Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (86)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns g24hit spune:

si mai vroiam sa va spun (ca eu asa stiu )ca dupa 6-7 luni se introduce glutenul...asa ca nu va mai stresati sa cautati produse fara gluten pt ca oricum daca bb are predispozitie pt boala tot o va face si mai tarziu indiferent de varsta la care s-a introdus glutenul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lixa spune:

cristiana, noi am inceput asa:
- 3 zile morcov
- 3 zile cartof
- 3 zile pastarnac
- 3 zile radacina de patrunjel
...
Bine-nteles, in diferite combinatii. Am incercat la diferite temperaturi si consistente ale piureului, la diverse momente in zi (la scurt timp dupa o masa de tzitzi, dupa ce se scoala, intre 2 tzitzi). In primele zile eram cu 3 castronase la masa, sa incerc sa vad ce accepta - variam acelasi meniu dupa modelul de mai sus.
Concluzia: morcovul si cartoful au fost caaah, atat separat cat si combinate. Facea o fata ca si cum i-as fi dat lamaie, abia baga 2 varfuri de lingurita. Cand i-am dat pastarnac, s-a mai imbunatatit situatia, deja ajunsesem la vreo 10 lingurite (a se citi varfuri de lingurita din aia mica de bebe). Si radacina de patrunjel a fost ok, dovlecelul nu prea... Iar ca moment de masa, a ramas dupa somnic, la vreo 5-10 min. Sa mai zic ca azi a papat cam un borcanas de fructe si 2 de legume?
Deci, rabdare, eu am mers pe ideea ca va colabora cand ii va place gustul, deci trebuie tot incercat.
Aaaa, ii mai poti amesteca o lingura de laptic de la tine in piure si sa-l faci mai subtire la inceput, poate e mai receptiv la un gust cunoscut (chiar daca , consistenta nu e apreciata)

Alexandra si Catalin (04.12.2007)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lixa spune:

quote:
Originally posted by g24hit

si mai vroiam sa va spun (ca eu asa stiu )ca dupa 6-7 luni se introduce glutenul...asa ca nu va mai stresati sa cautati produse fara gluten pt ca oricum daca bb are predispozitie pt boala tot o va face si mai tarziu indiferent de varsta la care s-a introdus glutenul

ENI si IULIA( 13.11.2007)

Sunt 2 "directii" de recomadari: unii pediatri zic de la 6 luni, unii de la 8. Eu prefer sa astept dupa 8 luni, ca sa fiu mai linistita, ca 2 luni nu-i prea mult timp

Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

ghiciti personajele
Cati si eu sunt tot pe baricade. Mai sunt fete.
Stefaniaaaaaa! Daca tip tare-tare credeti ca se aude in Italia?

Printesa
Citeste o poveste
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creem spune:

quote:
Originally posted by Jasmin012

socoteala de-acasa nu se potriveste cu aia din targ: ca ma gandeam acu' ceva vreme ca pe la 8 luni o sa-l intarc... da' de unde? ca deja face 7 luni si nici vorba sa mai rareasca si el suptul... Cred ca nici nu o sa pot pana la vreun an... ca soacra-mea zicea ca sa-l intarc dintr-o data, dar eu cu asa ceva nu sunt de acord cand e vorba de copilul meu... vreau sa fac lucrurile treptat, sa renunte el incet incet...

Jasmin si micutzul Lucas Daniel (28.11.2007)

www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza

Da de ce sa il intarci asa devreme? MAi ales ca ai laptic...eu o s-o las pe fi-mea sa suga cat mai mult..laptic sa am...ca la ce fluctuatii am..uffff

Si nu stiu cat de bine e dintr-o data...depinde si de el...stiu ca e cam "tafnos" si s-r putea sa iti plaga rau si sa nu rezisti tu

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008)

Poze Maria Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

quote:
Originally posted by lixa

quote:

socoteala de-acasa nu se potriveste cu aia din targ: ca ma gandeam acu' ceva vreme ca pe la 8 luni o sa-l intarc... da' de unde? ca deja face 7 luni si nici vorba sa mai rareasca si el suptul... Cred ca nici nu o sa pot pana la vreun an... ca soacra-mea zicea ca sa-l intarc dintr-o data, dar eu cu asa ceva nu sunt de acord cand e vorba de copilul meu... vreau sa fac lucrurile treptat, sa renunte el incet incet...

Dar nu inteleg de ce sa intarci brusc? Mi se pare prea ... nici nu stiu cum sa zic sa nu iasa prea taios cuvantul
Tu de ce voiai sa intarci acum, te intorci la serviciu?

Filmulete

lixa, pai cam asa voiam eu candva, ca ma gandeam ca e suficient daca alaptez 7-8 luni. Credeam eu ca dupa 2 luni de la inceperea diversificarii o sa reusesc cumva sa inlocuiesc toate mesele de supt, dar vad ca nu e nici pe departe asa... ca bebe cu chiu cu vai mananca altceva... Iar despre intarcatul brusc, asa se facea pe vremuri, cand eram noi mici... asa a facut si mama si asa si soacra; si-au dus bebelusii de 9 luni la tara si ele au plecat lasandu-i pe bunici, matusi etc, sa se descurce cu copilul.. Ce ma intriga e ca femeile astea nu-si mai schimba si ele mentalitatea, parca imbatrinesc si se prostesc... cand am auzit-o pe soacra-mea imi venea s-o pocnesc prin Internet... ca ea isi imagina ca si eu o sa procedez tot ca ea...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adra_bell

Buna!
Am tot citit din urma si vroiam sa raspund p-aci dar am uitat ce s-a intrebat
Mai tin minte asa: Mihuta sunt de acord cu Alina in legatura cu ficatul, vit A si E se stocheaza in ficat. Daca ii dai in fiecare zi risti sa faca hipervitaminoze.
Cum prepari ficatul?
Am vazut-o pe Sophia ce activa este, noi am ramas ultimele, are mama o fata comodaaa!

Printesa
Citeste o poveste
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)

Stai linistita, ca nu sunteti ultimele nici pe departe Mai suntem si noi care nu stam singure in fundulet..d-apai sa se mai si ridice

Poze Maria Sofia

Mergi la inceput

quote:

quote:
Cati, da, alaptez la greu, inclusiv noaptea de vreo 4-5 ori... ca bebe suge si mai mult de cand am inceput diversificarea... si am si lapte destul... Pureuri nu mananca decat putin, maxim 40 g de fiecare

Si Cata suge la greu, are tot atatea mese de laptic cat avea si inainte de diversificare.. si daca nu suge destul ziua, printre fructe si legume, se mai trezeste si noaptea sa recupereze

Filmulete

Ei..Lixa, uite ca de tine uitasem ca alaptezi...ce bine ca inca suge puiul tau si ca ai laptic. Si a mea mai suge noaptea, dar putin...ca sa ma simta aproape cred

Poze Maria Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g24hit spune:

quote:

quote:
Originally posted by g24hit

Sunt 2 "directii" de recomadari: unii pediatri zic de la 6 luni, unii de la 8. Eu prefer sa astept dupa 8 luni, ca sa fiu mai linistita, ca 2 luni nu-i prea mult timp

Filmulete

parerile sunt impartite , eu asa am citit in cateva carti de pediatrie....eu i-am dat deja si biscuiti,piscoturi,cereale cu gluten....dar fiecare mamica face cum crede ca e mai bine pt puiul ei.
daca tu asa simti atunci mai bine asteapta.

Mergi la inceput

quote:

vezi, Cati, mai e si Lixa...
fetelor, la diversificare se pun si cablurile? Ca Lucas le tot roade cum le prinde... dar preferatele lui sunt telecomenzile, mousse-ul si telefoanele...

Poate are stofa de inginer...ceva pe-acolo De ros ceva i-ai dat? Adica mar, piersica (cum aud la alte fete, ca la noi nu e cazul inca)

Poze Maria Sofia

Mergi la inceput