Mamici de pepenasi de iulie- august 2008 (96)
Raspunsuri - Pagina 14
Marina_1609 spune:
dma2007fugi la doctor! speram sa te intorci repede si sa te lase durerile
_
33+ cu
ANA SOFIA
Poze
AMR 49 ZILE 
Proiectul 2008 in derulare
ina C spune:
Buna , fetelor si felicitari tuturor mamicilor.Oare toti pepenasii vor fi asa frumosi, grasuti si cumintei ca cei aparuti pina acum?
Cu mare drag o asteptam si noi pe Sun acasa cu micuta Theodora.
Facem si galerie pentru dragele gravidutze cu 39 sau 40+.
Am si eu o intrebare:
Ankalaura, tie ti-a dat medicul concediu medicalin saptamina 39?
Mie mi-au spus ca dupa saptamina 32 nu pot lua decit prenatal.Oare unde as putea sa citesc despre acest subiect?( sunt functionar public)
Multumesc.
O zi minunata!
"Sa nu cautati a face pe om mai bun prin ratiune, ci prin exemplu;nu incercati a misca decit prin emotie;sa nu credeti ca puteti trezi dragostea decit prin dragoste.Fiti ceea ce vreti sa fie celalalt.Viata voastra, iar nu cuvintele voastre sa fie o predica."(II.Fr.Amiel)
ina C
34+
mcoca spune:
MArina, ce povesti SF cu actele si toate cele. Eu ma ingrozesc. Si eu am fost rezident ani buni, dar nu venea politia sa vada unde stau ... Imi dau seama ca francezii sunt cooli pana la urma :))
Vicky
40s si
Maya
Bebele casei
Marina_1609 spune:
mcoca pana acum cat am fost studenta n u au venit sa ma verifice unde stau. acum ei vor sa verifice daca stau cu sotul meu, sa vada ca stam impreuna si nu e doar o casatorie pentru acte.... Nu inteleg ce dubii mai pot avea daca m-au vazut cu burta la gura...in fine...burta m-a scapat macar de interviul ala tampit unde stam in camere separate si ne pun intrebari sa vada daca raspundem la fel, cat de bine ne cunoastem...
_
33+ cu
ANA SOFIA
Poze
AMR 49 ZILE 
Proiectul 2008 in derulare
estrella80 spune:
Dma incerca sa re relaxezi putin pana ajunge sotul acasa... si mergi si la doctor!!Sa ne tii la curent!Ai grija de tine!
Eu am avut concediu medical din sapt 32 pana in saptamana 34, adica doua concedii medicale!!Deci s-a putut!Si mi se pare oi prostie sa nu se poata si in continuare!!Nu vad de ce am fi obligate sa intram in prenatal, chiar daca e posibil si legea o permite, daca noi ne simtim rau doar 2-3 zile si apoi suntem apte de munca...Ca prenatalul nu il mai poti intrerupe si s aincepi din nou munca. cE DACA ESTI FUNCTIONAR PUBLIC!!Nu cred sa aiba importanta asta!
Nu te poate opri nimeni sa iti iei medical!!
Parerea mea!
34+
ina C spune:
mersi, estrella,esti foarte logica in ce spui, dar nu la fel sunt si legile in Romania.
O sa ma mai interesez, eu oricum sunt in concediu de odihna acum, dar mi-ar mai prinde bine o saptamina de medical intre acesta si DPN.
"Sa nu cautati a face pe om mai bun prin ratiune, ci prin exemplu;nu incercati a misca decit prin emotie;sa nu credeti ca puteti trezi dragostea decit prin dragoste.Fiti ceea ce vreti sa fie celalalt.Viata voastra, iar nu cuvintele voastre sa fie o predica."(II.Fr.Amiel)
ina C
34+
MissJJ spune:
Dma tinem pumnii sa fie ok.
Ralu ms.
Surpriza vedeti maine.
Ca de acu tre sa fiu inventiva pana vine bebe.
Noi ne pregatim de nani ca fata iar s-a trezit la 5 jumate de cand e eagle-ul aici numai asa se trezeste ma omoara
si aucma logic pica de somn.
Revin mai tarziu pupici multi.
-------------------------------------------------------------------
Mada mami de
Arianna Raisa si acum
cu
Amira Maya
The Day has come... 
ankalaura spune:
Am revenit dupa o "transpiratie" serioasa la banca... Am zis sa ma duc sa vad ce mai am pe card la BCR, ca la astia nu am internet banking activat. Interoghez eu soldul, ceva peste 800 de mii. Gandesc... ii scot, ca si asa imi trebe' bani. Dau comanda, se blocheaza masinaria. Dau CANCEL, masinaria nimic. Pana la urma imi da cardul inapoi, si mesaj ca nu mi-a debitat suma. N-are nimica, ma duc la urmatorul ATM, ca mai era unul la 2 m.
Pun cardul, dau comanda, cica fonduri insuficiente. Fac interogare de cont, cica mai am 1 leu 50 !!! 
Ma apuca panica, intru in banca, intreb la tanti de acolo... Verifica de la ei contul, cica banii au fost retrasi! 
Desigur, mi-au realimentat contul, dar a durat vreo juma' de ora, buletinul nu il aveam la mine (cre' ca m-au vazut gravida si de-aia mi-au rezolvat problema, ca altfel ma trimiteau dupa buletin!), dar pana sa vad ca mi-au reintrat banii am avut ceva "transpiratii"... zisesera ca se regleaza in 3 minute si a durat juma' de ora....
MIKY / MARIMA - sper sa nu fie devreme pentru bebe, ca vrem sa plecam la sfarsitul lui septembrie, chiar inceputul lui octombrie, deci bebe o sa aiba 3 luni implinite. Daca plecam, plecam cu avionul, nu cu masina. SPER, adica, sa plecam, numai sa fie bebe cuminte. Cu Eliza nu am putut circula pana la 6 luni, dar cred ca si eu am "contribuit", ca era primul copil si eram panicata. La primul drum la soacra-mea am luat in portbagaj cuptorul cu microunde, blenderul, aparatul de suc.... Nu a fost o tzacaneala, ca soacra-mea nu avea din astea iar Eliza nu mai sugea, deci nu aveam cum sa ma descurc altfel, dar acum sper sa alaptez si sa iau numai tzatzica si pe bebe ![]()
MIKY - tinem pumnii pentru sambata! E mai bine intr-un fel, e mai putina misunatie prin spital, e mai liniste, pana luni dimineata apuci sa te odihnesti!
DANA - da, sughite. Face exact HIC HIC HIC si burta TZOP TZOP TZOP. ![]()
CAPRI - pai esti tare mai! Ca nu demult ziceai ca tu te intorci la serviciu... E pacat sa nu stai cu copiii acasa, mai ales ca Matei intra la scoala si va avea multa nevoie de ajutor, supraveghere, samd... Lasa ca iti ies tie socotelile! De concedii aveti tot timpul.
TECK - eu nu iau la spital pieptan si perie pentru bebe. Oricum, Eliza a avut par mult la nastere, de ii intra in ochi!
Buna ideea cu mama la mare!
Mi-am dat seama insa ca mai trebuie sa pun ceva in bagaj!
- EVANTAI!!!! > in bagajul de urgenta
- CERCELUSII!!! > in bagajul lui bebe
Si sa nu uit TRUSA STEM acasa!!!
Stransesem niste bancnote de 5 lei si le-am cheltuit intre timp
. De azi ma apuc iar. Nu o sa ma straduiesc prea tare, ca nu o sa prea dau spaga ![]()
Sambata se intorc nasii de la mare, iar nasa-mea va fi la spital pe 1 iulie, iar pe 2 si pe 3 e libera. Deci va fi fix la spital cand nasc eu

ESTRELLA - nu e de moda veche ideea cu cercelusii! E foarte frumoasa! Eu nu mai am cercelurii de atunci, dar daca i-as fi avut, e posibil sa ma fi gandit sa procedez ca si tine 
Cu greutatea fetei... eu zic sa nu te nelinistesti. Nu este obligatoriu sa continue in ritmul asta, plus ca ecograful are si el o eroare de 2-300 de g. Daca va avea 4 kg, nu e prea mult, dar depinde si de conformatia ta. Cand mai mergi la medic?
DARA - avem, totusi, un mare noroc sa prindem vara cu bebe la purtator! Eu de-asta nu ma tem de plecat cu bebe. Cu Eliza am prin mai mult toamna, era rece, si pana sa faca si ea 2-3 luni a venit frigul... a fost complicat...
IRINUCA - eu am luat adeverinta de-aia cu plata asigurarilor de sanatate. Mi-au cerut si la nasterea trecuta, dar nu la internare ci la externare. Ba mai mult! Au vrut chiar o copie dupa ultimul virament!!! Iti mai trebuie buletinul. Mamicile care nu au serviciu duc adeverinta de la sot, si s-ar putea sa fie totuna. Eu as lua o adeverinta, in locul tau, fie l-as trimite pe sot pana in Pipera, fie sa ia el o adeverinta, dar mai sigur as merge cu prima varianta. Sau, nu poate sa ti-o elibereze de la serviciu si sa ti-o tirmita cumva? Cu Fan curierul cu ceva, prin cineva... ca sa nu te duci tu pana acolo...
DMA - ati plecat?? BAFTA!
NATI - nu mai spune, mai, de copil, ca s-a obisnuit prost! Daca plange tare, ia-l in brate. Daca maraie, tine-l de manuta, mangaie-l, vorbeste-i. E normal sa se simta parasit acolo, singurel, in patut! 
Cu cele 5 zile de nastere - am vorbit cu avocatul de la firma de la barbatu-miu si mi-a zis ca, din pacate, e greu sa am sorti de izbanda daca astora li s-a pus pata sa nu mi le dea. Intr-adevar, legea este neclara, fara nici un fel de specificatii, si nu as obtine decat o cotnrazicere fara sfarsit cu ei. Deci am procedat corect sa renunt la ele si sa prefer medical. Cu medicalul, pe astea 6 zile, pierd numai vreun milion, insa castig vreo 10 in noiembrie. Altfel, as fi iesit din prenatal in ultima zi a lui octombrie. Deci... tot e bine.
INA - da, mi-a dat medical. Din punct de vedere legal, eu am fost in concediu de odihna pana pe 24 iunie, deci nu vad de ce m-ar obliga sa intru in prenatal daca eu am o problema cu vomitatul nu cu nascutul?
Nu am vazut pe nicaieri sa spuna ca dupa sapt 32 esti obligat sa iti iei prenatal. De ex, ti-e rau cateva zile. Ce faci, intri in prenatal si apoi il anulezi? NU mi se pare corect. oricum nu se poate anula! Poate eu vreau sa lucrez pana nasc. Am dreptul!
Abia diseara duc certificatul la firma, sper sa nu imi faca si cu asta vreo surpriza ca si cu cele 5 zile ca nu ii mai las, ma duc cu scandal!!!
MARINA - bai da' ce metode securiste!!! 
Anca mami de Eliza si
39+ cu
Ligia Stefania
mcoca spune:
Anka, hai sa te sustin eu cu inconstienta mea cu plecatul in vacanta :). Eu zic ca o sa fie SUPER ok. Si noi venim in ro la sf lui august cu avionul si la sf lui iulie plecam o sapt la munte. Bebeii sunt puternici, parintii parano :)).
Vicky
40s si
Maya
Bebele casei
bubuleana spune:
Doamne, cat ma bucur ca micuta Teodora e bine si in curand mamicuta noastra vesele si optimista SUN va fi acasa cu puiutz scump si drag!!! 

Alina Maria, Andreea, Kla, Anaxena, Ali, Diana Mirela, Roxana, Lcazangiu, Rontzy: FELICITARI MAMICUTELOR!!! MULTA SANATATE SI BUCURIE ALATURI DE SCUMPII VOSTRI COPILASI!!! 

Dia: la multi ani si multa, multa fericire!!! 
Rux: multumim de poeziile pt mamiccile odiseei noastre!!! Apropos ce job ai? esti ff creativa, felicitari!!!
Eu sunt binisor, ma omoara caldurile si picioarele umflate...bleah!
Astazi am terminat si cu ultimele analize iar sambata am intalnirea cu anestezistul sa discutam despre epidurala. In rest asteptam sa vina bebe si la noi ca nu mai avem rabdare!!!
bubuleana
37+