*Gravidute de noiembrie-decembrie (49)*

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elilov3 spune:

seara buna fetele!
toate burticile si bb-i mici. ma altur voua in credinta ca nu vor mai aparea bubele
sotul pleaca cu mama in aceasta noapte la spital la buc Sf. Ioan cam asa ceva ajung dimineata acolo...o sa fie bine totul sunt convinsa e rau de trambalat pe drum, caldura, nervi, bani...daca asa avem noi sistem medical in tg-jiu lasa trece si asta
ma rog in continuare pentru catalina, ginye, babyzapy, bubele mele si celelate probleme ale noastre de zi cu zi Cu credinta inainte
noapte buna si sa auzim numai de bine burtici
20+Dimitrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Maria K multa , multa sanatate nepoatei tale ! Cel mai important este ca a trecut peste reactia alergica , adica peste socul care putea sa-i creeze mari probleme. S-a intervenit la timp si rezultatul dezastruos a fost evitat. Mult noroc in continuare.

Andy sincer de cind a venit caldura si se apropie cu pasi repezi sf. de trimestru ma simt din ce in mai rau.Pina acum 2 sapt. avea program de la 9 la 18,30 (plec de acasa pe la 7,30 - 7,45 pt. ca fac naveta 50 km)si ajungeam acasa undeva pe 19,30 - 20. Acum am redus la ora 14 statul la servici. Programul oficial este de fapt pina la ora 16 dar lucrarile , lucrarile trebuie sa fie in termen si bine nu asa superficial. Dar gata ! Odata cu caldurile am pus punct. ca nu e de gluma. Plec cel tiryiu la ora 14 , ca si asa am facut munca voluntara cit am putut.
Probabil a crescut si uterul , bebe da mai sus de ombilic. Nu stiu. Sper sa nu agasesz pe nimeni cu plingacelile mele. Oricum nu sunt probleme foarte grave doar enervante si cum am mai spus sacaitoare.

Otilia spuneai ca sunt mamici care se lauda cu sarcini perfecte. Sa le dea D-zeu sanatate si sa se bucure de ele ! Sa ne spuna si noua secretu" .Nu vreau sa par cribdoasa dar chiar asa ? Sarcina in care absolut totul e ok? Mai sa fie....devin suspicioasa si usor inciudata.

Mirtha 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Andy08 ma bucur tare pentru rezultatele bune ! Sa o tineti tot asa !

Mirtha 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

MariaK- multa sanatate nepotelei!
Andy- cam scurt consultul, dar daca totul e bine e tot ce conteaza.
Catalina- ma gandesc mereu la tine...ma duc sa citesc ce ai scris la FIV. Ma rog la Dumnezeu pt tine si puiutii tai.

==========
Corina 17+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Fetelor in primul rand vreau sa va multumesc din tot sufletul pt sprijin si pt faptul ca va pasa.Imi cer scuze ca nu o sa ma adresez fiecareia si ca nu sunt coerenta dar imi este f greu.
Bebeii sunt bine eu mai putin...Colul meu a ajuns la 2.4 iar sangerarile cand ma apuca fac balta. Durerile sunt groaznice iar oricat de mult as incerrca sa ma abtin mi-e tare greu,,,curg lacrimile fara sa le pot controla,Medicilor nu am ce sa le reprosez.Cerclaj pe contractii si hemoragii nimeni nu face. Asa ca,,,,asteptam.
Col azi 2,4 mai mic cu mai mult de un cm in 5 ore intredeschis oi.
Acum caut disperta 15 file ginofort si inca 15 din alceva ,sse gasesc in austria i costa ct ja de grsoniera. dureri CUMPLTE.

Va pup si va multumesc mult.

15+ cu 2 louloudakia
Va iubeste mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Catalina- mi se rupe sufletul cand citesc. Nici o viitoare mamica n-ar trebui sa treaca prin asa ceva. Sa ne spui daca reusesti sa faci rost de medicamente. Ca poate reusim sa te ajutam...intrebam si noi pe la cunoscuti.

==========
Corina 17+
My baby
Albumul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginye55 spune:

Catalina Sper din suflet sa treci peste tot cu bine! Ma gandesc la tine si la bebeii tai! Cu Dumnezeu inainte!

Otilia sper si eu din suflet ca vom avea parte de niste sarbatori superbe alaturi de bebeii nostri.

Elilov Andy

ginye 22+ Stefan

Bebitza
Asa a inceput totul

Bebe sapt5 Bebe sapt9 Bebe sapt12 Bebe sapt22

Nepotelu'
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Catalina, iubita, ma gandesc la tine si la gemenasi si imi doresc din toata inima sa fie totul bine si sa va intoarceti acasa sanatosi cat mai repede!!! Sper sa gasesti pastilutele de care ai nevoie! Poate, daca ne spui exact cum se numesc, reusim sa deschidem un subiect la Generale si poate ne ajuta fetele din Austria, ca styiu ca sunt multe pe forum!

quote:
Otilia spuneai ca sunt mamici care se lauda cu sarcini perfecte. Sa le dea D-zeu sanatate si sa se bucure de ele ! Sa ne spuna si noua secretu" .Nu vreau sa par cribdoasa dar chiar asa ? Sarcina in care absolut totul e ok? Mai sa fie....devin suspicioasa si usor inciudata.

Mirtha, eu am avut o sarcina aproape perfecta data trecuta! Cel putin...pana in sapt. 35 cand au aparut pb. cu placenta prea imbatranita, insa...de fapt, totul s-a terminat cu bine, fara nici o interventie medicala! Am fost la concert cu o seara inainte sa nasc. Nu am vomitat, nu am avut greturi, pofte, dureri...nimic, nimic! Nici burta macar pana in luna a sasea!!! Deci...exista!
Acum am si eu o gramada de problemute, dar incerc sa fiu tare si sa trec peste ele...Nu iti fa griji ca agasezi pe cineva, de aia suntem aici, sa ne plangem, sa ne bucuram impreuna, sa ne sustinem una pe cealalta...

Si eu sunt de acord cu Amalia, asa e...de cate ori nu am vrut sa scriu ceva, dar, pana am terminat de citit, am uitat ce am vrut sa zic...De ex, eu nici acum nu am felcitat-o pe MariaK si imi cer iertare!!! MariaK sa dea Dumnezeu sa fie bebe in burtica sa fie totul perfect de data asta!!!

Babyzapi, ai grija de tine, stai acasa daca poti, macar doua sapt. si pune-te pe picioare!

_

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel
Dialoguri strumfesti

cu Bebedoi 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Eu am indraznit sa-i scriu un mesaj unei mamici din Viena, ii citeam postarile cu mare drag cand era gravidutza cu gemenii, si ea a facut FIV, afost tot mamica de noiembrie-decembrie si are fetita si baietel.
Dar trebuie sa stim exact cum se numesc si cat costa. Numai sa le gaseasca acolo si bineinteles trebuie rezolvat cu transportul.

Pozele noastre si www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana nazdravana

Poze BB2 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Buna seara (desi, mai degraba "buna dimineata")!
Abia acum am ajuns si eu acasa si-am citit pe nerasuflate vreo doua capitole...
Sunt atat de trista din cauza vestilor proste, ca nici nu-mi mai vine sa va mai povestesc cat de agitate au fost pt mine ultimele zile...

Catalina, Ginye, sa va dea Dzeu sanatate si putere sa depasiti cu bine aceste grele incercari! Si puisorii vostri sa aiba viata lunga si frumoasa, ca toti puisorii de la odisee!
Elilov, mereu ma gandesc la tine, sa nu-ti iasa nicio buba!
Mamiseli, felicitari pt putzulica! Apropos de problemele tale cu spatele, am vazut ca faceau reclama la centuri pt sarcina pe RomanticaTV. Eu am una pe care am primit-o cu imprumut de la o prietena. Si pot sa zic ca e buna, merita sa-ti cauti si s-o cumperi.
Mirtha, stiu sigur ca si pt tine aveam un raspuns, dar... pana sa apuc sa scriu, am uitat intrebarea.
Mai intreba cineva despre concediu si reducerea programului de munca... parca Amalia?! sau fac confuzii....
Nu-i obligatoriu sa intri in prenatal! Poti linistita sa mergi la dr de familie si sa ceri sa-ti dea adeverinta/recomandare pt reducerea programului la 6h si salariu platit integral, conform Legii 53/2003, OU 96/2003.

Pt ajutor, redau cateva articole de interes, din OU 96/2003:

"Art. 4. - Angajatorii au obligatia sa adopte masurile necesare, astfel incat:
a) sa previna expunerea salariatelor prevazute la art. 2 lit. c)-e) la riscuri ce le pot afecta sanatatea si securitatea
Art. 7. - (1) in termen de 10 zile lucratoare de la data la care angajatorul a fost anuntat in scris de catre o salariata ca se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 2 lit. c)-e), acesta are obligatia sa instiinteze medicul de medicina muncii, precum si inspectoratul teritorial de munca pe a carui raza isi desfasoara activitatea.
(2) De la data primirii instiintarii medicul de medicina muncii si inspectoratul teritorial de munca vor verifica conditiile de munca ale salariatei la termenele si in conditiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta.
Art. 9. - in cazul in care o salariata se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 2 lit. c)-e) si desfasoara la locul de munca o activitate care prezinta riscuri pentru sanatatea sau securitatea sa ori cu repercusiuni asupra sarcinii si alaptarii, in sensul celor prevazute la art. 5 alin. (1), angajatorul este obligat sa ii modifice in mod corespunzator conditiile si/sau orarul de munca ori, daca nu este posibil, sa o repartizeze la alt loc de munca fara riscuri pentru sanatatea sau securitatea sa, conform recomandarii medicului de medicina muncii sau a medicului de familie, cu mentinerea veniturilor salariale.
Art. 12. - (1) Pentru salariatele care se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 2 lit. c) si d) si isi desfasoara activitatea numai in pozitia ortostatica sau in pozitia asezat, angajatorii au obligatia de a le modifica locul de munca respectiv, astfel incat sa li se asigure, la intervale regulate de timp, pauze si amenajari pentru repaus in pozitie sezanda sau, respectiv, pentru miscare.
(2) Medicul de medicina muncii stabileste intervalele de timp la care este necesara schimbarea pozitiei de lucru, perioadele de activitate, precum si durata perioadelor pentru repaus in pozitie sezanda sau, respectiv, pentru miscare.
(3) Daca amenajarea conditiilor de munca si/sau a programului de lucru nu este din punct de vedere tehnic si/sau obiectiv posibila sau nu poate fi ceruta din motive bine intemeiate, angajatorul va lua masurile necesare pentru a schimba locul de munca al salariatei respective.
Art. 13. - in baza recomandarii medicului de familie, salariata gravida care nu poate indeplini durata normala de munca din motive de sanatate, a sa sau a fatului sau, are dreptul la reducerea cu o patrime a duratei normale de munca, cu mentinerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementarilor legale privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale.
Art. 15. - Angajatorii au obligatia de a acorda salariatelor gravide dispensa pentru consultatii prenatale, in conditiile prevazute la art. 2 lit. f), in cazul in care investigatiile se pot efectua numai in timpul programului de lucru, fara diminuarea drepturilor salariale.
Art. 16. - Pentru protectia sanatatii lor si a copilului lor, dupa nastere, salariatele au obligatia de a efectua minimum 42 de zile de concediu postnatal, in conditiile prevazute la art. 2 lit. g) si in cadrul concediului pentru lauzie stabilit prin Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 17. - (1) Angajatorii sunt obligati sa acorde salariatelor care alapteaza, in cursul programului de lucru, doua pauze pentru alaptare de cate o ora fiecare. in aceste pauze se include si timpul necesar deplasarii dus-intors de la locul in care se gaseste copilul.
(2) La cererea mamei, pauzele pentru alaptare vor fi inlocuite cu reducerea duratei normale a timpului sau de munca cu doua ore zilnic.
(3) Pauzele si reducerea duratei normale a timpului de munca, acordate pentru alaptare, se includ in timpul de munca si nu diminueaza veniturile salariale si sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului.
(4) in cazul in care angajatorul asigura in cadrul unitatii incaperi speciale pentru alaptat, acestea vor indeplini conditiile de igiena corespunzatoare normelor sanitare in vigoare. "

Despre noi... incerc sa ma rezum doar la partea buna: azi am facut morfo-fetala si totul este ok. Bb e tot baiat, are tot ce-i/cum trebuie, 550g, se mentine in grafic (mai mare cu acelasi nr de zile ca si la primele ecografii).
Partea surprinzatoare: s-a mai lungit putin colul (39mm) si este inchis. Azi am avut parte si de primul si probabil ultimul consult pe bicicleta, pt ca am rugat sa-mi recolteze secretie pt analiza si daca tot eram expusa.....
Otilia durerile pe care le aveam cica se datoreaza ligamentului rotund si sunt "normale" in sarcina.

Pt cele care vor sa stie despre ce e vorba, iata ce am gasit:

"Ligamentul rotund este o structura de sustinere a uterului in pozitia sa, care se aseamana unui cordon cu grosimea de 0.5cm inainte de sarcina, cand uterul este aproximativ de dimensiunea unei pere.

In timpul sarcinii, ligamentul rotund se intinde si poate determina dureri abdominale, pelvine, sau in zona inghinala. Durerile sunt de regula asociate ultimelor doua trimestre de sarcina. Cauza este reprezentata de cresterea, atat in lungime, cat si in grosime, a ligamentelor care sustin uterul marit in volum. Ligamentele incordate si intinse la maximum pot cauza, in timpul unei miscari mai bruste, dureri de tip intindere sau junghi la nivelul pelvin ori inghinal. De asemenea, pot fi experimentate crampe intense in laterala abdomenului.

In afara miscarilor bruste, exercitiile fizice sau pozitiile adoptate in timpul somnului pot forta ligamentele si declansa crampe sau dureri. De aceea, daca femeia insarcinata se trezeste din somn cu astfel de dureri (care pot fi uneori severe), este bine sa nu se alarmeze. Pe masura avansarii sarcinii durerile de ligament rotund se pot diminua si dispar dupa nastere.

Modalitati de ingrijire:

1. Evitati sa va mai miscati cu vioiciunea anterioara sarcinii; asezati-va si ridicati-va mai lent.
2.Asezati-va pe un scaun sau culcati-va in pat atunci cand durerile devin suparatoare.
3. Puteti recurge la aplicarea locala de caldura moderata: o baie calduta, o perna electrica.

Cereti ajutorul medicului in caz de:

-dureri la urinat
-febra
-frisoane
-scaderea poftei de mancare
-sangerari vaginale"

In rest... nici nu stiu daca sa va mai povestesc ceva...
Ieri -abia- mi-am luat inima in dinti si am declarat oficial (in scris) la serviciu sarcina... si am depus cererea pt reducerea programului de munca, desi aveam adeverintele de la medicul de familie de cel putin doua saptamani...
Sefa nu mi-a zis nimic in fata, insa am simtit niste unde negative... la care n-am comentat nicicum... Tac si-mi vad de treaba, sa nu aiba cine ce-mi reprosa. De aceea nici nu mai am timp de forum....
Am o colega noua, pe care trebuie s-o instruiesc, in timp ce trebuie sa ma tin si de planificari... ca lucrarile mele nu se fac singure...
Si maine avem petrecere- 10 ani de cand a terminat sotul facultatea.
Iar duminica... botezam din nou si nu am apucat sa cumpar nimic din ceea ce trebuia sa pregatesc pt botez....

Mai sunt trista pt ca prietena mea, alinushca, a plecat definitiv de pe forum.... Stiu de ce si cum... dar nu voi comenta mai mult decat si-ar dorit ea (si va rog sa nu comentati nici voi). Am zis asta, pt ca la un moment dat... probabil ca cineva ar fi observat ca alinushca nu mai e in lista noastra.... si vreau sa stiti ca nu e vina voastra. Asa a decis ea ca e mai bine pt ea, are lucruri mai bune de facut.

Sigur mai aveam de spus si altele, pt fiecare!, insa este tarziu si mi-e somn si trebuie sa ma retrag...
Aveti grija de voi si de burtici si sa auzim numai de bine!

22+

Mami de Sebi (04.02.2004)

www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)

Mergi la inceput