Buna seara.Am o intrebare.Sotul meu poate beneficia de indemnizatia pt.ingrijirea copilului pina la 2 ani daca eu nu lucrez?Ce fel de documente trebuie depuse si unde?Astept raspuns. Multumesc.
Sotul dvs lucreaza? De cand? Cand s-a nascut copilul?
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa
Buna ziua, am si eu 3 probleme acum am descoperit vorbind cu mai multe mamici si cu voi:
1. Pana acum de la 2 luni de sarcina am stat in CO-RISC MATERNAL iar firma mi-a dat 75% din NET(din 10 milioane in mana cat luam) deci 750 ron, eu am auzit variante ca se calculeaza din Brut, stie cineva???
2. Am mai descoperit o smecherie facuta de firma care pe mine ma dezavantajeaza - BRUT pe contract este trecut 11 milioane iar eu in mana luam 10 milioane, ori normal nu are cum sa fie asa, iar pe statul de plata 8 milioane si ceva, esti de acord cu mine? La inceput luam 8 milioane net apoi dupa 1 an si ceva mi-a mai marit cu 1 milion si dupa alt an cu inca 1 milion, ajungand in 2008 la 10 milioane net. Dar de unde sa stiu eu ca ei nu au modificat salariul brut ?
3. Stiu ca ma va afecta la indemnizatie, dar neavand cu ce sa justific ca incasez atat... nu prea am ce face.
Acum caut legile pe internet despre plata CO-risc maternal, prenatal si indemnizatie sa le-o bag in ochi.
Va rog din suflet daca aveti vreo astfel de lege trimitemi-o si mie pe email sau despre acel salariu mediu care se primeste de la firma ca prima de nastere. Va multumesc din suflet.
34 +