Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (20)
Raspunsuri - Pagina 18
cris30 spune:
Elasan bine ai venit sarcina usoara si bebe sanatos!! 17 iulie nu e tarziu deloc, de obicei doctorii aici am vazut ca sunt mult mai relaxati decat in Romania.E bine ca ai simptome inseamna ca sarcina merge bine si bebita creste si isi face loc.
http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
11+
Doamne ai grija de bebeii nostri
Elasan spune:
Multumesc Anca pentru raspuns.
Nu am avut sarcini pierdute, si nici nu mi-au spus sa repet HCG-ul...
Simptome de sarcina am, dar eu zic ca nu foarte puternice. Merg des la baie, da, nu am dureri de cap insa, nici stari de voma, doar usoare ameteli si greturi, mai ales dupa ce iau vitaminele prenatale. (Oare de ce?) Dorm f bine noaptea, dorm si dupa-amiaza, ca altfel nu pot, sunt f obosita.
Voi aveti dureri de burta? La mine e cam ca si la CM, dar localizarea e mai mult spre dreapta. O fi normal? Oricum, s-au rarit foarte mult durerile si in intensitate si in numar. Apar mai ales la schimbare de pozitie, de exemplu, stau pe un scaun pentru jumatate de ora si cand ma ridic simt un disconfort.
Cred insa ca totul merge bine si sper sa treaca repede astea 2 saptamani sa ne vedem si noi la eco samburelul! :)
Sa aveti o noapte usoara si o zi minunata!
Elasan
"We cannot change how other persons act, we cannot control what they say - we can only change how we respond."
cris30 spune:
Elasan durerile sunt normale, am avut si eu chiar pe la 4-5 saptamani exact ca si cand mi-ar fi venit ciclu.Tie cum ti-a facut analiza Hcg-ului, din urina sau din sange??
11+
anca_ spune:
cris30,nu stiu exact ce analize am facut...mi-au dat azi rezultatele, e un fel de a zice, de fapt am vb prin telefon si mi-a zis ca toate sunt in limitele normale..stiu sigur ca au inclus toxoplasmoza si listeria...in rest PAP, si full blood counts parca...nu stiu de HCG...daca imi trimit rezultatele prin posta am sa iti spun exact ce am facut.
eu oricum am facut teste de hcg vreo 2 sapt la rand intre sapt 4-6, din 2 in 2 zile, apoi au urmat 3 ecografe la distanta de 10 zile...am pierdut o sarcina la 6 sapt si probabil asta e motivul pot care au facut mai multe teste de data asta...
Eu am dublu test pe 15 iulie, la o sapt dupa tine...atunci voi avea 12 sapt si 4 zile...asa mi-au zis si mie ca se face intre 11sapt si 4 zile si 13 sapt si 6 zile.
10+
anca_ spune:
elasan, si eu am avut dureri prin sapt 4-5, exact cum zice Cris, exact la la menstruatie...acum nu mai am decat rar, nu sunt chiar dureri, e ca o presiune pe care o simt...greu de explicat
Nu e nici un motiv de ingrijorare. Simptome mai intense apar in general prin sapt 6, dar eu iti doresc sa fii norocoasa si sa nu ai parte de greturi/vomitat/dureri de cap.![]()
Stiu ca fetele in Romania iau no spa pt dureri de burtica, dar nu stiu daca aici este ceva echivalent..
Se suna sau merge la urgenta doiar in caz de dureri f mari, crampe, persistente si care nu trec cand schimbi pozitia..
10+
anca_ spune:
cris30, crezi ca ai vreo sansa sa afli sexul bebeului la eco de la 12 sapt? eu stiu ca n-o sa-mi zica, dar undeva tot mai sper![]()
fetelor din romania, va invidiez ca va puteti vedea bebelusii cand doriti si mai ales ca ati putut afla sexul bebelusilor asa repede![]()
10+
cris30 spune:
Anca nu stiu daca avem vreo sansa sa aflam mai devreme sexul bebelui.Pe de o parte este bine sa aflam mai tarziu ca atunci se vede 100% si suntem mai sigure de sexul bebelui. Intr-e saptamana 18-20 se face anatomy sonogram (level 2 utltrasound parca asa ii zic aici) si atunci putem afla sexul. Si eu abia astept sa vad ce am desi n-am nici o preferinta anume, sanatos sa fie.
In legatura cu analizele mie nu mi-a facut test pentru listeriosis, nu stiu de ce, asa ca am cerut o trimitere separata si ma duc eu la laborator. Asa am presupus si eu ca o sa-l faca dar cand am luat copiile rezulatelor nu era trecuta acolo.E bine sa le ceri copii la toate testele, ca am observat ca daca nu ceri nu-ti dau.
11+
Alina1976 spune:
'Neata fetele,
Nu am mai intrat cateva zile fiind foarte busy la munca si vad ca ati umplut deja un capitol. Super Tare!! 
Bine ati venit noilor gravidute! si felicitari pt bebei!
Daiopri, sorry ca ti-am promis un rezumat insa nici eu nu am mai putut intra. Cum a fost in mini-concediu? V-ati odihnit? V-ati si distrat un picut?
Eu sunt un pic suparata fetelor. ieri m-au sunat de la CMU unde imi facusem programarea pe 27 August la eco (Dr. Iosup) sa-mi zica ca se anuleaza pt ca Dr. va fi in concediu in aceea perioada! Atunci era programata eco morfo de la 21-23 sapt!
Acum sunt disperata pt ca nu nu stiu unde o sa ma duc. Din cate stiu eu cei mai buni si recunoscuti Dr. pe eco sunt: Herghelegiu, Pop si Iosup dar la toti se ajunge cu programare cu 5-6 luni inainte.
Va rog recomandati-mi un Dr fff bun pe ecografie fetala!
In rest suntem bine, crestem...si parca sa zic ca am simtit ceva in burtica ieri...dar nu sunt sigura..
Stiu ca la prima sarcina cel mai devreme mama simte miscarile fetale pe la 18 sapt iar la a doua sarcina pe la 16 sapt. Acum eu fiind la a doua...e posibil sa fie mai repede..nu stiu
Va pup si o zi buna
Alina
13+
Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica
roxanaz spune:
buna dimineata!!
bine ati venit Elasan, Carmen Marieta, edinutza ! sa aveti sarcini usoare si bebelusi sanatosi. modific listuta, daca fac vreo greseala, chitzaitzi-ma va rog ![]()
Daiopri, Patrick are 4 ani... luna asta. na, inca 3 ani si 11 luni pana pe 29
. mai usor cu mancarurile, am inteles ![]()
Alina 1976, imi pare rau de aiurelea cu ecografia.. dar nu au facut o reprogramare? asa ar fi fost normal. poate vrei sa incerci la Dr. Chitescu, ea nu este prea comunicativa dar e buna ca profesionist.
Elasan durerile acestea sunt relativ normale, sunt dureri de implantare, intepaturi in ovare, etc. nu trebuie sa doara mult sau continuu si nici sa nu te doara spatele. incearca sa te odihnesti cat poti si sa nu faci efort prelungit.
edinutza ce cadou frumos veti avea de aniversarea voastra. dar si ce surpriza ![]()
pusyketa de ce sa te simti aiurea daca nu ai greturi? mai bine zici mersi.... ca nu e bine deloc ![]()
anca_ 7 zile in Hawaii... suuper!!! abia asteptam poze!
miericico sper ca ai ajuns ok si ca te simti mai bine. da un semn cand poti.
o zi frumoasa frumoasa tuturor!
edit: elasan si edinutza v-am trecut estimarea de DPN dupa calculatoarele online. daca nu e ok spuneti-mi.
BillyBilly spune:
Neata!!
Alina clinica Polisano, dr. Chitescu! (cauta pe Google clinica Polisano din Bucuresti - au website). Eu la Dansa am fost si sunt super multumita...mi-a spus ea tot ce aveam in intentie sa o intreb. Intr-adevar este mai serioasa, dar este un bun profesionist. Si eu am programare pt a doua morfofetala pe 1 sept, pt ca atunci se intoarce din concediu. Voi fi in 23 de sapt atunci.
carmen, edina, elasan bine ati venit fetelor!!
felicitari pt sarcina!
Catalina
14+ 
Bebelusa