Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 9)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kindaras spune:

multumesc pentru aprecieri fetelor !
fain cosuletul , Elena ! si materialul e simpatic foc.. si topul tau e fain, ca sa nu mai zic de material
si asta e pentru tine special, daca nu erai tu nu ma apucam de pantaloni, dar asa.. cu tutorialul si stiind ca esti acolo sa ma ajuti daca dau de belea ..
de cand tot zic si eu ca imi fac o rochita asa ca topul tau dar nu mai apuc.
am sa caut ceva elastic pentru ceilalti pantaloni .. da Doamne sa gasesc ceva cu dungi ca inebunesc
ai dreptate Alina , nu se uita nimeni in zona aia a corpului si de fapt eu am acoperit greseala, stau perfect
Lorina, spor la brodat ! si buna idee , eu am citit un capitol jumate de croitorit si m-am lenevit , adica nu , am trecut la fapte ! cred ca o sa ma apuc si eu de citit, sunt sigura ca o sa imi prinda bine
nu am timp zilele astea de cusut dar am sa trag cu ochiul sa vad ce mai faceti , asa ca spor la lucru !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Elena, e super maieul, musai sa-mi fac si eu. Parca as vrea rochie, dar si maieu... Si cosuletul pt Petru e super dragutz... esti o mamica tare harnica, o gramada ii faci
Am terminat topul din jerse, intr-un mare final.
Top fata
Top snur strans
Spate
Detaliu Snur
Si gata, ma duc la somn.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall

Mergi la inceput

Alina e superb topul , ma faci sa vreau si eu overlock -sau cum s-o mai chema sa pot prelucra jerseul..

ceva din burda noua nu va tenteaza ?? eu cred ca imi fac
www.burdafashion.com/en/Magazines/Burda_World_of_Fashion/103_Blouse/1270777-1000019-1654561-1654563-1654604.html" target="_blank">asta
si imi mai plac topurile alea care trebuie facute din jerse ... credeti ca pot cu masina mea sa cos asa ceva ? nu suporta ac dublu . oare cu zig-zag o iesi ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Kinda, overlock-ul e foarte util la casa omului dar se poate si fara. Cu el obti finisaje aproape ca cele profi, poti coase jerseuri si bi-elastice usor si poti finisa tivuri, fara sa le mai cosi la masina. Am facut o poza cu jerseul cusut la masina pe cat de bine m-am priceput si o parte la overlock dupa ce am nimerit setarea, cu ata elastica. Cusaturi
Si diferenta era mult mai mare in realitate, partea cusuta la masina era foarte incretita. Si la tiv m-a ajutat mult sa surfilez si apoi sa cos la masina, a stabilizat materialul.
La masina de cusut poti sa folosesti zig-zag-ul ca sa impiedici marginile sa se destrame si ca sa cosi jerse-uri: http://www.burdafashion.com/downloads/Workshops_EN/Workshop_Jersey_EN.pdf
Am o intrebare pt cine foloseste captuseala la rochii de vara. Ce material se foloseste? Am dulapul plin cu captuseli dar mi se par groase si am cateva rochii/fuste subtiri captusite cu ceva plasticos dar totusi subtire si cam ca o plasa, aerisit. Am cerut pe la metraje si imi dau tot captuseala clasica(crep-de-chine, sau ma rog, pe aproape) care mi se pare groasa si prea tare ca sa captuseasca o rochie din voal, spre exemplu.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia72 spune:

Buna,fetelor!
Am fost plecata de acasa vreo doua saptamani si nu am mai avut cum sa mai intru pe net.Cum am ajuns,am intrat sa vad ce ati mai facut si m-ati impresionat.Din ce in ce mai creative si mai profi(tot ce ati lucrat).
Eu nu stiu daca voi mai avea timp sa mai lucrez(cu toate ca mi-am mai achizitionat ceva mat.) ptr. ca in 15 aug. voi pleca in Italia (Milano),ptr. o perioada nedefinita.Chiar daca plec,nu imi voi lasa masina de cusut si overlock-ul acasa,asa ca nu va voi parasi.Poate nu voi mai avea asa de mult timp liber,dar croitoria ramane hobby-ul si totodata refugiul meu.
Guguluff,ptr.rochiile de vara eu folosesc captuseala elastica,e un pic mai transparenta decat cea obisnuita,dar e buna.Eu am folosit si am fost multumita.
Va pup pe toate si va urez spor la lucru!

Sa nu uitati,maine e sarbatoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessamoon spune:

Buna la toata lumea!

Eram in cautarea unui forum legat de croitorie si am ajuns la voi

Vreau sa va multumesc pentru linkurile si sfaturile super utile si sa va felicit pentru hainutele pe care le-ati facut. Sunt super incantata ca v-am descoperit si va promit sa impartasesc cu voi "creatiile mele"

De doua zile citesc postarile mai vechi si inca nu am terminat toate capitolele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Guguluff Cat costa un overlock? Si unde gasesti ata elastica? Eu am tot cautat prin Brasov la magazinele de profil si mi s-a aratat una care e de fapt un elastic mai subtire dar nici pomeneala sa intre in acum masinii de cusut. Altfel mi-au zis ca "nu se gaseste".

Mergi la inceput

vanessamoon, bine ai venit ! sa ne arati si noua ce ai 'construit' !
Iulia
marrina, aia pe care ai gasit-o e ata elastica, numai ca se pune doar la suveica , la ac pui ata normala si cosi pe fata materialului, cu pasi mari . succes !
fetelor, azi a fost sarbatoare , dar maine mai e ?? ca eu am doua calendare care se contrazic si pregatesc o surpriza pt sora mea mai mica si parca nu mai am rabdare ...
pupici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia72 spune:

Vanessamoon,bine ai venit!Sa ne "acompaniezi"cat mai mult timp si sa ne incanti cu creatiile tale,iar daca ai nelamuriri noi iti stam la dispozitie.

Marrina,imi permit sa-ti raspund la intrebare (sper ca Guguluff nu se va supara) ptr. ca amandoua l-am cumparat de la aceeasi sursa.L-am comandat din catalogul Quelle si a costat cam 8 mil.Daca vrei sa-ti iei sa stii ca nu dai gres,e foarte bun si ieftin , in comparatie cu alte firme. Ata elastica este diferita de cea de care spui tu si se foloseste numai la triploc,overloc...Este un pic "matasoasa" si are putina elasticitate,in general se gaseste la bobina mare.Elasticul acela subtire se foloseste,asa cum a zis Kindaras,pt. a increti mat,poate ai vazut rochitele si topurile pe care ni le-am facut unele dintre noi.Asa ca ai la ce sa o folosesti.

Kindaras,la mine in calendar nu e sarbatoare. Asa ca poti sa continui cu surpriza surorii tale! Succes si sa ne arati si noua cu ce ai surprins-o.

Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Iulia
Alina, uite ca acum somnoroasa cum sunt am inteles ce ai vrut sa spui cu poza aia cu custura la masina si custaura la overlock. deja am inceput sa visez la unul

Mergi la inceput