***LMACapsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (70)
Raspunsuri - Pagina 12
kay spune:
mica, l-a purtat cu mare mandrie in parc (madria mea) ! da n-am apucat sa fac poze ca m-am intalnit cu o colega de fac in parc, ne-am tot povestit si ea s-a jucat mai mult cu taica`su si l-a murdarit si l-am bagat la spalat si acu e la uscat.
booon, deci sa va istorisesc :) fricile mele :
1. are sternul marit, mica, tu cred ca ai vazut, si coastele defomate de la aparate de respirat si coaste desfacute. o sa ii fac poza sa vedeti. asa o sa ramana. e nasol si mi-e frica sa nu aiba complexe legate de asta. sunt deformate rau de tot.
2. nu vorbeste inca. ce-i drept, abia ii revine vocea, dar ma gandesc ca ar fi tb sa zica mama, tata, ceva... si o suspecatm ca nu aude, da m-a linistit pesiatra. oricum, o mai las nitel si ii fac un test de auz.
3.nu o scot destul din casa. fiind fff cald si ea cardiopata, nu pot sa o scot pe caldurile astea... o scot seara, dupa 6-7, in parc... o afecteaza?
4. in masina ii bag aer conditionat. ii face rau? da nici nu pot s-o las sa transpire ca se deshidrateaza. si-asa suntem cu diureticul in pom...
5. soacra-mea zice s-o las sa mai stea in curent, ca se caleste, da i-am explicat frumos ca daca face pneumonie (asta nu pot sa zic pe forum ce-i fac, ca nu se cade)... si totusi o lasa intre usi si geamuri deschise cand mergem la ea... sunt eu nebuna?
6. in cont mananca borcane, m-am lasat pre usor, da nu mesteca si vomita tot... ce sa fac? ii dau pt etapa 2-3, 6-9-12 luni, cu bucati si se impaca dinc e in ce mai bine cu bucatile...
7. inca ii sterilize. da asta ma vb cu mica, si deja i-am dat 1 bibe nesteril.
8. n-am spalat vasele si mi-e lene... daca se aduna teanc, eu nici ca mai fac ceva. ma depasesc numeric !
astea sunt fricile mele pe ziua de azi
oana deSOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com
kay spune:
aoleo, uitasesi :
azi s-a ridicat in fund singurica pt prima data si in patru labute, tot pt prima data. si s-a ridicat si in picioare agatandu-se de mine, tot pt prima data.
frica 9 : oboseste repede, doarme zic eu multicel : 12 h noaptea, 1-2 ore dupa amiaza si inca o 30min-1 ora daca face multe ture prin casa. e mult?
asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an
Sonia
www.helpsonia.com
ELTEKA spune:
Multumim pentru urarile de ziua lui Elias! La multi ani tuturor capsunicilor!
Ralucami
Cred ca te-am ratat, ahhhhhhhhhhh, numai acum am vazut mesajul Ti-am dat PM, in caz ca nu dormi la ora asta! Imi ia doua ore sa ajung la Helsinki! Vin cu Kawaiul la petit negresit.
Ella
Nu trebuia sa mergi in iulie?? Eu n-am mai deschis forumul.. Imi pare foarte rau ca nu ne-am intalnit
Liviana
Iti dau un PM asap
Madi
Am pus niste poze pe cand te intorci din concediu!
Mica
Ce frumoasa e Maya! Am recunoscut niste peisaje din Antalya.
Angiuta
O sa-ti scriu cand venim la Berlin!
Sonia&Oana
, am plans la filmulet, Sonia e o scumpa iar tu, Oana, esti fantastica!
Mamica lui ELIAS( 31.05.2007)
kay spune:
Eltekaaaaa !!!
Elias nu mai e demult chel... si in toate pozele rade... si e asa de mareee si frumooos !!! primiti pupici de la noi? multi, da multi de tot !
Iulia, va pupam mult si pe voi !
Sonia
www.helpsonia.com
kay spune:
cea mai tare chestie pe care am vazut-o azi, m-a amuzat atat de tareeee :
when in trouble or in doubt, run in circles, scream an shout.
mi-am pus-o si in semnatura
Sonia
www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."
ELTEKA spune:
Primim cu drag, Oana.
Contrapupici din suflet tie si Minunii tale!
Mamica lui ELIAS( 31.05.2007)
An@ spune:
Uraaaaaaaaaaa! A aparut Elteka!!
Vazut poze cu Elias! tot haios, cum il stiam! Mai povesteste-ne desre el, ce mai face,...ce carti mai citesti despre educatie?
mami de Ana (22 mai 2007)
Vali5 spune:
Buna dimineata!
chiqui, ma bucur ca iti place baiatul meu Sa stii ca asta e motivul principal pentru care vreau sa fac bb2 asa repede - sa aiba amandoi pe cineva apropiat ca varsta. Eu stau intr-o zona retrasa, nu e nici un copil pe aici si ajung foarte rar in parc sau in alte locuri cu copii. Si deja observ la Andrei ca ii e un pic teama de copii. Cu adultii nu are nici o problema, dar cu copiii... Ce mai face Livia?
Liviana, multumesc pentru urari! Da, Andrei nu mai are de mult timp cute la picioruse, mie mi se pare ca e chiar un pic slabut, i se vad coastele si are 2 sticksuri de picioruse. Dar asa e el, seamana cu taticul lui. Atata timp cat ia in greutate, nu are probleme si doctora zice ca e ok incerc sa nu imi fac griji.
Am vazut pozele cu Matei si Bogdan - sunt tare dulci si ma innebunesc ochii lor maaari
Offf, kay, saracuta de tine, cu ce spaime trebuie sa traiesti... Hai sa iti raspund asa cum ma pricep eu:
1.Chiar nu se mai poate face nimic in privinta sternului si coastelor, macar o ameliorare? Pe la 1-2 ani eu am avut sternul marit (ca o cocoasa in fata) si mama m-a scos foarte mult la plaja + namol si s-a rezolvat. La mine era vorba de rahitism, la Sonia e cu totul altceva, dar cine stie... Daca va ramane asa, e foarte probabil sa fie complexata si ma gandesc ca va depinde foarte mult de voi (parintii) sa vorbiti cu ea si sa incercati sa o scapati de complexe.
2.La 1 an si 2 luni Andrei zice doar mama, tata, tataie, si restul pe limba lui. Unchiul meu a spus primele lui cuvinte la 3 ani. Eu zic sa nu te ingrijorezi inca.
3.Si eu il scot pe Andrei numai dimineata pana la 9 si de la 17:30 pana seara. Nu vad de ce ar afecta-o pe Sonia ca o scoti cand e mai racoare, cred ca e foarte bine
4.In masina am bagat aerul conditionat din vara trecuta si Andrei avea doar 2-3 luni. Asa il tin si acum. E tortura sa stam in masina fara aer conditionat. Daca n-am avea aer conditionat ar trebui sa deschidem geamurile si se face un curent in masina...
5.De cand l-am nascut pe Andrei l-am tinut cu usi si geamuri deschise. Bine, cand e curentul prea mare (se trantesc usi, geamuri) mai inchid din ele. Si pana acum Andrei nu a racit niciodata. Soacra mea moare si acum cand ma vede cum il tin sau ca ii fac baie cu geamul deschis, dar e problema ei. La Soso e altceva ca nu a stat in curent pana acum si s-ar putea sa raceasca daca o tii brusc mai mult timp in curent, probabil trebuie putin cate putin.
6.De mancare cu bacati mai mari cred ca trebuie sa mai incerci. Andrei de vreo luna mananca cu bucati mai mari, dar de abia are si el dinti de 2 luni. Si la fel facea cand ii dadeam primele dati, scuipa si ii venea sa vomite. Il lasam si incercam din nou a doua zi. Pana la urma s-a obisnuit.
7. Nu stiu cum e cu sterilizatul in cazul Soniei. Dr ce zice? Lui Andrei nu i-am mai sterilizzat de la vreo 3-4 luni.
8. Cu vasele... cumpara o masina de spalat vase
9.Andrei doarme 12-13 ore noaptea si de doua ori pe zi cate 1-2 ore.
Felicitari pentru ridicatul in fund, in patru labe si in picioare! Bravo, Soso!
Acum am vazut filmuletul - ce mare si frumoasa s-a facut Sonia!
Elteka, ce mare si scump s-a facut Elias!
Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007
An@ spune:
quote:
Originally posted by kay
mica, l-a purtat cu mare mandrie in parc (madria mea) ! da n-am apucat sa fac poze ca m-am intalnit cu o colega de fac in parc, ne-am tot povestit si ea s-a jucat mai mult cu taica`su si l-a murdarit si l-am bagat la spalat si acu e la uscat.
booon, deci sa va istorisesc :) fricile mele :
1. are sternul marit, mica, tu cred ca ai vazut, si coastele defomate de la aparate de respirat si coaste desfacute. o sa ii fac poza sa vedeti. asa o sa ramana. e nasol si mi-e frica sa nu aiba complexe legate de asta. sunt deformate rau de tot.
2. nu vorbeste inca. ce-i drept, abia ii revine vocea, dar ma gandesc ca ar fi tb sa zica mama, tata, ceva... si o suspecatm ca nu aude, da m-a linistit pesiatra. oricum, o mai las nitel si ii fac un test de auz.
3.nu o scot destul din casa. fiind fff cald si ea cardiopata, nu pot sa o scot pe caldurile astea... o scot seara, dupa 6-7, in parc... o afecteaza?
4. in masina ii bag aer conditionat. ii face rau? da nici nu pot s-o las sa transpire ca se deshidrateaza. si-asa suntem cu diureticul in pom...
5. soacra-mea zice s-o las sa mai stea in curent, ca se caleste, da i-am explicat frumos ca daca face pneumonie (asta nu pot sa zic pe forum ce-i fac, ca nu se cade)... si totusi o lasa intre usi si geamuri deschise cand mergem la ea... sunt eu nebuna?
6. in cont mananca borcane, m-am lasat pre usor, da nu mesteca si vomita tot... ce sa fac? ii dau pt etapa 2-3, 6-9-12 luni, cu bucati si se impaca dinc e in ce mai bine cu bucatile...
7. inca ii sterilize. da asta ma vb cu mica, si deja i-am dat 1 bibe nesteril.
8. n-am spalat vasele si mi-e lene... daca se aduna teanc, eu nici ca mai fac ceva. ma depasesc numeric !
astea sunt fricile mele pe ziua de azi
Sonia
www.helpsonia.com
Kay, frumos filmuletul!! stii ce am constatat? ca atunci cand era mica era leita taica-su, acum mi se pare ca seamana bine cu tine.
acum despre fricile, tale...toate avem diverse frici legate de copiii nostri. hai sa le luam pe rand:
1. Nu stii ce talente deosebite zac in ea, poate va fi o pictorita de succes , sau scriitoare,sau...astfel de oameni deosebiti se fac usor placuti, iar defectele fizice de obicei nici nu le observi. Nu-mi zice ca nu stii persoane de genul asta...iar tu sigur o sa-i cultivi increderea in ea, ca este un copil deosebit, pretios, incredibil de norocos, ca este ff iubita de Dumnezeu.
2.stiu copii de 2-2,5 ani (cel putin 2), nascuti normal, dezvoltati normal, dar care nu vorbesc deloc (nici mama, nici tata,..), dar inteleg f multe. Nu cred ca e o problema de nerezolvat, daca chiar crezi ca e o problema. Mai mult ca sigur tine de ritmul fiecarui copil...iar Sonia toate le-a facut la timpul ei si in ritmul ei.
3. pe caldurile astea nici un copil nu sta mult afara. A mea e matinala, asa ca la 7 e in parc, unde e umbra si sta pana la 9 apoi dupa-masa de la 6-7 pana pe la 10 seara, pt ca nu se culca mai devreme de 10 (are legatura cu mesele ei progr asta).
4.in masina bag ac, in fata, in spate ii inchid si oricum am grija sa nu bata spre ea.
5. in nici un caz curent. pe mine ma doare capul, ceafa sau urechea/maseaua de la curent. daca ai ac, mai bine ac, dar sa nu bata pe ea, sau sa fie in alta camera, noi asa facem.
6. pai daca citesti pe aici, sunt o gramada de copii care inca nu mananca nici pasat cu furculita, ca-si fac greata. deci sunteti in grafic.
7. si sotu' inca ii sterilizeaza lu' fii-sa biberoanele (doar seara). Am zis ca o sa arunc sterilizatorul. si la mare s-a carat cu sterilizatorul. Eu ii oparesc regulat vesela, bibe,...dar sa stii ca te inteleg: de nimic nu sunt mai stresata decat de enterocolite, deci si eu sunt maniaca cu spalatul. I-am sterilizat regulat pana la 10 luni.
8. la mine e treaba lu' sotu'. de cand stau cu el, rar am prestat asemenea activitate (fac altele).
mami de Ana (22 mai 2007)
kay spune:
Vali, m-am exprimat eu gresit : o afecteaza ca nu o scot destul. asta era problema. ca in Germania plecam la 12 juma si ne mai intorceam la 6. haladuiam pe strazi de nebune, lua masa la picnic, in parc, era asa frumos... stateam in curtea interioara si ne jucam... era cu totul altceva. si acum brusc nu mai iese din casa uneori cu zilele... dar totul o sa se schimbe, pt ca e obligatoriu sa-mi iau masina. acum ca tata nu mai e si ta`su se invredniceste rar sa fie util... doamne fereste am nevoie sa zbor la spital... ce fac? sun la taxi pana vine unu? sau la salvare? mai bine fac medicina si-mi deschid spital !
Ana, la mine n-are cine sa le spele. ca`s doar eu. da mai pacalesc mama sa mai vina pe la mine sau mai trece cate o prietena si ma mai ajuta. chiar ieri au fost la mine 2 prieteni si se jucau cu Soni in timp ce eu strangeam. si dupa 10 min vin la mine disperati ca nu mai pot, ca sunt extenuati ! :)) 10 min !!!
multumesc pt raspunsuri, ma mai linistisi.
Vali, spor la bb2 !!! presteaza acolo, ca noi facem galerie aici !
Ana, trebuie sa-mi iau intai masina, sa nu mai depind de conovaru sau de prieteni ca sa ies din casa... si pe urma pronit ca facem petrecerea aia de care va povesteam pt ziua Soniei ! si ne intalnim !
Sonia
www.helpsonia.com
"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."