Clopotei de ianuarie-februarie 2008 (65)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mitsu-bishu spune:

Virgo, nu am mai gasit tabelul de la miki finland pe mailul comun, da' iti trimit PDF-ul prin mail, daca imi dai un PM... Insa tabelul ala mi se pare ca e pentru copiii alaptati mixt sau cu lapte praf... Daca vrei o schema buna, ti-o pot spune pe a mea:

Ceva inainte de 6 luni inlocuiesti treptat masa de pranz cu un piureut luuung de legume, aproape supa, pe care o scazi incet-incet pana devine piure dupa 6 luni. Am inceput cu morcov fiert, 300 g la 1 l de apa, fiert pana se face "praf", mai ramane 1 l cu totul, mixat, din zeama aia ii dai sa bea cat poate, apoi o sa ceara el laptic. A doua zi la fel, o sa isi creasca singur cantitatea. Dupa 4 zile bagi albitura si telina, multi copii nu accepta telina, il incerci, vezi cum e. Dupa alte 4 zile bagi dovlecel, apoi cartofior nou, apoi ceapa, intai o fierbi fara sa o pasezi, dupa ceva vreme o pasezi si pe ea. Apoi incepi tu sa ii bagi ce mai vrei - eu i-am bagat niste ardei capia galben, decojit but of course. Incepi sa "scazi" supita, pana ajunge ca un piureut. Pe de alta parte, nu mai pasezi toate legumele, faci tu combinatii de maxim 3, cum iti trasneste prin minte, ca sa distinga gusturile. Nu trebuie sa treci prin toate etapele de mai sus pana sa "umbli" la a doua masa, cea de la 10. Daca puiul e ok si nu e alergic, nu face mofturi si nu se strica la burtica, in timp ce faci diverse scheme cu masa de pranz il poti testa cu fructe dimineata. Eu am ales sa incep cu ceva mai putin acid, si anume piureut de mar copt, cu puuutin laptic in el si 3 - 4 boabe de orez fiert. Asta o sa fac zilele astea. Apoi ii bag o idee de cereale, sa fac masa mai consistenta, sa elimin treptat lapticul. Dupa ce implineste 6 luni (mai avem 10 zile pana atunci) o sa ii dau si piure de fructe crude, tot cu cereale, apoi ii introduc branzica, peste 10 zile - 2 saptamani, daca totul merge bine. Asaaa... Dupa legume, fructe, cereale si branzica o sa fac pasul de care ma tem cel mai mult - carnita. Pe la 6 luni jumate, 7, intentionez sa ii pun in supa de la pranz niste carnita maruntita la blender - piept de pui sau de curcan (acesta din urma am inteles ca e cel mai indicat). La inceput o sa ii dau o data, maxim de doua ori pe saptamana; dupa 2 saptamani ii voi da de trei ori pe saptamana. Dupa inca o saptamana cu carne de 3 ori "atentez" si la peste... Atunci va avea undeva aproape de 8 luni. Tot atunci ii bag si galbenusul de ou. Prima data o jumatate de sfert, apoi un sfert, apoi o jumatate. De 2 - 3 ori pe saptamana. Dupa vreo luna de "galbenuseala" trecem la un galbenus intreg de doua ori pe saptamana. Ah! Am uitat sa zic ca undeva intre branzica si carnita voi baga iaurtel facut in casa - in zilele cand nu ii amestec branzica cu fructele ii dau iaurtel cu fructe sau cu cereale. Restul... Sunt variatiuni pe aceasta tema. In fine... Ideea e ca nu iti trebuie o schema fixa sa stick to it, o sa vezi ca o sa incerci multe alea pe langa, ca te tenteaza, simti o voluptate mare cand iti vezi puiutl mancand... Si poate te-am bagat in ceata cu schema mea, da' e jumate din auzite, jumate compusa de mine, un hibrid prolix, dar foarte natural... Cam cum mancam si noi... De-a valma. A! Suculetele... Si eu o sa i le dau dupa 6 luni, intre mese. Ca m-am convins ca baiatul e sensibilicos si nu am chef sa il tin toata viata pe pansamente gastrice la desert!

Daca vrei sa iti trimit schema finlandeza, PM me, pls!

Lavi, de baby Conrad

Filmuletse + POZE STUDIO & BOTEZ

www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem mari!
www.youtube.com/profile_videos?user=lavibebe" target="_blank">Clipeli
NOU!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Ana Antonia
Ralph Gabriel

Poze de tot felul
Patricia Alexia - la 6 luni

PATRICIA ALEXIA Atata sunt de mare !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitsu-bishu spune:

Ah, ca de mult vreau sa zic, LaLa, ce lunguta e puiuta ta, ea trebuia sa aiba 4 luni si ceva, de fapt; Doamne, ce bine a crescut!!! La fel ca Alexia de Irlandeza, v-a dat DD doua fetite minunate, sa va rasplateasca pentru toate prin cate ati trecut...

Conrad face in continuare mofturi la papa la unele mese... La altele papa surprinzator de bine. O fi si de la caldura, dar, spre mirarea mea, tocmai masa din miezul zilei o papa cel mai bine. Cand e arsita in toi... Who knows... Nu stiu daca am mai spus, a luat 300 g in ultima luna... Din care 200 le-a luat in primele 2 saptamani... Oooof, sper sa nu scada progresiv de-acum incolo, ca-nseamna ca in cateva luni nu o sa mai ia deloc... Si mi-am pierdut speranta ca la 6 luni sa ne triplam Avem abia 8.5 k, mai trebuie 200 g in 10 zile. Slabe sanse...

Lavi, de baby Conrad

Filmuletse + POZE STUDIO & BOTEZ

www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem mari!
www.youtube.com/profile_videos?user=lavibebe" target="_blank">Clipeli
NOU!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

ereenaaaaaaaaaaaaaa! multumesc de poçnt! faza cu doua ture de volan e o smekerie bune! functioneaza doar ca transpir la greu:))) ca nah opresc circulatia. dar ma simt mai bine in pielea mea:)))

mitsule... trebuie??? mi se par eun pic cam exagerat. uite, ca aai o idee: un copil la un an are in medie 10-10,5kile. daca conrad are la 6 luni 8,5 (ceea ce e muuuuuuuuuult mai bine decat sacha) nu ma indoiesc ca va fi perfect la bilantul d eun an. ai rabdare cu el. caldura bat-o vina!

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de bebe sacha (08.01.2008)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

http://m3.lilypie.com/qNubp1.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

quote:
Originally posted by ancadragoman

bai curajoaselor va arde de bortoseala?

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)

poze si filmulete

povestea nasterii

www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria

in lipsa unui milion de euro castigati la loto ( ca din alta parte nu vad cum....) eu nu ma mai bag!!!!
Dar va astept pe voi!
Un fratior, o surioara pentru maria in curand ??

Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze

povestea nasterii lui eleni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

Mishule acum important este ca ia in greutate nu mai conteaza cat...bine ca ia
Am o prietena al carui baietel de la 6 luni nu a mai luat in greutate,ba chiar de cand merge a slabit vreo 300 gr asa ca la 9 luni are 7900 gr si ea a facut o drama din asta:spune ca e stricat cantaru doctorei(asta ar fi insemnat ca toti copii inscri la doc ei sa fi stagnat)si il cantareste pe cantarul de la alimentara unde lucreaza care arata cu vreo 300 gr in plus.eu zic ca nu trebuie sa ne agitam fiecare copil are ritmul lui de crestere nu trebuie sa fie ca la carte.Si eu o suspectez pe Bibi ca a stagnat dar am rabdare pana la 7 luni sa vad...si daca asa este nu ma ingrijorez...fata.P.S.:Oricum bebe C arata super bine...

Cea mai optimista mamica!
Laura de Bianca Mihaela(15.12.2007)
Povestea nasterii
Printesa mea
Bibi se face mare

In viata toti oamenii sunt trecatori,dar nu toti trecatorii sunt oameni!!!

Mergi la inceput

Laura...daca oi avea cu cine cam peste un an oi anunta eu o noua sarcina...
P.S.:mi-am facut si eu o ditai oala de crema de zahar ars si am safurat deja o jumatate de oala,nu ma las pana nu mi-se apleaca!!!

Povestea nasterii
Printesa mea
Bibi se face mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura_dimitris spune:

quote:
Originally posted by jelimoni

stoisor..eu nu sunt fana a incalzitului in microunde...mai ales pt bebe... prefer sa-i incalzesc intr-un vas cu apa fiarta..
virgo nu mai stiu schema de finlanda si eu am cautat-o....

am pus poze noi de aici http://community.webshots.com/album/563175857eyqJwb?start=60
ma apuc de invatat acum, pupici!

MONI MAMI DE BEBE ROBERT!-5.01.2008)

POZE BEBE ROBERT
BOTEZ SI FILME ROBERT

www.flickr.com/photos/14883580@N05/sets/" target="_blank">poze nunta, burtica si bebe Robert

ce mare am crescut!!

moni, robert al tau este tare frumos, haios, cu mutrite dulci, expresiv, si epitetele ar putea continua....!
Mi-am amintit cu ocazia asta ca azi nu am avut timp sa intru sa intru sa-mi votez piciulici dragi dar o voi face acum!

Laura - mandra mami de Dimitrakis - 25.04.2003
si Eleni - 05.02.2008
www.flickr.com/photos/21462816@N06/" target="_blank">poze

povestea nasterii lui eleni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

miri ,ti-a iesit???? inseamna ca eu confirm teoria "practica ne omora"

Matei-Florin 24.01.2008

MATEI LA 5 LUNI
POZE SI FILMULETE
1001 MODURI DE A DORMI
ALBUM ZUZE

Mergi la inceput

Miri da Sasha ce dimensiuni are?!

Povestea nasterii
Printesa mea
Bibi se face mare

Mergi la inceput