Bucuresti- Herculane
Help!!!
Vreau sa plec cu copilul la Herculane si nu am putere sa sofez atat.
As merge cu trenul sau cu un microbus ceva...nu stiu.
Aveti idei? Nu am mai plecat cu trenul din copilarie si mi-e teama.
Raspunsuri
Ana68 spune:
De unde pleci cu copilul?Cat e de mare copilasul?
Hai sa "dezbatem":
a) daca mergi cu masina e un avantaj ca poti opri unde doresti,cand doresti si cat doresti...nu depinzi de nimeni si de nimic.Drumul nu ar foarte greu de parcurs.Nu stiu de unde pleci,insa iti recomand sa ocolesti portiunea Portile de Fier-Orsova-intrare Baile Herculane.Soseaua e foarte proasta.Recomandat este sa vi pe Rm.Valcea(depinde de unde vi),pe Tg.Jiu,Baia de Arama,Herculane.E mai pitoresc,mai bun si cumva complicat caci vi prin muntii Cernei,adica serpentine,insa nu te gandi la ceva periculos.
b) daca mergi cu trenul si,presupund ca te urci in Bucuresti,ai multe trenuri si IC,si rapid si accelerat de acolo direct Herculane.Nu ti-as recomanda microbus,eu am oroare de asa ceva...Ai tren de noapte cu cuseta,direct Herculane,din Bucuresti.Avantajul e ca stai pe locul tau,trenul te duce...dezavantaj:caldura,sper sa nu fie cazul de inghesuiala,depinzi de CFR,carutatul cu bagaje la si de la gara...ora fixa de plecare...
Tu alegi...
Eu as pleca cu masina...e opinia mea strict personala...
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
sorinsonia spune:
Copilul are 11 ani.
Plec din Buccuresti.
Am aflat ca am posibilitate sa ma intorc cu cineva cu masina, deci sigur trebuie sa plec cu trenul.
Cum fac : ma duc la gara din timp si-mi iau bilete?
Carlin21 spune:
As alege clar trenul.
Mult mai sigur si mai comod, da.
Drumul de la Bucuresti pe ruta aia e f prost, o gramada de tiruri, trece prin multe localitati, chiar si benzinariile mai ok sunt rare,unde te poti opri, si nu in ultimul rand obositor, sunt multi km.
Daca nu ai ai fost cu trenul din copilarie, poate ai imaginea trenurilor alea vechi si vai de ele, murdare, cum mai circula acum alea personale sau unele accelerat pe anumite trasee.
Eu am venit de multe ori din Bucuresti la Timisoara cu Interciy, cu masina mi se pare oribil, trenul e nou, f confortabil, climatizat, silentios, chiar si geamurile sunt usor fumurii, daca e soare prea puternic si are si un fel de perdele groase daca te deranjeaza lumina, te poti misca in voie si tu si copilul, mergi la baie cand vrei, are vagon bar restaurant.
Pleaca la 15.30 aprox din Bucuresti,si ajungi candva seara la Herculane. Eu imi luam o carte si ceva reviste si era nemaipomenit, nu se compara cu slalomul printre tiruri.
Eventual daca vrei sa vezi cum arata, poti trece intr-o zi prin gara de nord pe la 3 si un pic, asa poti avea o reprezentare a trenului si vezi daca te-ai simti ok.
La varianta microbuz te rog sa nici nu te gandesti, exclus total, este extrem de periculos, au fost multe accidente, plus conditiile groaznice, loc mic, nu te poti misca, nici nu prea ai loc de bagaj, te simti cateodata ca un sac de cartofi.
Este fff periculos.
Eu am mers de catev ori distanta Arad Timisoara cu microbuz, deci 50 de km, dar nu m-as mai urca in asa ceva nici platita.
Drum bun!
Carlin21 spune:
Iti poti lua bilet anticipat de la agentia CFR de pe Brezoianu, sau chiar si de la gara anticipat chiar si cu o zi,sau chiar si de dimineata pt dupa masa daca iti vine bine si esti prin zona.
In felul asta, avand biletul pleci mai relaxata la gara pt ora de plecare a trenului, nu trebuie sa mergi cu mult inainte, cateodata e coada.
Drum bun!
sorinsonia spune:
O, zici ca e bine cu trenul?
M-am mai linistit.
Cu plecare la ora 3 ar fi f. bine.
Si pretul?
Merci pentru informatii.
sorinsonia spune:
Si inca ceva: daca plec cu trenul nu-mi permit sa-mi iau tot sifonierul cu mine.
Cum sa-mi fac bagajul sa nu-mi lipseasca nimic, sa am tot ce-mi trebuie si sa intre intr-o geanta?
Exagerez, nu?
Carlin21 spune:
Trebuie sa te interesezi exact de ora, intotdeauna era in jur de 15.30, si ajungea in Herculane dupa 8, acuma nu mai stiu, poate fi cu 10-15 minute mai repede sau mai tarziu, n-am putut intra pe site la ei sa vad.
Mie trenul asta mi s-a parut f ok, l-am folosit de multe ori.
In legatura cu bagajul, ti-ai putea lua o valiza pe roti, e mult mai comod de manevrat, in tren o pui sus, si pt ce ai avea nevoie in tren, carte, reviste, apa, eventual sandvis, ceva de rontait, etc., iti pot lua un rucsac nu prea mare sa ai tot la indemana, asa ai mainile mai libere daca esti cu copilul.
sorinsonia spune:
Herculane, vinnnnnnn!!!
Gata, am luat bilete de tren. Plec.
Multumesc pentru informatii, Carlin.