau, nu cred ca ai spus care-i baiul lui Marius, de ce are nevoie de operatie. Oricum, mii de ganduri bune pentru tine, iar maine nu uita ca, in ciuda tuturor greutatilor, tu esti speciala si trebuie sa te simti ca atare. Iti doresc de pe-acum ca maine sa simti din plin afectiunea celor dragi si asta sa-ti bucure ziua.

Ioana, pe unde umbli de nu mai dai nici un semn? V-ati mutat?

Mergi la inceput