reactii dupa vaccinare cu Prevenar

Salutare tuturor.Voi incerca sa raspund mamicilor care se interesau de reactiile Prevenarului.Luni seara l-am vaccinat pe Matei care are 1 an si 5 luni.Noaptea a dormit bine insa in cursul diminetii a fost mofturos iar la pranz a mancat foarte putin.La amiaza a dormit bine si apoi a si recuperat pranzul prin masa de la ora 16.Toata dupa-amiaza a fost apoi bine dispus.Dupa cina insa,a devenit iar mofturos si cred ca il necajea ceva pt.ca ducea mana la burtica.Noaptea,pe la ora 11 a vomat puternic(sau poate asa mi s-a parut mie pt ca nu mai vazusem asa ceva la bebelusi),in jet, cum se spune.La ora 12 a mai vomat o data.Am sunat dr care ii facuse vaccinul si a spus ca pana acu nu intalnise ca reactie decat diminuarea apetitului si ne-a recomandat sa-i dam metoclopramid-10 picaturi si apa sau ceai de menta ca sa nu se deshidrateze.Dupa aceea,pana dimineata a fost ok,a dormit bine.Dimineata a vut un scaun diareeic si l-am trecut pe mancare de regim,adica orez,paine prajita,si fara insistente,doar cat a vrut el.Dr spunea sa-i dam furazolidon,insa o prietena mi-a recomandat sirop Loperamid,care ii fusese dat baietelului ei de 1 an care facuse o enterocolita mai urata.oricum,nu a mai fost nevoie pt ca scaunul s-a reglat prin alimentatie.In rest a fost bine,pana azi dimineata,deci joi,cand a facut febra si a devenit iar f f mofturos.I-am administrat nurofen sirop,i-a scazut febra,dar azi dupa-amiaza va veni oricum sa-l vada dr.Sper sa nu fie altceva,ci doar o reactie la vaccin.Va voi tine la curent oricum.Ne-am cam speriat ce-i drept si ar mai fi o doza de facut peste 2 luni.
Sanatate multa la bebelusi.
Raspunsuri

ralucutza77 spune:
Eu i-am facut fetei Prevenar pe la 3 ani si 5 luni. Nu a avut absolut nici o reactie, nici macar diminuarea poftei de mancare. O fi fost vreo coincidenta in cazul vostru.Poze:
http://community.webshots.com/album/562040587rahoEU?start=0
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/Miruna

MadalinaP spune:
Si eu am facut fetelor prevenar. Cea mare la fiecare vaccinare (nu revenar) facea febra si avea reactii urate. La prevenar nu a avut absolut nimic. Doctora noastra ne-a zis ca este foarte bine tolrat de copii, iar ca in cazul vostru poate a fost o coincidenta.
Cea mica nu a avut nici o reactie la nici un vaccin. Deci depinde de organismul fiecarui copil.

carmen77 spune:
Marc a facut deja 2 doze de Prevnar, la 2 luni si la 4 luni, si nu a avut nici o reactie. Dar sunt copii care fac febra, asta e cea mai comuna reactie la el.
POZE NOI
Carmen si
Matei Gabriel + Marc David

katik spune:
la mine cel mic in afara de ceva scaune diareice(vreo trei) nu a facut nici o reactie. acelea le-am tratat cu regim si smecta si au trecut fara probleme.
fetei nu i-am facut prevenar(pe atunci nu exista la noi)doar pneumo23

Lorich spune:
A facut cineva la 2 luni infanrixu+rotarix+prevenar?
Ma tem de reactii... nu stiu daca sa mai fac si prevenarul.
Mulumesc.
Lori, mami de pui drag si iubit Robert
Poze Robert

cristy74 spune:
Lorich ai facut pana la urma Rotarixul si prevenarul la 2 luni?
Eu i-am facut fetitei mele (are 5 luni) prima doza de prevenar si a avut o reactie destul de urata, adica febra, dureri de piciorus, n-a dormit bine, plange. Si trebuia sa-i fac si a doua doza de Rotarix, insa m-am speriat si n-am mai facut-o. As mai sta vreo 2 zile sa vad cum se mai simte si sa-l fac apoi.
Cristina, mamica fericita de Eva Maria
Poze

angiuta spune:
Lorich noi am facut primul vaccin la 3 luni Infanrix+Prevenar si a facut putina febra a 2 a zi(38,6), in rest nici o problema . Rotarix nu a facut.
Angiuta, mamica lui Vladut(8 iunie 2007)

crisu79 spune:
Spuneti-mi si mie va rog pana la ce varsta se poate face Prevenar-ul, cate doze si la ce interval?
multumesc
Crisu, mami de Alex22.07.07

diana69 spune:
Prevenar se poate face pana la 2 ani 2 doze la diferanta de 2 luni intre ele. Intre 2 ani si pana la 5 ani se face o sigura doza daca nu a facut pana la 2 ani.
Deci se poate face pana la 5 ani.

cristy74 spune:
Crisu79 numarul de doze este influentat de varsta copilului. Daca copilul are intre 2-6 luni se fac 4 doze, 3 inainte de 1 an si una la 2 ani; intre 7 si 11 luni se fac 3 doze, 2 inainte de 1 an si o doza la 2 ani; peste 11 luni se fac 2 doze, una la 1 an si una la 2 ani; daca copilul are 2 ani se face o singura doza. Intervalul dintre primele doze trebuie sa fie de cel putin o luna, dar stabilesti impreuna cu medicul tau si in functie de alte vaccinuri pe care trebuie sa le faceti.
Sa-ti traiasca bebelusul si sa se faca mare si sanatos.
Cristina, mamica fericita de Eva Maria
Poze