Mladite&mugurasi de mai-iunie 2008

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vali_delide spune:

Dragi mamici de mai-iunie,
Sunt mami de dec.07 si cum cunosc cateva fete de la voi, de-aici, tin sa va urez un bun-venit din suflet! Sa aveti bebei sanatosi, necolicosi si cumintei, iar voi sa fiti rabdatoare si iubitoarew! sa va traiasca mladitele si mugurasii, sa va lumineze vietile! Va pup pe toate mamicile si, mai ales, toti bebelusii scumpi!

printesa roz

www.flickr.com/photos/14121585@N04/sets/url" target="_blank">steluta mamei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

fetele si toate mladitele si mugurasii

Azi mugurasul meu pufarina a fost incredibil de agitat. A plans 2 ore incontinuu, nu l-am putut deloc consola. Deja eram disperata, nu stiam ce sa ii mai fac. Asa ca l-am lasat de capul lui, ca mancat era, dragalit a fost(nici in brate nu mai vroia), schimbat, imbaiat..cred ca se plictisise, nu stiu ce sa zic.
Apoi a papat, a marait putin si a adormit busteam pana la 3 cand a inceput acealasi lucru. Si acum se maraie si se caraie...efectiv nu stiu ce sa ii mai fac. Nu pot sa zic ca e stresat, de jucat ne-am jucat, nu mai vrea. Vrea doar sa stau cu el in brate si asta ma omoara. Mi l-am invatat (si mai ales sotul) ca imediat la primul scancet sa sarim in sus. Acum nici ca nu mai am pace cu el.
Am sa il las sa planga, ca efectiv nu am ce sa ii fac.
Altfel nici macar la toaleta nu pot merge...ce sa mai zic de mancat.
Iar curatenia si facutul mancarii e chiar un lux pe care nu mi-l pot permite.
Chiar acum plange, si probabil il va tine o gramada.
Are nervi ca nu il tin in brate.
Ufff...aveti si voi astfel de probleme, sau doar al meu e asa de "cuminte"?
Voi cum ati proceda in locul meu? Sincer nu stiu ce sa ii mai fac. Ne-am plimbat si afara in gradina(azi nu ne-am plimbat in parc ca a fost foarte foarte cald si in casa a fost mult mai bine).
Nu il mai linisteste nimic. Iar eu sunt cu nervii la pamant.

Felicia, cea mai fericita al ursuletzului-pufarina Gabriel
Pozici cu noi in noua formula
Ursuletzul-pufarina
Varsta Ursuletzului-pufarina

Simplicity is the key to excellency

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

gata..am venit si noi de la plimbaceala. e asa frumos afara, nu-mi venea sa mai plec. nu stiu cum aveti voi timp si de altceva. azi imi programasem sa fac curat..de unde?? nici nu stiu cand a trecut ziua. mi-a facut mama saraca cat am fost prin parc curatenie
vad ca Dana H are timp sa se duca la coafor.. respectele mele!!!cum reusesti? eu nu-l pot lasa pe al meu sot cu fata, pt ca se enerveaza foarte repede si daca plange fata cumva si nu o poate potoli cu leganat si alte alea, se enerveaza si o lasa asa..apoi ii pare rau. dar asa e el, n-am ce-i face. de iubit, o iubeste ca pe ochii din cap, dar nu suporta sa o auda plangand si sa nu aiba ce sa-i faca. intr-o dimineata cand m-a trimis in sufragerie sa dorm sa ma pot odihni ca nu dormisem, a ramas cu fata. si dupa o ora, a venit transpirat la mine si m-a trezit ca nu mai stie ce sa-i faca. a leganat-o, nimic, i-a dat ceai, nimic...i s-a parut lui ca fata are colici si se chinuie sa faca kk si a pus-o pe masuta si i-a bagat supozitor..de unde? ca fata il scotea si tipa ca din gura de sarpe, asta mai baga o bucata si indesa acolo..a venit cu mana plina de kk la mine transpirat sa ma trezeasca ca el nu stie ce sa-i faca. asta e. invata el

revin..scuze

Pozici Iulia

Mami de Mufitza Elena Ariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

fetele, cu piciorusele de la genunchi in jos, e normal asha sa fie.
Noi am fo la ortoped, si cand i-a facut evaluarea - la labutse a zis ca nu e in regula, si daca erau strambe & probleme, zicea, nu??
Asha ca... relaxati va. Asha sta in burtica.

despre laptik in sani... doloress, tu ai nascut de acu ceva timp, si de alaptat propriuzis alaptezi abia acum. Pompa nu provoaca lactatie, o mentine pt o perioada scurta, si calmeaza cand sunt prea plini. Mai mult..nu vei avea cu pompa. Doar cu bebe, mancat bine, odihnit bine.
Despre slabit, lasa ca slabim noi dupa ce nu mai alaptam. Facem un grup de sustinere, scoatem iar majorete, ne felicitam pt fiecare 1/2 de kil data, de fiecare sport facut si scari urcate, ne jucam cu bebe si alergam cu el si ne facem manechine iar.

gata, fug. Nu stiu cum sunt unele mamici cu 2 pui,s i cum se descurca. [Pup] lor!! io singura cu fata... is cam pe fuga.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra

povestea nashterii

Mergi la inceput

alarma falsa

alina imi pare rau ca ai probleme cu scortisoara. sa stii ca si a mea adoarme la san dar daca insist, o trezesc. dar, cum ai zis si tu..pt ei traim, respiram. parca numai cand o vad fericita, ca papa, zambeste , face mutre, imi trec toate durerile, oboselile si timpul se opreste in loc. o sa vezi ca o sa fie bine tie, scortisoarei si prietenei ratzusca

fetelor, ce ma fac ca nu-i pot scoate nicicum mucutzii cu pompitza. ii mai iau cu betisor de ureche bagat in ser fiziologic, dar nu bag adanc, iau numai ce-i la suprafata, la intrare. ii vad in fundul nasului mucuti lichizi si nu-i trage pompa aia deloc. si chiraie, ca nu-i place deloc,abia o conving sa-si tina guritza inchisa si sa astup nara si degeaba..nu trage deloc
si inca ceva. i-au aparut pe limbuta niste besicute albe si azi m-am uitat atent in gurita si am gasit si sub buzite. sincer, n-am dat-o cu glicerina boraxata decat cand mi-am adus aminte. si mai ales ca-mi adoarme la tzitzi si nu vreau s-o trezesc ca mi-e mila. of...se mai duc acu daca incep sa-i dau dupa fiecare masa? ce-i mai bun...glicerina boraxata sau badijonajul bucal?

ah..si daca nu sunt prezenta cand se trezeste si n-o iau imediat in brate s-o pun la san sau s-o tina cineva, plange de se invineteste si se ineaca si nu mai respira. asa m-am speriat de cateva ori. va dati seama ca trebuie sa stau antena cand sunt in alta camera sa nu faca asa, ca poate n-o aud si o gasesc naiba lesinata sau mai rau..apai nici nu se pune in calcul sa plec s-o las cu mama sau altcineva ca nimeni n-o poate linisti mi-e frica s-o las singura si cat ma duc sa intind rufe..stau cu urechile ciulite.

Pozici Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Gata, mie mi-au scos clamele (va jur ca au fost din alea de metal cu care se prind hartiile prin firme), n-a durut deloc. Cica uterul se retrage surprinzator de repede si de frumos pentru o cezariana, stiu ca vine de la alaptat…

lcazangiu, saracuta de tine, deci ai trecut prin ce am trecut si eu: contractii garla, dureroase dar neproductive, bebe neangajat cum trebuie, sfarsit la cezariana… O fi din cauza ca sunt Daviduci sau Raci? Oricum ar fi, bine ca s-a terminat cu bine pentru mamici si bebici… Asta sa fie problema noastra, cezariana…

mishuta, multam mult pentru sfaturi, iti dai seama ca incerc orice!

Andree27, si Daviducul meu sta cracanici si pare cracanici, dar pediatra mi-a spus ca nu e cracanat, ca toti bebeii sunt asa, din cauza pozitiei in burtica… Iti dai seama ce griji imi fac eu, fiindca si sotul meu si sora lui sunt cracanati si ma gandesc cu groaza sa nu fie ceva genetic… stau si-l supraveghez ca uliul, iar cand suge mai abitir si e pierdut pentru omenire, eu ii iau piciorusele si i le asez invers, sa se indrepte mai repede…

fecian, mie moasa mi-a zis ca, in caz ca plange fara motiv vizibil (si crede-ma ca si al meu oracaie uneori cate 10 minute, ii tremura barbia, ma ucide!), sa-i repet de enspe ori chestii de genul “Esti plin cu laptic, esti proaspat schimbat, esti iubit, iti merge bine, nu ai motive sa plangi, totul e ok” si intr-un final se potolesc ei… dar trebuie sa fii tare si sa suporti minute bune scene din astea si sa ramai si calma, altfel ii transmiti lui nelinistea ta! Bafta, si eu exersez acelasi lucru!

aelita, multumesc pentru tot ce mi-ai scris, ma ajuta enorm!

iulia83, asa se enerva si Bogdan la inceput, daca David plangea mai mult de 3-4 minute si el nu-l putea ajuta, incepea sa injure de neputinta. Acum, ca am inteles ca bebeii plang uneori fara ca noi sa-i putem ajuta cu ceva, ii este mai usor sa suporte si vorbeste cu bebe: “Da, Daviducul, tata stie ca ti-e greu, ca te doare stomacelul/intestinul etc., e grea viata de bebe pe lumea asta, dar tati e langa tine si te iubeste si o sa-ti treaca repede si o sa te faci mare” si tot asa, povesti, sa-ti auda vocea calma, sa-ti simta caldura corpului, cu timpul se linistesc. Ah, si inca ceva: nu le schimbati prea des pozitia, adica daca il tineti cumva pe bebe si vedeti ca nu se linisteste dupa 3-4 minute, nu renuntati, fiindca schimbarile de pozitie mai rau il zapacesc…

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David
Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andree27 spune:

Fetelor merci de explicatii cu piciorusele!!!Si tati m-a linistit!E greu sa fii mamica!!!

Iulia pt mucuti iau i-am luat batista bebelusului!E aceea care se pune la aspirator!Eu sunt foarte multumita de ea si Eric sta cuminte cand il fac in nasuc!!Si sa stii ca si cu aia vin mucutii mai greu!Trebuie de mai multe ori facut si tinuta doar putin!!

Poze

Andreea , de un Bondarel !!!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by MissParker

iulia83, asa se enerva si Bogdan la inceput, daca David plangea mai mult de 3-4 minute si el nu-l putea ajuta, incepea sa injure de neputinta. Acum, ca am inteles ca bebeii plang uneori fara ca noi sa-i putem ajuta cu ceva, ii este mai usor sa suporte si vorbeste cu bebe: “Da, Daviducul, tata stie ca ti-e greu, ca te doare stomacelul/intestinul etc., e grea viata de bebe pe lumea asta, dar tati e langa tine si te iubeste si o sa-ti treaca repede si o sa te faci mare” si tot asa, povesti, sa-ti auda vocea calma, sa-ti simta caldura corpului, cu timpul se linistesc. Ah, si inca ceva: nu le schimbati prea des pozitia, adica daca il tineti cumva pe bebe si vedeti ca nu se linisteste dupa 3-4 minute, nu renuntati, fiindca schimbarile de pozitie mai rau il zapacesc…

Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David
Poze cu noi

, si io am remarcat ca nu pot sa ii fac schimbari bruste cand e agitata. Ii introduc ceva nou in ritm..numai cand s-a linishtit. Si cu vorbit...merge. ii explicam ca ma doare fundu', ca tre sa ma duc sa fac un pishu, probabil si pe mine ma calmeaza vorbitul si explicatul, si se transmite energia pozitiva, zii cum vrei.

povestea nashterii

Mergi la inceput

Lorich sa stii ca si mie tot de aia imi e frica. sa nu o apuce oracaiala cat sunt prin parcuri cu ea si sa fiu nevoita s-o scot pe tanti tzitzi la apel. de-aia pana acum nu m-am indepartat de casa prea tare totusi..daca e nevoie, ma sacrific si eu
cu sanul, ciudat, dar dreptul e mai mic si are mai mult lapte ca stangul. simt eu. cateodata se satura numai din dreptul..daca o pun la stangul, mi se pare ca dupa ce trage putin, ii vine cu jet intai, apoi clampane fara sa traga. aud eu ca nu inghite. daca o mut la celalalt, imediat se aude inghitind. am inceput si eu din pacate cu supliment..sunt disperata ca am impresia ca nu se satura. azi mi-a luat pt prima oara 60 ml si tot sanul drept. nu mai ramasese nimic in el. l-am stors si nu mai iesea nici picatura. toata lumea imi zice ca pierd laptele daca bag supliment..dar ce sa fac??? am o hupita mica. ca tac-so . mananca de ma sperie. azi am lasat-o in voie sa traga pana a golit ambii sani de dimineata. a stat o ora si ceva la sani pana i-a golit. si tot mai cauta cu gura. ii curge laptele din guritza ca papa prea mult si tot mai cere. ma apuca disperarea

cine zicea de un ceai sau lapte (nu mai tin minte) impotriva constipatiei? ziceti-mi si mie cum se numeste ca am cautat si eu in farma si au dat din umeri toate. cica nu exista asa ceva

ylari stiam ca un bebel nu trebuie lasat mai mult de 5-7 ore nemancat. nu stiu ce sa zic. ai grija sa stii ca si eu ma ingrozesc cand ma gandesc ca-mi va veni iar ciclu. sper numai sa nu mai am dureri, ca aveam niste dureri ingrozitoare. dar bebe in burta, nu mai vreau nici batuta doamne cat ti-a crescut printzesa si e grasunica tare

va aud ca vorbiti de servetele umede. eu pana acum am folosit unele trimise de sor-mea din Spania foarte bune, cu miros placut, moi, nu sunt apoase sau uleioase cum ziceti voi si ma sperii ca sunt la ultimul pachet. ziceam sa iau Nivea, dar daca ziceti ca nu-s bune..cele de la pamp[ers sensitive nu-mi plac cum miros, am primit un pachetel mic si l-am folosit la altceva. mai am unele primite de la johnsons de la moasa fetii dar sunt tari si uleioase si mici rau. chiar nu e nici o gama de servetele buna? ca n-am chef sa stau noaptea sa fac ceaiuri de musetele sa sterg fata la funduletz.

revin

Pozici Iulia

Mergi la inceput

mai fetelor, servetele umede de fund? in afara de alea ce le fol. in deplasare... acasa- DELOC. La inceput faceam ceai, 1 data pe zi, si puneam intr-un bibe mare, alaturi; acu fie duc fata la chiuveta, fie ud niste vata cu apa de la robinet si gata. Nici macar nu apa calda...ci cum vine asha, apa de vara.
Nici nu e iritata...nici creme nu fol. In apa de la caditsa, mai pun plicuri de ceai: msuihetel, galbenele, sunatare, ce am pe acolo.

povestea nashterii

Mergi la inceput