Ce fel de viitor ...
Raspunsuri - Pagina 17
lunna27 spune:
Si pana la urma toate bune si frumoase,dar se stie ceva despre copil,a fost scos viu sau cum?s-a dat in presa vreun detaliu??
speed spune:
quote:
Originally posted by larissa_79quote:
Originally posted by Clover
Sa imi explice si mie cineva de unde au rasarit in Romania atitudini atat de puternice anti-avort. In afara de varianta cu viata vesnica ce ar determina o romanca sa vrea( probabil) interzicerea avorturilor?
Larisa, stai tu linistita ca nu sare nimeni de bucurie in sus. Putem doar spera ca viata ei sa fie relativ normala. Si sincera sa fiu ea va fi singura in masura peste ani sa spuna daca ar fi vrut sa pastreze aceasta sarcina sau nu. In contextul actual au decis parintii.
Clover, in liceu cand am auzit prima data de avorturi mi-a fost imposibil sa le inteleg. Mi se parea un act impotriva iubirii. Nu poti sa iubesti o femeie si sa o duci de mana sa faca avort. Pe langa trauma fatului pe care atunci nu o constientizam pe atunci e trauma tinerei ce trebuie sa ucida rodul iubiri lor.
Mi se parea clar un act impotriva iubirii intre oameni in general si intre cei doi posibili parinti in special. Inca de atunci mi-am zis ca n-o sa fac niciodata asa ceva indiferent de situatie, cauza, context. Si pe atunci nu eram deloc credincioasa. Stiam ca Dumnezeu exista, ma rugam dupa modelul parintilor seara si cam atat.
Imi aduc aminte ca pe atunci nici nu stiam cat de brutal e un avort. Imi imaginam ca ii face o injectie ceva inainte sa il scoata din burtica mamei. Sincer iti spun ca prima data cand am auzit care e adevarata procedura am refuzat sa cred ca un om poate face asa ceva si alti oameni isi dau consimtamantul.
Larisa si Alexia (13 iulie 2006)
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
da larissa,a fost cu adevarat un act de iubire intre fetita de 11 si unchiul ei! iar ne raportam la ideile si experientele proprii,fara sa ne gindim o secunda la problema in cauza.
iar din cite stiu eu,procedura pe care ai descris-o cu citeva pagini inainte cu atita pasiune,se efectueaza dupa ce fatului i-a fost administrata o substanta letala,nu i se smulg membrele pe viu...dar avind in vedere hobby-ul tau nu mai mai mira nimic...
Adela99 spune:
quote:
Originally posted by desprecopii
Andrada draga mi se pare cam dura postarea ta. Faci generalizari si parca asta nu este in spiritul discutiilor corecte si obiective.
pai nu face nici o generalizare ca zice "EXACT"
Andrada spune:
Ai dreptate, ar fi trebuit sa scriu ca UNELE dintre cele care o acuza pe fetita de crima....
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
desprecopii spune:
Acum, cred ca e important ca fetita sa mearga mai departe pe drumul vietii. Sper din suflet sa nu aiba o trauma si sa poata prinde din mers firul copilariei.
E important ca faptasul sa fie intemnitat si ranile sa se vindece. Nu ma indoiesc ca toata lumea vrea asta. E important ca orice parinte sa invete lectiile din aceasta intamplare fara happy end. Nu mai are sens sa vorbim despre cine are sau nu dreptate. Nu asta conteaza. Conteaza ca asemenea lucruri oribile: violuri la copii - sa nu se mai intample niciodata.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
speed spune:
desprecopii,with all due respects ,pe ultimele pagini s-a tolerat delirul religios al unor persoane ce n-au nici in clin nici in mineca si nici nu le intereseaza cum se desfasoara o procedura medicala si cu atit mai putin situatia micutei in cauza...daca alea n-au fost generalizari,atunci nu stiu ce e aia o generalizare.
acuma vorbind despre Conteaza ca asemenea lucruri oribile: violuri, la copii sa nu se mai intample niciodata. sincer nu vad cum asemenea fapte ar putea fi stopate,din pacate.se intimpla peste tot,nu numai in romania...diferenta consta in modul in care se acorda ajutor (in romania inca se mai arunca doar cu pietre) victimelor acestor oribilitati.
Elise spune:
Andrada,
exact, mie putin imi pasa de toate legile bisericesti, si de biserica la fel. Eu una nu ma dau nici bisericoasa, nici mare caritabila, nici nu ma oripilez ca sa demonstrez ca ma ia cu rau la linguritza ca X isi inseala nevasta. Asta e, admit ca asta se mai intimpla. Uite ca laxitatea mea morala - pe care n-o contest - imi permite. Dar n-as fi in stare sa ucid un copil la 22 de saptamini. Pur si simplu n-as putea. Dincolo de orice legi omenesti. Mi s-ar parea echivalent cu a ucide unul de pe strada, din carucior. Da' probabil pina la urma femeile de bine ar face-o si pe asta, daca ar exista o interpretare a vreunei legi care sa le permita. Eu aveam 900 de grame cind m-am nascut. Pruncul ala cit avea, cind a fost facut bucati de civilizatia si drepturile oamenilor?
Unde e linia de demarcatie?
Probabil linia de demarcatie e exact impresia ta ca a ucide un bebe e echivalent cu a cumpara un telefon de la un bisnitar ... nu e obligatoriu sa sesizezi diferenta... la urma urmei, de unde nu e, nici Dumnezeu - al nimanui - nu cere...
Nu cred ca mai intru pe aici foarte mult timp de acum incolo... m-am cam lamurit si-s satula de ipocrizie din viata reala, nu-mi mai trebuie si doza online. M-am inscris pe forum cind imi doream cu disperare un copil, si iubesc copiii, in primul rind imi iubesc copilul meu si intr-al doilea TOTI copiii - asa ca n-am chef sa fac parte din nici o gashka care ibeste copiii de nu mai poate da' sustine uciderea unui bebe. E impotriva firii mele.
speed spune:
quote:
Originally posted by Elise
Eu aveam 900 de grame cind m-am nascut.
si care e relevanta in cazul asta? tatal tau e unchiul mamei tale? mama ta a avut 11 ani cind te-a nascut de 900g? sau ai tupeul sa spui ca nu conteaza?
Marox spune:
Nu cred ca o femeie care a avut un avort spontan sau care a facut un copil dupa multe tratamente sau n-a reusit sa ramina niciodata insarcinata sau incearca in continuare sa aiba un copil sau care a adoptat va intelege pozitia pro choice in cazul asta.
Cu citeva exceptii, bineinteles. Avmaria .
speed spune:
quote:
Originally posted by Marox
Nu cred ca o femeie care a avut un avort spontan sau care a facut un copil dupa multe tratamente sau n-a reusit sa ramina niciodata insarcinata sau incearca in continuare sa aiba un copil sau care a adoptat va intelege pozitia pro choice in cazul asta.
de acord...dar (nu mai caut acum data exacta a mesajului) cu ceva timp in urma snee intreba serios daca e cineva dispus sa adopte copilul florinei...pauza totala.