ajutoooor vreau si eu sa stiu cate zile de concediu am am inteles ca sunt 162 asta inseamna ca pot sa intru in concediu la 5 luni va rog sa mi raspundeti sunt in 2 luni
Ana,bine ai venit pe DC si felicitari pt sarcina
inteleg ca esti insarcinata in 2 luni.daca nu s-a modificat legea ai dreptul la 120 si ceva de zile nu 160.din astea obligatoriu minim 42 zile dupa nastere ,ca sa poti beneticia de indemnizatia de 6 mil.+2 mil alocatia.daca ai probleme cu sarcina sau lucrezi in conditii grele medicul iti poate da concediu de risc maternal ,platit cu 75% din salariul tarifar.
Mai exact concediul medical prenatal si postnatal dureaza fix 126 zile.
Concediul postnatal are minim 42 de zile.
http://good-times.webshots.com/album/563789222OBlizr
Cele 126 zile de concediu pre si postnatal se acorda din luna a 7-a, cu exceptia persoanelor cu handicap care pot solicita concediu pentru sarcina incepand cu luna a 6-a de sarcina.
quote:
citat din mesajul lui xerxe2005
Mai exact concediul medical prenatal si postnatal dureaza fix 126 zile.
Concediul postnatal are minim 42 de zile.
Cele 126 zile sunt calendaristice? Cand anume se face cererea pt prenatal/postnatal? Eu, de exemplu, am DPN 1 decembrie. Dar este foarte posibil sa nasc pe 14, 21, 30 noiembrie... Cum procedez?
Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si bb2 pe drum
Concediul de maternitate (pre- si post-natal) este un concediu medical. Ca toate concediile medicale, durata lui este exprimata in zile CALENDARISTICE (adica esti bolnav (sau gravid
) si sambata si duminica, nu doar vineri si lunea urmatoare), se acorda pe baza unui certificat medical emis de medic si predat la angajator pentru a-ti fi platit (si nu pe baza de cerere, ca nu poti cere aprobare sa fii bolnav sau "gravid").
Doar pentru concediile in care intri de bunavoie (de odihna, fara plata, de crestere a copilului pana la 2 ani) se face cerere.