Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 9)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marami spune:

quote:
citat din mesajul lui kindaras

m-am apucat de pantaloni dar .. nu stiu cum am facut ca mie imi lipseste gaura asta :
http://s280.photobucket.com/albums/kk198/kindaras/?action=view¤t=pantaloniElena.jpg

( am folosit poza cu pantalonii tai , Elena , ca daca puneam poza cu pantalonii pe mine se vedeau toate alea )
cum pun fermoarul ??
se mai poate face ceva ??
in rest ce sa zic, mi-a placut sa lucrez la ei , ca ma saturasem de rochite. si ... stau destul de bine desi tre sa ii scurtez cu vreo 20 cm

acum am vazut de fapt ca asa e tiparul ... oricum am emotii, nu stiu ce o sa iasa , ca dublura din fata a slitului e separata
Kinderas

Dar asa si trebuia sa fie croit fermoarul, e perfect!

Mandrutzele mele Diana (29 sept.1991) si Oana (18 iul.2005)

pozne-npoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

Acu am vazut ca am ramas in urma cu raspunsul si pantalonii tai deja sunt gata... sa-i porti cu placere!

De asta n-am eu spor la rochie ca am croit`o sambata poate o termin si eu maine, desi ma indoiesc, pentru ca au trecut ceva ani de cand n-am lucrat, n-am avut curajul sa o bag direct la masina, intai am insailat si....si .....si atat.... e imeeeensa, la ultima marime am mai adaugat eu inca o palma ca sunt multa.... da` e mare soro, mare! Acu nu-mi ramane decat sa folosesc boldurile si sa o aduc la marimea mea

... si am uitat sa raspund.... materialul e sifon si mi-a mancat zilele si nervi deja...

Mandrutzele mele Diana (29 sept.1991) si Oana (18 iul.2005)

pozne-npoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kindaras spune:

marami , dar tu nu ti-ai luat masurile singurica ? ca la talie , bust si sold poti si singura si chiar daca ai 1 cm in plus sau in minus, macar stii la ce masura sa te incadrezi la burda. nici asa nu prea se potrivesc masurile dar macar nu ai de modificat prea mult.

iti admir curajul si iti doresc succes cu rochita ! asteptam pozici cand o termini !

Mergi la inceput

no ca-s gata pantalonii ..
pozele nu-s prea clare

spatele

fata

si fermoarul
nu sunt perfecti dar sunt multumita de ei ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daveco spune:

tre' sa te mai chinui un pic la baza fermoaruluipateam si eu asa dar m-am prins care-i spilul pana la urma.asta am vazut eu din ultima poza.sper ca nu te-am ofensat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Mie mi se par super pentru primii pantaloni facuti! felicitari! acum trebuie sa-mi explici mie cum ai reusit sa le faci slitul! ca eu nu as fi putut fara sa-i fi croit asa, cu rezerva aia.

Elena fericita mamica de Petru 17.03.2008

Mergi la inceput

ai dreptate Daveco am facut-o de oaie la partea de jos.
Elena, , trebuia sa intorc partea stanga a slitului spre interior cu 5 mm si apoi sa pun fermoarul, si cand se inchide partea dreapta vine desupra ei. eu nu am respectat cei 5 mm si de aia cred ca se vede la partea de jos a fermoarului, dar daca viitoare promit sa nu mai gresesc.

sfatuiti-ma si pe mine din ce material sa imi fac pantalonii astia ( na ca am prins curaj ) ca nu prea stiu cum sa-i fac, nu vreau sa faca genunchi( cum fac pantalonii de in ) -din 06/2008 model 104.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Neata! Sa aveti o saptamana cu spor la cusut/croit/pictat si ce mai vreti voi

Kinda imi place cum ti-au iesit pantalonii si la ce silueta ai... La fermoar cred ca poti reface daca nu iti place.

Elena am citit din urma primul capitol si am vazut ca tu esti "veterana" pe aici . Nu ma las de croitoreala (suna ca o jucarea, deci nu e serioasa) pt ca m-a "prins" prea tare, numai la ate, modele, aplicatii, croit, tipare ma gandesc toata ziulica Sotul meu deja se uita cam curios la mine , probabil se intreaba cand o sa se termine faza asta.

Kinda partea cu broderia de la rochita pt bebe e explicata mai bine pe siteul burdamode si nu e chiar atat de grea. Oricum, eu ma bag cu capul inainte si ce-o iesi... Croiala e superfaina, adica asa nebrodata imi vine mie ca bluzita si imi iese model de ala tip barcuta pe umeri

Nebuna de mine, am prins curaj si am croit o camasuta de noapte cu semiplatca dintr-o carte de croitorie pt copii de la maica-mea (va spuneam ca ea e croitoreasa de meserie). Urmeaza sa o modific si sa-i pun capse intre picioare si sa-i fac niste pense decorative pe laterale la picior si gata pijamaluta. E dintr-un satin, crisma fetei de la botez

Ma duc sa mai citesc din urma, ca am vazut ca am o multime de chestii de invatat de la voi.

Tzontzonica mea Lorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Kinda, bravo! Mie imi plac pantalonii tai si nu i-as mai modifica. Nu o sa se vada cusatura aia cand stai in picioare si nimeni nu o sa-si puna lupa sa se uite in zona aia oricum. Iti vin f. bine pe corp si asta conteaza. La urmatoarea pereche va iesi perfect fermoarul.
Eu stiu ca am avut alta problema la pantaloni, imi iese prea scurta partea care acopera fermoarul si ramanea sus la cheita o portiune mica, descoperita, dar nu se vedea.
Modelul 104 din 6/2008, l-as face dintr-un material usor elastic cred ca nu ar face genunchi asa, si si-ar reveni la spalat. Ei recomanda si doc dar nu cred sa gasesti doc de haine, frumos.
Spor in noua saptamana, chiar daca marti si sambata nu croiti, vineri si duminica nu coaseti, etc.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Buna harnicutele

Kinda, iti trebuie material elastic, eu am avut odata o stofa elastica si tare bine s-a lucrat si stateau ok, fara sa faca genunchi. Stofa subtire.

Lorina, pe mine chiar subforumul asta m-a facut sa ma inregistrez pe DC a fost singurul forum pe care am gasit discutii serioase despre croitorie. Mai sunt si altele, dar acolo a incetat subiectul deeemult. Oricum aici am gasit fete super de treaba, saritoare

Alina, bine ai revenit din minivacanta! te asteptam cu creatii noi acum ca esti odihnita si cu chef de croit!

eu am reusit sa fac dintr-un cos din ala de la 38 (poate stiti) un cos de jucarii pentru Petru. Eu doar l-am imbracat.

Si un top cu ata elastica pentru mine fata si spate

pupici si spor in toate.

Elena fericita mamica de Petru 17.03.2008

Mergi la inceput