Nevroza

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

La multi ani, Blue Eyes! scuze pentru intarzierea urarii. Felicitari pentru hotararea luata, sper sa te ajute sa te regasesti si sa-ti gasesti echilibrul.

MissParker imi place poezia

Simali teoretic tu ai dreptate, ...... dar ai fost vreodata in Elvetia? As zice ca Blue Eyes o descrie foarte corect, nu-i vorba de ochelari care deformeaza realitatea.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Simali teoretic tu ai dreptate, ...... dar ai fost vreodata in Elvetia? As zice ca Blue Eyes o descrie foarte corect, nu-i vorba de ochelari care deformeaza realitatea.
quote:

Am fost la sky. Mi s-au parut usor aroganti. Dar parca mai putin aroganti decat vienezii. Mie mi-a placut tara, asa in general. Eu cred ca as putea trai in Elvetia; poate si pentru ca ma doare-n 14 ce spun sau cred vecinii despre mine. Erau foarte oripilati de Romani. Si noi eram o gasca mare de 3 familii cu 9 copii in total. Ne-au intrebat la restaurant daca nu suntem musulmani. Li se parea ciudat sa mergi atatia oameni neinruditi in excursie. Copiii ... mortali. Masa arata dupa noi ca dupa bombardament si ei strangeau mereu, destoinici.

Una peste alta nu cred ca e o tara atat de rea daca o tratezi cu umor si daca ai moralul necesar. Blue Eyes e intr-o faza in care si-a pierdut si umorul si e si cu moralul varza. Vrea sa se mute, considerand Elvetia un loc ingrozitor care-i accentueaza depresia. Dar mutatul - mai ales intr-o tara straina - e o sursa suplimentara de stres si nu-ti rezolva nicidecum problemele. De fapt cam asta este esenta mesajului meu.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

quote:
citat din mesajul lui simali

quote:

quote:

Am fost la sky. Mi s-au parut usor aroganti. Dar parca mai putin aroganti decat vienezii. Mie mi-a placut tara, asa in general. Eu cred ca as putea trai in Elvetia; poate si pentru ca ma doare-n 14 ce spun sau cred vecinii despre mine. Erau foarte oripilati de Romani. Si noi eram o gasca mare de 3 familii cu 9 copii in total. Ne-au intrebat la restaurant daca nu suntem musulmani. Li se parea ciudat sa mergi atatia oameni neinruditi in excursie. Copiii ... mortali. Masa arata dupa noi ca dupa bombardament si ei strangeau mereu, destoinici.

Una peste alta nu cred ca e o tara atat de rea daca o tratezi cu umor si daca ai moralul necesar. Blue Eyes e intr-o faza in care si-a pierdut si umorul si e si cu moralul varza. Vrea sa se mute, considerand Elvetia un loc ingrozitor care-i accentueaza depresia. Dar mutatul - mai ales intr-o tara straina - e o sursa suplimentara de stres si nu-ti rezolva nicidecum problemele. De fapt cam asta este esenta mesajului meu.

alice

I-ai prins in vacanta, la maxim de socializare. In fond, sunt fortati sa iasa din casa ca sa schieze Altfel strazile in orase sunt pustii, socializarea e la cel mai scazut nivel posibil. Poti sa ai umor, daca stai doar o vacanta si daca esti inconjurata de oameni tot cu umor, dar altfel cred ca ti se cam termina umorul. Eu n-as putea trai in Elvetia.
Eu cred ca in cazul unei despartiri te ajuta mult sa schimbi mediul. Cel vechi e prea legat de trecut. Un loc nou, un nou inceput!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Off topic:Simali,....cand omul iti zice ca are nevoie de o vorba calda,de o incurajare,...ca nu se simte bine,....tu scoate nuielusa,...sau alte obiecte ....folositoare si pune-le in aplicare mama,caci prea bine stateau la naftalina.Exact de asta are nevoie blue eyes,de un dus rece si o sapuneala pe masura.

On topicBlue eyes,incearca sa-ti concentrezi gandurile pe lucrurile care-ti fac placere,o mancarica buna,o ciocolata,alinta-ti puii,gandeste-te ca sunt destui care din pacate nu-si vor mangaia niciodata pe crestet propriul copil....pentru ca nu-l vor avea,nu stiu dar mie mi se pare cea mai de pret minune si realizare a unei femei sa aibe copilasi sanatosi.Sper sa nu supar pe nimeni,...eu cand cadeam in butoiul cu depresii,....fugeam la mama in Romania,....si acolo,....ma prindea asa o spaima,...si un instinct de supravietuire,...de cand veneam inapoi zau daca mi se mai pareau mari problemele/greutatile mele.Nu mi-a placut deloc terapia asta,...dar cu toate astea functiona ....de fiecare data.Pretuieste ce ai,iubeste-te,bucurate ca esti sanatoasa!Incearca sa gaseti bucurie in fiecare lucru,oricat de marunt,pe care il faci!Si daca nu gasesti om,....adu-l din Romania,cauta-l ...Hai sa ne punem ochelarii roz macar la fiecare 5 minute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Elvetia nu-i rea. Si eu locuiesc de multi ani aici si e superba. Si-s fericita aici, mai fericita decat am fost oriunde in lumea asta. Si am prieteni minunati (elvetieni si alte natii), am un serviciu foarte bun, am o viata sociala si culturala activa, mai ales locuiesc intr-un oras superb plin de viata...
Insa oraselul mic unde locuieste Blue eyes e putin... ciudatel. Sincera sa fiu si eu as avea probleme sa locuiesc acolo. Oamenii sunt mai inchisi, e o atmosfera de "la tara", la ora 18.30 seara se inchid toate magazinele ca nici paine nu mai gasesti mai tarziu, ca sa mergi la cinema sau la un teatru trebuie sa calatoresti cu trenul, samd. Partea buna e ca scoala e efectiv la doi pasi de casa, e un orasel sigur si apoi fir-ar ea sa fie de obisnuinta.
Cred ca intr-adevar cea mai buna solutie e sa evadezi de-acolo, sa pleci Blue eyes. Pentru ca acolo vezi totul gri, pentru ca nu exista miscare, nu exista multe posibilitati sa ai contacte sociale, pentru ca e totul atat de limitat...
E la fel ca in poezia ta, MissParker. Si Blue eyes trebuie sa ocoleasca groapa. Si atunci nu va mai cadea, ci-si va continua drumul. Cu cele doua comori alaturi.
La multi ani prietena scumpa si iti doresc dint oata inima sa-ti gasesti pacea si linistea sufleteasca si sa fii fericita. Esti un om minunat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

Blue eyes in primul rand la multi ani

miss parker poezia e minunata, i-am trimis-o si soatei pt dimineata

fluturasule eu te inteleg bine, nu-tzi pot zice foarte bine pt ca nu sunt in pielea ta ci a mea....si nu eu sufar ci sotul meu....de vreo 3 ani.....unul dintre pasi decisivi care i-am luat a fost sa plecam din toronto unde aterizat initial si unde am stat 3 ani.....la noi era invers....visam la un orasel mai mic, mai cochet si dupa 3 ani petrecuti in europa in alsacia nu ne-am putut adapta la multinationala toronto.....drumuri lungi, chinuitoare, prea multa agitatie, pompierii si masine de politie care ne tulburau somnul in fiecare noapte, firea mai sensibila a sotului.....a clacat, asa ca am plecat...in quebec, un oras gen sibiu/brasov, mult mai curat, linistit, cochet....si ne-am regasit.....un singur minus iernile lungi si dese.....cam 7 luni pe an

sotul e inca pe 20 mg de ciprexa, ii scazuse la 10 dar se simtea tare obosit ....asteptam sa mergem sa facem o evaluare noua in cateva luni cu mai multi doctori si eventual poate ii schimba si medicamentul, dat fiind faptul ca de 3 ani nu prea da roade....adica e mult mai bine, dar obosit si apetitul de socializare e nul la el....prefera activitati singur unde babau sta la cotitura: citit, desen. muzica......

rar il scoti din casa la o petrecere, si da nu ne ajuta ca nu avem amici/ prieteni aici , numai cateva cunostinte si eu dintr-o fire petrecareata de felul meu ma lamentez si eu ....am noroc ca puiu are deja 4 ani si mergem impreuna des, dar lipsa socializari naste stresul....stari depresive, si intrebari existentiale....

continua sa socializezi e un lucru pozitiv, si suge energia care tzi-o ofera prietenii, si te incurajez in idea de a te muta, vorbesc din propie experienta e mult mai excitant sa locuiesti/traiesti/muncesti intr-un loc care izt satisface valoriile

pe noi multi ne-au "renegat" dintre asa zisi prieteni de Toronto, si si aici parem 'bizari' pt ca noi am facut exact reversul monedei plecat dintr-un oras mare- metropola, intr-un oras mai mic, dar nu foarte mic
- ci un oras care ne ofera o calitate de viata mult mai ridicata, un aer mai curat, posibilitatea de a iesi in natura la 20 min de casa, comparativ cu toronto de 3 ore

si unde pt multi banii sunt la toronto....dar oare numai asta conteaza....plusul cel mai mare il consider ca lucrez la 15 min de casa, si nu 2 ore ca in toronto,am peste 3 ore pe zi mai mult pt familie...cea ce consider eu este esential

asteptam vesti de la tine, si o vara placuta

PS am campat si noi de vreo cateva ori pe marginea lacului lugano....am prins chiar si un festival de jazz osdata dar mi-e mi-au trebuit sa ma urc la 3000m dupa o crescatorie de marmote....pe care din lipsa de timp n-am mai vizitat-o......ne-a luat un secol sa urcam pe drumul ala de munte cu o singura banda, pe marginea prapastiei......cred ca ne-a luat si frica.....hi hi hi....si azi ne mai aducem aminte de frumoasa vaca milka si prapastiiile ei

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada29 spune:

Blue eyes,

La Multi Ani,multa sanatate si multa liniste interioara!

Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

Multumesc Miss, Pucku, ada, simali, rrox, delia si... clar, Lore.

Delia, nu am simtit ca simali m-ar fi lovit; si-a spus doar parerea, la fel cum a facut-o si lorelei. Ca nu ma simt eu bine aici, nu e o regula valabila pentru toti. Stiu ca nu va voi elibara peste noapte de problemele mele, dar nu vor mai fi acute. Este cunoscut ca societatea, mediul in care traim, mentalitatea, cultura locului ne influenteaza personalitatea; in bine sau in rau. Eu nu ma simt bine aici, si gata. Am dreptul si obligatia fata de mine si de cei dragi mie sa incerc si altceva, altundeva. Nu neg partile pozitive ale acestei societati, dar mie nu-mi sunt de ajuns; lipseste sarea in bucatele mele.

Eh, decizia am luat-o. S-ar putea sa vina si prietena mea cu mine, se apuca de italiana. Azi am discutat cu un prieten foarte bun, ticinez, care lucreaza aici; ma intelege si ma sustine in alegerea mea.
Da, nu mai am de ce sa aman. Am tot ce imi trebuie sa-mi pun viata pe roate acolo: diploma de italiana la nivelul de limba materna, germana o stiu foarte bine si se cere acolo. Am si alte diplome in dosar; va trebui sa am ghinion sa nu gasesc ceva in domeniul meu.

Aseara am venit din vacanta din Italia, cum am iesit din tunelul care desparte cantonul italian de cele germane, mi s-a pus o ceata pe ochi. Ajunsa in oraselul meu, am simtit in mine o stare binecunoscuta: apatie, agitatie, singuratate. Am incercat totul aici: sa ma adaptez, sa devin ca ei, sa ma deschid (desi ei sunt inchisi). Degeaba, am ajuns la psihoterapie intesiva si medicatie.
Simali, da, o sa fie stres cu mutatul, stiu; dar va fi eustres, imi va da energia necesara pentru un nou inceput. Stresul de acum, distres, e un vierme care ma mananca pe dianuntru.

Fluturas coconas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfi2004 spune:

Fluturas, felicitari si de la mine pt hotarare si multa putere si succes cu mutatul! Totul va fi bine! Numai bine iti doresc!

Gratiela, Maria si Stefan

www.youtube.com/watch?v=LfYAfqDYQbo" target="_blank">Crede in ochii copilului tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Draga mea, te felicit pentru hotararea pe care-ai luat-o si te sustin intru totul. Regret ca nu te-ai hotarat pentru Lucerna, dar mai bine sa te stiu fericita. Daca te pot ajuta cu ceva, cu cea mai mare placere, just tell me.

Mergi la inceput