Croitorie - sfaturi si idei (capitolul 9)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Kinda a iesit fain rochita, cutele de la spate cred ca sunt din cauza fermoarului (stiu ca mama se mai chinuia asa cu fermoarele pe materiale mai subtirele). Am gasit ieri o mercerie super, in Iulius Mall. Dar inca nu am descoperit un magazin cu materiale acatarii. Tu de unde iti mai iei materiale?

Buburuza cum merge cu rochia pt fina ta?

Poze, cam nereusite, cu bluzita:
www.flickr.com/photos/12620228@N04/2709878608/" target="_blank">fata
www.flickr.com/photos/28942392@N07/" target="_blank">spate

Tzontzonica mea Lorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Si o intrebare: ce inseamna "poplin"? Tot citind instructiunile din Burda, am dat peste termenul asta si nu stiu la ce se refera.

Tzontzonica mea Lorina Maria (5 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kindaras spune:

Mersic Lorina , pai inseamna ca am sa raman cu cutele alea ( nu sunt ele asa de groaznice dar as fi preferat sa nu fie) ..
ti-a iesit bine bluzita, arata super, si manecutele sunt frumoase( eu n-am facut nimic cu maneci pana acum ) , si ai facut si butoniere .. ce sa mai zic, felicitari !
materialele in general le iau de la casa modei dar trebuie sa cauti mult sa gasesti ceva acceptabil si ai grija sa nu te pacaleasca alea, le ceri ceva si ele iti dau altceva, de ex eu am cerut jerse si imi dadeau lycra, ziceau ca e aceeasi chestie cu jerseul, imi venea sa le bat . poplinul .. din cate am vazut eu e ca un in dar e mai plinut materialul, e mai rigid decat inul si un pic mai gros.
materiale mai faine cica o sa apara la toamna la casa modei, ca asa se intampla , la sfarsitul verii vin cele frumoase , eu le astept, macar poate imi fac provizii pe la anul
o zi frumoasa tuturor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Buburuza, esti tare, si pe mine ma depasesc unii termeni pe care-i folosesti. Abia astept sa vad creatiile finale, mai ales rochia de mireasa si chiar ne-ar prinde bine niste sfaturi legate de croitoria fara tipar! multumim!

Lorina, chiar sa incerci sa tighelesti cu alta culoare pantalonii. Si alta idee: ata o pui in doua si un ac mai grosut. Asa am facut eu la blugi. Mie imi place bluza, e muncita si ai terminat-o repede.

Kinda, misto rochita, mie mi se pare ca nu e pus bine fermoarul. nu ai pus ascuns? in rest e super.

uite aici tutorialul pantalonilor pe etape asa cum ii fac eu. daca ai nelamuriri astept intrebari.

pupici

Elena fericita mamica de Petru 17.03.2008

Mergi la inceput

Multumesc de tutorial Elena. deocamdata sa termin rochitele nepotelelor .. pe care as vrea sa le pictez dar nu am curaj .. nici nu am antrenament la pictat si mi-e cam frica. nici nu mai stiu ce ar fi potrivit pt fetite mici, niste fluturasi , floricele

fermoarul e cusut dupa metoda asta :
http://youtube.com/watch?v=6e_oUryDfP4
, ma saturasem ca trebuia sa cos un fermoar de cate doua ori ca sa imi iasa drept .. si asa mi se pare mai simplu. of, lenea asta ..
poate de aia ti se pare ca nu e pus bine .
pupici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Kinda, foarte frumoasa rochia. Daca chiar e din satin eu iti dau o nota foarte mare pt ca nu suport satinul, e asa alunecos si dificil pe cat de frumos arata... Fermoarul cred ca e bine cusut dar nu e ascuns. Eu am sa o las pe Elena sa-ti trimita un video facut de ea; pe mine m-a lamurit definitiv cu fermoarul ascuns. Si eu, la fel ca tine, il coseam de n-spe mii de ori si descoseam si iar o luam de la cap. Si inca un truc, daca ii faci captuseala si ai triplock, eu le surfilez impreuna marginile materialului si captuseala si apoi cos fermoarul, intorcandu-le impreuna; se aranjeaza mult mai bine. Cutele nu mi se par deranjante, cu curea in talie o sa fie perfecta rochia.
Lorina, bravo pt bluza. Ai muncit ceva la ea, cu maneci crete si nasturi... plus paiete. Parca si tu ai folosit satin la partea bleu. Fetelor sunteti curajoase, nu gluma. Poplinul e: "Tesatura lucioasa de bumbac mercerizat, cu firele de urzeala mai subtiri decāt cele de bateala, folosita mai ales pentru camasi barbatesti sau pentru īmbracaminte usoara femeiasca" asta zice in Dex. Se gaseste sub denumirea asta pe la metraje dar nu e ce arata ei in Burda. Am gasit numai uni si maxim cu ceva dungi, deci intr-adevar pt camasi.
Fetele din Iasi, eu ma mir ca la voi nu se gasesc materiale ca eu una am fost placut impresionata de Buzau si Focsani, sunt aprovizionate bine. E cam greu cu materialele astea ca nu prea merg cumparate "izmene pe calator" sa va cumpere altcineva sau sa comandati pe net.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
www.myspace.com/potfro" target="_blank">Poets of the Fall

Mergi la inceput

Tocmai vroiam sa imi editez mesajul dar ai postat tu Alina
e foarte greu aici in iasi ca sunt numai babe la magazinele de materiale ( scuzati cuvantul babe dar mai sunt si acre ) si cand mai intreb si eu cate ceva fac niste fete ...
asa ca ce mi-au spus ele ca e poplin sa fi fost altceva , eu oricum sunt cu pluta.
Alina , am si eu tutorialul de la Elena cu fermoarul ascuns, nu-i dau de capat si pace. poate trec si printr-o perioada nasoala, nu am rabdare sa migalesc acum... am nevoie de o vacanta si se pare ca nu o voi avea.
Elena , m-am uitat pe tutorial , e super fain.. cel mai tare mi-e frica la pantaloni la fermoarul ala , parca ar fi cel mai greu lucru din lume, asa am emotii ...
pup albinutele !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns midasnu spune:

Kinda, nu-mi amintesc sa-ti fi trimis eu tutorialul, chiar vroiam sa-ti activezi mesageria privata (PM).

Dupa ce faci o pereche de pantaloni sa vezi ca nu e asa de greu, pentru prima data poti incerca cu fermoar lateral, sa nu le faci slit, sau pur si simplu cu elastic/snur sus (ca cei de in). Ma bucur ca e de ajutor tutorialul pantalonilor.

Elena fericita mamica de Petru 17.03.2008

Mergi la inceput

uite ca tot de la cine stie meserie mai invat cate ceva ! la faza cu slit lateral nu ma gandisem , Elena .. ma si vedeam cu mainile impleticite chinuind la fermoar.
tutorialul il am de la Alina, dar uite inca o pt tine. eu nu reusesc sa le cos drepte - fermoarele ascunse...adica le cos si le descos de ma ia zbenga. da' si eu nebuna numai cu materiale de-astea am lucrat : voal , satin si matase
acum am niste in pt pantaloni si bumbac pt alta rochita, mi-a mai venit mintea la cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ppisic spune:

Felicitari fetelor! Prezentati creatii minunate si super reusite!!!

Buburuza, sunt foarte originale si personalizate creatiile tale!! Super, ma bucur ca ne arati ceea ce faci si ca te-ai reapucat de acest hobby!!! Neaparat sa continui
Guguluf, esarfa/salul e foarte reusit...si ai avut ceva rabdare cu margelele alea..cred ca acum o bratara sau colier ti se pare floare la ureche
Intersanta metdoda cu fermoarul ascuns...cred ca ma inscriu si eu la tutorialul Elenei!!
Industrial sunt doua etape diferite...in prima etapa se ataseaza materialul de baza si apoi captuseala..deasemeni este de preferat ca captuseala sa fie atasata la 1-3 mm de fermoar pentru a evita diferite 'accidente' la inchisul fermoarului... pe de alta parte industrial este mai complicat
(si mai scump hihi) sa introduci aceasta operatie in procesul tehnologic... dar mi se pare foarte interesant....ca si finisaj teoretic fermoarul este si in interior foarte 'ascuns'..dar cum arata la cheita finisajul?
Ai incercat tivul rulat? In principiu trebuie sa scoti un ac ( la a mea trebuie scos, daca tu il poti doar ridica e super) si sa scoti din functiune 'stitch finger' (imi pare rau dar nu-mi vine denumirea in romana.. si am studiat mecanismele astea... daca vrei ii fac o poza )

Kindaras, si eu sunt Ieseanca Inafara de casa modei si siraj mai sunt materiale si in bazar ( haha...cam aceleasi ca cele de la casa modei doar ca mai ieftine) Cand inca locuiam in Iasi se mai gaseau si la un magazin pe independentei..(acum 4 ani parca mai exista, momentan nu sunt sigura) dar sunt si cateva 'depozite' cu materiale mai deosebite ( cupoane aduse de obicei din Italia) Nu stiu sa-ti dau indicatii exacte dar daca te interesaza am sa intreb acasa si-ti spun... Era ceva prin spate la mitropolie si inca un depozit prin zona industriala..eu nu am fost si nu am vazut dar sigur exista

Pupici si spor la croit!!!

-------------------
Diana

Mergi la inceput