Gradinita/cresa pt copil de 1 an si 10 luni
Buna fetelor,
eu am o fetita care in septembrie face 1 an si 10 luni si as vrea sa o dau la o gradinita/cresa. Nu mai am cu cine sa o las si am avut experiente neplacute cu bonele, in plus se simte foarte bine in preajma copiilor si e foarte sociabila.
Ati putea sa-mi recomandati vre-o cresa/gradinita? Suntem dispusi sa o dam si la una particulara, dar cu program lung 18:30-19:00. Noi locuim in sectorul 6 la Lujerului, eu am serviciul la Aurel Vlaicu, sotul la Stefan cel Mare.
Eu nu prea am gasit mare lucru, tinand cont ca majoritatea gradinitilor/creselor accepta copii de la 2-2,5 ani. La cele de stat nici nu ma pot gandi din cauza lipsei de locuri si a programului.
Va multumesc anticipat pentru sfaturi si pareri.
Rodica
Raspunsuri
monu spune:
nu te supara. mesajul cred ca a fost moderat pentru ca ieri am incercat sa intru si nu ma lasa.
e greu de gasit solutie pentru un copil asa mic. si noi suntem in aceeasi situatie si inca mai cautam.
martie spune:
La Cresa Ciobanasului din Vatra luminoasa, eu am amandoua fetele acolo, e cea mai buna, nu stiu insa cum o fi cu locurile si inscrierile, insa copii primesc si de la 6-8 luni. Si eu am avut experiente neplacute cu bonele, cresa asta a venit ca o salvare pentru noi. Iti doresc succes!
Eu acum trebuie sa dau fata cea mare la gradinita deja, am inceput sa le vizitez, si pot sa-ti spun ca marea majoritate, poate chiar in proportie de 90% primesc copii cam de la 1 an si 5 luni. Du-te personal si intreaba, nu te lua dupa zvonuri. Si eu am fost surprinsa sa vad ca lucrurile s-au mai schimbat. Iti doresc mult succes!
rodijig spune:
Fetelor, multumesc pentru raspuns. Si eu si sotul meu am vorbit cu mamicile/bunicile cu care ne intalnim cand iesim cu fetita la plimbare si din pacate gradinitele de langa noi despre care am auzit numai de bine si ne-au placut nu accepta copii decat de la 2,5 ani. Am zis sa intreb si pe forum inainte de lua la rand gradinitele/cresele din zonele care ne intereseaza. Am trmis la unele si e-mail-uri, dar nu am primit nici un raspuns.
Monu- iti odresc bafta in cautarea unei solutii pentru copilasul tau.
Martie - am sa incerc sa fac o vizita la cresa din Vatra luminoasa si am sa caut in continuare. Mult succes si tie!
alia_ro spune:
quote:
Originally posted by martie
La Cresa Ciobanasului din Vatra luminoasa, eu am amandoua fetele acolo, e cea mai buna, nu stiu insa cum o fi cu locurile si inscrierile, insa copii primesc si de la 6-8 luni. Si eu am avut experiente neplacute cu bonele, cresa asta a venit ca o salvare pentru noi. Iti doresc succes!
Eu acum trebuie sa dau fata cea mare la gradinita deja, am inceput sa le vizitez, si pot sa-ti spun ca marea majoritate, poate chiar in proportie de 90% primesc copii cam de la 1 an si 5 luni. Du-te personal si intreaba, nu te lua dupa zvonuri. Si eu am fost surprinsa sa vad ca lucrurile s-au mai schimbat. Iti doresc mult succes!
Martie & Bebica& maimuta Sara
Martie, am incercat si eu sa-mi inscriu baietelul cel mic la aceasta cresa, m-a derutat afisul de la poarta pe care scria perioada de inscrieri 01-31 iulie si m-am prezentat pe 2 iulie. M-a abordat un nene care matura niste frunze spunandu-mi ca nu am voie sa intru, in final apare o cucoana tinerica, in halat alb si ma intreaba ce vreau. Ii zic ca vreau sa vizitez cresa, in vederea inscrierii si imi raspunde ca nu mai sunt locuri. Am crezut ca-mi vine rau. Cum asa? si imi raspunde senin ca cele 45 de locuri s-au ocupat, ca au fost parinti care stateau la coada de duminica noapte (!!!) si daca vreau ma trece pe o lista de asteptare, in cazul in care renunta cineva, voi fi sunata. M-am trecut pe lista, cred ca mai erau vreo 30 in situatia mea...
E ceva ce nu-mi place la aceasta cresa, bun, inteleg faptul ca nu poate intra oricine dupa bunul plac... insa luna trecuta am mai fost o data, nici atunci nu am fost lasata sa intru pe motiv ca nu au inceput inscrierile, si sa vin atunci. Acelasi nene toparlan mai ca era sa ma injure ca am zabovit putin in curtea cresei si nu am plecat in momentul in care mi-a zis el. Prima data am fost sa intreb daca pe buletin am domiciliul in alt sector, insa ii aduc de la administratie ca achit cotele la intretinere in sect 2 imi primeste copilasul. Nu am putut ajunge la directoare sub nici o forma,ca sa ii arat hartiasa-mi zica daca e ok. A fost sunata de jos si mi s-a spus sa revin in perioada inscrierilor, dar n-am plecat si a a aparut o asistenta mai in varsta pe care am rugat-o totusi sa urce si sa ii arate hartia directoarei. Am primit raspuns negativ.
am zis ca trec si peste aceste aspecte negative, ca nu am incotro, cand ai 2 copii mici e greu, si o sa fac tot posibilul sa ajung la aceasta cresa. Am inteles ca tu esti multumita, asa ca te rog, da-mi un sfat privind inscrierea, daca poti si ce iti place sau nu la aceasta cresa.
mii de multumiri
Alia, puiul Alexis si argintul-viu Vladut
eugcem spune:
Gradinita Junior Genesis din Drumul Taberei care are grupa de cresa, ca sa zic asa, primeste copii de la 1 an si jumatate.
Eugenia si Nicolae mic (18 iulie 2006)
martie spune:
alia_ro, am citit ce ai scris si prima oara m-a luat rasul, apoi plansul. Rasul pt. ca toti portarii (si femei si barbati) sunt exact ca cel descris de tine, ne cunoastem de 2 ani si tot se gaseste in fiecare dimineata sa se ia de mine, ca am intarziat, ca dracu-lacu, ca m-am enervat asa de tare incat m-am dus direct la directoare si de atunci vad ca au lasat-o mai moale. Ei de fapt se plictisesc crunt si asta e singura lor ocupatie, sa faca pe durii cu mamicile cu copii.
Plansul ziceam ca m-a luat pentru ca mi-am adus si eu aminte cum cautam disperata, nimeni nu-mi primea copil asa de mic (1,5 ani), la serviciu eram super solicitata si nu interesa pe nimeni ca nu am cu cine sa las copilul etc., sa nu mai continui, asa ca te inteleg perfect.
Vreau sa-ti spun ca saptamana trecuta, cand ajungeam eu dimineata sa las fetele, erau cam 10-20 parinti cu tot cu copii, care stateau acolo, la usa cresei, mi-era mila de ei, cred ca si dormeau acolo, dupa cum aratau.
Trebuie sa insisti foarte mult, dar sa vorbesti cu dna directoare, altfel nu cred ca ai nici o sansa sau sa intrebi de dna administrator. Sper sa te fi ajutat cu ceva si eu!
catrinik spune:
Andrei are 1 an si 10 luni si deja a inceput gradinita de 1 luna.
E vb de o gradi partic.
Eu zic sa cauti, ca sigur sint si grad unde ii pimesc asa mici.
Eu stau in sect 2, sigur sint si in 6.
serenita spune:
In sectorul 6, intr-o zona apropiata oarecum de Lujerului exista cresa Militari, pe strada Estacadei, in spatele sectiei 21 de politie. Se fac permanent liste de asteptare si inscrieri. E bine totusi sa mergi din timp, macar cu vreo doua luni inainte sa vorbesti cu doamna directoare, sa te aiba in evidenta. Succes!
Daca mai ai intrebari, voi incerca sa te lamuresc.
Helenutza23 spune:
cum sa se ia un portar de tine ca intarzii sau mai stiu eu ce? chiar vorbeste serios sau glumeste? nu pot sa cred asa ceva! sincer, cred ca ii dadeam una fix peste bot.
ca sa nu mai zic de povestile citite despre cum decurc inscrierile la unele crese/ gradinite... cata umilintza, pe cuvant! ma apuca groaza cand vad ce ma asteapta... uf!!
Elena +
Horia Constantin (18feb2007) = 

ALAPTATUL HELPLINE
cresc

& maimuta Sara