Mamici de pepenasi de iulie - august 2008 (101)
Raspunsuri - Pagina 20
Ralu79 spune:
Fetelor- intrebare- cat e totusi dopul asta? ca la unele dintre voi tot curge de cateva zile? eu credeam ca e o kestie micuta care pica odata si gata, dar vad ca nu e asa?
Ralu
37+
Miruna
Tecky spune:
Abia astept sa vina SUN sa ne binedispuna pe toate cum o facea cu fiecare postare a ei.Mie mi-a lipsit enorm.Ma bucur ca Teodora se simte bine.
Ralu dopul este o chestie gelatinoasa,care curge putin cate putin,seamana cu mucusorii...![]()
V-am pupat,ies un pic sa platesc cateva facturi.
Tecky 39 sapt
Raluca Ana
AMR 2 ZILE 
lcazangiu spune:
Fetelor bine v-am regasit, felicitari proaspetelor mamici, bebei sanatosi si papaciosi.
Asa cum v-am promis, va scriu povestea nasterii lui David Andrei.
Era luni 23.06.2008 diminea#355;a, cu o zi înainte de termenul final al sarcinii, eram programai la spital la un ultim consult. Eram atat eu cat si tati destul de emotionati, curiosi sa vedem cat mai are David chef sa stea la mami in burtica.
Toate bune si frumoase, mi-a monitorizat burtica, aveam contractii usoare nedureroase, copilul nu era inca angajat, nu dadea semne sa iasa, era destul de sus. Astfel dct. decide sa ne vedem joi pt. cezariana.
Ajungem acasa la prietenii unde deja statusem o sapt si ma apuc sa mananc pepene rosu la greu si cirese, afara era cuptor. Se face ora 17, incepe sa ma doara burtica, ma gandesc ca e de la prea mult pepene, nici prin gand nu mi-a dat ca inceapusera contractiile dureroase.
Se face 7 seara si deja am inceput sa cronometrez, erau initial la 15 minute, apoi la 10 ca apoi sa ajunga la 7 minute. Se facuse ora 12 si eu deja cronometram la greu, ideea era ca nu erau sustinute, nu durau decat maxim 20 de sec.
Am decis sa mergem la spital pe la ora 2 noaptea cand am constatat cu stupoare iar sange destul de rosu si mult, m-am speriat groaznic. La 2.15 eram deja la urgenta, si aveam dilatie 4![]()
L-am sunat pe doctor, care a vb. acolo sa-mi faca epidurala si sa-l chemam cand am 7 dilatie. Zis si facut, urc eu la etajul 5, ma controleaza iar cineva care imi spune ca am dilatatie 6!!!! 
Eu ii zic ca e imposibil caci doar la parter aveam 4, deci pa-pa epidurala…
Il sun iar pe doctor, care nici lui nu-i venea sa creada, pana la urma a venit intr-un sfert de ora, noroc ca sta aproape de spitalJ
M-a controlat si el de data asta finut, nici macar nu m-a durut, a zis ca e ok sa nu ma sperii ca mi s-au rupt membranele si sa asteptam sa se rupa si apa, in 10 minute s-a rupt si apa.
Se facuse ora 3 si ceva cand au inceput contractiile de final, doctorul mi-a spus sa incercam normal cu toate ca bebeul era destul de sus iar eu aveam contractii f scurte nesustinute.
Era 3.30 cand dct a plecat sa faca rost de anestezist ca sa intram la cezariana, pt ca si-a dat seama ca indiferent ca ajunsesem la dilatie maxima, capul copilului nu era agajat, fiind destul de sus.
Acum vine partea cea mai urata, dct era plecat si o doamna binevoitoare ca cea din povestea Anaxenei vroia ea sa ne arate noua ca eu pot sa nasc normal, si dai si impinge, ma rog am simtit si eu ce inseamna durerile nasterii.
Cand a venit dct si a vazut ca eu eram varza, imi pusese acea moasa o perfuzie (ca sa am contractii mai dese), iar eu saraca de mine le aveam la fiecare 2 minute dar erau prea scurte si pana apucam eu sa imping ele se terminau…asa sa revin, cand a vazut dct perfuzia i-a spus acelei moase sa ma lase in pace ca in 15 minute ma baga la cezariana.
Zis si facut la 4.30 m-au dus in sala de operatie, eram varza, contractii garla, abia au apucat sa-mi faca rahia. Dar la 4:50 cand i-am auzit glasciorul lui David, parca totul s-a uitat, am inceput sa lacrimez de fericire, iar cand mi l-au dat sa-l pup, pluteam de fericire, acum cand scriu il tin in brate caci tocmai a terminat de supt si sunt asa de fericita incat imi e greu sa ma exprim in cuvinte.
Deci concluzia, am avut parte atat de o nastere naturala (fara expulzie) cat si de una prin cezariana.
Sper ca nu v-am rapit prea mult timp, oricum povestea am scris-o in reprize, pt ca David este un super papacios, m-a rupt de tzatze, cand nu suge doarme si invers si credeti-ma ca am impresia ca nu se mai satura

Am pus si cateva pozici pe contul comun, acum fug caci iar vrea papica:)
Lori si
David
Tecky spune:
Lcazangiu mi-a placut cum ai povestit nasterea lui David.Am vazut poze si este o scumpete de baiat,sa-ti traiasca.
Tecky 39 sapt
Raluca Ana
AMR 2 ZILE 
Didi81 spune:
Pai asa am inteles si eu de la voi, ca dopul e gelatinos... dar la mine a curs doar ceva care arata a secretie, la consistenta, si usor maroniu-cafeniu, asa... si doar putin. Pe de alta parte am avut ceva contractii azi-noapte, dar nedureroase; sa fi fost totusi niste vase de sange mai dilatate pe acolo + contractii... ?
Didi
38+ 
AnnaBaby spune:
Lori sunt superbe pozele cu micutul David!!! Am citit si povestea, ai fost curajoasa sa experimentezi ambele dureri, dar bine ca a trecut si acum iti tii comoara in brate!!!
Anna
37+ cu
Ioana Maria
AMR 9 ZILE
vinebarza
bebe
poze
Didi81 spune:
Lori, foarte frumoasa povestea nasterii
, felicitari inca o data pentru David Andrei!
Didi
38+ 
alorea16 spune:
Fetelor am intrat si eu pe la voi. Sper sa nu va suparati pe mine. Felicitari mamicilor si bebei sanatosi.
MARIANA nastere usoara si un bebe sanatos
anaxena spune:
[
TRUSA PENTRU SPITAL RECOMANDARI
Pentru mama
CI/BI
Adeverinta salariat-nu trebuie
Camasi de noapte desfacute in fata pentru alaptat ( 3- 4 bucati)-da
Halat (optional)-neaparat!!
Papuci comozi (mai larguti)-da
Prosoape (de corp, de fata, si unul pentru sani)-da
Chiloti unica folosinta sau nu (5-6 perechi)-cat mai multzi
Sutien de alaptat (optional)-neaparat!!!
Sosete 3-4 perechi-optional
Sapun lichid-da
Trusa pentru igiena personala (periuta dinti + pasta, perie, cosmetice etc.)-da
Maine de externare (tot largi de gravida)-le aduce sotzul
Servetele nazale, hartie igienica-da
Vata, tampoane-da
Pompa pentru muls (optional)-eu zic sa o luatzi cu voi+un biberon
Carti, reviste sau orice te poate deconecta
O agenda cu pix
Aparat foto + baterii-da
Cana, farfurie, tacamuri-da
Apa plata-in timpul travaliului
Dropsuri mentolate-??
Mobil + incarcator telefon mobil-da
Pentru bebe
Scutece uz unic - marime mica-nr 1 pampers
Servetele umede
Baneocin pudra pentru buric
Ulei de corp - optional
2 seturi camasa de corp + salopeta cu botosei-dc le primeshte spitalul
Un set complet haine de externare - camasa corp (eventual cu maneca lunga),-nu imbroboditzi copilul ,e cald afara
salopeta cu botosei, caciulita
combinezon, paturica (optional, in functie de anotimp)
asta e parerea mea
Ana-Maria
de Maria 19.06.2008www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii