un raspuns concret°?

un raspuns concret°? | Autor: mamy_taty

Link direct la acest mesaj

Am sa sciu aici chiar daca probabil trebuia la probleme legis lative ,dar cum acel subiect nu prea e vizitat o sa intreb aici
Sunt divortaa recent si in rma hotararii judecatoresti finale ambii copiii minori mi-au fost incredintati mie.as vrea sastiu daca ii pot aduce in italia fara o semnatura din partea tatalui.Va rog dca a-ti putea sa m informati cum se procedeaza.Va multumesc anticipat.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Din cate stiu da. Iti poti stabili domiciliul unde doresti in lume si dat fiind ca ai copiii in custodia ta, evident si domiciliul copiilor.
Trebuie doar sa ii aduci tatalui la cunostinta schimbarea ca sa puteti sa faceti eventuale aranjamente pentru vizite si pensia alimentara.
Unele state cer la emigratie si un acord din partea tatalui natural chiar in acest caz. Trebuie sa te interesezi banuiesc si de asta.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamy_taty spune:

iti multumesc.dar trebuie doar sa ii aduc la cunostiinta sau trebuie sa imi semneze prin notariat sau ceva legal?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

aici citesti ce te intereseazahttp://www.politiadefrontiera.ro/

teodorade angi pangi28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Poate calatori cu ei, fara acordul tatalui. Pentru stabilirea domiciliului copiilor in strainatate insa, e nevoie de acordul EXPRES al tatalui (art. 29 alin. 1 si 2 din Legea 248/2005). Daca nu are acordul amiabil, se poate adresa instantei.

Art.
29. - (1) Domiciliul cetateanului roman minor se stabileste de drept,
in conditiile legii, in statul in care au domiciliul ambii parinti sau, dupa caz, doar unul dintre parinti, daca exista acordul expres al celuilalt parinte.
(2) Dovada domiciliului in strainatate pentru minorul prevazut la alin. (1) se poate face fie cu propriul pasaport in care este mentionat statul de domiciliu, fie cu pasapoartele ambilor parinti, in cazul in care acestia au domiciliul in acelasi stat, sau, dupa caz, cu pasaportul unuia dintre parinti si declaratia celuilalt parinte, prin care isi exprima acordul cu privire la domiciliu, data in fata functionarului care primeste cererea sau autentificata in tara de notarul public, iar in strainatate de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei ori, daca a fost data in fata autoritatilor straine, sa indeplineasca conditiile de supralegalizare prevazute de lege sau sa aiba aplicata apostila conform Conventiei cu privire la suprimarea cerintei supralegalizarii actelor oficiale straine, adoptata la Haga la 5 octombrie 1961, la care Romania a aderat prin Ordonanta Guvernului nr. 66/1999, aprobata prin Legea nr. 52/2000, cu modificarile ulterioare.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Daca doar doresti sa calatoresti in Italia cu copiii, in scop turistic, atunci e suficienta hotararea de divort(atentie!) ramasa definitiva si irevocabila.

Daca doresti insa sa te stabilesti in Italia impreuna cu copiii, trebuie sa te interesezi despre cerintele statului italian, e posibil ca acestia sa ceara o hartie notariala prin care tatal e de acord cu stabilirea copiilor in Italia. Dupa cate stiu eu, e necesara. La momentul in care am avut eu nevoie de informatii, legate de aceeasi problema-stabilirea mea in strainatate impreuna cu fetita din prima casatorie, numai ca era vorba de Suedia-fetele de pe forum stabilite in Italia mi-au raspuns afirmativ, adica era necesara acea hartie privind acceptul tatalui, asta se intampla in urma cu un an.

Incearca sa iei legatura cu fetele stabilite in Italia si te pot ajuta ele, sau scrie direct autoritatilor din Italia care se ocupa de problemele de imigrare. Ei vor sti sa-ti raspunda cel mai bine la nelamurire. Pe mine m-a ajutat anul trecut o tipa de pe forum stabilita in Suedia, scriind un e-mail autoritatii suedeze. Si eu am avut nevoie de acceptul tatalui-o declaratie notariala-pe care am tradus-o si legalizat-o apoi in limba engleza. In Suedia e acceptata si aceasta limba in actele traduse.

Mult succes!

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

quote:
Initial creeata de mamy_taty

Am sa sciu aici chiar daca probabil trebuia la probleme legis lative ,dar cum acel subiect nu prea e vizitat o sa intreb aici
Sunt divortaa recent si in rma hotararii judecatoresti finale ambii copiii minori mi-au fost incredintati mie.as vrea sastiu daca ii pot aduce in italia fara o semnatura din partea tatalui.Va rog dca a-ti putea sa m informati cum se procedeaza.Va multumesc anticipat.

poze[blue]->[blue]

Eu am o dilema de ordin practic. Nu te superi bine?

1. Cum anume se desfasoara aceasta hotarare judecatoreasca de incredintare spre crestere si educare cu o mama in Italia si copiii in Romania?
2.Unde anume sunt copiii in acest caz si cine anume ii are in grija ca la tata nu's iar la mama care i-a primit iar nu sunt?!
3. Stie tatal despre acest lucru ca, copiii vostri desi au fost legal discutand incredintati in fapt sunt ai nimanui?
4. Tu in calitate de parinte cum anume iti exerciti drepturile legale fiind in Italia si copiii in Romania?
5. Dar copiii vostrii la urma urmei ce opinie au?

Sunt intrebari extrm de serioase chiar si privind aplicarea dispozitiilor legale.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

quote:
Originally posted by marius

quote:
Initial creeata de mamy_taty

poze[blue]->[blue]

Eu am o dilema de ordin practic. Nu te superi bine?

1. Cum anume se desfasoara aceasta hotarare judecatoreasca de incredintare spre crestere si educare cu o mama in Italia si copiii in Romania?
2.Unde anume sunt copiii in acest caz si cine anume ii are in grija ca la tata nu's iar la mama care i-a primit iar nu sunt?!
3. Stie tatal despre acest lucru ca, copiii vostri desi au fost legal discutand incredintati in fapt sunt ai nimanui?
4. Tu in calitate de parinte cum anume iti exerciti drepturile legale fiind in Italia si copiii in Romania?
5. Dar copiii vostrii la urma urmei ce opinie au?

Sunt intrebari extrm de serioase chiar si privind aplicarea dispozitiilor legale.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput