Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (86)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Aralia spune:

quote:
Originally posted by cataro

salutare fetelor!

ne trece si pe noi careva pe listuta? Ciprian Gabriel, nascut pe 1 nov. 2007, 39 saptamani, 4,300 Kg, 54 cm, cezariana, apgar 10

eu am inceput servicul de o luna, n-am avut incotro, ferice de voi ca stati acasa sa va bucurati de puiutii vostri

cataro

Bine ai revenit! Ce ditamai baiatul ai nascut! Cat are acum? Cm si kg?

Aralia de Piu Mic Alexia Diana
5 Nov. 2007

POZE
www.youtube.com/watch?v=x9cURJc01dc" target="_blank">De-a busilea...in felul meu!
Copacul De Hartie
Dar din dar se face rai: Ajutati-l pe Stefanel!
MUAHAHAAAHAA

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by crisstiana

Buna!
Am o mare problema. Sunt mamica de nov-dec.si am inceput marea diversificare acum 2 saptamani, cu cateva zile inainte de a implini 6 luni. Am inceput cu apa chioara, adica cu zeama de la supa de zarzavat( morcovi, dovleac, cartofi , pastarnac, patrunjel, telina si putina ceapa).La inceput a vrut si nu prea supa asta, dar ne-am obisnuit cumva cu ea.Cand a implinit 6 luni, am introdus piure de cartof(cartof cu putina apa ca sa devina ca o pasta fluida-esec total), ziua urmatoare piure de cartof amestecat cu putina zeama de la supa -esec din nou, apoi cartof amestecat cu putin lapte de la mine- esec, apoi cartof cu pastarnac-esec din nou. Avem deja 4 zile de cand incercam cu cartoful asta si nu vrea nici cum sa-l manance.Desi n-am insistat prea tare, in sensul de a-l forta totusi cand vede lingurita incepe sa planga si nu mai vrea nici zeama, care inainte o manca cu chiu cu vai.

Ce sa fac eu acum in continuare? Sa trec pe morcov simplu, dovleac simplu sau sa le combin intre ele, sa includ si cartoful? Ce sa fac?

Ma gandeam la o pauza de cateva zile(eu alaptand exclusiv, sa nu-i dau altceva decat lapte), dupa care sa incerc cu o noua leguma, iar daca nu merge atunci diversific masa de dimineata, adica las legumele la o parte(desi n-as vrea) si incep sa-i dau fructe. Offff, ce greu e inceputul.

Ma puteti ajuta cu niste sfaturi??

Mi-e teama ca daca incep sa-i dau fructele, nu mai accepta apoi legumele.

Crisstiana si Mattia-Baietel (22.12.2007)

Noi am inceput cu fructele (Edit: de fapt cu mar si morcov facut suc la inceput si apoi cu cate un pic de pulpa) si cu toate astea mananca legume intr-o veselie. Nu stiu cum o fi la altii..?

5 Nov. 2007

POZE
www.youtube.com/watch?v=x9cURJc01dc" target="_blank">De-a busilea...in felul meu!
Copacul De Hartie
MUAHAHAAAHAA

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mariussimiuc

N-ati mai pus capitolul 85 in lista si nu va gaseam...
Citesc din urma si revin.

Am bagat 85u' in lista sa nu se mai rataceasca si altele...

5 Nov. 2007

POZE
Copacul De Hartie
MUAHAHAAAHAA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lixa spune:

Un mesaj scurt inainte sa ma duc la

Eu vineri ajung iar in Herastrau, pe la 2:30, dupa inotul baiatului. O punem de-o intalnire?

Alexandra si Catalin (04.12.2007)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Mi-am adus aminte ca parca a intrebat cineva de pasaport. Copilul trebuie sa aiba pasaport cand iesi cu el din tara sau poate fi trecut pe pasaportul unuia dintre parinti.

Printesa
Citeste o poveste
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Ce sa fac eu acum in continuare? Sa trec pe morcov simplu, dovleac simplu sau sa le combin intre ele, sa includ si cartoful? Ce sa fac?

Varianta cu pauza mi se pare cea mai OK.Inainte de asta insa as incerca o alta leguma sau o combinatie de cartof cu ceva...Important e sa se obisnuiasca cu alt gust,cu alta textura,cu lingurita...Chiar si cateva lingurite daca ia la inceput e bine,in timp va accepta mai usor.
Bine,asta e o varianta in caz ca te tin nervii .Daca nu mai bine o pauza si dupa aceea o luati de la capat.Asta pana vei gasi ceva care sa-i placa.Sau incearca alta varianta de servire.
Si Amira mea a facut la fel la inceput.Am facut si pauza de rigoare si acum mananca destul de bine.Nu mult cantitativ,dar din punctul meu de vedere suficient.
Dimineata mananca piure de fructe,doar cate 2 feluri,daca pun si un al treilea fruct deja se stramba,fara nici un alt adaos de cereale/biscuiti/branza. La pranz mananca piure de legume cateva lingurite,restul indoit cu apa plata,cu paharul de conic. Iar seara cereale sau branzica,dar nu intotdeauna vrea,asa ca se intampla sa mai sarim peste.

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

quote:
Originally posted by Aralia

Apai doamna serioasa esti tu?

Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vasari spune:

quote:
Originally posted by lixa

Eu vineri ajung iar in Herastrau, pe la 2:30, dupa inotul baiatului. O punem de-o intalnire?

Filmulete

Eu prima!

Si daca e canicula ca azi?

Alina si Maria - 3 NOV 2007
Primul orice
_
Sa traiesti pe Pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul Soarelui in fiecare an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi07 spune:

quote:
Originally posted by Vasari

quote:
Originally posted by lixa

Filmulete

Eu prima!

Si daca e canicula ca azi?

Alina si Maria - 3 NOV 2007
Primul orice
_
Sa traiesti pe Pamant poate fi scump, dar include o calatorie gratuita in jurul Soarelui in fiecare an.

Lixa doarme la ora astasau...
poate mai tirziu dar eu stiu ca ea trebuie sa plece la 5:30 din parc...dar mai bine iti spune ea!
eu nu stiu sigur inca daca ajung...

Cristina si Radu 3.12.2007
Poze Radu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicamarza spune:

quote:

Buna!
Am o mare problema. Sunt mamica de nov-dec.si am inceput marea diversificare acum 2 saptamani, cu cateva zile inainte de a implini 6 luni. Am inceput cu apa chioara, adica cu zeama de la supa de zarzavat( morcovi, dovleac, cartofi , pastarnac, patrunjel, telina si putina ceapa).La inceput a vrut si nu prea supa asta, dar ne-am obisnuit cumva cu ea.Cand a implinit 6 luni, am introdus piure de cartof(cartof cu putina apa ca sa devina ca o pasta fluida-esec total), ziua urmatoare piure de cartof amestecat cu putina zeama de la supa -esec din nou, apoi cartof amestecat cu putin lapte de la mine- esec, apoi cartof cu pastarnac-esec din nou. Avem deja 4 zile de cand incercam cu cartoful asta si nu vrea nici cum sa-l manance.Desi n-am insistat prea tare, in sensul de a-l forta totusi cand vede lingurita incepe sa planga si nu mai vrea nici zeama, care inainte o manca cu chiu cu vai.

Ma gandeam la o pauza de cateva zile(eu alaptand exclusiv, sa nu-i dau altceva decat lapte), dupa care sa incerc cu o noua leguma, iar daca nu merge atunci diversific masa de dimineata, adica las legumele la o parte(desi n-as vrea) si incep sa-i dau fructe. Offff, ce greu e inceputul.

Ma puteti ajuta cu niste sfaturi??

Mi-e teama ca daca incep sa-i dau fructele, nu mai accepta apoi legumele.

Crisstiana si Mattia-Baietel (22.12.2007)

in primul rand nu dispera e foarte important.am trecut prin exact acelasi lucru dar de aproape doua luni nu de cateva zile.copii nostri sunt la 4 zile diferenta si iti pot spune cum am procedat eu.prima saptamana pauza totala adica nu vroia nici sa vada lingurita cu nimic in ea.am schimbat tactica si i le-am pasat foarte bine si bineinteles diluate i le-am dat cu biberonul.asa mai de foame mai de comoditate a luat cam ce-i dadeam adica:fructe(mar,piersica,pepene verde,cirese,nectarine,para,etc)care ii si plac mai mult decat legumele.cand am vazut ca incep colicile de la ele le-am dat fierte(putin oparite pt.a nu pierde multe vitamine)si e mai bine.apoi am inceput cu supa.paulei nu-i place deloc gustul de albitura(pastarnac,patrunjel,telina)cand i le-am inlocuit cu cartoful a papat tot.in zilele in care nu mergea nici asa am bagat cate o mas,de lapte praf si tot il bea.treptat s-a obisnuit cu gustul.aaaaaaaaaa si mai era ceva:dupa o ling doua isi facea greata si cateodata varsa tot.atunci i le-am blendaluit si le-am diluat mai tare.in fine acum papa cu lingurita tot ce-i dau.am ajuns la branza calcica azi dar nu se omoara dupa ea dar a papat-o dupa ce am pus in ea o ling de zeama de lamiie.inseamna ca-i place acru si nu prea dulce.
ideea este sa-i testezi gusturile sa vezi daca lingurita e problema sau gustul si sa incerci in fiecare zi oricat de frustrant ar fi sa arunci papa dupa ce o faci.a mea o luna au papat-o cateii si in fiecare zi ii spuneam:vezi mama cateii iti papa mancarea.si probabil s-a suparat pe ei de acum papa.bine ,si acum e tot juma in gurita juma afara dar macar nu-si mai face greata.
sper ca nu te-am plicti si ca ti-am dat sperante.cu rabdare se invata ce ai mai vazut tu oameni mari sa manince numai bibe sau titi?
poate nu e pregatit pt solid inca.da-i suc de morcov si mar dace pana acum nu i-ai dat

paula mica(26.12.2007)

Mergi la inceput