Incepem GRADINITA de la 3 sau de la 4 ani?

Incepem GRADINITA de la 3 sau de la 4 ani? | Autor: Giana

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu implineste 3 ani in august. Initial am spus ca-l voi da la toamna la gradinita insa discutia cu cateva persoane(una dintre ele fiind chiar directoarea gradinitei) m-a pus pe ganduri serios.
In primul rand vreau sa specific ca eu nu am o cariera,un serviciu...nu il dau pt ca nu are cine sta cu el. Eu stau acasa pt. ca mai avem un bebe de 1 an.Deci toata ziua sunt cu cei mici si ma ocup de ei fara probleme..ba mai mult,am si ajutor o femeie.
Asadar...persoanele respective m-au sfatuit sa-l mai tin un an acasa ca "are el timp de gradinita!" sa il mai las sa "copilareasca acasa..cu mami".
Intr-un fel asa ma gandesc si eu...ca incepe de acum si e mititel totusi...dar pe de alta parte ma gandesc ca la anu' nu va mai fi grupa mica(nu?) si ma gandesc ca pierde lucruri importante. Sau poate nu...lamuriti-ma voi!

Copii vostrii de 3 ani care merg la gradinita ce faceau acolo?
La 4 ani e tarziu sa incepem?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

Si noi tot de la 4 ani am inceput gradi. Mie mi-a sugerat dr de familie sa=l tin acasa (daca am posibilitatea) pt ca sansele de imbolnavire sunt mult mai mici iar bolile sunt mai usor suportate.Si as a fost...adica a fost racit cam pe toata perioada cat a fost (1 luna jumate) dar nu raceli grave ...in ce priveste adaptrea a durat aproximativ 2 saptamani (timp in care plagea cu lacrimi de crocodil dimineata la despartire) dupa care a inceput sa planga in diminetile in care nu il duceam ...
Eu zic sa-l duci doar de la anu`...daca tot se poate...

mamica a 2 prematuri ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Eu stiu ca va incepe tot la grupa mica, asa mi se pare normal chiar daca va avea 4 ani va incepe cu grupa mica sa se acomodeze apoi eventual va fi mutat la grupa mare deci va sari peste cea mijlocie. (la fetitza nasei asa sa procedat)

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu sunt pro gradinita. chiar daca are cine sta cu el. socializeaza, invata sa se poarte cu copiii, isi face prieteni. daca incerci sa il feresti de imbolnavirile inerente nu e un argument datul la gradi la 4 ani pentru ca si atunci va face guturai si tuse.
in mod normal la anul va fi grupa mijlocie.... dar depinde si de educatoare si de gradinita.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Si eu sunt pentru gradinita. fata mea a mers de la 2 ani si 9 luni. Eu consider ca a facut progrese foarte mari - a invatat sa vorbeasca mult mai bine (inainte vorbea f pocit si nu stia foarte multe cuvinte), e mult mai sociabila (desi si inainte mergeam cu ea prin parc, unde erau copii, la gradi e altceva, nu mai e si mami in zona), canta, danseaza, coloreaza foarte frumos, e foarte schimbata. Cu racelile, e drept, am cam tras-o. Dar stiu din proprie experienta ca varsta nu prea conteaza. Pe mine nu m-au dat la gradi decat f putin, vreo 2 luni. Dar din cls I pana intr-a IV-a am tinut-o numai intr-o raceala..Poze:
http://community.webshots.com/album/562040587rahoEU?start=0
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/Miruna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Fetita noastra a inceput gradinita la 3 ani si s-a acomodat foarte bine si a facut progrese vizibile. Inainte de gradinita statea cu bona care o ducea zilnic in parc unde avea un grup de prieteni, asa ca oricum intra in contact cu copiii, dar gradinita e altceva.
Eu recomand gradinita de la 3 ani, copilul e ca un burete ca absoarbe cat mai mult la varsta aceasta si nu e bine sa fie privat de noi experiente. De racit va raci (daca e sa raceasca!) si la 4 ani, asa ca asta nu trebuie sa fie un criteriu. Noi oricum nu am avut probleme cu racelile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Nu trebuie sa-l dai cu program prelungit, daca sta pana la pranz si de la pranz il iei acasa, mananca acasa, ramane o dupa amiaza intreaga pe care o va putea petrece cu familia. Dar are nevoie si de contact cu copii de varsta lui. Eu l-am dat de la 3 ani si 4 luni, pentru ca aici copiii pot incepe gradinita oricand in timpul anului si, oricum, grupele erau cu toti gramada - de la 3 la 6 ani. Gradinita a avut un efect mai mult decat benefic.
ps. La 3 ani fix as fi vrut sa inceapa, dar nu s-a acomodat in nici un chip si de asta am mai amanat cateva luni. Apoi a acceptat si-a fost din ce in ce mai bine. De racit a racit puternic la inceput, e drept, dar racelile s-au rarit considerabil cu timpul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Fi`mea a mers la 3 ani impliniti (in august). S-a adaptat extraordinar, nesperat de bine, acum e in vacanta si nu-i place ca ea nu merge la "servici".
Pt noi a fost foarte bine asa !

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani dans la 3,9 ani 1 2 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Noi am mers la gradi la 2 ani jumate.
La 3 ani e varsta perfecta pentru mers la gradi.La 4 ani e putin cam tarziu pentru ca exista posibilitatea sa se adapteze mai greu.

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

si eu recomand gradinita la 3 ani!!! sincera sa fiu eu acum ca baietelul meu are 2 ani si 3 luni iar in septembrie va avea 2 ani si 5 luni il duc la cresa... mai am unul mai mititel de numai 6 luni pe care l-am inscris deja la cresa dar va merge numai din cand in cand, cand am eu o treaba si nu vreau sa ma rog de unu sau de altul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Si eu sunt ptr gradinita de la 3 ani. Oricat de mult te-ai ocupa de copil, tot nu se compara cu ceea ce va invata acolo, in colectivitate, vei vedea, iar despre raceli ....sa fim seriosi, depinde si de copil, oricum nu strica sa-i dai si tu ceva contra racelii( Imunoroyal Junior, Echinaceea, propolis....ai de unde alege, ma refer la cele pe baza de plante, din plafar, nu cele de farmacie)

Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)

Mergi la inceput