afectiuni endocrinologice-adenom hipofizar

afectiuni endocrinologice-adenom hipofizar | Autor: ain

Link direct la acest mesaj

buna ziua tuturor!As dori foarte mult sa discut cu persoane care sufera de adenom hipofizar -prolactinom-diagnostic care afecteaza sarcina ,alaptarea si bineinteles starea fizica si psihica.Ma intereseaza idei si variante de tratament de mentinere a prolactinei si mai ales de distrugere a tumorii.va multumesc !SANATATE SI LINISTE SUFLETEASCA !!PROF.GABRIELA TOFAN

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexalina spune:

Buna seara
Putin cam tarziu cu raspunsul... Eu de 1 an si vreo 2 luni fac tratament pt adenom,cu dostinex,iar prolactina a scazut de la 170 la 67-ultima analiza acum vreo 3 luni,iar valoarea maxima este 13,7... recunosc ca sunt putin dezamagita dar merg inainte cu tratamentul asta. Am facut doua RMN-uri,unul inainte de inceperea tratamentului si care a fost neconcludent,iar al doilea l-am facut anul acesta in iulie si nici acesta nu da un verdict clar,spune ca "pare a exista o formatiune inlocuitoare...",singura certitudine in urma lui este ca am sinuzita Oricum,iau doza maxima (2 pastile si jumatate pe saptamana)de mai bine de 6 luni... Daca stiti ceva in plus,v-as fi recunoscatoare pt ca am multe necunoscute...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaryllis spune:

uite aici, poate stiu fetele mai multe http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=126484&whichpage=3&SearchTerms=hiperprolactinemie

Mergi la inceput

Am fost si pe acolo multumesc oricum pt indrumare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Eu am microadenom de tija pituitara si de 4 luni fac tratament cu dostinex o pastila pe sapt. La mine dupa s sapt a scazut prolactina de la 46 la 0.66, iar acum dupa inca 3 luni e 0.5. Adica e mult sub limita. Tb sa mai fac inca 3 luni tratam cu dostinex dupa care repet RMN-ul. Fetelor voi cum v-ati simtit cu ac tratament ca eu nu prea il mai suport. In afara de constipatie am o stare permanenta de oboseala si un somn....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuca74 spune:

Buna fetelor! Si eu am cam ajuns la capatul rabdarii si al puterii cu prolactina asta...Eu am valori cam de 900 (valori normale ar fi intre 167 si 670 )Am facut un RMN si nu se vede ca ar ceva in neregula.Dar cum intrerup Dostinexul (ajung la valori sub 167,val.minima) cum creste iar la 900.Mai mult ,de vreo 6 luni,cand am prolactina mare am ceva sangerari inainte de a trebui sa imi vina ciclu cu vreo 4-6 zile inainte.Cum incep Dostinexul ,cum se regleaza totul si dispar sangerarile.In plus am dureri de sani groaznice,care incep cam prin ziua 21 a ciclului si tin pana imi vine ciclul.M-am interesat si eu prin Germania sa vad daca aia nu au inventat ceva mai destept ca zau,nu stiu cat mai rezist.Am auzit ca Dostinexul este otrava curata pentru organism...Va tin pumnii sa aflam leacul pentru toate fetele!!!

Mergi la inceput

Tzuca74 de ce spui ca Dostinexul este otrava pt organism? Ce stii?

Mergi la inceput

Buna Alexalina! Pai in primul rand pentru faptul ca am intalnit medici care au insistat pe faptul sa nu se intample vreo sarcina in perioada cu Dostinexul pt.ca trebuie facuta intrerupare-fiind periculos pentru embrion cu posibile malformatii.Deci asta odata inseamna ca si asupra celulelor noastra actioneaza la fel de periculos...Mai am impresia ca multe din efectele secundare nici nu sunt trecute in prospect.Poate ca sunt undeva la nivel endocrinologic -nici medicii n-au habar ce poate fi afectat.Zicea cineva ca are stari emotionale diverse de la prolactina marita.Intr-un studiu recent am citit ca mai apar tulburari respiratorii si campul vizual poate fi afectat. Si eu simt o serie de dereglari-eu fiind operata si de tiroida (iau L-tyroxin 50 mg/zi).Am citit ca prolactina creste in urmatoarele cazuri:stress,efort fizic, hipertiroida.Eu de ex.joc tenis si dupa 1 ora de sport ma doare capul de simt ca-mi plesneste de la ceafa.Nu trece numai cu Ketorol -si acesta un calmant extrem de puternic...Deci de aceea zic eu ca sunt periculoase aceste medicamente care actioneza in sistemul endocrinologic pentru ca este un domeniu enigmatic si pentru medici.Vorba aceea-bajbaie in domeniu...Multa sanatate si daca aveti orice informatie care tine de problema noastra nu evitati sa ne-o faceti cunoscuta.Am citit ca cel mai nou medicament ar fi NORPROLAC si se gaseste in Marea Britanie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara80 spune:

tzuca ia bromcriptina ca nu este toxic si nici nu dauneaza sarcinii!eu iau tratament de 1 an si 1 luna!prolactina s-a reglat dupa 2 luni dar trebuie sa iau pana reusesc sa raman graviduta!deocamdata ma pregatesc pentru laparoscopie!
multa sanatate tuturor!

sper in curand

Mergi la inceput

draga Mara80,la inceput a fost Brocriptina si la mine dar mi-a fost groaznic de rau.Nu am suportat deloc,desi m-am straduit vreo 2 saptamani.Asa ca am trecut la Dostinex.Sanatate multa si un bebic cat de repede!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Dupa cum v-am mai spus si eu fac tratament de 4 luni cu dostinex.Cu bromcriptina nu am incercat dar eu ma simt rau si cu dostinex asa ca nu stiu dc as fi suportat. Oricum ginecologa mea nu e de acord cu nici una dintre ele in sarcina asa ca dupa ce repet RMN-ul nu stiu ce o sa fac. La mine si LH-ul in Z 21 e mic dar deocamdata nu am facut nimic in acest sens. Mia am 2 luni si incerc sa rezist eroic. Va pup si va urez sanatate si un tratament cat mia usor... de suportat.

Mergi la inceput