Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 9)
Raspunsuri - Pagina 13
kindaras spune:
Pai ar fi super Ppisic daca ne-ai spune unde sunt magazinele alea , poate gasim si noi ceva frumos acolo. in bazar nu am ajuns ca m-am lamurit , ce e la casa modei e si in siraj si respectiv in bazar
si decat sa dau bani pe taxi pana acolo ... iau de la casa modei ca e la colt
Alina, eu am uitat sa scriu despre salul tau negru,dar m-am uitat la poza , mi-am inchipuit cam cum ar sta pe tine si mi-a placut. cred ca te-ai saturat de la margelele alea si nu mai ai chef de nimic..
la rochita nu am mai pus captuseala, suport greu caldura si la chestiile de vara ... parca nu trebuie neaparat. triplok nu am , costa mult ?
lorinaoo1 spune:
Multumesc pt aprecieri, fetelor, dar daca ati sti cate defecte are bluzita aia... Pai, butonierele nu mi-au iesit simetrice, am mai descusut pe ici-colo si s-a "spart" tesatura (ca era tricot de bumbac dintr-un tricou)... Azi o s-o imbrac pt prima data pe strada, sper sa nu se uite lumea ciudat la mine
Kinda multumesc pt info, chiar la casa modei nu am ajuns inca, eu stau cam departe, prin Mircea, si mi-e greu sa ajung pana acolo cu copil in dotare, dar stiu din alte experiente cam ce gasesc pe acolo. Mai stiu un magazin la Tesatura, dar nici acolo nu am ajuns inca.
Elena, Kinda multumesc de idei, chiar asa am sa fac, am sa pun ata in 2 si voi cauta ata de aia pt jeansi sau macar un crem cenusiu (am vazut chestia asta pe pantalonii rosii pe care mi i-am cumparat ieri , deci sunteti croitorese cu fler ).
Alina mi-ai placut cu expresia "izmene pe calator"
Diana asa e, mai era un magazin pe independentei. Am sa caut si prin spatele mitropoliei sa vad ce gasesc. Multam fain
Mai, fetelor, m-ati speriat cu fermoarul ala. Ca urmeaza sa fac pantalonii aia pt mine si nu m-am gandit o clipa ca ar putea fi dificil . Se pare ca la mine functioneaza principiul cu norocul incepatorului - fac cum ma taie capul si cum mi se pare logic, dar inca nu mi-am pus problema ca ar putea fi ceva dificil, daah. Uneori imi dau seama ca stiu cate ceva si nu stiu de unde si va spun drept ca nu am cursuri. Poate doar sa fi retinut cate ceva, in mod inconstient, vazandu-i pe ai mei cosand acasa (am parinti croitori).
Hai ca m-am intins... Spor la croit/cusut. Fug sa termin de croit rochita fetei.
Tzontzonica mea Lorina Maria (5 iulie 2007)
Guguluff spune:
Inspirata fiind de modistele noastre care nu folosesc tipar, am atentat la un top in stil grecesc, cu decolteu cascada. Nu stiu de ce dar nu-mi nimeresc hainele facute fara tipar, cel putin barbati-miu spune ca nu iese cu mine pe strada, imbracata asa Dar totusi am o repulsie fata de tipare perioada asta asa ca imi mai fac ceva dupa un tutorial de pe net. Si abia astept explicatiile Buburuzei
Top Fatza
Top Spate
Lateral
Kinda, sa mai incerc si eu ceva poze cand pun un fermoar ca initial stateam cu video deschis si le brodeam, acum am inteles. Salul a stat bine pe umeri, e de tinut minte ideea ca sa nu il tragi cand aluneca. Se gasesc si la metru margele cusute pe o banda cam de 1/2cm dar erau la 20lei/ml si imi trebuiau aproape 1,5m...m-am zgarcit la bani Triplockul pe care il avem(sau vrem) marea majoritate dintre noi(din Romania) e Privileg si costa 692lei sau 792lei cu transport diferential. Este de la Quelle si e cel mai ieftin de pe piata; plus ca-si face treaba de minune. Eu ma plang doar de manual ca nu prea am inteles multe de acolo dar in rest e usor de folosit. Ar mai fi cel de la Brother doar ca este 1450lei, parca.
Diana, am vazut la ceva rochii de firma ca erau cusute impreuna si de aia m-am luat dupa ei. Inainte coseam fermoarul de material si-l intorceam cu el(cu fermoarul) si apoi indoiam captuseala si o bagam sub fermoar. Desi pare mai putin plauzibil mie mi se aseaza mult mai frumos sus la cheita, daca le cos impreuna. Aaa, si asta la rochii de vara, daca stau sa ma gandesc ca la un sarafan sau o fusta de stofa...s-ar putea sa revin la vechea metoda.
Am incarcat niste explicatii despre atasarea captuselii la o rochie. Sunt in engleza dar folositi Google Translate ca sa traduceti in romana. TutorialCaptuseala
Eu asa montez rochiile si se aranjeaza mult mai bine decat cum explica in Burda. Si la cheita fermoarului mai merge pus un mos si baba daca nu sta frumos.
Diana, cand mai lucrezi cu tivul rulat te rog sa-mi pui o poza. Am sa fac si eu la piciorusele pe care le am si poate si butoane. Din cate am inteles trebuie sa fie materialul elastic ca sa se faca onduleurile acelea dar mie nu-mi iese asa ingust nici cum. Si la bluza am surfilat cu acul pe dreapta si nu prea a rulat nimic desi era voal materialul.
Lorina te vei descurca si la fermoar. Primele mai strambe, le lasi asa, le mai descosi, dupa aia din ce in ce mai bine. Le mai gresesc si croitorese experimentate din graba sau din cauza vreunui material dificil, asa ca noi avem voie.
Buburuza, cum merge rochia superba? Abia astept rezultatul partial si nu mai zic de cel final
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall
Buburuza-shop spune:
N-am mai croitorit mare lucru... Abia peste vreun ceas sau doua imi termin trebusoarele si ma apuc de croitoreala - astazi nu lucrez la rochia de mireasa, pentru ca-i marti si eu sunt superstitioasa ca o baba, asa ca o sa incerc sa termin parpalacul de in si poate apuc sa fac ceva-ceva si la rochia cu flori tropicale.
Rochia pictata a trecut cu brio testul spalarilor; ba am "scapat" si putin vanish alb in apa si pictura n-a patit nimic.
Alina,
Imi place "toga" pe care ti-ai facut-o si eu zic ca a iesit foarte bine si fara tipar. Acu', deh! depinde si daca a iesit cum vroiai tu :)) sau ai improvizat din mers... dar de placut, tot imi place.
Va povestesc zilele urmatoare cum lucrez eu pe corp.
kindaras spune:
si eu zic ca a iesit ok topul , Alina. si merge chiar si peste un maieu. si am vazut o fustita scurta ..
cu triplocul cred ca am sa mai astept , e destul de scump si oricum nu cred ca ma va face mai talentata .. de-as putea eu sa le fac deocamdata asa.
m-am apucat de vopsit si.. am varsat niste vopsea peste floricelele pe care le pictam eu de zor
maine scot tiparul la pantaloni.
Buburuza abia astept sa vad parpalacul si rochitele, mai ales aia de mireasa!
si pantalonii Lorinei ..
spor la lucru fetelor !
Guguluff spune:
Gata ati fugit in concedii, nu mai scrie nimeni?
Eu n-am terminat bluza asta: http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=234235.0 ca mi-a dat de furca un jerse si pana l-am potrivit la triplock(am pus si ata elastica) pana l-am nimerit la masina de cusut... m-am plictisit si am mai decupat alte tipare.
Kinda, cel mai usor se lucreaza bbc-ul dar dupa aia ai de furca cu el ca se sifoneaza repede. Eu una as purta mult jerse dar pana setez masina, pana imi rupe ata de 5-6 ori la overlock Chiar ai rabdare cu satinul ca e chin mare sa-l cosi.
Bubu, inseamna ca de aia nu-mi ies mie anumite chestii, ca e zi fatidica. Chiar nu am observat pana acum ca nu ocolesc decat sarbatorile religioase dar s-ar putea sa fi stricat rochia de seara intr-o zi de marti.
V-am pupat si am fugit la racoare, aer curat, brazi inalti si rauri tumultoase
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall
lorinaoo1 spune:
Salutare! Cata liniste e pe aici, cred ca lucrati de zor
Alina a iesit f bine topul grecesc, mai ales ca e facut fara tipar Si mie mi-a placut fustita plisata Multumim pt tutorial. Ai terminat bluzita aia? Era tare frumoasa, am sa incerc si eu sa o fac candva.
Kinda lasa, nu te intrista, asa se intampla si la marii artisti. Sa vezi tu ce frumoase floricele ai sa pictezi data viitoare.
Buburuza vrem poze cu parpalacul
Eu nu am mai facut mare lucru. Am mai cusut la rochita fie-mii, dar urmeaza partea de broderie si inca nu am gasit ata pt brodat, trebuie sa merg prin centru, poate gasesc.
Pantalonii cred ca ii croiesc azi, am gasit ata de cusut pt ei si niste nasturi metalici (pe care nu i-am cumparat, dar m-am decis acum).
Sa aveti spor, fetelor!
Tzontzonica mea Lorina Maria (5 iulie 2007)
kindaras spune:
m-am apucat de pantaloni dar .. nu stiu cum am facut ca mie imi lipseste gaura asta :
http://s280.photobucket.com/albums/kk198/kindaras/?action=view¤t=pantaloniElena.jpg
( am folosit poza cu pantalonii tai , Elena , ca daca puneam poza cu pantalonii pe mine se vedeau toate alea )
cum pun fermoarul ??
se mai poate face ceva ??
in rest ce sa zic, mi-a placut sa lucrez la ei , ca ma saturasem de rochite. si ... stau destul de bine desi tre sa ii scurtez cu vreo 20 cm
acum am vazut de fapt ca asa e tiparul ... oricum am emotii, nu stiu ce o sa iasa , ca dublura din fata a slitului e separata
midasnu spune:
Kinda, pai nu prea mai ai ce sa faci, decat fermoar lateral, nu stiu cum ar fi sa prinzi tu acum la masina bucata aia de material, cum o sa se vada....e mai naspa daca ai facut si buzunare ca nu mai ai unde sa pui fermoar lateral. Ti-am trimis PM
Lorina imi place de tine ca nu te lasi! (de croitorie)
Alina, misto bluza, te inveti sa lucrezi fara tipar, bravo! Nici eu nu croiesc martea si sambata, dar de cusut cos daca am ceva inceput. Sau daca croiesc ceva trebuie musai sa termin acel ceva in ziua respectiva (rochita lui Thea e facuta intr-o zi de sambata). Vacanta placuta.
Elena fericita mamica de Petru 17.03.2008
kindaras spune:
gata si pantalonii mei. multumesc de sfaturi , Elena , a iesit si fermoarul, spre surprinderea mea. dublura din fata a slitului nu era separata pana la urma .
mai trebuie sa ii spal si sa-i scurtez si pun si poze.
ce e aia overlock ? adica la ce te chinui tu ,Alina .. si e faina tare bluzita pe care o faci.
si mai vroiam sa va intreb , daca masina mea nu suporta ac dublu, pot sa cos jerse ?? sau chestii elastice ?
Lorina, ai eu ma uitam la rochita aia de bebe pe care o faci tu si ma uitam la partea cu broderia care mi se pare super grea.
eu nu incep sa croiesc nimic vinerea, de sambata nu stiam ... fiecare cu pasarelele ei
va pup fetelor si weekend placut !