reactii dupa vaccinare cu Prevenar

reactii dupa vaccinare cu Prevenar | Autor: ioana_mada

Link direct la acest mesaj

Salutare tuturor.Voi incerca sa raspund mamicilor care se interesau de reactiile Prevenarului.Luni seara l-am vaccinat pe Matei care are 1 an si 5 luni.Noaptea a dormit bine insa in cursul diminetii a fost mofturos iar la pranz a mancat foarte putin.La amiaza a dormit bine si apoi a si recuperat pranzul prin masa de la ora 16.Toata dupa-amiaza a fost apoi bine dispus.Dupa cina insa,a devenit iar mofturos si cred ca il necajea ceva pt.ca ducea mana la burtica.Noaptea,pe la ora 11 a vomat puternic(sau poate asa mi s-a parut mie pt ca nu mai vazusem asa ceva la bebelusi),in jet, cum se spune.La ora 12 a mai vomat o data.Am sunat dr care ii facuse vaccinul si a spus ca pana acu nu intalnise ca reactie decat diminuarea apetitului si ne-a recomandat sa-i dam metoclopramid-10 picaturi si apa sau ceai de menta ca sa nu se deshidrateze.Dupa aceea,pana dimineata a fost ok,a dormit bine.Dimineata a vut un scaun diareeic si l-am trecut pe mancare de regim,adica orez,paine prajita,si fara insistente,doar cat a vrut el.Dr spunea sa-i dam furazolidon,insa o prietena mi-a recomandat sirop Loperamid,care ii fusese dat baietelului ei de 1 an care facuse o enterocolita mai urata.oricum,nu a mai fost nevoie pt ca scaunul s-a reglat prin alimentatie.In rest a fost bine,pana azi dimineata,deci joi,cand a facut febra si a devenit iar f f mofturos.I-am administrat nurofen sirop,i-a scazut febra,dar azi dupa-amiaza va veni oricum sa-l vada dr.Sper sa nu fie altceva,ci doar o reactie la vaccin.Va voi tine la curent oricum.Ne-am cam speriat ce-i drept si ar mai fi o doza de facut peste 2 luni.
Sanatate multa la bebelusi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Eu i-am facut fetei Prevenar pe la 3 ani si 5 luni. Nu a avut absolut nici o reactie, nici macar diminuarea poftei de mancare. O fi fost vreo coincidenta in cazul vostru.Poze:
http://community.webshots.com/album/562040587rahoEU?start=0
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaP spune:

Si eu am facut fetelor prevenar. Cea mare la fiecare vaccinare (nu revenar) facea febra si avea reactii urate. La prevenar nu a avut absolut nimic. Doctora noastra ne-a zis ca este foarte bine tolrat de copii, iar ca in cazul vostru poate a fost o coincidenta.
Cea mica nu a avut nici o reactie la nici un vaccin. Deci depinde de organismul fiecarui copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Marc a facut deja 2 doze de Prevnar, la 2 luni si la 4 luni, si nu a avut nici o reactie. Dar sunt copii care fac febra, asta e cea mai comuna reactie la el.

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel + Marc David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

la mine cel mic in afara de ceva scaune diareice(vreo trei) nu a facut nici o reactie. acelea le-am tratat cu regim si smecta si au trecut fara probleme.
fetei nu i-am facut prevenar(pe atunci nu exista la noi)doar pneumo23

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

A facut cineva la 2 luni infanrixu+rotarix+prevenar?
Ma tem de reactii... nu stiu daca sa mai fac si prevenarul.
Mulumesc.

Lori, mami de pui drag si iubit Robert

Poze Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy74 spune:

Lorich ai facut pana la urma Rotarixul si prevenarul la 2 luni?
Eu i-am facut fetitei mele (are 5 luni) prima doza de prevenar si a avut o reactie destul de urata, adica febra, dureri de piciorus, n-a dormit bine, plange. Si trebuia sa-i fac si a doua doza de Rotarix, insa m-am speriat si n-am mai facut-o. As mai sta vreo 2 zile sa vad cum se mai simte si sa-l fac apoi.

Cristina, mamica fericita de Eva Maria
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angiuta spune:

Lorich noi am facut primul vaccin la 3 luni Infanrix+Prevenar si a facut putina febra a 2 a zi(38,6), in rest nici o problema . Rotarix nu a facut.

Angiuta, mamica lui Vladut(8 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisu79 spune:

Spuneti-mi si mie va rog pana la ce varsta se poate face Prevenar-ul, cate doze si la ce interval?

multumesc

Crisu, mami de Alex22.07.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana69 spune:

Prevenar se poate face pana la 2 ani 2 doze la diferanta de 2 luni intre ele. Intre 2 ani si pana la 5 ani se face o sigura doza daca nu a facut pana la 2 ani.
Deci se poate face pana la 5 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy74 spune:

Crisu79 numarul de doze este influentat de varsta copilului. Daca copilul are intre 2-6 luni se fac 4 doze, 3 inainte de 1 an si una la 2 ani; intre 7 si 11 luni se fac 3 doze, 2 inainte de 1 an si o doza la 2 ani; peste 11 luni se fac 2 doze, una la 1 an si una la 2 ani; daca copilul are 2 ani se face o singura doza. Intervalul dintre primele doze trebuie sa fie de cel putin o luna, dar stabilesti impreuna cu medicul tau si in functie de alte vaccinuri pe care trebuie sa le faceti.
Sa-ti traiasca bebelusul si sa se faca mare si sanatos.

Cristina, mamica fericita de Eva Maria
Poze

Mergi la inceput