Mamici de mladite&mugurasi de mai-iunie 2008 (96)
Raspunsuri - Pagina 8
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by gabitzam
Oare Stefany cum ne anunta de fericitul eveniment??
Maine o sa deschidem capitol nou la scutecele si o sa trecem doar cu mamicile cu bebelusi. Daca mai apare vreo nascuta de care nu stim o trecem dupa aceea.
Cred ca eu sunt singura care nu da ceai la bebe. Nici lui Andrei nu i-am dat. Il instalez la san destul de des, sper ca fac bine. A luat saptamana trecuta aproape 250 de grame, a fost prima saptamana cand am putut face diferenta si sa vad cat a luat intr-o saptamana.
mi_bebelina, succes la disertatie, sa iasa totul bine.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerillawww.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05) si puiul mic Raducu(06.06.2008)
nici io nu dau. Mufez o tsatsa, ca tot am cacalau.
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
povestea nashterii
cleo78 spune:
quote:
Originally posted by mi_bebelina
Gabitzam, Laurica.....va multumesc ca ma incurajati......si asa m-a luat un somn de nu am nici un chef de citit lucrarea......apoi tre sa fac si prezentarea in PPT.....uofffffffff......maine pe vremea asta sunt in focuri.......
bafta miiine!!!! bafta mila si pomana!!!
povestea nashterii
mi_bebelina spune:
quote:
Originally posted by cleo78quote:
Originally posted by mi_bebelina
Gabitzam, Laurica.....va multumesc ca ma incurajati......si asa m-a luat un somn de nu am nici un chef de citit lucrarea......apoi tre sa fac si prezentarea in PPT.....uofffffffff......maine pe vremea asta sunt in focuri.......
bafta miiine!!!! bafta mila si pomana!!!
povestea nashterii
Ca bine zici........sa fie......multzam!
YLARI spune:
quote:
Originally posted by mi_bebelinaquote:
Originally posted by YLARI
Fetelor, si vaccinul bebelunei este rosu ca un cos, dar nu stiu daca a supurat. Mda, denaturata... nu m-am uitat.
YLARI
http://community.webshots.com/album/561951230FYYkoq
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png
Probabil ca inca nu a supurat. Asteapta sa se ingalbeneasca si apoi ai sa vezi pata pe body, iar incet-incet se va usca. Cel putin asa s-a intamplat la Delia. Si iiplace Baby Calm? Am cumparat si eu dar nici nu se uita la el.....tu il indulcesti cu ceva? Ca Baby Drink este deja indulcit si asta ii place la nebunie.
Laurica.........pai la mine ar bea la ceai de nu s-ar mai opri. Dar citisem in prospect ca ceaiul e pentru sugari si pentru copii si doza e de 2-4 pliculete pe zi. Dupa prospect 2 pliculete inseamna 100 ml apa.iar 4.......200. A mea bea deja 200 ml.....cand o fi mai mare inseamna ca va bea mult mai mult decat doza maxima recomandata......
Nu iubita, nu ii pun niciun pic de zahar. Nici eu nu beau ceaiurile cu zahar. Nu ca ar avea vreo legatura Ii place foarte mult, il bea fara probleme. Uneori pun colic baby in el (un siropel) acela e dulceag, dar fata mea bea ceiut fie ca are sirop in el, fie ca nu. Ceea ce ma bucura.
In legatura cu vaccinul: e ok daca nu s-a intamplat inca, eu credeam ca sunt aiurea in tramvai si nu vad ce si cum.
Iubitzica mea, am pus-o in patutzul ei. Si peste zi chiar vreau sa o invat sa stea acolo, mai ales ca nu e 14 din carti acasa cu noi sa vina ea motz daca incepe sa planga fata sa o ia repede in brate.
Sunt tare fericita, fetelor.
Auziti, cred ca am mai intrebat, dar n-am fost atenta daca mi-a raspuns cineva: de la ce valoare a temperaturii ar trebui sa ma ingrijorez? Eu stiam ca daca iei temp intrarectal trebuie sa scad 0.5 si aia e valoarea reala. Ptr ca fata mea mai are uneori 37.1-37.3 (seara si intrarectal) dimineata are 36.4-36.6 (De asemenea stiam ca seara creste temperatura)
YLARI
YLARI spune:
quote:
Originally posted by inais
mi_bebelina referitor la ceaiul din plante (gen Baby Calm) noua pediarta ne-a atras atentia: bebe nu o sa vrea un ceai neindulcit! Pe ala sa-l bem noi! Daca-i dam ne-a zis sa facem asa: fierbem apa cu zaharul si apoi punem plantele sa infuzeze.
Sa nu intrebi cat zahar...ca-i dupa gust.
Eu citisem undeva, candva...ca nu e deloc recomandat sa inveti copilul cu gustul dulce pana pe la vreun an. Poate totusi se admite in ceaiuri si ce citisem eu era pentru dupa 6 luni cand incepe diversificarea.
Poate mai stie cineva de teoria asta si ma lamureste...
mamica Iasminutzei...adica lui mami si a lui tati
A mea il bea si neindulcit. Eu cred ca daca nu stie ce e ala dulce nici nu iti cere. Jur ca nu il indulcesc.
YLARI
Lilly79 spune:
stefany nastere usoasa
Wow...ce amintiri ati starnit prin postarile voastre legate de mutare de la odisee.Nu-mi vine sa cred cat de repede au trecut cele 9 luni, si ce perioada frumoasa a fost.Inainte de odisee eu am trecut si pe la aspirante cu multe indoieli in suflet din cauza unui doctor, dar iata ca doctorul s-a inselat si bebelusa mea s-a cuibarit la mine in burta unde-a stat 9 luni si aproape o saptamana (chiar daca alta doctorita ma "ameninta" din luna a-7a cu nastere prematura).Mare noroc am avut cu voi ca v-am avut alaturi; chiar daca eu nu postez foarte des, totusi am citit iar postarile voastre pline de sfaturi sau/si pline de umor ( cleo care-a intretinut de multe ori buna dispozitie). Singura mea parere de rau e ca nu locuiesc in Bucuresti sa ne fi intalnit si pe bune.
Gata cu melancolia,nu avem de ce sa fim triste pt perioada asta care s-a terminat, urmeaza o perioada si mai frumoasa impreuna cu copilasii nostri.
inais nici fetita mea nu adoarme dupa ce mananca. E tare agitata. De exemplu astazi s-a trezit pe la 7:30 a papat bine (160 ml) pana pe la 8 si ceva.Apoi a stat treaza, am povestit cu ea,m-am jucat putin cu ea, iar apoi a inceput sa planga si sa se agite.I-am dat iar papa si am adormit langa ea,cu ea cu tot.Pe la 9 si ceva s-a trezit iar, am schimbat-o si iar i-am dat sa pape (cred ca ma foloseste mai mult ca suzeta, dar degeaba incerc s-o leagan ca nu se opreste din plans si isi suge manutele, ma prinde cu gurita de maini si-mi suge si pielea de pe maini). Si-apoi m-am tot chinuit cu ea pana pe la vreo 12 si ceva (leganat + papat).Si deabia atunci a adormit.Oare daca plange asa mult, asta e semn de colici?
Problema la noi e ca nu pot nici sa programez iesirile cu carucior.Pana acum am iesit mai mult seara si de vreo 3 ori a plans aproape tot timpul cand a fost afara desi a papat bine inainte de-a iesi.Sper sa treaca perioada asta cu plansul si sa vina o perioada mai calma.
Poze
Lilly ,mami de Julia (30.05.2008)
DanaH spune:
quote:
Originally posted by gabitzam
Cred ca eu sunt singura care nu da ceai la bebe. Nici lui Andrei nu i-am dat. Il instalez la san destul de des, sper ca fac bine. A luat saptamana trecuta aproape 250 de grame, a fost prima saptamana cand am putut face diferenta si sa vad cat a luat intr-o saptamana.
gabitzam, nici eu nu ii dau ceai de niciun fel si nici lui alexndru nu i-am dat. la fel ca tine, o pun la san des. acum, e drept ca la noi nu sunt caldurile din romania, dar asa o sa fac si saptamanile astea doua cat venim in tara. sper sa scap de gura soacra-mi si a mamei.
inais, din cate stiu eu nu prea e bine sa dai la bebe zahar. una la manda ca se obisnuieste cu dulcele si doi la mana zaharul nu este bun oricum. este recomandat sa il dai dupa un an, sau chiar mai tarziu daca este posibil. acum, evident ca zahar exista in multe alimente si cand incepem diversificarea.... cam greu sa il ocolim total. dar trebuie sa incercam sa fie cat mai putin.
YLARI spune:
Ce faceti, fetelor, unde ati fugit toate???
YLARI
DanaH spune:
stefany, nastere usoara si refacere cat mai rapida. te asteptam cu vesti bune.
mi_bebelina, bafta la dizeratie! nu stiu cum va mai puteti voi, fetele cu examene, sa va concentrati. mie mi-a murti si enuronul ala obosit care mai ramasese dupa prima nastere. cand ma gandesc ca peste trei saptamani incep munca si trebuie sa imi termin teza.... ma apuca groaza.
DanaH spune:
quote:
Originally posted by YLARI
Auziti, cred ca am mai intrebat, dar n-am fost atenta daca mi-a raspuns cineva: de la ce valoare a temperaturii ar trebui sa ma ingrijorez? Eu stiam ca daca iei temp intrarectal trebuie sa scad 0.5 si aia e valoarea reala. Ptr ca fata mea mai are uneori 37.1-37.3 (seara si intrarectal) dimineata are 36.4-36.6 (De asemenea stiam ca seara creste temperatura)
ylari, pana la 37.5 este absolut normal. apoi pana la 38.5 nu trebuie decat sa o lasi mai dezbracata, sa fie mai racoare in camera. dupa 38.5 poti sa pui supozitor. cel putin astea sunt sfaturile aici. cat de ingrijorat.... cand sunt trei zile cu temperatura peste 39.5. nebuni, nu? mie imi venea sa le sparg capul cand ajungeam cu alexandru la urgentza dupa o noapte cu 39.5 si imi spuneau ca este bine copilul, ca il urmareste pe doctor. acum m-am mai obisnuit cu stilul lor spartan, care pana la urma functioneaza, ce sa zic.
in sfarsit ai si tu liniste in casa. bucura-te, ca trece repede concediul...