Mamici norocoase de Ianuarie-Februarie 2009(22)
Raspunsuri - Pagina 14
miranda09 spune:
Salut viitoare mamici!Abia azi mi-am facut curaj sa intru pe forum...dupa ce am fost la ecografie si am vazut ca e totul ok, multumesc lui Dumnezeu,dupa ce am mai pierdut o sarcina....am vrut sa fiu sigura ca trec de 12 saptamani cu bine.Deci, am 14 saptamani, UM 08.04.2008, DPN 07.01.2009.
Azi l-am vazut pe bebe care era foarte activ, dadea din manute si capsor, dansa...cred ca era bucuros ca ma uit la el.
Urmeaza sa plec linistita in concediu si vreau sa va intreb daca e bine sau nu sa faci baie in apa marii, am auzit diverse opinii.Doctorul meu a zis ca pot sa fac baita in mare dar o prietena insarcinata a primit indicatii de le dr sa nu intre in mare deoarece se modifica PH si cauzeaza nu stiu cum.Voi ce stiti?
miereamara spune:
Buna fetelor,
Noi suntem in ultima zi de vacanta, maine plecam acasa. A fost foarte frumos, probabil ca ne vom muta aici la anul.
Ca sa incep, in prima zi am fost la San Diego Zoo
http://www.flickr.com/photos/14984866@N07/2642945996/
una dintre cele mai mari gradini zoologice din lume, ne-a luat o zi intrega sa o vizitam, animalele sunt tinute in niste tarcuri foarte mari care imita mediul lor natural.
A doua zi am mers la Balboa Park
http://www.flickr.com/photos/14984866@N07/2642103153/
un parc foarte foarte frumos, cu gradini de trandafiri si cactusi, si vreo 20 de muzee. Partea a doua a zilei ne-am petrecut-o la plaja, la La Jolla cove, o plaja foarte spectaculoasa, la Oceanul Pacific, unde focile veneau foarte aproape de tarm, ba chiar inotau pe langa oameni.
http://www.flickr.com/photos/14984866@N07/2642123711/
Sambata am facut o croaziera cu vaporul pe o insula, Coronado Island, de unde am avut o priveliste mirifica asupra DownTown-ului din San Diego http://www.flickr.com/photos/14984866@N07/2642967450/
La intoarcere ne-am plimbat prin niste cartiere foarte frumoase din downtown : SeaPort Village unde am mancat seefood, GasLamp Quarter si Old Town, partea veche a orasului, cu foarte multe influente spaniole.
Ieri am fost la nunta, foarte frumos a fost, biserica arata nemaipomenit, iar mirii niste draguti. Poze mai tarziu...odata cu cele de la SeaWorld, unde vom merge azi.
Cam asta a fost vacanta noastra, sper sa va placa pozicile, ca noua ne-au placut locurile foarte mult.
Am incheiat transmisiunea.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
mimosa spune:
alinuk, andre_ea, leditia, multumesc. Cred ca sambata dam o fuga pana la Bucuresti. Nu ma mai incape nimic, ca in primele saptamani am pus ceva pe mine. La bluzite am mai gasit cate ceva, la pantaloni insa...mai am o singura pereche de pantaloni care ma mai incape cat de cat.
Noi acum ne-am intors, am mancat in oras (eu salau pane cu mamaliguta si mujdei-mor dupa chestia asta), si n-am apucat sa citesc tot. Citesc imediat.
Tuchi, nici pe mine nu ma mai dor deloc sanii desi in primele saptamani nici nu puteam sa-i ating. Iar dureri de burta, de cand iau trei no-spa pe zi, deloc. Doar o greutate ca e ceva acolo.
mimosa spune:
miranda, bine ai venit, sa ai noroc (m-am prins cum sa scriu). Si eu sunt pe forum doar de cateva zile, dar fetele sunt foarte dragute si parca sunt aici de luni de zile.
carmen marieta, eu am facut primele analize uzuale in saptamana a cincea (dupa numaratoarea mea pe care eu ma incapatanez sa o consider cea buna, nu cea a medicului)adica pe scurt, ca, mg, fe, hepatite, hiv, sifilis, leucocite, urina, sifilis, pentru ficat (daca le vrei pe toate, caut cearsaful) iar cand i-am dus rezultatele mi le-a dat pe cele speciale: toxo (aici am dat-o in bara ca e negativ la ambele valori), listeria, chlamidia, CMV, factori de coagulare.
Am vazut insa ca unele dintre fete le-au facut si mai tarziu si n-a fost nici o problema.
Cat despre mersul cu autocarul, nu stiu ce sa zic, am vazut oameni coborati din el cu picioarele cat butucul. Si erau barbati, nu gravidute cu nevoi speciale ca noi.
Si noi plecam in Turcia, dar cel putin mergem cu masina noastra si ma pot opri cand vreau, ca sa-mi intand spatele si picioarele.
just suntem colege de suferinta. Si eu tot cam peste o luna iau concediul. Simt ca nu mai ajung acolo.
Tuturor fetelor care s-au ingrijorat din cauza mea
DarkBendis spune:
Buna seara, buna seara!
Luni again fir-ar sa fie! Week-endul a trecut fain, de data am scapat, nu am ajuns la Mothercare , am plecat in vizita la neamurile lui sotu' (venise un var de-al lui din Spania cu nevasta si pustiul de 18 luni) ... nici week-endul urmator nu-i tarziu! Da' macar am ajuns la cinema, am vazut Prince Caspian, dragut, week-endul urmator planuim sa vedem Mamma Mia!
Mi-am comandat deja uniforma de maternity (noi la banca purtam uniforma speciala), abia astept sa o primesc sa vad si eu "in ce consta obectele"... macar grija toalelor de servici sa nu o mai am (azi m-am dus cu jacheta incheiata pana la ultimul nasture sa nu vada astia ca port tricou pe dedesupt... ca saracele camasi nu ma mai cuprind la bust). Ar trebui sa o primesc in cateva zile... culmea ar fi sa mi se si potriveasca
Miereamara... ce vacanta frumoasa ai avut!Ce de frumuseti ai vazut! Eu o sa mai am o saptamana libera... in septembrie... uffff! Nici nu stiu ce sa fac... parca ne-am duce o tura prin Italia la cumnata-mea... dar si ideea de a nu face NIMIC acasa ma tenteaza mult
Va urez o saptamana frumoasa si... aveti grija de voi!
Dark Bendis
13+
http://bd.lilypie.com/gSJep1.png
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Daiopri spune:
Sa incep cu ce am uitat data trecuta: cristi2003 felicitari pt baietel. Stiam ca era ceva important!
Roxanaz, la mine nu merge faza cu 2 ferestre, caci asa cum ziceam zic mersi si de cat reusesc asa de la sv. Nu vreti sa vedeti artificii la mine. Copii de pe forum pun in outlook, citesc acolo, ca deh, sa nu ma prinda cu internetul pe tapet. Apoi ma apuc sa mai raspund ce mai tin minte tot ca mesaj, apoi copii pe forum:))
Tuchi imi pare tare rau ca te stresezi asa din orice. Eu as vrea sa nu mai car tonele astea. Nici ale mele nu dor f. tare, nici nu s-au umflat ca la baiat (da at cred ca aveam mai multa carne pe acolo), in schimb cand dau sutienul jos parca le dau drumu din pod. Ieri am cautat printre lucrurile pastrate de la prima sarcina, si mai am pana umplu sutienele de alaptat dar nu asa mult:)) Apoi cine zicea de sutiene de plaja marime mai mare? Chiar vroiam sa intreb, ca daca vin in tara dupa ce nasc, si am vise de a junge la mare, in ce pun eu balcoanele astea?
Michelle mama, tot rau esti? Of,of… Stii ca a nascut mariana1976 o fetita?
Irina ce mai faci?
Mie mi s-a parut ca au trecut tare greu saptamanile astea, ori unde am aflat destul de repede ca am ramas, ca am senzatia ca mi se lungesc urechile pana trec cele 3 luni. Desi, cand mai citesc pe la voi ca ati avut experiente nefericite stau cu grija in continuare.
Eu asta nu prea inteleg, cum mama ei de treaba is atata probleme in ultimul timp? Sora mea imi zicea ca ce imi trebuie amnio, ca ea nu a facut nici macar un eco acu 18 ani si totul a fost bine. Ei uite ca in "era" noastra toate merg pe dos. Apoi iarasi interesant ca voi fetele din tara mai toate luati tratamente de sustinere si mai stiu eu ce, ca nici nu am habar ce sunt. Aici nu pot sa imi dau seama dar nu zice nimeni nimic. E drept ca nici nu stiu cum e daca ai probleme, dar nici una din prietenele mele nu au avut probleme. Acuma nu ma intelegeti gresit, filozofez si eu:)))
In fine incerc sa ma imbarbatez, uitandu-ma la cantar:)))
A, si alta chestie interesanta, nu mi-e domle rau cand stau acasa, numai in zilele de lucru:)) Cum vine asta? Oare o sa am un lenes care nu o sa vrea sa mearga la sv?
Iar nu mai stiu cine zicea ca avea feeling ca o sa aibe cristi baietel (Raluca?). Ia un ghici si la noi aici, cineva?:))
Miereamara sa va fie de bine vacanta. Eu de cand am vazut Madagascar, as vrea si eu sa vad gradina zoo din SD:))
Cris 30, anca_, schimbul doi la apel?:)) Voi cum sunteti?
Asa si eu cu raspunsurile la fetele care au probleme, nu stiu ce sa va sfatuiesc:( Da si eu as fi calare pe dr:))
Dark Bendis, si eu am fost la magazinul de gravidute, da am luat doar crema pt sani si burtica. Haine am zis sa mai astept. Da acuma cine sa ma dea cu crema, ca mi-e o lenee...
Mai era ceva? A, bun venit noilor mamici care si-au facut curaj sa ni se alature!
Hai aveti grija de voi.
Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png
anca_ spune:
dupa o scurta pauza revin si eu la schimbul 2!
Noi am fost plecati intr-o mini vacanta si abia am revenit..culmea e ca in vacanta m-am simtit super, fara greturi si cum am ajuns acasa, n-a durat o ora si am si vomitat...concluzia a fost ca am rau de casa
Am citit si eu din urma, ce sa zic, am avut ce citi...fetelor, sunteti harnice...s-o tinem tot asa toata odiseea..
michelle, eu maioneza am inceput-o cu galbenusuri fierte, apoi am pus putin mustar si cand am pus uleiul s-a taiat...ca s-o salvez am pus in alt vas vreo 2 linguri de maioneza de magazin si am inceput sa adaug incetisor compozitia aia taiata...am mixat cu rabdare si pana la urma a iesit ok...la gust a fost buna...am mai pus doar putina lamaie, de sare nu a mai fost nevoie ca avea aia de la magazin destula.
cristi2003 , felicitari pt baietel! a fost super relatarea ta de la ecograf, si mishto replica sotului
edinutza, selene_bunny, desi cu intarziere, La multi ani! si la cat mai multe impliniri!
miereamara, super pozele din vacanta, distractie placuta in continuare!
DarkBendis, sa ne trimiti si noua poze cu uniforma de maternity!..sunt curioasa cum arata.
daiopri, si mie mi se pare ca sunt multe probleme cu sarcinile in ultima vreme.. f multe cazuri de infertilitate sau pierderi de sarcina....nu stiu daca chiar sunt mai multe cazuri sau poate de cand cu internetul se comunica mai mult si inainte nu se stiau..dar e destul de scary..stiu multe cazuri de fete care au luat anticonceptionale sau alte metode de protectie ani buni, ca atunci cand s-au hotarat sa faca bebe sa afle ce de fapt au probleme de fertilitate...alta diferenta mare mi se pare mie e nr de tratamente care se dau acum pe parcursul sarcinii, ca sa nu mai vb de nr de teste care se fac, fata de pe vremea parintilor nostri..mi se pare ingrijorator
Despre pete maronii, sangerari, eu ce sa zic, nu am experiente bune in privinta asta, pe parcursul sarcinii asteia eu nu am avut..dar am avut la sarcina anterioara cand s-a terminat prin pierderea sarcinii la 6 sapt..nu vreau sa va sperii, eu ma documentasem binisor atunci si in 50% din cazuri petele/scurgerile nu inseamna probleme cu sarcina, pot fi din alte cauze: hematoame, uterul se intinde, etc....mai citisem ca sunt de asteptat pete maronii prin sapt 8-10, cand uterul se mareste binisor...dar in orice caz e bine de sunat medicul, stiti cum se zice: better safe than sorry..
10+
anca_ spune:
Daiopri, ce crema de burtica ti-ai luat? Am inceput sa am niste mancarimi rele de tot pe burta, cred ca incepe sa se mareasca de acum si vreau sa imi iau si eu o crema...dar nu stiu de care.
Cat despre haine de graviduta, am intrat si eu in vreo 2 magazine, dar erau asa multe, si mari...am decis sa mai astept sa vad cat de mare m-oi face si apoi ma duc iar.. deocamdata vad ca n-am pus nimic, ce-i drept e devreme...dar recuperez eu pe parcurs, nici o grija
11+
miereamara spune:
Daiopri si eu am luat la inceput progesterone, ca m-am nimerit in tara cand am aflat ca sunt gravida. Dar l-am oprit pe la 8 saptamani, doctorii de aici mi-au zis sa nu mai iau. Nu s-a intamplat nimic rau.
Fetelor am mers zilele astea pe jos cate 5-6 ore in continuu, m-a purtat barbatul asta al meu pe la toate obiectivele turistice si aseara la nunta am tras niste hore, cred ca l-am cam zgaltait pe bebe, pt un moment si uitasem ca sunt gravida cand topaiam pe acolo, noroc ca m-a tras cineva de maneca, cica....las-o mai usor, nu vezi ca ti se zgaltaie burta!
Greata nu mi-a mai fost, dar am amigdalele inflamate si ma doare gatu' de mor! Il mai amortesc eu cu inghetata si bauturi cu gheata, dar se duce efectul repede.
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
cris30 spune:
Revin si eu dupa o scurta pauza si de data asta cu noutati.
Azi am fost la dublu test si l-am vazut pe bebita, are pliul nucal de 1.35mm si osul nazal prezent.Analizele finale le aflu peste 5 zile.In rest sunt obosita de nu mai pot, greturi parca numai am dar nici nu zic ca am scapat de ele.Mi s-au dat vreo 10 poze cu bebita poate reusesc sa le pun, intai trebuie sa stiu cum sa le pun.
Irynuka faine poze, imi place burtica ta, sper sa creasca si la mine in curand sa ma simt si eu pe afara graviduta.Felicitari si pentru rezultatele la dublu test si poate nu mai este nevoie de amniocenteza.Vroiam sa te intreb ce scrie in foile care le-ai primit, descrie si cum sunt organele lui bebe??.
Daiopri, Anca va pup pe burtici si sper sa fim si noi mai active, fetele din schimbul 2.
Pentru level 2 ultrasound sunt programata pe 1 septembrie, off mai e asa mult pana atunci.
http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
12+ Doamne ai grija de bebeii nostri