Polipi!!!

Buna! Cu siguranta s-a mai discutat de n ori...dar uite ca ne lovim si noi de problema asta...Baietelul meu de 3 ani are polipi si cica trebuie operat! Ma rog, nu am consultat decat un dr...una, Diana Ionescu, care, sincera sa fiu, nu mi-a lasat o impresie prea buna. Dupa ce ca platesc 850 RON consultatia la Medicover, vb cu mine doar 5 min, spunadu-mi clar si raspicat ca NU EXISTA alta solutie decat operatia! Nimic, nimic, cu altceva nu scap, si va fi din ce in ce mai rau!!
Matei merge de 3 luni la gradi si de atunci e mai mereu infundat in nas. Nu raceste repede...chiar ff rar...de cand merge la gradi n-a racit decat o data, insa e mereu infundat...Noaptea se scoala si plange ca nu poate respira si se chinuie sa-si traga nasul. I-am tot pus fel si fel de picaturi, dar mai nou nu-i mai pun decat apa de mare. De cateva zile ii dau Ketof seara si vad ca nu mai plange ca nu poate respira...e mai bine...dar tot isi trage nasul in somn si se agita. Banuiesc ca are si un fond alergic (si eu, si sotzul avem rinita alergica). M-a speriat dr ca o sa vad la toamna, cand or fi virozele in floare...o sa se agraveze rau...si ca singura solutie ramane operatia.
Vreau sa incerc si altceva! Aerosoli...vreau sa-i cumpar aparat de aerosoli...Sau picaturi pe baza de plante exista pentru asa ceva? Mergem si la mare., stam mai mult vara asta. Ce altceva sa fac, unde sa-l mai duc??
Am uitat sa va spun ca el e mucios de cand s-a nascut...si fornait...dar de cand merge la gradi, mult mai rau!!
Mersi mult pentru orice sfat!
Raspunsuri

Cristina_C spune:
Pisi, trebuie sa mergi si la alti medici. Sa-l consulte inca vreo doi ca sa ai mai multe pareri. Sau macar inca unul - o autoritate in domeniu, si atunci mergi pe mana lui. Trebuie sa fie si in Bucuresti un "top" al orelistilor. Nu ti-as spune asta daca n-am fi patit-o si noi. Am fost si eu cu copilul la o doctorita care mi-a zis ca trebuie neaparat operat de polipi. Asta se intampla acum 2 ani, avea aproape 4 ani copilul meu. Era prima toamna/iarna la gradinita si, in 2 luni, facuse deja 2 otite, avea mai tot timpul nasul infundat deci numai bun de operat, zicea ea. In primavara, insa, cand s-a mai incalzit, am avut noroc sa prind o perioada cand n-a mai fost racit si-am vazut ca noaptea respira mai bine pe nas, nu respira doar pe gura si nici nu sforaia. Faceam periodic teste de auz si ieseau din ce in ce mai bune (a doua otita a fost seroasa si a durat cateva luni pana lichidul din ureche s-a reabsorbit si, pana s-a reabsorbit, auzul era usor diminuat - ceea ce era perfect normal). Doctorita o tinea pe-a ei, ca, desi aparent mai bine, fara operatie o s-ajungem de unde am plecat, ba chiar mai rau. Prea era "fixata" pe operatie si nu tinea cont de ce-i povesteam eu. Eu stateam doar zi de zi si noapte de noapte cu copilul si stiam cum se simte. Si noaptea respira frumos pe nas, nu sforaia decat cand chiar avea muci, cand nasul era curat nu se auzea nici un sunet, dormea cu gurita inchisa si auzea normal. Intre timp am ajuns la alta doctorita (recomandata de multi altii pe un forum de aici) care mi-a spus ca in nici un caz nu se impune operatia - si am ascultat-o - era si convingerea mea, de altfel. Si uite ca acum, la 5 ani si jumatate, e bine mersi, si-a intarit sistemul imunitar si trec luni bune pana raceste si nici atunci nu face forme prea grave, iar otita a mai facut o singura data de atunci. Spune si tu, nu era pacat daca ma luam dupa prima doctorita si-i scoteam polpii? Si treceam si prin stresul cu anestezia - ca aici numai anestezie totala se face. De la a doua doctorita stiu asa: polipii se inflameaza la raceala, asa e si normal - dupa ce trece raceala, se micsoreaza si nu mai sunt o problema. Dar sunt cazuri cand polipii raman inflamati si nu mai cedeaza. Foarte importante sunt testele de auz - daca ies bine, inseamna ca se aeriseste urechea (pentru ca este o legatura) - daca nu, atunci e chiar periculos, poate fi afectat serios auzul - ireversibil si este nevoie sa fie scosi polipii. De asta trebuie un control amanuntit, nu expeditiv, de 5 minute.
N-am putut sa nu observ, in ultimii ani, si aici, si in Ro, o "moda" a operatiilor de polipi. Parca prea usor se ajunge la operatie. In unele cazuri se poate si fara, iar operatul "preventiv" nu mi se pare o solutie.
Si da, desfunda-i nasucul cum poti - cu apa de mare, cu picaturi din plante - trebuie sa existe asa ceva in farmacii.
Multa sanatate!

pisi_ella spune:
Rectific ceva: 85 RON, nu 850!!! Ar fi fost prea de tot!!!! Ei, oricum e mult...pentru cat a vb aia cu mine ...
Cristina_C, mersi de raspuns...asa voi face!

mamaluidavid spune:
Si David a facut tratament cu Ketof. S-a simtit ffff bine in timpul si putin dupa tratament.Parca 3 luni i-am dat. Nu mai sforaia,nu ii mai curgea din gurita.
Acum insa de vreo 4-5 luni raceste fff usor si tuseste ingrozitor. Pediatrul ne-a dat trimitere la ORL unde in urma radigrafiei au descoperit ca si niste polipi din fundul nasului sunt super inflamati (aici le spune adenoid,nu stiu sa traduc) .
Sapt. viitoare pe 3 am programat operatia si o sa scoata polipii din gat si nas.
Aaaa tratamentul cu Ketof l-am facut anul trecut in mai,prescris de pediatrul din Romania care la fel a spus ca are polipii inflamati insa inainte de operatie sa incercam acest tratament. Siropul l-am dat dim si seara si mai aveam un medicament,am uitat cum ii spune. Dupa trat. cu Ketof nu i-a mai curs din gurita deloc,avea 2 ani jumate si se uda pana la buric daca nu ii atrageam atentia sa tina gurita inchisa.Si o perioada nu a mai sforait deloc.
Multa sanatate!
EDIT: mi-am adus aminte ca tratamentul cu Ketof a fost asa: 1 luna sirop + inca un med. de 2 ori/zi ,pauza 2 sapt. sau 10 zile ,chiar nu-mi aduc aminte,in total 3 luni.

Noa spune:
Un medic ORL-ist exceptional este Marius Ursuleanu de la Budimex.Mergi cu incredere, este unul dintre cei mai buni.Dansul a operat-o pe Ioana de polipi anul trecut si sa stii, rezultatul a fost spectaculos: respira normal pe nas,pana si vocea i s-a schimbat putin(nu mai e fonfanita).Noi am cautat si ne-am interesat saptamani la rand ca sa ajungem la cel mai bun dr., mai ales ca era vorba si de operatie. Multa sanatate!
Mami de Ioana

laura-s spune:
Buna tuturor,
si noi avem aceeasi problema cu polipii. Baietelul meu Andrei face 3 ani in 14 iului si de 2 luni de cand mergem la gradi racim si ne curge nasul si facem febra 39-40. Antibioticele si-au facut efectul (poate pentru ca nu i-am mai dat pana acum nici un antibiotic, dar dupa inca 3 zile de gradi iar vine febra mare. Saptamana trecuta vineri mi-a facut febra 39.8 si am fost dimineata la ORL si ne-a dat ZINNAT, BETABIOPTAL si NUROFEN si daca pana miercuri cand merg la control nu-i trece ne programeaza la operatie; dar eu nu vreau sa-l operez; am auzit de la multe cunostinte care si-au operat copii ca in 3, 4 luni s-au refacut...si in plus piticul meu a sforait acum pentru prima data, dar daca reusesc sa-i curat nasucul cu aspiratoul atunci doarme linistit, nu sforaie....Eu am auzit ca daca il operez mai repede de varsta de 6 ani atunci sunt 90% sanse sa se refaca, asa ca voi incerca sa aman cat pot, mai ales ca acum e prima data cand s-au inflamat si a mai fost racit si nu am avut probleme de genul acesta.
Multumesc
si multa sanatate la pitici,
Laura S.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/pitilau2004/my_photos

bubi spune:
si noi am avut indicatie clara de operatie dupa primul consult (Dr Adelaida Iorgulescu-Medicover si spitalul Gr. Alexandrescu). Am cerut a doua opinie (Dr. Dan Gheorghe- Budimex si Sanador). Ne-a mai pasuit 6 luni, acum vom merge din nou la control. Numarul otitelor facute cantareste serios in indicatia de operatie, din ce am vazut...
Luati a 2-a parere! Doctorul e foarte important! Fiind o specialitate chirurgicala, ORL-istii sunt predispusi la trimiterea la cutit....
Sanatate!
revin: incercati aparatul Salin si sau cel cu esente de la Olinth

lorellay spune:
Mamaluidavidsi la noi tot adenoirita se numeste in termeni medicali.
Ella...si noi avem probleme cu Codrin>raceste, tuseste, ii curge nasul.Dar noua doi orl-isti ne-au recomandat sa nu apelam inca la operatie.Si sincer eu nici nu vreau inca.
Am citit ca operatia de polipi se face cam dupa 6 ani atunci ar avea si copii imuntate formata si se vede cum sta treaba.Acum sunt prea mici.
Aerosoli am facut si noi, in spital ca nu avem nebulizator acas.A fost super bine...si o perioada de vreo 2 sapt dupa.dar noi il ducem in colectivitate, la cresa , si e inevitabil sa nu ia ori tuse, ori muci,chiar conjunctivita mi-a luat.
Am o coelega ce are acasa nebulizator si il foloseste pt copii imediat ce vede semne de raceala si e foarte bun.Dar solutia folosita doar la recomandarea medicului pentru ca depinde de varsta si afectiunea copilului.
Dar e super cu asa ceva in casa.
Si ce am mai citit eu..ca ar ajuta pt polipi..in casa aparat salin si mers cu copilul la salina.Dar asta doar din ce am citit.Nu stiu nici un exemplu concret.
Multa sanatate.
Sorana 19+ si
Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
http://community.webshots.com/user/lorellay15

mussette spune:
Buna!
Noi l-am operat pe puiut anul trecut. Acum e bine, respira bine, nu mai doarme cu gura deschisa si nici nu a mai racit atat de des in ultimul timp (inainte facea otite f.des)
Iti recomand dr Toader Miorita (Medlife-Grivitei si Spit. Grigore Alexandrescu).
Numai bine
mussette

cgeea spune:
NU sunt de specialitate, dar din cate stiu polipii sunt o vegetatie care se regenereaza, mai mult sau mai putin. Gradul in care se refac depinde si de modul in care au fost extirpati si de particularitatile organismului. Si chiar daca se refac, e foarte probabil sa nu mai creeze problemele de la inceput.
Apoi, draga ELA, daca problemele au aparut odata cu gradinita, cred ca e corect sa te gandesti la un teren alergic, mai ales ca zici ca si voi aveti problema asta. Eu iti scriu acum din experienta personala, suntem amandoi cu alergii iar copilul meu a tot racit de cand am inceput gradi, nu chiar imediat ci de prin ianuarie. Si in sfarsit mi-am facut curaj si am testat-o - stiam ce o asteapta - si am aflat cu surpriza ca e alergic copilul meu la... aditivi alimentari!!! Acum suntem sub tratament, sper din toamna sa nu o luam de la capat, mai ales ca medicul nostru spune ca de fapt asat era cauza tuturor infectiilor pe care le facea.
Succes!
Gea

Maadi spune:
Si noi l-am operat anul trecut pe Calin de polipi, iar anul acesta de amigdale, desi dl. dr. a incercat sa le salveze, dar nu s-a putut.
Il recomand si eu din tot sufletul pe dl. Marius Ursuleanu de la Budimex.
Multa sanatate.
Maadi si Calin (19.07.2003)