Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 9)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vanessamoon spune:

Buburuzo, cred ca vorbesti de rochia din videoclipul Gans, am vazut postarile vechi. Abea astept sa o vad, cred ca iese traznet!
Guguluf, am reusit sa cumpar ata elastica dar nu am folosit-o inca pentru ca am fost tare ocupata. Rochita si mai ales fotomodelul tau sunt super. Trebuie neaparat sa fac si eu o rochita cu incretituri ca vad ca e un must pe forumul asta. Iar de sal ce sa mai zic! Ai stat sa inozi franjurii aia manual! M-ai dat gata!
Vianne, nu cred ca se mai gaseste Burda din iulie. Ei daca nu le vand pana la sfarsitul luni le retrag. Am patit-o anul asta cu nr 1 si 3 ca nu m-am trezit la timp. Chiar cu nr 3 am patit-o urat de tot. Am intrat intr-un centru comercial, l-am vazut la chiosc dar mi-am zis ca fac cumparatirile si-l iau cand plec si.... surpriza, l-au retras pana m-am intors la chiosc. Dar poate tu ai noroc mai mult! Ai o fetita superba, sa-ti traiasca. Ma bucur ca ti s-au vandut gentile, sa-ti mearga tot asa!
Lorinaoo sunt curioasa sa vad pantalonii gata. Delaliul arat foarte profi. Si mersi de aprecieri.

Cum ziceam am avut de lucru. M-am avantat sa fac o rochie la comanda, prima mea comanda. Azi a fost clienta la proba si mai trebuie facute mici-mari ajustari ca nu se aseaza tocmai bine. Ufff, in ce m-am bagat! Sper sa o scot la capat ca sambata merge fata la nunta. Cand o sa am poze va mai pove de rochie.

Sa aveti o noua saptamana cat mai productiva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Alina, multzam fain! Sa iti traiasca si tie Eli sis a va aduca bucurii….
Lucrusoarele sunt facute de mama, a venit aici cu un geamantan plin de chestii facute de ea, rochite, paturici, jachete, pelerine, pt diferite varste…si i-au pierdut valiza… A iesit mama plangand de numa’. Dar, Slava Domnului, am primit-o acasa peste 2 zile…

Voiam sa te intreb, poate ma ajuti sa ma hotarasc. Ma gandeam sa iau de Craciun un overlock. Ce zici, merita? Tu esti multumita de el? Ce imi recomanzi? Eu chiar nu am nici o idee, poate ma ajuti tu... Cand ai timp si chef. Tu de care ai?

Lorina001, multzam de aprecieri dare u chiar nu fac mare lucru, in schim toate fetele de aici sunt asa talentate si passionate…
Ti-am vazut tzontzonica, ce frumoasa e!!!!!!!!!! si are niste ochi!!! Sa va traiasca!

Vanessamoon, multzam pt raspunsul referitor la Burda. Nasol daca nu se mai gaseste, chiar imi pare rau.. Multzam de urari! Ma bucur cand lumea imi spune ca Stefana e superb… Eu asa o vad ca e a mea… Dar stiti povestea cu cioara si puiul ei..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia72 spune:

Vianne,ma bucur mult ca ai revenit!Chiar ti-am simtit lipsa!Ai o fetita ca un inger,sa fie sanatoasa si sa va aduca numai bucurii.M-au inmuiat pozele in care doarme,imi venea sa o apuc de manuta.Asa faceam mereu cu fiica-mea.Burda cred ca poti gasi la Kaufland la standul de ziare.La noi se gaseste pana in ultima zi a lunii.

Guguluff,frumoasa rochita si topul.Fotomodelul,ma da gata intotdeauna.Sa stii ca ti-am vazut creatiile pe Burdastyle.Felicitari,eu nu am curaj sa ma bag,cu toate ca mi-ar placea.Adevarul e ca nu stiu foarte bine engleza.O inteleg,dar nu prea reusesc sa construiesc fraze .Inca o data felicitari,esti tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Lorina, ce tipar de pantaloni folsesti? Am si eu unii cu tighelul asa ca cel facut de tine si imi place ideea, as face o pereche si eu. Merci de compli.
Vanessa, mercic. Felicitari pt prima comanda, la cat mai multe. Asteptam pozici frumoase
Vianne, sa fie sanatoasa mama ta, sa-i mai faca Stefanei asa lucruri dragute. M-am uitat si eu dupa Burda, in Bucuresti. Poate sa intrebe la ceva chioscuri ca stiu ca le ramaneau si nu le predau. Daca o gasesc o iau eu si vedem cum facem. Overlock am Privileg(marca nemteasca), nu cred ca se gaseste in State. Dar eu daca stateam acolo imi luam Brother 3034D: http://www.brother-usa.com/HomeSewing/ModelDetail.aspx?ProductID=3034D am vazut ceva oferte la 250$, un pret foarte bun. Vorbim daca te hotarasti.
Iulia, multumiri pt laudatul zapacitei mele mici. Cocheteaza deja cu camera foto si se distreaza maxim daca o pun sa pozeze(sta nemiscata, isi schimba pozitia exact ca o fotomodea ). Pe BurdaStyle am postat exact ca si aici, doar ca mai putine. Engleza mea e ruginita si asa, in facultate am facut engleza de afaceri si stiam chiar bine, dar daca nu am mai vorbit-o... Oricum am vazut ca posteaza si tipe care nu scriu cine stie ce comentarii, sau chiar deloc; daca ai timp posteaza creatiile tale ca e un site international nu doar al vorbitorilor de engleza(asta imi si place acolo ca sunt romance si multe din Europa de Est). Uite spre exemplu Mirela(romanca din Cluj) acum lucreaza in State si croitoreste de hobby; are si un blog cu sfaturi chiar utile, spre exemplu despre materiale elastice: http://mirelap.wordpress.com/2008/08/05/tips-for-stretch-fabrics/

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall

Mergi la inceput

Iulia72, multzam fain de cuvintele frumoase... Ne prind bine!
Da, e tare scumpa cand doarme, inca din maternitate am primit complimente...

Alina, esti dragutza ca intotdeauna...multumesc frumos! eu i-am zis cumetrei mele sa o caute. Sta 2 sapatamani in Romania si ajunge si in Bucuresti.. Sper sa vina cu Burda inapoi...Daca o gasesti tu ar fi f fain. Poate o poti trimite si eu iti trimit banii prin Western Union. Chiar! In ce parte a lunii apare Burda? La inceput? Si cat mai costa? Cred ca o sa ii zic mamei de acum sa mi-o ia. Multzam inca o data!
Si...daaaa, mai vorbim despre overlock ca eu chiar nu stiu nimic despre el, nici ce poate face... Defapt stiu ca surfileaza profesional, asta e, nu?

Va pup!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessamoon spune:

Vianne referitor la overlock, mie mi se pare interesant unul care are posibilitatea sa faca si coverstitch, cusatura care pe-o fata apare ca 2 linii paralele iar pe dos ca surfilatul, doar ca nu se face pe marginea materialului (o intalnesti la tricouri). Este un link pe care l-a mai dat Guguluf, daca nu ma insel, http://www.sewingwithnancytv.com/ () , la sectiunea tehniques filmuletele “Serge with confidance”. Poti vedea mai multe tipuri de overlockuri si ce pot ele sa faca. Sunt sigura ca ai de unde alege in State. La noi Privilegul cred ca e cea mai buna alegere, bun si comparativ cu altele ieftin.

Fetele cu overlock Privileg, aveti vreuna piciorusele suplimentare? Eu tocmai le-am primit dar nu mi se par extraordinare. Adica poti si cu ala de baza sa faci operatiile alea. Astept parerile voastre si mai studiez problema.

Mergi la inceput

Vianne, intreb azi la chioscul unde sunt clienta fidela sa vad daca mai poate face rost. Daca nu, macar sa-ti ia nr.8 si nr.9 care apare pe la sfarsitul lunii. In Germania apare intai si apoi in restul Europei(cam in acelasi timp). Costa 10lei sau cam 4$ si inteleg ca e un pret foarte bun(in Uniune e vreo 10 euro, parca). Exact cum ti-a spus si Vanessa uita-te pe Sewing with Nancy(link-ul e postat si la primul post din capitol) si ai sa intelegi tot sau aproape tot. Eu am vizionat de cateva ori fiecare video, imi place super mult emisiunea ei si cum explica. Sunt si overlockuri care au si functia de coverstich si ar fi ideale dar sunt ceva mai scumpe... La noi un coverstich separat e mai scump decat un overlock(1850lei fata de 1450lei) dar tu hotarasti cate haine vei lucra pe viitor; eu surfilez tot ce lucrez daca nu folosesc cusatura franceza sau ceva care sa ascunda marginile de tot in cusatura(sa nu se destrame in timp). Si la materiale elastice e baza
Vanessa, am luat si eu piciorusele de la Privileg, si Iulia la fel si nu le-am folosit inca. Unul parca e pt tiv ascuns dar ma inteleg bine cu masina de cusut la tivuri si altul pt altceva nu mai stiu pt ce si mi-e lene sa le caut. Daca le incerci sa ne scri aici pareri, te rugam.
Am facut ieri o rochie dintr-o catifelutza crash si am incretit-o in talie. Mai am un material la fel, dar cu maro si turcuaz si i-am pus deja gand rau.
Lateral
Spate
Rochie
Fetele, ma mut. Innebunesc cand ma gandesc ca trebuie sa-mi strang mii tipare, materiale, nenorociri si nu o sa pot sa le folosesc o perioada. Cum ma instalez temporar, ma apuc de lucru si oricum o sa va scriu si o sa va fac galerie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

buna harnicutelor,

imi fac si eu un pic de timp sa va felicit pentru creatiile voastre!

Kinda, eu nu ma bag la material cu dungi, patratele, la pantaloni si camasi/jachete mi se par greu de aranjat, am facut vreo doua chestii dar chin mare....

Iulia, wow pleci, toata lumea pleaca... multa bafta pe-acolo, aveti grija de voi.
Vanessa, bine ai venit la noi, frumoase creatii, felicitari pentru prima comanda!

Buburuza, mult spor in continuare, abia astept sa vad rochita de mireasa.

Lorina, abia astept pantalonii gata, detaliul e f bun, mersi de aprecieri.

Alina, m-ai dat pe spate, foarte misto topul, si cel elastic, i-ai facut si lui Eli salul, franjuri, rochita de catifea, si surpriza ca te muti! O casa mare va doresc si o camera de croitorie sa-ti faci acolo (asta visez eu cand o sa ma mut). Bafta!

Vianne, sa-ti traiasca fetita si sa va aduca numai bucurii! te asteptam mai des pe-aici, foarte frumoase pozici! Chiar coincidenta ca ne-am botezat copilasii in aceasi zi! Super ca te ajuta mama ta. Eu nu am vrut ajutorul nimanui si m-am simtit tare obosita dar ne revenim noi!

Fetelor care aveti bani nu mai stati sa va ganditi in privinta overlockului o sa vedeti cate regrete ca nu l-ati luat mai demult!

Eu am inceput o fusta alba dintr-un blug elastic, dar dupa prima proba am constat ca se vede ...f..dul si trebuie sa-i pun captuseala. Sper sa se rezolve asa.

Va pupic, mult spor.

Elena fericita mamica de Petru 17.03.2008

Mergi la inceput

Vanessa, Alina, multzam pt explicatii... eu, in ignoranta mea, credeam ca toate overlock-urile au cusatura asta, coverstich. Mare noroc am cu voi!!!

Alina multzam inca o data ca te agiti pt mine... Daca nu mai gasesc nr din iulie nu e asa bai mare dar am apucat sa vad ce modele faine sunt in ea... O sa ii zic prietenei mele sa ia nr 8 si 9, cum spui si tu. Chiar ca nu e scumpa, daca tin bine minte asa era si cand am plecat eu din tara, acum 2 ani si ceva...
In alta ordine de idei, faina tare rochia

Elena, as vrea eu sa am ajutorul mamei...dar eu tot singura sunt.. Mama a fost dar a stat 5 saptamani. A fost minunat si asa...
Acum suntem doar eu si sotul si el ma ajuta f mult dupa ce vine de la lucru..Noi inca mai suntem obositi dar, vorba ta, ne revenim noi..
Pupici pt Petru!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mergi la inceput

Elena, merci. Cat despre camera de croitorie... macar un hol, ceva... o debara si tot imi rezerv. As vrea sa le am pe toate la un loc, dar spatiul ne omoara.
Vianne, am intrebat la nenea cu ziare, mi-a promis ca se intereseaza si daca se poate, imi face rost. Acum ramane de asteptat. Nr. 7 e foarte reusit in orice an, parca si nr. 3, si 9... parca cele impare sunt mai bune. Merita colectionate oricum.

Mergi la inceput