anestezie nereusita?
Raspunsuri - Pagina 2
aris26 spune:
tamaryllias - stiu ca tot cu tutunaru faci operatia si iti spun sa stai linishita indiferent de anestezist. ce i s-a intamplat lui unducthable nu trebuie sa te sperie. stiu ca pt ea au fost nishte momente groaznice, si o cred ca nu i-a convenit deloc sa fie palmuita dupa operatie(am patzit-o si eu la o alta operatie de amigdalita cand nu mi-a tzinut anestezia locala din vina doctoritzei care nu a vazut ca la analize a ieshit aslo si fibrinogenul mare, semn ca aveam o infectie si logic ca anestezia pe o punga de puroi nu avea cum sa tzina 100% dar apucasera sa taie amigdala dreapta si un pic din stanga asha ca nu mai exista cale de intoarcere, am primit o pereche de palme, am fost acuzata ca sunt isterica si opertia a continuat deshi imi venea sa-i strang de gat pe toti la ceva timp dupa operatie mi-am dat seama ca pana la urma au facut ce era de facut in situatia data, nu puteau sa ma lase cu amigdala pe jumatate sectionata in gat si din cate ti-ai dat seama operatia nu a fost cu tutunaru si nici la elias) de aceea pot sa spun acum ca ceea ce a patzit unducthable la elias este o manevra perfect normala din punct de vedere medical si nu trebuie nici sa te sperie si pana la urma nici pe ea nu ar fi trebuit sa o supere atat de tare. trebuia ca ceva sa o oblige sa traga aer puternic in piept si o palma are darul sa te faca sa te retragi si sa tragi fara sa-ti dai seama aer in plamani. este vorba de chirurgie si pana la urma interesul lor e sa te trezeshti si sa respiri nu neaparat sa se poarte frumos cu tine, asha cum ar face-o parintzi tai. daca cineva face stop cardiac nu cred ca trebuie sa se supere ca doctori i-au pus paletele pe piept si au curentat-o. asha ca hai sa vedem partea buna a lucrurilor, uite ca deshi nu a putut respira singura din prima, doctori au facut ce trebuia si uite ca a trecut cu bine. eu una ashtept de la un doctor sa faca tot ce ii sta in putintza sa trec cu bine printr-o operatie si nu sa ma mangaie pe creshtetul capului, si daca e nevoie sa imi dea doua perechi de palme, sa mi le dea...important e sa supravietzuiec.
cat despre documentarul pe care l-ai vazut(vorba ta, mai bine nu il vedeai) aste sunt nishte situati de exceptie ca tocmai asta e motivul pentru care s-a realizat un docmentar, stii tu, e ca stirile de la ora 5, daca te uitzi la ele si te gandeshti ca asta e intreaga realitate, nu mai ieshi din casa.
unducthable - sper ca nu te-am suparat cu raspunsul meu, incercam doar sa evidentziez ca orice poveste poate sa fie pozitiva sau negativa in fuctie de perceptia individuala.
bafta tuturor!
unducthable spune:
nu m-am suparat absolut deloc
o singura corectura : nu am PERCEPTII SI NICI SENZATII , ceea ce am trait a fost REAL , subiectul s-a numit cum s-a numit si am scris ce mi s-a intamplat; inca o corectura : NU AM FOST PALMUITA DUPA OPERATIE , ci IN TIMPUL OPERATIEI , am spus si ca nu simteam nimic si deaceea nu puteam sa misc nimic si nici sa deschid ochii;
stai asa ca tre sa mai fac o corectura ; nu m-a deranjat ca m-a palmuit in timpul operatiei si ca tipau sa respir , era ultima grija, grija mea era ca nu respiram si nu puteam sa le spun ca ii aud
numai bine,
http://tt.lilypie.com/Ixqbp3.png
A FI MARE NU-I MIRARE, A FI OM E LUCRU MARE .
pagina mea: http://www.dianabostan.evonet.ro/
Bianca B spune:
Va spun cazul meu si nu vreau sa sperii pe nimeni .
Pe 28 martie 08 am facut laparoscopie cu dr T si am simtit cum introduceau instrumentele in burtica si cum aceastea alunecau prin abdomen. Nu puteam deschide ochii, nu puteam misca mainile dar din fericire mi-am miscat picioarele foarte violent si imediat am auzit o voce de femeie spunand ca imi misc picioarele, apoi dr T a spus ceva si in cateva secunde nu mi-am mai putut misca picioarele si apoi am adormit profund. Desigur ca Ioana, asistenta dr, a zis ca poate mi s-a parut dar imi amintesc perfect durerea si groaza ca as putea simti toata operatia.
Recuperarea fizica a fost rapida si am reinceput munca dupa 3 zile de repaus total.
Bianca
Daca vreodata nu primesti zambetul pe care il astepti, fii generos si daruieste persoanei respective un zambet. Deoarece nimeni nu are mai mare nevoie de un zambet decat persoana care nu stie sa zambeasca celorlalti
felix76 spune:
Tamy, printre atatea experiente negative hai sa ti-o povestesc si eu pe a mea, care aste pozitiva: m-a operat Tutu in ianuarie acest an. De anestezie imi era si mie groaza, ma gandeam ca daca nu ma mai trezesc? Din cauza emotiilor, eu, care sunt o fire tare, n-am dormit o secunda in noaptea dinaintea operatiei desi plecasem de acasa cu intentia sa ma intorc rapid...
In dimineata operatiei faceam 13-14 pe hol dar cand am ajuns in sala parca mi-a luat cineva cu mana toate emotiile. M-au pus pe masa, sa nu te sperii ca te leaga de maini si de picioare, si nenea anestezistu mi-a introdus solutia miraculoasa in vena. Vreau sa-ti spun ca am adormit instantaneu, n-am apucat sa numar decat pana la 2... A fost cel mai odihnitor somn pe care l-am dormit vreodata, fara vise, fara senzatii... M-am trezit in sala dupa ce au terminat operatia, fara probleme dar plangeam ca ma durea spatele (am curbura coloanei pronuntata). Anestezistul mi-a spus ca plansul poate fi si o reactie dupa anestezic si m-am calmat, imi trecuse si durerea de spate...Si apoi pune-te frate pe torait (alta reactie a anesteziei), la 15 minute dupa ce m-am trezit am sunat pe toata lumea si le-am spus ca ma simt bine, am vb (mai mult eu) cu fetele de la ATI care saracutele se simteau rau.. Eu n-aveam nimic decat un chef de vorba... As mai face operatia asta de inca 100 de ori daca as sti ca asa voi ajunge sa imi indeplinesc visul.
Fiecare ractionam in felul nostru, nu trebuie sa te sperie ca unele s-au simtit rau. Tu, cred eu, o sa te simti foarte bine dupa!
Iti doresc succes si rezultat excelent la ope!
Felix
ena spune:
Buna!
Vreau sa spun cateva cuvinte despre acest subiect.
1. Nu poti sa uiti
2. Vrei sa mori
3. sa nu spuna cineva ca faci cezariana pentru ca-ti e frica de durere
4. dupa ce auzi plansul bebeului spui ca a trecut....
si chiar trece pentru ca dupa ce-ti scoate bebele urmeaza un alt tip de anestezie.
SPER CA LA URMATORUL BB SA FIE FARA ...ON AIR.
Si bine ca exista un timp limita pana scoate bebele pentru ca altfel cine stie cat dura.
Pupici.
ena si BOGDANEL
http://www.totsites.com/tot/bogdan_tudor
Dierna spune:
Eu am trecut prin doua anestezii generale la Elias cu Dr. Tutunaru. Prima a fost ceva similar cu a Biancai, au inceput sa ma taie inaite de a adormi total, nu simeteam o durere, era aceiashi senzatie cind la dentist iti scoate un nerv si ai anestezie. Insa, mai groaznic a fost ca am simtit cind mi-au bagat tubul pt. respirat si imi venea sa vomit si cum toti centrii nervoshi erau blocati nu puteam mishca nimik ca sa anuntz ca nu am adormit complet, am inceput sa fac bale, scuzati, si auzeam cum o asistenta ii spunea dr. anestezist ca fac bale si daca e normal, la care dr. a raspuns sec,ca nu e normal dar ca ma voi linishti. Dupa episodul asta am adormit complet si m-am trezit cind totul se terminase.
A doua experientza a fost anul asta in iarna cu alt Dr. anestezist, cred ca il cheama Filipoiu, dar nu sunt foarte sigura. I-am explicat ce mi se intimplase cu un an inaite si i-am spus ca eu nu vreau sa mai trec prin aceleashi momente si m-a asigurat ca totul va fi ok si asa a fost. Deci ideea este ca NU e normal sa simtim, sa ne trezim etc, toatae astea sunt erori din partea doctorilor anestezishti. Primul dr., imi pare asa rau ca nu shtiu cum il cheama ca sa se shtie si in cazul in care va operati la Elias puteti sa refuzati acest dr, era un tip in virsta, e tot ce imi amintesc.
Anul acesta am mai trecut prin 2 anestezii generale in Mexic si nu am avut nici o problema. Dar eu tot timpul povestesc dr. anestezist inaite istoria primei mele anestezii generale si il rog sa fie atent.
Nu e de speriat o anestezie generala dar e bine sa fim atente mai ales daca am avut o experientza ciudata.
hera01 spune:
Sunt ''mandra''posesoare a 4 operatii si despre ce povestesc fetele nu mi s-a intamplat niciodata , dupa cum stiu anestezia se face in functie de , greutatea , varsta pacientului ( te induc intr-o stare de COMA , coma care este indusa si care poate fi si oprita )si probabil mai multi factori, in tot timpul asta esi esti ''logata'' la mai multe computere care ati urmaresc buna si normala functionare a corpului, in momentul in care tu esti treaza aceste aparate incep sa piuie si sa arate ca de fapt esti treaza sau semiconstienta .
In general povestile de horor pe care le scriu si fetele sunt din cauza incapabilitati anestezitului si nu a organismului, citisem pe undeva ca ai 1 sansa la 1000 ca aparatele sa functioneze corect si ca totusi pacientul sa fie constient(raritati ale organismului care nu reactionaeza la anestezie la fel ca toata lumea).
Poate ca sunt eu o raritate sincer ami place la nebunie sa fiu indusa in coma
mai ales secundele cand iati introduc anestezia , parca nu mai este gravitatie si coprpul tau este usor ca o pana , fantastic !
(asa cum spuneam sunt ciudata)
La inceputul anului am avut si eu o laparascopie care normal dureaza intre 30/45 min dar la mine din cauza aderentelor si hydrosalpynx a durat app 3 ore si nu am simtit absolut nimic, cand m-am trezit mi-a fost un pic rau dar in rest nimic, m-am refacut ff repede si a 2 zi mi-au dat drumul acasa.
ps , inainte de a adormi gandestete la ceva frumos, la copilul pe care ti-l doresti si la viata fantastica pe care te asteapta ca mama, eu numai despre asta am visat pe parcursul operatiei.
ati doresc mult noroc si sa de-a Dzeu sa ne vedem cu copii in barte.
piticul spune:
Si eu zic sa nu te nelinistesti degeaba.Am facut si eu o operatie laparoscopica care a durat circa o ora la Giulesti.Nu mi-a fost deloc teama de anestezie, poate doar putin in ultimul moment cand am simtit o usoara inclestare in falci si imi venea sa tusesc. Medicul meu anestezist mi-a spus sa stau linistita pentru ca respectiva senzatie este de la anestezie.Atunci m-am gandit ca cel mai bine ar fi sa spun o rugagiune in gand, insa nu am apucat sa spun rugaciunea pana la sfarsit, ca am si adormit.Am visat tare frumos, marea din Bulgaria, nu am auzit sau simtit ceva.M-am trezit la reanimare ca ma strigau si imi spuneau ca am scapat. Sotul meu era langa pat, uitandu-se ingrijorat la mine; eu i-am zambit, fericita ca a trecut cu bine si am avut curaj sa fac operatia.Refacerea a fost putin mai grea la mine decat asa cum o descriu fetele.M-am simitit cam slabita dupa, asta poate si datorita faptului ca medicul mi-a spus ca un ovar a sangerat foarte tare.Mi s-au mai parut grele perioada pana cand m-am hotarat sa fac operatia pentru ca nu stiam ce si cum ma asteapta si asteptarea aceea inainte de a intra in operatie.Cand am intrat in sala de operatie ma simteam usurata pentru ca nu mai aveam senzatia de foame (imi pusesera perfuzie)si stiam ca nu mai am cale de intors, urma sa fac operatia si gata.Insa daca ar fi sa trebuiasca sa o mai fac din nou, stiind ca ma va ajuta intr-adevar, as mai face inca o data fara nicio ezitare.Fata de alte operatii, este cu adevarat o operatie usoara.Eu zic sa nu iti mai fie teama, sunt multe fete care au facut aceasta operatie si in cateva luni au reusit sa ramana insarcinate.Doamne Ajuta sa te numeri si tu printre ele!
tamaryllis spune:
pentru ca eu am deschis subiectul ma gandesc sa imi spun si eu experienta legata de anestezie. Intrucat mi-a fost asa de frica de anestezie, de abia acum cateva zile am facut laparo. Din fericire nu mi s-a intamplat nici sa ma trezesc in timpul operatiei, nici sa simt ceva.... Dupa ce mi-a pus anestezicul, am simtit o caldura in umeri si din ce imi aduc eu aminte, cam in 5 secunde am adormit. Fara vise, fara alte senzatii neplacute.
M-am trezit cand ma strigau pe nume, cel putin atunci am constientizat eu ca m-am trezit si imi amintesc ca spuneam asistentei ca sunt destepti
si daca delirez cumva! mie imi parea bine ca m-am trezit!
I-am spus anestezistei inainte de operatie ca mi-e f frica de anestezie...evident, pt a ma linisti mi-a spus ca medicina a evoluat f mult si ca frica mea ca nu ma mai trezesc din anestezie nu e justificata.
Am evitat sa mai citesc subiectul asta cu ceva timp inainte de operatie, pt ca m-as fi inspaimantat f tare. Intr-un fel, imi pare rau ca l-am deschis....oricum, mi-a prins bine ca au scris si fetele care nu au avut experiente negative legate de anestezie.
poate pare o prostie, dar daca va e teama, e bine sa discutati cu anestezistul despre problea asta...poate cine stie....e mult mai atent la toate detaliile in timpul operatiei.
am fost si sunt nefericita insa din cauza diagnosticului, care nu e incurajator!
Motana spune:
Nu ca vin cu vibratiile rele
dar am vazut un film se cheama Awake si zice cam asa: "Every year, one in 700 people wake up during surgery."
Exact eroul filmului s-a trezit si nu se putea misca dar era constient de tot din jurul sau.
Eu cred insa ca psihologic e foarte important sa ai o atitudine pozitiva (si biblic daca vrei), nu asa ca o mantra ca "o sa fie bine o sa fie bine", insa cu incredere ca totul va iesi ok.
Doamne ajuta!