Ce fel de viitor ...

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

eu n-am nici o treaba cu religia, putin imi pasa la urma urmei ca e pacat sau nu-i pacat, ce ma surprinde e ca e o viata de om de care nimeni nu tine cont. Probabil subiectul asta imi aminteste de o perioada relativ nefericita a vietii mele in care am invatat ca un om = zero fara bani, suport, sprijin.... faptul ca te nasti (daca apuci) fiinta umana nu-ti garanteaza nici un drept. Si asta anuleaza din start toate pledoariile noastre pentru vai saracii copiii din Africa, vai saracii copii care n-au cozonac de Craciun, vai X n-are ciorapei si Y e destept si hai sa-l sprijinim sa ajunga mare. Sau sa devina sanatos.
Pe ce criterii trebe sa ni se rupa inima de unii si sa ne doara in cot de altii - care tot copii sint, sint vii, simt, au o viata in fata, au ...suflet, deja?

Sincer, au inceput sa mi se para ipocrite rau apelurile astea la sensibilizare dupa ce am vazut cu cita simplitate se condamna la moarte un bebe ca oricare altul. Nu e nimic personal, nu ma refer la X, Y, Z, e chestiune de mentalitate... Eu una nu pot fi duala, consider ca TOTI copiii intr-o lume ideala ar trebui sa aiba dreptul la copilarie, pe asta nu trebuie sa o merite, pur si simplu trebuie sa o aiba. In rest, cum isi fac viata ca adulti, depinde de ei. Dar copilaria nimanui nu ar trebui sa fie distrusa. Indiferent cine e mama-sa, tat-su, si ce greseli au facut ei. Un bebe mic inca n-a apucat sa greseasca cu nimic. N-are istorie. Si nu trebuie judecat dupa un ADN pe care il poarta fara vina sau voia lui.

Asa ca, dupa ce am vazut reversul medaliei, mi-e cam greu sa mai cred toate vaicarelile de pe aici "vai, ce nenorocire s-a intimplat"... si ce suflete sensibile sintem noi si nu putem concepe asa ceva. Nu ma refer la acest forum, ci in general. Pentru ca reactia la uciderea acelui copil a fost a societatii in general.
Imi amintesc de copilaria mea in care ma minunam cum de unii pot da vacilor prajituri si la citiva metri de ei sint copii care mor de foame.... Uite ca se poate, si uite ca e general valabil...
N-am chef sa combat nimic, sint sigura ca sint mentalitati care nu se schimba. Era o constatare, atit... constatarea mea, personala. Asta intr-un fel imi confirma ideea ca ne nastem perfecti si ne pervertim pe parcurs. Ma duc sa imi pup bebelina, lumea ei e mult mai frumoasa ca a noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karina1976 spune:

Elise, m-ai lasat fara cuvinte.

Corina - de Paul - 04.06.2002 si Patricia - 13.11.2007

"Doamne, ajuta-mi sa nu uit!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Elise, ...
Nu sunt flori cate as dori sa ti le ofer!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Initial nu aveam de gind sa scriu la acest subiect, mai ales ca mi-a redeschis rani pe care le-am crezut vindecate.... Insa atitudinea celor pro avort este incredibila. Voi stiti cum arata un fat la 22 de saptamini? Eu stiu, pentru ca mi-am pierdut doi baietei in aceasta perioada. Erau complet dezvoltati, cu ungiute, gene, cu pielea atit de subtire, incit se vedea singele pusind in vene. Erau perfecti, semanau asa de tare cu sotul meu, mai trebuiau doar sa creasca...
Nimeni si nimic nu are dreptul sa ucida aceasta fiinta oricare ar fi motivatia. Ca e vorba de o fetita de 11 ani? E foarte trist... Ca a fost violata? E intr-adevar tragic... Ca va ramine cu traume psihologice? Ar fi ramas oricum, cu avort sau fara... Mi s-a rupt inima cind am citit despre Florina, nu e vinovata cu nimic, nu a meritat sa i se intimple asa ceva, poate nu va mai putea fi copil nicodata... Dar oare cu ce a fost vinovat acel fat, acea viata trecuta de jumatatea dezvoltarii ei?
Nu sint nici habotnica, nici fanatica, insa nimeni nu ma va putea convinge ca s-a facut ce se cuvine.
Si inca ceva: mi-e rusine ca tari care se cred civilizate practica avortul pina in saptamini atit de avansate....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by Flaflo

Initial nu aveam de gind sa scriu la acest subiect, mai ales ca mi-a redeschis rani pe care le-am crezut vindecate.... Insa atitudinea celor pro avort este incredibila. Voi stiti cum arata un fat la 22 de saptamini? Eu stiu, pentru ca mi-am pierdut doi baietei in aceasta perioada. Erau complet dezvoltati, cu ungiute, gene, cu pielea atit de subtire, incit se vedea singele pusind in vene. Erau perfecti, semanau asa de tare cu sotul meu, mai trebuiau doar sa creasca...
Nimeni si nimic nu are dreptul sa ucida aceasta fiinta oricare ar fi motivatia. Ca e vorba de o fetita de 11 ani? E foarte trist... Ca a fost violata? E intr-adevar tragic... Ca va ramine cu traume psihologice? Ar fi ramas oricum, cu avort sau fara... Mi s-a rupt inima cind am citit despre Florina, nu e vinovata cu nimic, nu a meritat sa i se intimple asa ceva, poate nu va mai putea fi copil nicodata... Dar oare cu ce a fost vinovat acel fat, acea viata trecuta de jumatatea dezvoltarii ei?
Nu sint nici habotnica, nici fanatica, insa nimeni nu ma va putea convinge ca s-a facut ce se cuvine.
Si inca ceva: mi-e rusine ca tari care se cred civilizate practica avortul pina in saptamini atit de avansate....

"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca

Nici nu poti sa-ti imaginezi cat de mult te inteleg!
Dumnezeu sa-ti dea putere sa treci peste aceasta nenorocire!Intr-o situatie oarecum asemanatoare eu mergeam pe strada plangand si nu-mi pasa ca lumea se uita la mine,mi-as fi dat viata fara sa clipesc pentru copiii care au fost nevoiti sa se nasca inainte de vreme.
Cand treci prin momente ca acestea este greu sa intelegi de ce sunt femei care nu au suflet si considera un copilas un dusman de care sa scape indiferent cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

De acord cu cele postate mai sus ,este vorba despre un forum pe care posteaza mamici,nu calai...Nu este posibil sa ramanem indiferenti.Da,si mie mi se pare incredibil cum tari civilizate accepta sa ucida prunci aproape complet formati,iar in Romania nu ai voie sa ucizi un caine care a muscat un copil,de exemplu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

quote:
Originally posted by Clover

Sa imi explice si mie cineva de unde au rasarit in Romania atitudini atat de puternice anti-avort. In afara de varianta cu viata vesnica ce ar determina o romanca sa vrea( probabil) interzicerea avorturilor?

Larisa, stai tu linistita ca nu sare nimeni de bucurie in sus. Putem doar spera ca viata ei sa fie relativ normala. Si sincera sa fiu ea va fi singura in masura peste ani sa spuna daca ar fi vrut sa pastreze aceasta sarcina sau nu. In contextul actual au decis parintii.

Nu stiu daca are vreo legatura, dar eu ma intreb cum se face ca au devenit romānii atit de credinciosi dupa Revolutie. Ca "inainte" nu era picior de pionier in biserica...

In alta ordine de idei, da, ma bucur ca Florina este bine. Atit de mult s-a vorbit despre cit de periculos e avortul si cit de mult ii pune viata in pericol (muuuuult mai mult decit sarcina pina la termen si nasterea in sine) incit nu pot decit sa fiu fericita pentru ea ca a scapat de cosmar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

quote:
Originally posted by Clover

Sa imi explice si mie cineva de unde au rasarit in Romania atitudini atat de puternice anti-avort. In afara de varianta cu viata vesnica ce ar determina o romanca sa vrea( probabil) interzicerea avorturilor?

Larisa, stai tu linistita ca nu sare nimeni de bucurie in sus. Putem doar spera ca viata ei sa fie relativ normala. Si sincera sa fiu ea va fi singura in masura peste ani sa spuna daca ar fi vrut sa pastreze aceasta sarcina sau nu. In contextul actual au decis parintii.

Clover, in liceu cand am auzit prima data de avorturi mi-a fost imposibil sa le inteleg. Mi se parea un act impotriva iubirii. Nu poti sa iubesti o femeie si sa o duci de mana sa faca avort. Pe langa trauma fatului pe care atunci nu o constientizam pe atunci e trauma tinerei ce trebuie sa ucida rodul iubiri lor.

Mi se parea clar un act impotriva iubirii intre oameni in general si intre cei doi posibili parinti in special. Inca de atunci mi-am zis ca n-o sa fac niciodata asa ceva indiferent de situatie, cauza, context. Si pe atunci nu eram deloc credincioasa. Stiam ca Dumnezeu exista, ma rugam dupa modelul parintilor seara si cam atat.
Imi aduc aminte ca pe atunci nici nu stiam cat de brutal e un avort. Imi imaginam ca ii face o injectie ceva inainte sa il scoata din burtica mamei. Sincer iti spun ca prima data cand am auzit care e adevarata procedura am refuzat sa cred ca un om poate face asa ceva si alti oameni isi dau consimtamantul.

Larisa si Alexia (13 iulie 2006)

http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Nu stiu de ce pe mine nu ma uimeste ca EXACT cele care pretindeau mai deunazi oarece laxitate la legile morale: nu rivni la bunul altuia, sa nu inseli, sa nu furi, astazi gasesc cu cale sa acuze de omor.
E adevarat ca prima oara o cereau pentru ele, si acum arata cu degetul o fetita de 11 ani violata,
Veste buna deci pentru cele pro-life, moralitatea poate fi cistigata in Romania, atita timp cit vorbim de ceilalti. (Daca e vorba de noi, facem subiect si legi separate).

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Andrada draga mi se pare cam dura postarea ta. Faci generalizari si parca asta nu este in spiritul discutiilor corecte si obiective. Eu nu cred ca aceste pareri diferite au la baza convingeri religioase. Zau nu.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput