Puiuti de Randunici 2008!! (48)
Raspunsuri - Pagina 9
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ariel_7000/ariel_7000.jpg)
ariel_7000 spune:
sugestii de mic dejun monti, se pot aplica si la celelalte mese(mai m.d. glucidic, exceptie fac fructele). se poate face o masa numai din fructe, eu prefer m.d. sau seara.
Mic dejun sarat (protido-lipidic):
fructe
- acceptabil: mere, zmeura, fragi, lamaie, caise
– interzise: fructe confiate, salata de fructe conservata, banane, chataignes (asta nu stiu ce e, cum se traduce) – se vor consuma neaparat cu 15-20 min inainte de micul dejun propriuzis
Oua
– acceptabil – fierte, fiert in apa (romanesc), omleta.
Peste
- recomandat
Mezeluri
– acceptate: Bacon, carnatzi, jambon crud, jambon alb (cred ca asta este sunca praga)
– interzise: carnatzi de Francfort (astia cred ca sunt crenvurstii)
Lactate
– acceptata: branzeturi fermentate (cheddar, havarti, brick) cascavalurile si branzeturile proaspete (cottage, quark, ricotta), iaurt
Paine
– acceptabil numai cu peste: paine integrala prajita, petit suedois integral (fara adios de zahar sau ulei)
– de evitat: painea sau cereale in combinatzie cu grasimi saturate ( mezeluri, oua, branza)
Bauturi:
- recomandat:ceaiuri de plante, lapte 0%, cafea decafeinizata, ceai slab, cicoare, cacao, acceptabil: lapte 2%
Mic dejun glucidic
Fructe proaspete
– recomandate: mare, pere, portocale, lamai, grepfruit, kiwi, struguri, nectarine, cirese, prune, capsuni, fragi.
– acceptabile: anannas, papaya, mangue.
– Interzise: banane, chataigne (?), fructe conservate indulcite.
Paine
– recomandata: paine integrala
– acceptabila: paine completa, neagra, de secara completa,
- interzise: alba
Cereale
– recomandate: din grau integral fara zahar, ovaz, germeni de grau, drojdie de bere,
- acceptabile: muesli fara zahar, son de ble (???),
- interzise: cereale indulcite, fulgi de porumb, orez expandat, porumb expandat.
Dulceatza fara zahar, compot fara zahar.
Lactate si soia
– recomandate: iaurt 0% natural,branza de vaci 0%, branza cottage 0%, iaurt din soia natural,
- acceptabile: iaurt integral, branza vaci 15%, branza cottage 15%,
-interzise: iaurt integral indulcit, iaurt cu fructe, iaurt de soia indulcit.
Bauturi
– recomandate: lapte degresat praf, cafea decaf, ceai slab, cicoare, cacao cu lapte degresat, lapte de soia, ceai de plante,
- acceptabile: jus de fructe proaspete (neaparat cu 15-20 min inainte de masa), suc de legume, lapte 2%,
- interzise: suc de fructe indulcit, bauturi gazoase, limonada, bauturi tip cola, bauturi alcolizate, lapte integral.
mami de alexutza (10.04.2003)si
Teodor Mihai (10.04.2008)
POZE ALEX SI TEO:
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
povestea lui TEO
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ariel_7000 spune:
si cu asta ma retrag in glorie, din emisiunea mea de noapte:
pt cine e interesat de "mon ami, monti", gasiti multe informatii aici:
http://doi4montignac.blogspot.com/
vad ca cineva a muncit serios acolo, nu gluma!
mai trimit niste fisiere pe mailul comun.
noapte buna!
p.s.: ieri dimineata, cand am inceput dieta, aveam 73.3 kg....sa vedem cate se duc pana la 1.09.2008!!!
POZE ALEX SI TEO:
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
povestea lui TEO
ariel_7000 spune:
inca una si ma duc:)
http://jenyk-meniurimontignace-jenyk.blogspot.com/
POZE ALEX SI TEO:
povestea lui TEO
![](images/user_woman.png)
tuchita spune:
Buna dimineata!
V-am facut
O beau si eu si plec!
vad ca aseara Ariel mi-a tinut o lectie de Monti!
promit ca dupa examenul de specialitate voi aprofunda metoda, pana atunci iti urez succes!
N-ai zis unde va duceti la mare pana la urma!
Eu n-am apucat sa-ti zic ca pana la Sunny Beach drumul e plin de serpentine facute prost, s-au balanganit copiii rau in masina si eu era sa vars!
nici acum nu ma asteapta un drum mai bun!
Naty, n-are nik ca i-ai pus o masura in plus de lapte( desi banuiesc ca n-ai convingerea ca ai gresit si ca ti se pare!)
nu mai stiu cine zicea ca le numara cu voce tare, ceea ce fac si eu cand sunt prea obosita!
va pupicesc pe toate si ne revedem duminica!
PA!
mamica de Ilinca (5.07.2005) si Sebastian(30.01.2008)
poze
CristinaGoji spune:
Neatza! Saru'mana de Tuchi! Drum bun sa aveti si linistit!
Blankar - incearca sa te linistesti, stiu ca e greu, ca imi amintesc ce speriata am fost si eu cand am aflat de refluxul lui Vladic. Operatia, din cate am inteles eu, nu-i deloc una complicata si o sa fie bine! Bine ca ati descoperit refluxul atat de repede si nu a evoluat spre ceva mai grav.
Cunosc pe cineva care doar la 3 ani a aflat ca are copilul rreflux si deja ii era afectat unul din rinichi. Asa ca la voi sigur o sa fie bine!
Mami de Daria (21.04.2008) si Vladic (17.10.2006)
Vladic
Daria
CristinaGoji spune:
Blankar - cred ca doctorul vostru v-a dat niste recomandari, dar iti voi spune si eu ce am facut in decursul acestui an la Vladic in legatura cu refluxul. Sper sa-ti prinda bine. Il decalotam dupa fiecare baita si-l spalam/stergeam cu vata cu rivanol si apa, zilnic, dupa fiecare kk il spalam neaparat la putzulica, la fiecare episod de febra, ii lipeam punguta pentru colectare a urinei si ii duceam urina pentru urocultura si sumar de urina, daca se intampla sa nu aiba pofta de mancare, intotdeauna puneam in calcul o posibila infectie urinara si miroseam pampersul ca sa vad daca nu cumva miroase diferit, sau ii lipeam iar o punguta sa vad daca e cumva tulbure urina. In fine, la orice dereglare de la comportamentul lui obisnuit, iritabilitate, lipsa poftei de mancare, era insotita de un sumar de urina. intr-adevar, poate am exagerat, dar mi-a fost tare frica in decursul acestui an, sa nu se agraveze refluxul ca urmare a infectiilor urinare repetate si de aia am luat atatea masuri de precautie. Iar cu antibioticul, ii faceam lunar cure profilactice de cate o saptamana cu biotics baby, pentru protejarea florei intestinale. Si in decursul acestui an Vladic a facut o singura data infectie urinara, atunci cand am si aflat ca are reflux.
Vladic
Daria
CristinaGoji spune:
Tuchi - tare dulce e Ilinca cu perlele ei! Si e o frumusete de fetita! Atat de expresiva...e superba! Si din cate vad eu, si Sebi incepe sa semene din ce in ce mai mult cu ea! (i.e. cu tine )
Vladic
Daria
ariel_7000 spune:
neata fetele! sunt cu ochii in punga, dupa emisiunea de azi noapte:))) dar teo nu m-a iertat si a sunat la 6 fix:))) cred ca a fost cocos intr-o viata anterioara:)
de la 6 la 8 am "discutat", mai mult el, eu il aprobam, din cand in cand cu cate un "da, mami", asa ca l-am respectat pe cat de mult am putut, chiar daca monologul lui era de fapt un "leit motif", care suna ceva de genul:"ingi", i, avand caciulita:)))
tuchi, nu am vrut sa iti tin lectii de monti:))) si abia astept sa aprofundezi problema:), mie mi s-a parut o metoda foarte interesanta si cu rezultate cu eforturi minime, atat financiare, cat si pe motive de lene crasa. merci de incurajari, sper sa reusesc, sa nu ma dau la fund.daca voi vedea rezultate rapid, ma vor incuraja si sigur nu ma voi lasa. cum zicea si naty, sunt un tauroi capos tare:)
referitor la mare, am decis sa mergem la c-tin si elena, la grand hotel varna, care este superb!! si au promotie de pret, astfel incat la 5 stele costa cat la 3 stele. asa ca, am zis sa profitam de ocazie. sa dea Doamne Doamne sa fie bine, sa nu avem nici cea mai mica problema. maine se duce al meu sa faca rezervarea. am vrut sa-l conving sa mearga azi, dar nu a avut chef:))) si asa a ajuns la concluzia ca sunt obsedata de subiectul mare...sper numai sa fie ok, motiv pt care voi incepe diversificarea cand ma voi intoarce, ca sa nu avem neplaceri pe acolo. cred ca la 5 luni va fi foarte bine.
sa ai o zi buna si scurta la munca, fara prea multi pacienti!
POZE ALEX SI TEO:
povestea lui TEO
pucca spune:
Neatza fetelor!
Eu sunt tare amarata, caci Bianca mea papa numai 100ml la fiecare masa. Si mai mult ma rog de ea. Offf nu stiu ce sa-i mai fac ca sa papa iar mult. Si pediatra mea e in concediu. Sunt disperata. Randunici care ati trecut prin acelasi lucru va rog spuneti-mi ce sa fac. Sa schimb laptele?
Bianca Maria - 28.03.2008
Minunea mea!
poze noi
CristinaGoji spune:
Pucca - eu zic sa mai astepti cu schimbatul laptelui. Iar daca totusi te hotarasti sa-l schimbi, ai grija sa nu fie brusca trecerea. Cate o masura din laptele nou introdusa in fiecare zi.
Vladic
Daria