Mamici de mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (96)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

fetelor, noi am inceput numaratoarea inversa pana plecam acasa. si nu stiu ce ma bucura mai tare, facptul ca mergem in romania, sau faptul ca o sa ne intoarcem cu ai mei parinti? este pt prima data cand vin si ei aici, de sapte ani de cand stam in olanda. tot timp-ul au fost probleme, ba un bunic bolnav sau pe moarte, ba probleme de sanatate, ba nu mai stiu eu ce. acum i-am luat cam pe sus si le-am zis ca am nevoie de ajutor cu teodora. au acceptat pana la urma.

abia astept sa ii plaimb, sa ii rasfatz putin, ca tare multe probleme mai au si ei pe cap. macar cat stau aici sper sa le mai uite. dar tare imi este teama, nu imi vine sa cred pana nu ii vad aici.

asa ca amm inceput sa fac treaba prin casa, sa las cat de cat curatzenie, sa spal si sa calc hainele pe care le luam la noi, sa fac liste de ce trebuie sa luam. sper sa rezolv si cu cadourile saptamana asta intr-o zi, daca nu il trimit pe sotz vineri si ii rezolva ei pe toti in timp record.
maine ma duc si eu la coafor, sa ma tund si sa ma vopsesc. nu am gasit-o pe coafeza mea, este in concediu, si m-am programat la alta. am emotii. sper sa pot aparea la botez. hahaha...

cat despre mandra mea, acum doarme sus in camera, in patul mare, ca in al ei o arde. abia de am reusit sa o pacalesc sa doarma, ca sa imi fac si eu ceva treaba. nici nu stiu ce sa zic cu ea, are zile in care nici nu stii ca ai copil in casa, si zile in care vrea numai in bratze, ba mai mult, la tzatza. dar in general este sumintzica.

vorbeatzi despre vaccinul din spital. ce vaccin este acesta? stiu ca si teodorei i-a facut vaccin in ziua in care ne-a externat, da rnu stiu unde si in plus nu am vazut nici o reactztie nicaieri asa cum descrietzi voi. sa intzeleg ca si asta este normal, sa nu faca reactzii?

ma duc acum sa ma pregatesc ca se trezeste cu foamea in gat. macar sa apuc si eu sa mananc putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

quote:
Originally posted by DanaH

quote:
Originally posted by YLARI
Auziti, cred ca am mai intrebat, dar n-am fost atenta daca mi-a raspuns cineva: de la ce valoare a temperaturii ar trebui sa ma ingrijorez? Eu stiam ca daca iei temp intrarectal trebuie sa scad 0.5 si aia e valoarea reala. Ptr ca fata mea mai are uneori 37.1-37.3 (seara si intrarectal) dimineata are 36.4-36.6 (De asemenea stiam ca seara creste temperatura)

ylari, pana la 37.5 este absolut normal. apoi pana la 38.5 nu trebuie decat sa o lasi mai dezbracata, sa fie mai racoare in camera. dupa 38.5 poti sa pui supozitor. cel putin astea sunt sfaturile aici. cat de ingrijorat.... cand sunt trei zile cu temperatura peste 39.5. nebuni, nu? mie imi venea sa le sparg capul cand ajungeam cu alexandru la urgentza dupa o noapte cu 39.5 si imi spuneau ca este bine copilul, ca il urmareste pe doctor. acum m-am mai obisnuit cu stilul lor spartan, care pana la urma functioneaza, ce sa zic.

in sfarsit ai si tu liniste in casa. bucura-te, ca trece repede concediul...

Dana - mami de Alexandru (15.03.2004) si Teodora (24.04.2008)

Merci mult, sarut mana, deci bebeluna e ok... Ufff...

YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

va pup fetele si multumesc inca o data pentru gandurile bune...la mine e dimineata, ora 9, m-am trezit, am baut ultima cafeluta in 2 cu omu' din dotare, am injurat cantarul care a ajuns la +13kg, l-a injurat si omu' ca apus si el 5 kile in cele 9 luni de sarcina...acum ne incurcam unu' de altu'...frecam menta sa treaca vremea...l-am trimis sa instaleze car seat-ul si sa aspire masina..ca poate nu i-o placea printului conditiile..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

quote:
Originally posted by socrate

In primul rand conspectul:
Simonix, ce poze dragalashe si ce puiut bun de pupacit.
Cat despre prestat cam asa e, mulge-te bine ca altfel e jale, sutienele de alaptat cu tamponashe sunt sexy rau..
bb mai scranceste deci cam uit de ce eram acolo. In plus ne-am dotat cu prezervative si lubrifianti. Eu am notat
o lipsa de lubrifiere, inteleg ca e normal...poate e si din cauza prezervativului. Asta e. In sufragerie nu m-as baga
ca as fi si mai stresata daca se aude sau nu ceva din dormitor.

Iulia atentie la Baby Drink. Nu stiu cum i-l dai tu, dar nu tb preparat cum scrie pe plic. Tb sa pui 1 plic la 100 de ml
altfel o sa ii placa mai mult decat lapticul. Pentru un copil alaptat bea mult prea mult. Nu am scos din burta chestia asta,
mi-a zis pediatrul sa ii diluez.

Rellaura si eu ii dau si formula. Uite cum procedez eu, ii dau cat pot de mult lapte de san peste zi, muls supt cum se poate
ca al meu are si n-are chef sa suga, dupa fazele lunii sau vantul in frunze ca inca nu m-am lamurit. In fine, incerc sa ii dau
cat pot de mult laptic de la mine. Noaptea ii dau numai formula ca sa se sature si el mai bine. Ceai ii dau cand iesim afara, sau
cand simt eu ca e cazul. Eu zic sa te bazezi pe intuitie, daca simti tu ca nu a papat destul laptic de la tine si sta la temperaturi
inalte, da-i si putin ceai. Atentie insa la ce ceai si ce concentratie, vezi ce am scris Iuliei.

Cleo mie mi-a zis pediatrul cand a fost acum sa il vada la 2 luni, ca vaccinul din maternitate se poate rosi si poate sa se si umfle si e normal si tb lasat in voia lui.

Sa va zic de noi. Ieri am fost invitati la botezul fiicei unui coleg. Noi am fost 3 colegi care am nascut asa: februarie o fetita, martie o fetita si aprilie noi adica un baietel. Asa ca acum am fost la botezul celor doua fete, nu ne-am putut inca decide care ne place mai mult. Vedem mai incolo care e mai frumoasa, mai desteapta si care ii place lui mami.
In fine, a facut un botez la curte la Corbeanca, si evident a plouat asa ca din ce ma bucuram eu ca o sa stam afara am stat cam inauntru. Evident din nou a fost cel mai cuminte copil, care a dormit, cand nu a dormit a aratat tuturor cum stie el sa isi tina capul si tot asa.

L-am adus dormind acasa, tati se cam luase cu baietii la baut, deci era cam shnufait, iar pasajul Unirii era blocat am stat acolo vreo jumat'de ora pana am reusit sa trec. In concluzie, am condus masina de servici a lui tati pe care nu o condusesem pana acum, pe o ploaie de nu vedeam nimic pe DN1, pe bezna pe Vacaresti si plus blocaj Unirii. Ce sa mai sunt o eroina. Copilul a dormit pana la 12 noaptea cand s-a trezit i-am dat sa manance, s-a mai trezit la 4 am incercat sa ii dau sa manance , a inghitit doua guri si a adormit. L-am lasat langa mine in pat ca am zis ca o sa urle in 10 minute, e nu a fost asa. Pana la 6 a fost somn de voie cand a mai baut doua guri si a adormit la loca. Sa innebunesc nu alta.Asa am tinut-o pana la 9 cand s-a trezit razand, am supt si am papat si biberon pana la 10.
Am fost la MEtro azi sa mai cascam gura, si am stat pana la 2. Dupa care am mancat am dormit am plans, am dormit un pic si tot asa.

Seara a urmat ceea ce ma asteptam de fapt de ieri : urletele de rigoare. Am avut o criza de vreo ora. Amestecat: colici un pic, stres un pic si oboseala. Acum doarme.
Am mancat drept cina tiramisu. Tati e la Marriot cu colegii se uita la meci. Eu stau si citesc ce s-a mai scris pe forum ca mi-a fost dor de voi.

Ma uit le puiul meu cel frumos si nu imi vine sa cred cat pot sa il iubesc. L-as tine in brate numai ca sa il pot pupa intr-una. Ma si gandesc ce o fi in capul lui. Dar nu ma pot abtine e asa dulce, si ma topeste fiecare zambet si incruntare si oftat. Cand plange plange si sufletul meu cu el si i-as luat toate durerile ca sa nu simta el nimic, dar imi dau seama ca face parte din crestere nu are cum sa mi le dea mie.
Mi-e tare dor de burtica, de picioarele in ficat, insa nu imi pot aduce aminte neplacerile. Stateam si ma gandeam ce m-a deranjat atat de mult, cand era asa de frumos. Ma uit la el si vad in fata ochilor prima ecografie, cea in care era doar un palpait pe ecran, viitoarea inimioara palpaia acolo si isi proclama dreptul la viata. Si imi aduc aminte fata lui tati cand i-am indesat poza sub nas, explicand ca umbra aia e copilul nostru si e cat un bob de orez.
Si imi mai aduc aminte de ecografia cand a fost tati prima data cu mine si aflam sexul copilului, si eu stiam ca e baiat, vorbeam mereu de "el" si dna doctor ne-a zis: de unde stiti ca e el? ca e chiar baiat. Pur si simplu stiam. Pentru ca ani de zile am visat cum alaptez un baietel. Si simteam senzatia cand suge, era real. Lumea spunea ca e semn rau, dar nu era, era un mesaj.
Si imi mai aduc aminte cum crestea burtica si cum ma admiram in oglinda. Si cand flutura prin burtica...ce senzatie. Eu l-am simtit foarte devreme, baiat cu personalitate are mama. Si dupa aceea momentul in care tineam mana lui tati pe burta incercand sa il conving ca tb sa simta cum loveste, iar el era suparat ca nu simtea, pana intr-o zi, cand a simtit.
Si imi mai aduc aminte fiecare zi in care am dat ore in sir F5 pe forum si nu ma mai simteam singura cu problemele legate de dureri, de
constipatii, hemoroizi, si mai presus de toate sentimentele contradictorii. Cum ne speriam ca nu misca suficient de des bb, cum ii dadeam muzica tare si el reactiona numai la gandul ca mami e speriata.
Si iata ne aici. Cu copilasii in brate, cu problemele specifice varstei si usor nostalgici. Fetelor noi nu vom face bb2. Dar recunosc in adancul sufletului meu ca sunt trista ca nu voi mai simti ce am simtit 9 luni de zile, fericirea aceea amestecata cu teama si speranta.
Ce mai conteaza ca zilele noastre sunt un lung sir de schimbat scutece, alaptat, sterilizat biberoane, plimbari, colici si bucuria unui big kk.
Conteaza doar sentimentul ca orice ar fi de acum incolo mi-as da si viata pentru omuletul care doarme in patutul lui acum. Si va tb sa fiu mai mult decat sunt acum ca sa pot sa il cresc responsabil, increzator si stapan pe viata lui. Si pentru asta va tb sa parcurgem toti pasii si incepem cu Clubul scutecelor. Lasam in urma toate sperantele si temerile celor 40 de saptamani, toate majoretele agitate pentru fiecare bebelush si mergem catre alte evenimente nu mai putin importante. Va dati seama fetelor : primul pas, primul cuvant, si de ce nu, prima data cand stam in fund, cand mergem de-a buselea si primul suc de fructe scuipat in fatza.
Sunt fericita si trista in acelasi timp. Dar stiu ca veti fi alaturi de mine cum sunt si eu alaturi de voi. tuturor.

In alta ordine de idei in continuarea albumului cu pozele lui bb am pus si invitatia la botez, astept pareri.

Inchid acum, sper ca totusi nemtii sa bata.
Vecina reluam maine plimbarile, apropo de lubrifiant, se gaseste si la farmacia Donna. Io l-am luat de pe raft, de la Durex era langa prezervative.

mami de Edvin Sebastian
Sebastian

socrate baby drink-ul asa i-l dau. 1 plic la 100 ml poate si la 120. azi nu i-am dat decat 50 de dimi si 50 pe la 11 ca ii era sete. incep sa il reduc si eu.

am alte probleme acum. de 2 zile, fata mea nu doarme. adica, dupa baitza, pe la 11 o pun in pat satula, ii dau si fenobarbitalul ala care er trebui sa o faca sa doarma dusa si ea la ora 1 1.30 e treaza si cere papa. ii dau ambii sani pana pe la 2 si ceva cand adoarme iara la tzitzi si la 3.30 e iar treaza. si tot asa pana pe la 2 la pranz nu reuseste sa doarma decat cate o ora sau o juma de ora rupta asa. e normal? am ajuns la concluzia ca nu se satura am sunat dr si mi-a zis sa ii iau supliment. am fost azi si i-am luat Nan 1 la sfatul dr si dupa ce i-am dat sanii si cred eu ca i-a golit ca simteam eu ca nu mai inghite decat molfaie, i-am dat de proba 30 ml pe care i-a papat rapid. a adormit, a dat putin afara, ceea ce cred eu ca inseamna ca s-a saturat, ala fiind surplusul si dupa 10 min s-a trrezit si pana nu i-am mai dat odata sanul sa-l molfaie nu a adormit. chiraie de mi se rupe sufletul. cu suzeta nu o pot pacali nicicum. i-am luat azi suzi avent din latex, am dat si o gramada de bani pe ea si tot n-o vrea. nu stiu ce sa mai fac. acu imi doarme de la 14.30 si vreau sa vad cat doarme. am prins si eu jumatate de ora de somn, ca mai mult n-am mai putut, nu de satula, ci pur si simplu n-am mai putut. stie cineva care-i explicatia? cum se da suplimentul asta? de fiecare data cand imi cere papa? sau odata pe zi? va rog frumos daca stie cineva..sunt disperata

Pozici Iulia

Mami de Mufitza Elena Ariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Stefany, inca o data curaj si succes sa mearga totul ca pe roate, o sa ne gandim toate la tine si asteptam repede vestea buna!

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05) si puiul mic Raducu(06.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

quote:
Originally posted by stefany_p

va pup fetele si multumesc inca o data pentru gandurile bune...la mine e dimineata, ora 9, m-am trezit, am baut ultima cafeluta in 2 cu omu' din dotare, am injurat cantarul care a ajuns la +13kg, l-a injurat si omu' ca apus si el 5 kile in cele 9 luni de sarcina...acum ne incurcam unu' de altu'...frecam menta sa treaca vremea...l-am trimis sa instaleze car seat-ul si sa aspire masina..ca poate nu i-o placea printului conditiile..

sindromul cuibului, a?
+13 kile? parfum!! Io am luat + 16. Si mai am dupa 7 sapt..cam un + 4kg. De slabit am slabit in prima luna rapid, dupa aia am stagnat, asha ca nu iti fa griji cu greutatea, ca fug repede.
Iar tati + 5? sa vezi la tati al nostru. + 10 , si rad de el : ca tot voia 3 copii, unu e pe vine,clar

Hai, moralul sus, vine bebeeee
Hai barza!!

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra

povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

nu-i parfum deloc Cleo, ca si eu am plecat de la multe, cam ca Gabita, poate chiar mai multe..oricum, asta e, n-am ce face acum..nu asta e important

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Buna si de la mine!

Uite ca Robert al meu tinea cu orice pret ca eu sa nu mai scriu la odisee, mai ales azi, ca e ultima zi, ca e ziua nostalgiilor si a gandurilor frumoase.

Cu riscul de a repeta ce a zis toata lumea (dar asta e de bine, nu?) perioada asta a fost cea mai frumoasa din viata mea si sunt tare bucuroasa ca mi-am luat inima in dinti si am scris acel prim mesaj, timid si moderat. Cel mai mult mi-a placut ca am gasit intelegere, informatii si tot felul de ganduri pe care numai cu alte fete in aceeasi situatie le puteam impartasi. Si cel mai mult mi-a placut ca mi-am facut prietene, sper ca aceste prietenii sa dureze si sa devina mai puternice.

Revenind la lucruri mai stringente, bebe plange, nu vrea sa doarma, n-a mai dormit de muuuult, l-am alaptat de 3 ori tot sperand ca va "pica' dus. Uite ca au trecut ore bune si acum e pe umarum meu, singurul loc unde nu plange.
ochisorul e in aceeasi faza, masaj mult nu-i pot face, se irita rau de tot. Asta e, tot sper la vremuri mai bune!

Va pup si de maine ne vedem la scutece, nu?

Lori, mami de pui drag si iubit Robert

Poze Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Iulia, suplimentul se da de obicei in completare la fiecare masa...nu e o regula. Poate poti sa-i dai o masa san, o masa biberon, ii dai si tu in functie de cum ti se pare ca maninca mai mul sau mai putin de la san. Eu dc am si el doarme linistit nu-i dau. Toata noaptea nu papa deloc bibe pt ca dorm si eu si se aduna laptik suficient
De altfel, in ultima vreme bb maninca aproape exclusiv tzitzi, pt ca bibe il aruncam..nu mai vrea...Cit timp o mai tii pe fenobarbitalul ala???
Pupici si nu te ingrijora

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

fetelor, inca ceva. ii pot face laptele cu apa plata tinuta la temp camerei??? sau trebuie neaparat apa fiarta si racita??? cat il pot tine daca nu-l papa imediat? pe cutie zice sa-l arunci dar totusi, daca nu papa atunci cand il fac, cat il mai pot tine?

Pozici Iulia

Mami de Mufitza Elena Ariana

Mergi la inceput