Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 9)
Raspunsuri - Pagina 4
tomari spune:
Diana de ce vrei sa faci o alta fata la top? imi place mult mai ales ca dungile sunt asezate pe diagonala. Rochia gogosar are cumva snur pe laterale? e o idee buna sa o incretesti sau sa o lasi evazata!
Tonia
ppisic spune:
Tomari, ma gandesc ca tricoul ar fi mai interesnat daca dungile ar fi in oglinga..mai am un tricou facut cu tiparul asta croit in oglinda si parca e mai putin 'aglomerat'...oricum...mai vad eu..nu prea imi place sa refac
Rochia este cu fusta balon si are snur E din material cu 'memorie' si daca desfac snurul chiar sta evazata (cat ii permite captuseala) In poza e cu snurul strans, dar la fiecare miscare se 'baloneaza' diferit datorita materialului...
Duchess, bine ai venit!!!
-------------------
Diana
tomari spune:
Mi-au placut la rochie ideea cu snurul si pensele continuate in partea de jos sub forma de cuta; poate mi-a scapat mie dar in revistele de specialitate nu am vazut asemenea modele sau sfaturi . Din pacate la noi materia prima lasa mult de dorit si oricat te-ai chinui nu va iesi o rochie cu asemenea tinuta dintr-un saten cum m-am chinuit eu la o rochie gogosar.
Iti multumesc ptr idei si spor la toate!
Duchess majoritatea lucreaza dupa Burda, eu avand si cateva rev Boutique care se pare ca in Romania sunt pe cale de disparitie. Cautand pe net ceva despre ele am gasit site-ul la care am dat adresa mai devreme; intra pe fiecare imag si vei gasi modul in care sa-ti construiesti propriul tipar. Exista la anticariate si biblioteci unele carti de specialitate.
Tonia
Guguluff spune:
Ce harnicute, ce ...
Diana, superba rochia, sa o porti ca e profi Si topurile la fel, degeaba esti modesta. Te rog sa-mi spui ce setare ai pus la overlock ca sa-ti iasa tivul rulat de la maieul cu funda sub bust.
Iulia ai avut un spor... Imi place mult fusta din iulie si deux-piece-ul . Cred ca tu iti faci in cateva saptamani intraga garderoba pt sezon si e super ideea. Sper sa ma mobilizez si eu sa-mi incropesc ceva hainute de vara.
Elena, draguti pantalonii, perfecti pt vara. Am gasit unii care se innoada, petrecuti, cred ca sacrific niste in, pt ei. Sper sa ai timp sa faci lucruri si pt tine ca asa, cu comenzi din astea... nu prea ramai cu nimic.
Diana-Roxana, camasa e super. Ma bucur ca te-am inspirat sa te apuci de ea si sa o termini. Iti sta foarte bine, ce as vrea si eu sa apuc sa croiesc una ca am tiparul scos...
Duchess, bine ai venit. Intra in linckurile de la inceputul capitolului si vei afla mai multe despre croitorie(daca deja ai cursuri la activ e perfect). Si mai rasfoieste celelalte capitole pt idei. In general Burda e pe primul plan si tipare gratis Burdastyle.
Eu o sa pun pozici, cand le primesc. Am purtat la cununie rochia si cordonul facute de mine, Eliza a purtat rochia cu tull si eu un sal, la biserica, facut tot de mine. Rochia de nasa am primit-o imprumut de la nasa mea. Promit sa o termin si o sa pun pozici; era cam groasa oricum, ca in Bucuresti au fost 35 grade la umbra, ieri....
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall
kindaras spune:
Salut fetelor harnicute ! Imi plac toate hainutele pe care le-ati facut ! e o reala placere sa ma uit la multimea de poze puse de voi ..Felicitari si spor in continuare!
eu .. printre alte treburi am cam terminat si rochita la care ma chinui de doua saptamani ... nu a iesit cum trebuia dar macar e purtabila.
am sa pun pozici maine ca nu am baterii la aparat .
va pup si spor !
ppisic spune:
Multumesc pentru complimente !
Guguluf, babylockul iese incretit daca intinzi materialul la cusut. Masina trebuie sa fie setata pentru rolledhem ( tiv rulat?) si la transportat intinzi materialul...Cel mai frumos iese tricotul si materialele croite pe bie...
Succes!!
-------------------
Diana
marami spune:
Fetelor habar n-aveti ce pofta mi-ati facut... aseara din plictiseala am ajuns aici si am citit.... si am citit.... una, doua capitole iar in seara asta m-am apucat sa-mi caut colectia de Burda. Ultima oara am facut o rochie de mireasa pt o nepoata (au trecut ceva ani de atunci) si m-am jurat ca nu ma mai apropii de masina de cusut.
Maine ma apuc de croit
Va doresc inspiratie si spor la treaba!
Mandrutzele mele Diana (29 sept.1991) si Oana (18 iul.2005)
pozne-npoze
Buburuza-shop spune:
Primiti si buburuze in gasca? Va toooot urmaresc de la primul capitol, si ma toooot gandesc: sa ma apuc, sa nu ma apuc de croitoreala? Ma apuc! Am zis! Si iaca asa se face ca am scos din fundul debaralei masina mea veche (care stie doar drept si zig-zag) am tras vreo doua raite prin magazine, mi-am luat multe-multe panzeturi albe si tot felu' de fleacuri si maruntisuri si m-am pus pe treaba... Sigur, nu ma bag de la inceput la croieli sofisticate. Mi-am facut deja o rochie din panza topita. Si pentru ca era tare transparenta m-am jucat nitel cu termocolant pe suport textil (din ala pe tifon) si am "brodat-o" cu floarea soarelui - decupat, lipit pe dos si apoi fixat cu tighel maruntel - a iesit superba! Sunt mandra e mine; zau ca sunt! :)) Acum m-am apucat sa pictez cu trandafiri uriasi o rochie pe care am facut-o din sifon... Procedeu nitel mai complicat si care necesita muuuulta rabdare - trebuie sa astept sa se usuce fiecare mana de vopsea inainte de a continua - va explic mai incolo care-i smecheria, ca acum fac prima data asa ceva si trebuie sa ma "clarific" mai intai.
Diseara fac si poze!
midasnu spune:
Fete noi, fete noi!
Duchess, bine ai venit, te asteptam cu mare drag. Eu numai din revista burda lucrez.
Roxana, acum nu te gandi ca stau pana la 2 noaptea sa cos, asa pana la vreo 11,30 maxim, pentru ca a doua zi nu as mai fi buna de nimic, mai ales ca puiul mi se trezeste de doua ori pe noapte sa pape.
Diana, foarte, foarte reusite! sa le porti sanatoasa, rochia gogosar m-a dat pe spate! (vreau si eu o fusta sa-mi fac, in viata asta, pardon, vara asta )
Alina, bine ai revenit nasa mare! sa-ti traiasca fini si sa va bucurati de ei!
Kinda, pozele si mult spor la treburi!
Marami, ce ma bucur ca noi, fetele, te-am facut sa te reapuci de croitorit! mai ales ca ai o colectie de burda!
Buburuze? cum sa nu primim! cu mare drag pe toata lumea! Si zici ca ti-ai si facut rochita, abia astept sa o vad ca nu-mi dau seama cum ai prins floarea soarelui .
fetelor ma bucur tare mult ca ne inmultim si ca acest subiect reuseste sa va motiveze sa croiti/lucrati.
Ieri a fost fi-miu tare cumintel si am reusit sa fac doua lenjerii pentru Thea (fata cu care se plimba fi-miu dimineata ) si astazi sper sa o fac pe-a lui.
Va pupic si spor in toate!
Elena fericita mamica de Petru 17.03.2008